CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Haberturk'e konuk olan FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlattı.
O dönem nöbetçi grup başkanvekili olarak Ankara'da olduğunu söyleyen Özel, gün boyunca mecliste görev yaptığını, TBMM misafirhanesine dönerken alçaktan geçen uçaklar dikkatini çektiğini şöyle anlattı:
"Akşamüstü saat 5 gibi meclisten ayrıldım. Hatta artık resmi görev bittiği için üç arkadaş ortak bir arabamız vardı. Kendim onu kullanarak çok gittiğimiz bir kafeterya var. Oraya gittim. Benim burada ailem yok. misafirhanede kalıyorum. Akşam saat 8'e kadar falan oturduk, sohbet ettik arkadaşlarla. Sonra misafirhaneye gittim. Arabayı tam park ediyorum.
Misafirhanenin önüne. Çok alçaktan birkaç uçak geçti. İlk öyle yani ilk anormal bir şeyler olduğunu orada ne oluyor acaba dedim böyle."
Özel, o anları şöyle anlattı:
"Yukarıya çıkarken Reuters muhabiri aradı. 'Köprüyü kapattılar, haberiniz var mı?' dedi. O sırada bir muhabir daha aradı. Dedi ki IŞİD F16 kaçırmış. İlk öyle bilgiler vardı. Bunu da FETÖ'cüler yapıyordu. " IŞİD bir F16 kaçırmış Anıtkabiri bombalayacakmış" diye dezenformasyon yapıyorlar ki daha ne olduğu anlaşılamazsın falan. Ankara'nın üstünde uçuyormuş falan filan diye."
"MECLİS'E SAHİP ÇIKALIM"
Özel, öncü davranıp darbe girişimi gecesi Meclis'i nasıl açtırdıklarını şöyle anlattı:
"Dedik ki ya bütün darbelerin bir hedefi var. Yani ve sembol mekanları hedef alırlar. Şimdi buradaki hedef demokrasiyi askıya almak. ve burada mutlaka meclisi kuşatacaklardır, meclisi fesh edeceklerdir. Biz milletvekilleri olarak meclise sahip çıkalım.
İsmail Kahraman'ı aradım ilk olarak ve çok AK Parti'den ve MHP'den Dem Parti'den o zaman HDP'den meclis başkan vekillerini, grup başkan vekillerini arayıp meclisi açma fikrini. Sonra İsmail Bey'den haber geldi. Meclisi açmaya gidiyoruz diye. Biz de arabalarımıza bindik."
DARBE GİRİŞİMİ GECESİ O ÇOK KONUŞULAN KONUŞMASI
Özel o gece Genel Kurul'da yaptığı konuşmayı da hatırlattı.
"Biz bu ülkenin ana muhalefet partisiyiz. Seçilmiş parlamentonun, hükümetin ve demokrasinin arkasındayız. Darbenin karşısındayız" dediğini belirten Özel, şunları ifade etti:
"Darbeler doğası gereği hükümete yapılır ama herkes muhalefete bakar. Biz meclisten herkesi darbeye direnmeye çağırdık. Bülent Tezcan CNN'e bağlandı, 'Milletimizi tankların karşısına durmaya davet ediyorum' dedi"
O gece TBMM'de başkasının ceketiyle konuşma yaptığı hatırlatıldığında ise Özel şunları söyledi:
"Altımda kot, üstümde eşimin hiç sevmediği bir gömlek vardı. Meclise paldır küldür geldik. O sırada Sayın Aydoğdu, 'Kürsüye öyle çıkılmaz' dedi. Ceketini verdi. Giyerken 'En sonunda siz çıkardınız ama Milli Görüş gömleğini bize giydirdiniz' dedim. İsmail Kahraman her 15 Temmuz konuşmasında bunu hatırlatır: Özgür Bey de AK Partililerden Milli Görüş gömleği giymişti diye."