İNTİHAR EDEN DOKTORUN MEKTUBU ORTAYA ÇIKTI

 Bursa'da Uludağ eteklerindeki ormanlık alanda cansız bedeni bulunan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli asistan doktor Mustafa Yalçın'ın (35) intihar etmeden önce yazdığı mektubun detayları ortaya çıktı. Yalç

YAŞAM 18.02.2021 18:31:39 0
İNTİHAR EDEN DOKTORUN MEKTUBU ORTAYA ÇIKTI

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli asistan doktor Mustafa Yalçın, salı sabahı saat 08.00 saatlerinde, 'Kayak yapmaya gidiyorum' diyerek, evden çıktı. 27 AR 993 plakalı otomobiliyle evden ayrılan Yalçın'dan haber alamayan yakınları, durumu polis ile jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, Plaka Tanıma Sistemi'nden (PTS), aracın Uludağ yoluna doğru gittiğini tespit etti. Bölgede yapılan arama çalışmasında, Yalçın'ın otomobili, Uludağ yolunun 11'inci kilometresinde terk edilmiş olarak bulundu. Yalçın'ın kaybolma ihtimali üzerine bölgeye çok sayıda AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Nilüfer Arama ve Kurtarma (NAK) ve ANDA ekibi sevk edildi. Arama- kurtarma faaliyetlerine, AFAD ve JAK'a ait Köpekli Arama Tim'i de destek verdi.
OTOMOBİLİ KİLOMETRE UZAKLIKTA BULUNDU
Otomobilin terk edildiği alan üzerinde yoğunlaştırılan arama çalışmaları sonunda, Yalçın'ın cansız bedeni, otomobiline 1 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda bulundu. Yaklaşık yarım metre karın altında bulunan Yalçın'ın, intihar ettiği tespit edildi.
MEKTUBA ULAŞILDI
Cenazesi Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dün düzenlenen törenle toprağa verilmek üzere memleketi Hatay’a gönderilen Yalçın'ın intiharından önce ailesi ile kız arkadaşına yazdığı 5 sayfalık intihar mektup ortaya çıktı. Yalçın, sevenlerine acı çektirecek olmasından dolayı kendisini kötü hissettiğini belirttiği mektubunda şu ifadelere yer verdi:
“İronik olan şu ki, insanların birbirine tahammül edememesine tahammül edemez oldum. İncir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerle birbirine hakaret edenler, birbirini incitenler, kalp kıranlar beni ümitsizliğe sürükledi. Bu tip insanlarla muhatap olmak istemiyorum. Zorba insanlar güçlerini kullanarak korku krallığı kurup kendinden zayıfları tir tir titretiyorlar ve kalkıp da bir şey diyemiyorsun. Çünkü seni de üzüyor. Ezip geçiyor.”
'KEŞKE PİYANO ÇALABİLSEYDİM'
Mustafa Yalçın, mektubunun devamında ise şöyle dedi:
“Kar tanesi fotoğrafçılığın pek beceremedim. Harika bir kar tanesi fotoğrafçısı olmak isterdim. Tüm kuşların fotoğraflarını çekip kataloglamak gibi bir fikrim vardı. Belki de daha yüzde 10’unu bile başaramadım. En çok utanç duyduğum şeylerden biri de bir enstrüman çalamıyor olmak. Piyano çalamadım. Gittiğim için biraz kendimi ezik hissediyorum. Tüm bunların ötesinde bilim tarihi gezimi gerçekleştiremedim. En çok yarım kalan işim bu diyebilirim. Keşke sevdiğim bilim insanlarının mezarlarını ziyaret edebilseydim. Dünyadaki önemli müzeleri gezmek isterdim. Bilimi anlatacağım bir Youtube kanalı da kurmak isterdim. ”
'ÖLÜMÜMLE İLGİLİ KİMSEYİ SUÇLAMA'
Mektubunda sevgilisi Özge’ye de seslenen Yalçın, şunları yazdı:
“Canım Özge’m… Öyle sebepsiz görünen gidişim için en çok senden özür diliyorum. Beni bağışlamanı istiyorum. Seni gerçekten çok seviyorum. Sana söz verdim kendimi öldürmeyeceğime ama sözümü tutamadım. Ölümümle ilgili kimseyi suçlama. Seninle geçirdiğim vakitler o kadar keyifliydi ki her saniyesini aklımda tutuyorum. Geride kalanlara, en çok sana ve aileme, iş arkadaşlarıma acı çektireceğimin farkındayım. Sizlerden özür diliyorum. Özgem.. Sen beni yıllarca hayata bağlayan neden oldun. Senin hastalığının başlamasıyla aynı gün denk gelmesi çok kötü oldu. Önce ertelemek istedim ama yapamadım. ”
'BAĞIŞLA BENİ SEVGİLİM'
Sevgilisinden kendisini unutmasını isteyen Yalçın, “Özge’m… Eşyalarımdan kurtul. Beni uzun süre hatırlama olur mu? Ben unutulmak isterim. Beni sana hatırlatacak fotoğraf veya eşya bırakma. Eve gelirken kedinin suyunu ve mamasını verdim. Balıkları yemledim, çiçekleri suladım. Fotoğraflarımıza baktım. Gece çok az uyudum. Zaten yarın vakalara girmeyeceğim, sonsuz uykuya dalacağım. Bağışla beni sevgilim! Çok güzel kütüphanem var. Çok değerli kitaplarım var. Onları bıraktığıma üzülüyorum. Daha kitap yazacaktım ama ömrüm yetmedi. Bütün kişisel eşyalarım Özge’nindir. O ne dilerse o şekilde yapılsın. İster aileme ve arkadaşlarıma hatıra olarak verir, isterse hepsini yakar” dedi.
'ULUDAĞ’DA KAMP YAPTIĞIM YERDE ÖLECEĞİM'
Mustafa Yalçın, mektupta kendisini öldüreceği yeri de şöyle anlattı:
“Beş yıl önce Bursa’ya geldiğimde Uludağ’da gece tek başıma kamp yaptığım bir yer vardı. Orayı çok sevmiştim ve haritama işaretlemiştim. Tekrar buraya geleceğim demiştim. Gidemedim ama bugüne kısmetmiş. Tezimi bitirmeyi ve yayın yapmayı çok isterdim. Projeyi çok sevdim ve çok emek verdim. Bitirebilseydim harika olacaktı. Almanya’dan sipariş ettiğim kimyasallar gelecek. Bir ara projedeki sıradaki aşamayı yapıp öleyim diye düşündüm ama bekleyemedim. Proje hocamı hayal kırıklığına uğrattığım için kendimden utanıyorum aslında. ”
'CİNAYET DÜŞÜNÜLMESİN'
Mektubun sonunda ise şu ifadeler yer aldı:
“Güzel bir veda yazısı yazabileceğimi düşünmüştüm ama ölüm anı yaklaşınca hiçbir şey yazmak gelmiyor içimden. Tek söz etmeden de gidebilirdim ama ölümümün arkasından cinayet gibi şeyler düşünülmesin veya kimseden kuşkulanılmasın diye açıklama yazmaya karar verdim. Bu yüzden iştahsız iştahsız yazdım.”
REKTÖRDEN AÇIKLAMA
Öte yandan Yalçın'ın ölümüyle ilgili Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Rektör Kılavuz açıklamasında, “Kurumumuz için gelecek vaat eden çalışma arkadaşımız Dr. Mustafa Yalçın'ın kaybı tüm detaylarıyla savcılık tarafından araştırılmaktadır. Üniversite olarak da süreci hassasiyetle takip ediyoruz. Kamuoyuna duyurulur” dedi.


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00

CEYLAN, BÜYÜKDERE MAHALLEMİZ SADECE MERKEZDEN DEĞİL HİZMETLERDEN DE UZAK!"

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ YENİ İSKENDERUN İLE TAÇLANDIRACAĞIZ

3 BİN KONUTU BUGÜN TESLİM EDİYORUZ

BURHANETTİN BULUT, SARAYA YAPILAN HARCAMALARDAN EMEKLİYE KAYNAK AYRILMADI

FETÖ FİRARİSİ BOYDAK ŞİRKETLER GRUBUNUN YÖNETİM KURULU ÜYESİ BEKİR BOYDAK İSTANBUL'DA GÖZALTINA ALINDI

İSTANBUL'DA PİYASA DEĞERİ 75 MİLYON YİNA OLAN DONDURULMUŞ HAYVAN ELE GEÇİRİLDİ

İSKENDERUN'UN OTOGARI ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN

NAZMİ CEYLAN BELEDİYE'NİN GAYESİ HİZMETTİR

ÖNTÜRK: HATAY’IMIZI VE VATANDAŞLARIMIZI KALKINDIRACAĞIZ

TİP, GÖKHAN ZAN’IN ADAYLIĞINI GERİ ÇEKTİ

CEYLAN’DAN ESNAF ZİYARETİ

RESMİ GAZETE'DE BİRİNCİ DERECEDEN DOĞAL SİT ALANI TESCİLİ....

İSTE ARTIK PAYAS’TA….

EKREM İMAMOĞLU'NUN MİTİNGİNDE KURAN-I KERİM'Lİ PROVOKASYON!

ÖZGÜR ÖZEL: “İSRAİL’İN TİCARETİNİ KİM AYAKTA TUTUYORSA FİLİSTİN’E İHANET EDİYORDUR”

ERDOĞAN: "RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYELERİNİ 2-5 NİSAN ARASINDA HESAPLARA YATIRACAĞIZ"

YASAKLAR 5 GÜN SONRA BAŞLIYOR!

"ÜÇ VARDİYA ÇALIŞIP HER HİZMETİ ZAMANINDA YAPACAĞIZ"

NAZMİ CEYLAN'DAN NEZAKET ZİYARETLERİ

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: “SİZİN PARANIZLA SİZİN İRADENİZİ ÇALMAYA ÇALIŞIYORLAR”

SEZGİN TANRIKULU: "DİYARBAKIR'IN BÜTÜN MÜLKLERİ KAYYIM TARAFINDAN TALAN EDİLİYOR"

DÜZCELİ EMEKLİ VATANDAŞ: "BEN VERGİ VERİYORSAM TAYYİP'E HESAP SORMA HAKKIM VAR"

UCUZA ET ALMAK İÇİN KUYRUKTA BEKLEYEN VATANDAŞ: “EKONOMİDEN, TARIMDAN ANLAMAYAN İNSANLARI BAŞIMIZA GETİRİRSEK BU HALE GELİRİZ”

ERDOĞAN, ERZURUM'DA 3 İL İÇİN DESTEK İSTEDİ

MANSUR YAVAŞ: "RAKİBİM ŞU ANDA BELEDİYE BAŞKANI. SÖYLEDİKLERİNİN HİÇBİRİSİNİ ŞİMDİYE KADAR KENDİ BELEDİYESİNDE YAPMAMIŞ. DOLAYISIYLA DİYORUM Kİ; AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ"

KOCAELİ'DE GEMİ LİMANA ÇARPTI, VİNÇLER DEVRİLDİ: ÖLÜ, YARALI YOK

YÜKSELİŞ’İN AYKUT HOCASI TÜRKİYE’NİN EN PRESTİJLİ ARTI EĞİTİM DERGİSİ KAPAĞINDA

SEÇİMLERE SAYILI GÜNLER KALA PAYAS BELEDİYESİ GAYRİMENKUL SATIYOR

HATAY BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ VOLKAN DEMİREL'E FAHRİ HEMŞEHRİLİK VERDİ

SAVAŞ, HÜKÜMET 22 YILDIR HATAY’DA OLMADIĞI GİBİ DEPREMDE DE YOKTU

Yükleniyor


HALUK PEKŞEN HAYATINI KAYBETTİ

CİNSEL İSTİSMARA UĞRAYAN 2 YAŞINDAKİ BEBEĞİN DOKTORU KONUŞTU

İZMİR'DE  CAMİ GÖREVLİSİ İNTİHAR ETTİ

AZRA SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

KAYIP ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ AZRA KATLEDİLDİ

DİYARBAKIR’DA BAYRAM GÜNÜ KISKANÇLIK VAHŞETİ

İSTE KURUCU REKTÖRÜ DERELİ’NİN BABASI VEFAT ETTİ…

  • Salı 13.1 ° / 7.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 17.3 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 18.2 ° / 10.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13