Menü Olay Gazete
Tarih: 14.05.2026 15:54
3 BELEDİYE BAŞKANININ TUTUKLULUĞUNA DEVAM TALEBİ, CHP'Lİ İSİMLERE HAPİS İSTEMİ

3 BELEDİYE BAŞKANININ TUTUKLULUĞUNA DEVAM TALEBİ, CHP'Lİ İSİMLERE HAPİS İSTEMİ

Facebook Twitter Linked-in

Kamuoyunda geniş yankı uyandıran Aziz İhsan Aktaş davasında kritik bir aşamaya geçildi. Aralarında 7 CHP'li belediye başkanının da bulunduğu, 11'i tutuklu toplam 200 sanığın yargılandığı davanın 31. duruşmasında cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri'deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki salonda görülen duruşmada, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara ve Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin'in de aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar hazır bulundu.

Duruşmaya ayrıca Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın da arasında yer aldığı bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

3 BELEDİYE BAŞKANI İÇİN TUTUKLULUĞA DEVAM TALEBİ

Savcılık mütalaasında, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara'nın tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi talep edildi.

Mütalaada ayrıca Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan, Avcılar Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Daka, Seyhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Özcan Zenger ve Oya Tekin'in eşi Celal Tekin'in de tutukluluklarının sürdürülmesi istendi.

4 İSİM İÇİN TAHLİYE TALEBİ

Cumhuriyet savcısı, bazı sanıklar yönünden ise tahliye talebinde bulundu. Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Yılmaz, Rıza Akpolat'ın eniştesi Burak Kangal, kayınbiraderi Kazım Gökhan Yankılıç ve arkadaşı Rabil Artan'ın tahliyeleri istendi.

Mahkemenin mütalaa sonrası vereceği ara kararın davanın seyri açısından kritik önem taşıdığı değerlendiriliyor.

RIZA AKPOLAT HAKKINDA 234 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Savcılık mütalaasında en dikkat çeken bölümlerden biri Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat hakkında talep edilen ceza oldu.

Mütalaaya göre Akpolat hakkında;

suçlamaları yöneltildi.

Savcılık, tüm suçlamalar kapsamında Akpolat için toplam 86 yıldan 234 yıla kadar hapis cezası talep etti.

CHP'Lİ BAŞKANLAR HAKKINDA 12 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Mütalaada Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin ve Celal Tekin hakkında da "rüşvet" suçlamasıyla 4 yıldan 12'şer yıla kadar hapis cezası istendi.

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara'nın ise "ulaşım araçlarının hareketinin engellenmesi, kaçırılması veya alıkonulması" suçundan beraati talep edilirken, "rüşvet" suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

AHMET ÖZER HAKKINDA 2 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer hakkında ise "ihmal suretiyle görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla ceza talep edildi.

Savcılık, Ahmet Özer'in 2 kez "ihmal suretiyle görevi kötüye kullanma" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

AZİZ İHSAN AKTAŞ İÇİN 280 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Davanın merkezindeki isimlerden Aziz İhsan Aktaş hakkında da çok sayıda suçlama yöneltildi.

Savcılık mütalaasında Aktaş hakkında;

suçlamaları kapsamında toplam 103 yıldan 280 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

BAKİ NUGAY HAKKINDA 328 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Tutuksuz sanık Baki Nugay hakkında ise daha ağır bir ceza talebi yer aldı.

Savcılık mütalaasında Nugay'ın;

suçlarından toplam 119 yıldan 328 yıla kadar hapsi istendi.

ETKİN PİŞMANLIK DETAYI DİKKAT ÇEKTİ

Savcılık mütalaasında dikkat çeken bir diğer detay ise etkin pişmanlık talebi oldu.

Mütalaada, Aziz İhsan Aktaş ve Baki Nugay'ın soruşturma aşamasında tutuklandıktan sonra dosyaya konu örgüt faaliyetleri ve rüşvet eylemlerine ilişkin savcılığa bilgi verdikleri belirtilerek, haklarında etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması istendi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —