Tarih: 27.02.2018 12:52

HATAY EKONOMİSİ 7. SIRADA

Facebook Twitter Linked-in

Vergi Haftası  münasebetiyle gerçekleşen ziyarette bir değerlendirme yapan Vali Ata, vergi bilinci ile ilgili olarak tüm toplum katmanlarında farkındalık oluşturması için etkinlikler yapılmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Vergi Haftası etkinliklerinin toplumda vergi ödeme bilinci oluşturmak olduğunu vurgulayan Vali Ata, "Biz vatandaşlar olarak eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete her türlü altyapı hizmetlerini ve diğer kamusal hizmetleri haklı olarak devletten bekliyoruz. Devletin bu hizmetleri yerine getirebilmesi için vatandaşların vergisini aksatmadan, her kuruşunu ödemesi gerekir. Biz vergilerimizi eksiksiz ödeyelim ki bunun karşılığında devletten daha iyi kamu hizmeti beklemeye hakkımız olsun" dedi.


Hatay, devlet bütçesine yaptığı katkı itibariyle Türkiye genelinde 7. sırada yer alan, devlet hazinesine ciddi destek sağlayan bir il olduğunu, Vali Ata "Türkiye'de 81 ile baktığımız zaman vergi bakımından aşağı yukarı 10-11 tane ilin devletin tüm vergi yükünü çektiğini görüyoruz. Geri kalan illerimiz verdiği vergiden daha fazla kamu harcaması yapılan iller.

Hatay, yapılan kamu harcamalarının üzerinde vergi ödeyen bir ilimiz. Yıllar itibariyle ortalamasına baktığımızda ilimiz genellikle Türkiye ekonomisinde ilk 10'un içinde yer alıyor. Ondan dolayı da ben Hataylı vatandaşlarımı gönülden kutluyorum. Temennim; onlar daha çok yatırım yapsınlar, daha çok istihdam alanları yaratsınlar, daha çok kazanıp daha çok vergi versinler" şeklinde konuştu.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —