Tarih: 23.11.2025 11:43

ÖCALAN OYLAMASI SONRASI BULDAN’DAN DİKKAT ÇEKEN MESAJ: ‘ANA MUHALEFET DEM

Facebook Twitter Linked-in

TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nda yapılan kritik oylama sonucunda, milletvekillerinin terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan ile İmralı Adası'nda görüşmesine yönelik karar alındı. Komisyonun 18'inci toplantısında yapılan oylamaya CHP, kapalı oturum kararını gerekçe göstererek katılmadı ve ayrıca İmralı'ya gidecek heyete üye vermeyeceğini duyurdu. Bu karar, siyasette ve kamuoyunda tartışmaları beraberinde getirdi.

Oylamanın hemen ardından DEM Parti'den dikkat çeken bir çıkış geldi. DEM Parti İmralı Heyeti üyesi ve deneyimli siyasetçi Pervin Buldan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a süreçte gösterdikleri çabalardan dolayı teşekkür etti.

Buldan'ın paylaşımında en çok dikkat çeken ifade ise, Türkiye siyasetinde yeni bir tartışma başlatan şu cümle oldu:

"Ana muhalefet partisi DEM Parti'dir. Nokta."

Buldan'ın bu mesajı kısa sürede siyaset gündeminin en çok konuşulan başlıkları arasına girerken, paylaşımın kısa süre sonra silinmesi dikkat çekti. Mesajın silinmesi, tartışmaları daha da büyütürken, DEM Parti'nin süreçteki konumu ve verdiği siyasi mesajlar üzerine yeni değerlendirmeler yapılmasına yol açtı.

Komisyonun aldığı Öcalan ziyareti kararı, AKP, MHP, DEM, TİP ve EMEP'in "Evet" oylarıyla kabul edilmiş; DSP, DP ve HÜDA-PAR'ın ise "Hayır" yönünde oy kullandığı açıklanmıştı. CHP'nin katılmadığı oylama, yeni siyasi tartışmaların ve pozisyon alışların fitilini ateşlemiş durumda.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —