Tarih: 18.10.2025 14:49

GECE YARISI ÜST DÜZEY ATAMALAR: GİDEN SETA’CININ YERİNE YİNE SETA’CI GELDİ

Facebook Twitter Linked-in

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç'ın emekliye ayrılmasının ardından, bu göreve Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları (SETA) Vakfı Genel Müdürü Abdulkadir Çay atandı. Böylece kurumun başına bir kez daha SETA kökenli bir isim geçmiş oldu.

"SETA zinciri" devam ediyor

Erdoğan'ın son aylardaki atamalarında dikkat çeken ortak nokta yine SETA bağlantısı oldu. Temmuz ayında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na getirilen Prof. Dr. Burhanettin Duran da, tıpkı selefi Fahrettin Altun gibi SETA'da yöneticilik yapmıştı.

Duran, 2019 yılında "gazetecilerin fişlendiği" eleştirilerine yol açan raporu hazırlayan SETA Vakfı'nın Genel Koordinatörlüğü görevini yürütmüştü. Görevden alınan Altun ise Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanlığına atanmıştı.

Diğer atamalar

Resmî Gazete'de yayımlanan kararnameye göre,

Ayrıca Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Mustafa Mahir Ülgü görevden alınırken, Tarım ve Orman Bakanlığı'nda 14 il müdürü değişti, 26 ile yeni il müdürleri atandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda ise 5 ilin il müdürü değişti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —