ARTIK ÜRETİM YAPMAMIZ LAZIM

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile ilgi mahalle muhtarları ile toplantı gerçekleştirdi. 

YEREL 27.12.2019 13:25:08 0
ARTIK ÜRETİM YAPMAMIZ LAZIM

Samandağ Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, Hatay İl Tarım Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Şubesinden Ahmet İçel, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Duran, Samandağ Belediyesi Meclis Üyeleri ve Samandağ Mahalle Muhtarları katıldı. 
Toplantıda konuşan Eryılmaz, 3 - 4 aydır Kırsal Kalkınma Kooperatifi’nin kurulması ile ilgili çalışmalar yapıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı, “Bu bölgede Kooperatifleşme olayı çok yaşanmadığı için insanlar bu örgütlenme tarzına da biraz yabancı. Oysa bütün ülkede neredeyse her gün televizyonlarda ve gazetelerde Kooperatiflerin toplum açısından, üretim açısından ve bölgenin kalkınması açısından önemi yazılıyor ve gösteriliyor. Hatta biz geç kaldık aslında. 

Gençlerimiz işsiz diyoruz, ailelerin çoğunun işi gücü yok, evinde oturuyor. Bunların en azından sahip oldukları arazilerde, bahçelerinde ekim yaparak aile bütçelerine katkıda bulunmak için bu kooperatifin ciddi anlamda katkı yapabileceğini düşünüyoruz. Biz de belediye olarak buna destek olacağız, kooperatifin de ortağıyız. Biz bu Tarımsal Kalkınma Kooperatifinden önce Kadın Girişimi Kooperatifi kurduk. Kadın Girişimi Kooperatifi çok önemli bir aşama kaydetti. Üretime ve satışa başladı. Hem yerel ürünlerin üretimi konusunda, hem ipek böcekçiliğinin geliştirilmesi ve bu ipeğin dokunması konusunda çok önemli çalışmalar yaptık, önemli projelerimiz var. 

Arazilerimiz verimli kullanılmıyor. Belediye adına kayıtlı 1200 dönüm arazi var. Bu arazilerin çoğu vatandaşlarımızın tasarrufu altında ama çoğu da arzu ettiğiz verimi alamıyor. Çünkü bilinçli bir tarım anlayışıyla hareket etmiyor. O teknolojiyi kullanamıyor. Belki maddi imkanları yeterli olmadığı için istediği gibi ekip biçemiyor. Bugün artık tarımda bir modernleşmeye gidildi. Dolayısıyla katma değeri yüksek ürünlere yönelmemiz lazım. Biraz daha standartlara uygun, çağın gelişimine uygun bir anlayışla bu toprakların ekilip biçilmesi lazım, yani eğer araziniz varsa, eğer oraya ekecek tohumunuz yoksa, eğer oraya su götürecek imkanınız, maddiyatınız yoksa siz o topraktan istediğiniz verimi alamazsınız. Bugün bu bölgede katma değeri yüksek dediğimiz hangi ürünü ekmemiz lazım, onu bu konunun uzmanları ile yapacağız. Uzmanlar ile istişare içinde olacağız ve bu kooperatif bünyesinde bu topraklarımızı en iyi şekilde nasıl işleyebiliriz, en iyi şekilde nasıl ürün elde edebiliriz, nasıl tohum desteği sağlayabiliriz, hangi ürünleri yetiştirirsek bunları işleyebilir ve tekrar bunu pazarlayabiliriz… Bunların hepsinin hesabını ve çalışmasını bu kooperatifin bünyesinde yapabiliriz. 
 

Bu kooperatifin amacı el birliği ile dayanışma içerisinde, yardımlaşma içerisinde belediyenin de desteği ile bir şeyler yapmak istiyoruz. Ama ne yazık ki toplumda bir duyarsızlık var. Üretime yönelik yaptığımız çalışmalarda kamuoyunda bu konuda bir heyecan göremiyorum maalesef. Kolaydan, oturarak para kazanalım devri bitti. Bundan sonra bizim üretim yapmamız lazım. Biz sadece tüketen bir toplumuz ve sadece tüketen bir toplumun sonu yozlaşmadır, kaostur, çatışmadır. Onun için bizim üretime geçmemiz lazım. “ ifadelerine yer verdi.  
 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14091,43%0,31
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,10% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5950,68% 1,61
  • Ç. ALTIN

    9510,67% 2,38

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

“HATAY’DAN 41 İLE UZANAN SGK DEPREMİ: SAHTE RAPOR AĞI ÇÖKERTİLDİ, 162 ŞÜPHELİ YAKALANDI!”

MÜLAKATSIZ ATAMA FIRTINASI BÜYÜRKEN BİNLERCE GENÇ İŞSİZ: AKP’Lİ ÖZLEM ZENGİN’İN YANITI ÜLKE GÜNDEMİNİ SARSTI!

İTTİFAKTA GÜVENSİZLİK Mİ? MHP, BİLAL ERDOĞAN PLANI İÇİN AÇIK AÇIK SORDU!

ERDOĞAN’A VERİLEN TARTIŞMALI KDV YETKİSİ DÜŞTÜ: AYM ‘YASAMA GASBI’ DEDİ!

GÜLLÜ SORUŞTURMASINDA KAÇIŞ OPERASYONU: KIZI VALİZLERLE SINIR YOLUNDA YAKALANDI!

“AYM’DEN SİYASİ ARENAYA TEMİZ KAĞIDI: MHP VE İYİ PARTİ DAHİL ALTI PARTİ AKLANDI!”

UCU MEDYAYA, SİYASETE, DEVLETE UZANAN FIRTINA: ERSOY GÖZALTISI SONRASI İLK SİYASİ PATLAMA!

HSK, CHP’NİN GÜRLEK DOSYASINI KAPATTI: MECLİS’TE GERİLİMİ ZİRVEYE TAŞIYAN KARAR

MECLİS'TE İMAMOĞLU FIRTINASI: 15 TEMMUZ GÖLGESİ GENEL KURUL’U SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ!

CHP: ‘5 YILDIR BELEDİYELERE OPERASYON, İMAMOĞLU’NA HAKİM KIYIMI VAR!’

“ERDOĞAN’DAN SURİYE MESAJI: 10 MART MUTABAKATI ŞER ODAKLARININ OYUNUNU BOZACAK!”

Yükleniyor


MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

  • Cumartesi 16.5 ° / 7.1 ° Güneşli
  • Pazar 15.4 ° / 5.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 15.1 ° / 5.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8