MECLİSTE TANSİYON YÜKSELDİ
Dörtyol Belediye Meclisi 2019 yılı 11. meclis birleşimini Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.
Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin'in başkanlık ettiği meclis birleşimi yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Meclisin açılış konuşmasını yapan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, alınacak kararların Dörtyol’a hayırlı olması temennisinde bulundu.
İyi Parti meclis ve eğitim komisyon üyesi Fatih Gülen, ilçede çok sayıda okuldan ihtiyaçların giderilmesi konusunda kendilerine talepler geldiğini, belediye olarak okullara imkanlar dahilinde yardımlar yapılmasını önerdi. Başkan Keskin bu konuda hassasiyet gösterdiklerini ve eğitim kurumlarına gereken yardımların işbirliği içerisinde yapıldığını belirtti.

Meclis gündeminin 4. maddesinde 7 No’lu imar komisyon raporunu görüşüldü. Hatay Devleti’nin ilk ve tek cumhurbaşkanı olan Tayfur Sökmen'in adının Çaylı Caddesi’ne verilmesini öneren İmar Komisyon raporu oy çokluğuyla ret edilirken ismin ttoban gişeleri ile D-817 karayolu arasında kalan çevre yoluna verilmesi meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi. Şehit Uzm. Onb. Halil Kurt'un isminin Yeşil Mahallede Çerkez Kızları mevkiinden başlayarak Ziyaeddin Camii’ne kadar olan yola verilmesi meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Dörtyol'un 1/1000 uygulama imar planı revizyonun yapılmasına esas imar komisyon raporu meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

İMAR YOĞUNLUĞU ARTIŞI MECLİS ÜYELERİNİ HUZURSUZ ETTİ
Özerli Mahallesi 153 ada 13 parsel sayılı taşınmaza yönelik hazırlanan uygulama imar planı teklifine esas imar komisyon raporu ile gündemin 8. maddesindeki Çaylı Mahallesi 2372 parselin uygulama imar planı değişikliğine esas imar komisyon raporundaki %80’lik imar yoğunluğu artışı meclis üyelerini guruplar içerisinde dahi birbirine muhalif hale getirdi. Bu iki madde üzerinde meclis üyeleri gurup kararı alamadı. Yapılan oylamada 7. gündem maddesi 9 ret oyuna karşılık 16 oyla kabul edildi. 8. gündem maddesi ise 12 ret oyuna karşılık 15 oyla kabul edildi.
Meclis gündeminin son maddesinde ise Çaylı Mahallesi 2085 parselin uygulama imar planı değişikliği talebini oy birliği ile imar komisyonuna havale etti.
-
BIST 100
15977,01%-0,92
-
DOLAR
44,36% 0,06
-
EURO
51,42% 0,24
-
GRAM ALTIN
6337,81% -1,33
-
Ç. ALTIN
10612,00% -3,04
İlgili Haberler

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…
ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ
Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi
Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR
TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI
AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR
İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI
KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU
CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ
İBB DAVASI’NDA 10’UNCU CELSE: GÖZLER MEHMET MURAT ÇALIK’IN SAVUNMASINDA
“UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ŞOK DALGA: ÜNLÜ İSİMLER İÇİN GÖZALTI KARARI”
İSRAİL MECLİSİ’NDEN TEPKİ ÇEKEN KARAR: FİLİSTİNLİ MAHKUMLARA İDAM TASARISINA ONAY
ÖZÇELİK-İŞ İLE MMK ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI
GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI
MAGAZİN DÜNYASINDA ŞOK! EROL KÖSE’NİN 16. KATTAN GELEN TRAJİK VEDASI
OYAK Çimento’ya Küresel Sürdürülebilirlik Onayı
ŞARJ ÜCRETLERİNDE YENİ DÖNEM: EK ÜCRETLER KALDIRILDI, SİSTEM DEĞİŞTİ
İBB DAVASINDA GAZETECİLERDEN ANLAMLI PROTESTO! "İSMAİL ARI VE ALİCAN ULUDAĞ'A ÖZGÜRLÜK"
İBB DAVASI'NDA SEKİZİNCİ CELSE: MURAT ÇALIK VE RESUL EMRAH ŞAHAN SAVUNMALARINI YAPACAK
ABD BASINI ACIMADI: İSRAİL'İN İRAN AYAKLANMASI PLANI ÇÖKTÜ, TRUMP DA BU YANILGIYA KATILDI
Yükleniyor
MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU
ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…
ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ
Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi
Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.
Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor
- Perşembe 13.2 ° / 6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cuma 17.1 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı



