Tarih: 25.12.2025 18:28

ÖZGÜR ÖZEL KAZANDI: GÖKÇEK TAZMİNAT ÖDEYECEK

Facebook Twitter Linked-in

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek hakkında açtığı manevi tazminat davasında karar çıktı. Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesi, Gökçek'in sosyal medya paylaşımlarının Özel'in kişilik haklarına saldırı niteliği taşıdığına hükmederek, 20 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Mahkeme kararına göre Melih Gökçek, söz konusu tazminatı yasal faiziyle birlikte CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e ödeyecek. Özel'in ise bu davadan kazandığı tazminatı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlayacağı öğrenildi.

DAVA NASIL BAŞLADI?

Dava, Melih Gökçek'in 6 Şubat 2025 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım üzerine açıldı. Gökçek, söz konusu paylaşımında Özgür Özel'in "gece bir otelin barında içki içtiğini ve bu nedenle sabah bir televizyon programına katılamadığını" iddia etmiş, paylaşımında "Özgür'ün rakı fiyatlarını niye indirmeye söz verdiğini şimdi anladınız mı" ifadelerini kullanmıştı.

Bu ifadelerin gerçeği yansıtmadığını ve kişilik haklarına açık bir saldırı niteliği taşıdığını belirten Özgür Özel, Melih Gökçek hakkında 100 bin TL'lik manevi tazminat davası açmıştı.

MAHKEMEDEN "KİŞİLİK HAKLARI" VURGUSU

Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesi, dosya kapsamında yaptığı incelemede, Melih Gökçek'in sosyal medya platformunda kullandığı ifadelerin davacı Özgür Özel'in kişilik haklarına saldırı teşkil ettiğine kanaat getirdi.

Mahkeme, davanın kısmen kabulüne karar vererek, 20 bin TL manevi tazminatın 18 Ocak 2025 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte davalı İbrahim Melih Gökçek'ten alınarak davacı Özgür Özel'e ödenmesine hükmetti.

GEREKÇELİ KARARDA DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR

Gerekçeli kararda, manevi tazminatın bir "zenginleşme aracı" olmadığı özellikle vurgulandı. Kararda, davalının sosyal ve ekonomik durumu, olayın oluş şekli, kullanılan ifadelerin niteliği ve manevi tazminatın caydırıcı olması gerektiği hususları dikkate alınarak 20 bin TL'lik tazminatın uygun görüldüğü belirtildi.

Mahkeme ayrıca, kararın tebliğinden itibaren iki haftalık süre içerisinde Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'ne istinaf yolunun açık olduğunu kayda geçirdi.

TAZMİNAT ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ'NE

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Melih Gökçek'ten kazandığı manevi tazminatı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlayacağı öğrenildi. Özel'in bu tercihi, geçmişte Türkan Saylan'ı hedef alan açıklamalarıyla kamuoyunda tepki çeken Melih Gökçek'e de dolaylı bir gönderme olarak değerlendirildi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —