ARTIK ÜRETİM YAPMAMIZ LAZIM

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile ilgi mahalle muhtarları ile toplantı gerçekleştirdi. 

YEREL 27.12.2019 13:25:08 0
ARTIK ÜRETİM YAPMAMIZ LAZIM

Samandağ Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, Hatay İl Tarım Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Şubesinden Ahmet İçel, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Duran, Samandağ Belediyesi Meclis Üyeleri ve Samandağ Mahalle Muhtarları katıldı. 
Toplantıda konuşan Eryılmaz, 3 - 4 aydır Kırsal Kalkınma Kooperatifi’nin kurulması ile ilgili çalışmalar yapıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı, “Bu bölgede Kooperatifleşme olayı çok yaşanmadığı için insanlar bu örgütlenme tarzına da biraz yabancı. Oysa bütün ülkede neredeyse her gün televizyonlarda ve gazetelerde Kooperatiflerin toplum açısından, üretim açısından ve bölgenin kalkınması açısından önemi yazılıyor ve gösteriliyor. Hatta biz geç kaldık aslında. 

Gençlerimiz işsiz diyoruz, ailelerin çoğunun işi gücü yok, evinde oturuyor. Bunların en azından sahip oldukları arazilerde, bahçelerinde ekim yaparak aile bütçelerine katkıda bulunmak için bu kooperatifin ciddi anlamda katkı yapabileceğini düşünüyoruz. Biz de belediye olarak buna destek olacağız, kooperatifin de ortağıyız. Biz bu Tarımsal Kalkınma Kooperatifinden önce Kadın Girişimi Kooperatifi kurduk. Kadın Girişimi Kooperatifi çok önemli bir aşama kaydetti. Üretime ve satışa başladı. Hem yerel ürünlerin üretimi konusunda, hem ipek böcekçiliğinin geliştirilmesi ve bu ipeğin dokunması konusunda çok önemli çalışmalar yaptık, önemli projelerimiz var. 

Arazilerimiz verimli kullanılmıyor. Belediye adına kayıtlı 1200 dönüm arazi var. Bu arazilerin çoğu vatandaşlarımızın tasarrufu altında ama çoğu da arzu ettiğiz verimi alamıyor. Çünkü bilinçli bir tarım anlayışıyla hareket etmiyor. O teknolojiyi kullanamıyor. Belki maddi imkanları yeterli olmadığı için istediği gibi ekip biçemiyor. Bugün artık tarımda bir modernleşmeye gidildi. Dolayısıyla katma değeri yüksek ürünlere yönelmemiz lazım. Biraz daha standartlara uygun, çağın gelişimine uygun bir anlayışla bu toprakların ekilip biçilmesi lazım, yani eğer araziniz varsa, eğer oraya ekecek tohumunuz yoksa, eğer oraya su götürecek imkanınız, maddiyatınız yoksa siz o topraktan istediğiniz verimi alamazsınız. Bugün bu bölgede katma değeri yüksek dediğimiz hangi ürünü ekmemiz lazım, onu bu konunun uzmanları ile yapacağız. Uzmanlar ile istişare içinde olacağız ve bu kooperatif bünyesinde bu topraklarımızı en iyi şekilde nasıl işleyebiliriz, en iyi şekilde nasıl ürün elde edebiliriz, nasıl tohum desteği sağlayabiliriz, hangi ürünleri yetiştirirsek bunları işleyebilir ve tekrar bunu pazarlayabiliriz… Bunların hepsinin hesabını ve çalışmasını bu kooperatifin bünyesinde yapabiliriz. 
 

Bu kooperatifin amacı el birliği ile dayanışma içerisinde, yardımlaşma içerisinde belediyenin de desteği ile bir şeyler yapmak istiyoruz. Ama ne yazık ki toplumda bir duyarsızlık var. Üretime yönelik yaptığımız çalışmalarda kamuoyunda bu konuda bir heyecan göremiyorum maalesef. Kolaydan, oturarak para kazanalım devri bitti. Bundan sonra bizim üretim yapmamız lazım. Biz sadece tüketen bir toplumuz ve sadece tüketen bir toplumun sonu yozlaşmadır, kaostur, çatışmadır. Onun için bizim üretime geçmemiz lazım. “ ifadelerine yer verdi.  
 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,26% 0,01
  • EURO

    51,26% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6404,70% -3,26
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

İlgili Haberler


EMEKLİ BEKLEDİ, İKRAMİYE ARTMADI: AKP BİNASINDAKİ GÖRÜNTÜLER TEPKİ ÇEKTİ

SAĞLIKTA ‘BAŞARI HİKAYESİ’ VURGUSU: ERDOĞAN’DAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

TRUMP’TAN AVRUPA’YA SERT SÖZLER: “KORKAKLAR, ABD’SİZ NATO KAĞITTAN KAPLAN”

ADANA’DA PANİK YARATAN SİRENLER: İNCİRLİK ÜSSÜ’NDEN AÇIKLAMA GELDİ

“KANUN DAR GELİYOR” EMNİYETTE YENİ DÖNEMİN SİNYALİ

POMPADA ŞOK! MOTORİNE 5,18 TL ZAM: FİYATLAR 70’İ AŞTI

“AYNI SAVAŞA İKİ FARKLI SÜRE!” Netanyahu’dan Çifte Mesaj Krizi

ANTALYA’DA KORKUNÇ YANGIN: ANNE VE 5 ÇOCUĞU YAŞAMINI YİTİRDİ

MİLLET İRADESİ MİTİNGİNE MÜDAHALE: GÖZALTINA ALINAN 4 KİŞİDEN 2’Sİ TUTUKLANDI!

BAKAN GÜLER HATAY’DAN SESLENDİ: TÜRKİYE TEYAKKUZDA, HER TÜRLÜ TEDBİR MASADA!

İSKENDERUN’DA SU KRİZİ: ŞEBEKEYE KİRLİ SU KARIŞTI

YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN ULUSLARARASI BAŞARI: ILGIN DEVRİM BOURNEMOUTH UNİVERSİTY’DE

“DANIŞTAY DEVREYE GİRDİ! MEB’DEN ‘RAMAZAN GENELGESİ’ İÇİN SAVUNMA İSTENDİ”

“BAKAN ÇİFTÇİ AÇIKLADI: BAYRAMDA ‘RADAR TUZAĞI’ YOK”

“TRUMP’TAN İRAN’A AÇIK TEHDİT: GÜNEY PARS’I TAMAMEN YOK EDERİZ”

“MAÇ BİTTİ, KRİZ BAŞLADI: LIVERPOOL–GALATASARAY MAÇINA İNCELEME”

“BODRUM’DA SKANDAL İDDİA: ÖZBEK KADINI İNŞAATA GÖTÜRÜP İSTİSMAR ETTİLER”

“EKITIKE’DEN SINIRLARI ZORLAYAN SÖZLER: ‘DAHA FAZLA ATABİLİRDİK’”

“12 LİRANIN PEŞİNE DÜŞTÜLER! KIZILAY’IN İHTAR MASRAFI BORCU KATLADI”

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜRLEK İDDİASI: TAKSİT BELGESİNİ PAYLAŞTI

ÖZGÜR ÖZEL: “BİZ BİTMEDİ DEMEDEN BİTMEZ DEDİK, BİR YIL SONRA YİNE AYNI MEYDANDAYIZ”

AKARYAKITTA DEPREM: MOTORİNE DEV ZAM YOLDA

“AKP’SİZ BAYRAM” CHP 17 PARTİYLE GÖRÜŞECEK, KRİTİK TERCİH GÜNDEMDE

“4 TAŞINMAZIM VAR” DEDİ, BELGEYİ GÖSTERDİ! GÜRLEK’TEN MAL VARLIĞI ÇIKIŞI

CHP’DEN AKIN GÜRLEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İBB DAVASINDA YARGILAMA SÜRÜYOR: 107 TUTUKLU BAYRAMDA CEZAEVİNDE

“KÖPRÜ VE OTOYOLLAR İÇİN KRİTİK İDDİA: ÜCRETSİZ GEÇİŞLER TARİH OLABİLİR”

KUŞADASI BELEDİYESİ’NDE YENİ SÜREÇ: BAŞKAN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

“MİLYONLUK TAPULAR ORTAYA SAÇILDI! ÖZEL: ‘MİLLETİN VİCDANINA BIRAKIYORUM’”

İBB DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: MAHİR POLAT’A EV HAPSİ KALDIRILDI

Yükleniyor

loading

MERSİN AÇIKLARINDAKİ KÖPEK BALIKLARI TATİLCİLERİN KABUSU OLDU

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

ADANA'DA ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLEN 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Çamlıhemşin halkı, kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Taş Mektep'in Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisine tepki gösterdi

Hopa'da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 2 zanlı, savcılığın itirazı sonrası tutuklandı.

Marketlerde 35, 40 lira olan mandalinayı, burada bizden tüccar 7 liraya almak istiyor

  • Cumartesi 15.9 ° / 6.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 13.2 ° / 6.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 15.7 ° / 6.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17