MANSUR YAVAŞ'TAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ekonomik krizin yerel yönetimler üzerindeki etkileri hakkında konuştu.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ekonomik krizin belediyeleri de vurduğunu söyledi. 'Öyle bir zamandayız ki ihalelere ya katılım olmuyor ya da çok kısıtlı oluyor' diyen Mansur Yavaş, müteahhitlerin artık 'işin sonunu kestiremediğini' dile getirerek, 'Projenin kaça mal olacağını öngöremiyorlar. 6-7 kavşak çalışmasında zarardalar' yorumunu yaptı.
Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'e konuşan Mansur Yavaş, 'Zor bir kış geçirdik. Gerek kar kürümesinden, gerek tuzlamadan dolayı yollarımız çok hasar gördü. Bir an evvel bunları iyileştirmek için uğraşıyoruz. Asfalt serim programımızı da yaptık, hızlı bir şekilde çalışmaya başlıyoruz. Ancak iğneden ipliğe gelen zamlar dolayısıyla artık zorlanıyoruz. Ek bütçe yapmak zorunda kalacağız' ifadelerini kullandı.
'YARDIMA MUHTAÇ BİR NESİL ORTAYA ÇIKARDILAR'
Belediyenin sosyal yardım faaliyetleri hakkında bilgiler de veren Yavaş, 'Bizim yardımlarımız çok farklı. Gösteriş olsun diye değil' dedi. 'Yoksulluk, kuşaktan kuşağa devrediyor artık. ‘Sosyal belediyecilik' adı altında vatandaşa sadece paket vererek idare etmeleri sağlandı. Yardıma muhtaç bir nesil ortaya çıkardılar' ifadelerini kullanan Mansur Yavaş, 'Oysa yoksulluk kader değildir. Bunun da en önemli yolunun hanedeki çocukların iyi yetişmesi olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple okulları uzak olan 16 bin öğrencinin servis ücretini, kırtasiye masraflarını ödüyoruz, etlerine kadar her şeyleriyle ilgileniyoruz okusunlar diye' şeklinde konuştu.
-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,31% 0,25
-
EURO
50,90% 0,20
-
GRAM ALTIN
6498,91% -5,08
-
Ç. ALTIN
11186,94% -2,43
İlgili Haberler
“TARTIŞMALI GENELGEYE YARGI FRENİ: DANIŞTAY MEB’DEN SAVUNMA İSTEDİ”
“BAKAN ÇİFTÇİ AÇIKLADI: BAYRAMDA ‘RADAR TUZAĞI’ YOK”
“TRUMP’TAN İRAN’A AÇIK TEHDİT: GÜNEY PARS’I TAMAMEN YOK EDERİZ”
“MAÇ BİTTİ, KRİZ BAŞLADI: LIVERPOOL–GALATASARAY MAÇINA İNCELEME”
“BODRUM’DA SKANDAL İDDİA: ÖZBEK KADINI İNŞAATA GÖTÜRÜP İSTİSMAR ETTİLER”
“AKP’SİZ BAYRAM” CHP 17 PARTİYLE GÖRÜŞECEK, KRİTİK TERCİH GÜNDEMDE
“4 TAŞINMAZIM VAR” DEDİ, BELGEYİ GÖSTERDİ! GÜRLEK’TEN MAL VARLIĞI ÇIKIŞI
CHP’DEN AKIN GÜRLEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
İBB DAVASINDA YARGILAMA SÜRÜYOR: 107 TUTUKLU BAYRAMDA CEZAEVİNDE
KUŞADASI BELEDİYESİ’NDE YENİ SÜREÇ: BAŞKAN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
İBB DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: MAHİR POLAT’A EV HAPSİ KALDIRILDI
SİLİVRİ’DE GERİLİMLİ DAVA SÜRÜYOR: İMAMOĞLU’NUN YARGILANDIĞI DOSYADA İKİNCİ HAFTA BAŞLADI
SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI
HAVA SAHASINDA İRAN VETOSU: İSVİÇRE FEDERAL KONSEYİ ABD’NİN ASKERİ TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ
MARKA YATIRIM HOLDİNG’E OPERASYON: BAŞKAN MİNE TOZLU BİÇER GÖZALTINDA
NETANYAHU’NUN ÖLDÜĞÜ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI! İSRAİL VE İRAN'DAN AÇIKLAMA
Yükleniyor
- Perşembe 13.6 ° / 10.2 ° Şiddetli yağmurlu
- Cuma 16.5 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 15.9 ° / 6.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu




