Tarih: 01.02.2026 13:25

YAĞIŞIN ARDINDAN GELEN GÖÇÜK: PAYAS’TA ALTYAPI ALARMI

Facebook Twitter Linked-in

Hatay'ın Payas ilçesinde etkili olan sağanak yağışın ardından Karacami Mahallesi'nde bulunan bir köprü çöktü. Altyapı hattının geçtiği noktada meydana gelen çökme sonucu köprünün bir bölümü göçerken, çevrede park halinde bulunan araçlar toprak ve moloz altında kaldı.

Olayın gece saatlerinde yaşanması olası bir can kaybının önüne geçti. Çökme sırasında büyük bir gürültü duyulurken, mahalle sakinleri panikle sokağa çıktı. İhbar üzerine bölgeye belediye ekipleri, itfaiye ve emniyet güçleri sevk edildi. Köprü ve çevresi güvenlik gerekçesiyle araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Yetkililer tarafından yapılan ilk incelemelerde olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı belirtildi. Göçük altında kalan araçların çıkarılması için iş makineleriyle çalışma başlatılırken, köprüde ve altyapı hattında oluşan hasarın tespiti için teknik inceleme yürütüldü.

Mahalle sakinleri, özellikle yağışlı havalarda aynı noktada daha önce de zemin kaynaklı sorunlar yaşandığını dile getirerek kalıcı önlemler alınmasını istedi. Köprünün çökmesi, Payas'ta altyapı güvenliği ve denetim tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

Payas Belediyesi ve ilgili kurumlar tarafından köprü ve çevresinde kapsamlı bir teknik inceleme başlatıldığı, benzer risk taşıyan noktaların da kontrol edileceği bildirildi. Yetkililer, yağışların devam edebileceği uyarısında bulunarak vatandaşlardan güvenlik önlemlerine uymalarını istedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —