Tarih: 20.11.2025 20:53

CHP’DEN TRT’YE ‘HODRİ MEYDAN’ YÜRÜYÜŞÜ: GERÇEKLER EKRANA GELSİN, KORKUNUZ NE?

Facebook Twitter Linked-in

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB ve İmamoğlu duruşmalarının TRT ekranlarında yayımlanması talebini yineleyerek, 22 Kasım'da Akmerkez'den TRT'nin Ulus'taki binasına yürüneceğini açıkladı: "Cesaretiniz varsa duruşmaları canlı yayınlayın."

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB ve İmamoğlu duruşmalarının TRT'den canlı yayımlanması talebini yineleyerek, partisinin TRT'nin İstanbul'daki stüdyolarına yürüme kararı aldığını açıkladı. CHP, 22 Kasım Cumartesi günü saat 16.00'da Akmerkez önünde toplanarak Ulus'taki TRT binasına yürüyecek.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İBB iddianamesinin 237 günde hazırlanmasının ardından hem CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in hem de 2 bin 357 yıla kadar hapsi istenen CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, duruşmaların TRT ekranlarından yayımlanması yönündeki taleplerini tekrarladığını hatırlattı.

"Biz kendimize güveniyoruz. Biz Ekrem Başkanımıza ve tüm yol arkadaşlarımıza güveniyoruz" diyen Çelik, TRT önünde yapılacak açıklamada bu talebi bir kez daha yineleyeceklerini vurguladı.

Çelik'in paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Cumartesi günü TRT önünde iddiamızı yineleyeceğiz. Siz de yalan ve iftiralarla doldurduğunuz bulamaç iddianamenize güveniyorsanız: Yayınlayın duruşmaları, herkes gerçekleri görsün."

CHP kurmayları, yargılama sürecinin kamuoyundan gizlenmeye çalışıldığını savunarak, Türkiye'nin kamu kaynakları ile finanse edilen TRT'nin, "kamu adına şeffaf yayın yapma yükümlülüğü olduğunu" belirtiyor. Parti yönetimi, duruşmaların TRT ekranlarından canlı yayımlanmasının "yürütülen siyasi operasyonu" halka göstereceğini ifade ediyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —