SARAYLAR KAPATILDI
Milli Saraylar, Dolmabahçe Sarayı’nda gişe görevlisi olarak çalışan M.K'nın şüpheli ölümü üzerine apar topar kapatıldı.Koronavirüs salgını döneminde on binlerce yabancı turistin ziyaret ettiği İstanbul’daki saraylar, Dolmab
Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’nın salgın nedeniyle “maske” takan Tayvanlı turistlerin Dolmabahçe ziyaret fotoğraflarını, “Salgına rağmen tarihi mekânlarımıza çok ziyaretçi var” mesajını, yaşamını yitiren gişe çalışanı M. K.’nin hastaneye kaldırılmasından hemen önce yayımladığı belirlendi.
Dolmabahçe Sarayı, dünyada salgının başlamasından sonra 3 ay, Türkiye’de salgının varlığının resmen açıklanmasından sonra bir hafta süreyle açık kaldı. Bu süreçte Dolmabahçe Sarayı’nda gişe görevlisi olarak çalışan M.K., rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı ve ardından yaşamını yitirdi. M.K. hastanede tedavi gördüğü sırada, kızı sosyal medya üzerinden, “Dolmabahçe Sarayı neden açık? Babama yazık değil mi? Vebalini kim öder” paylaşımı yaptı. Bu paylaşımdan sadece birkaç saat sonra M.K.’nin ölüm haberi geldi. M.K.’nin cenazesinin kaldırılmasından bir gün sonra, 18 Mart günü ise Milli Saraylar’a bağlı tüm saray ve kasırların kapatıldığı açıklandı.
Milli Saraylar yönetiminin, korona şüphesi taşıyan ancak “zatürree” olarak açıklanan ölüm sonrası gişe görevlisinin çalışma arkadaşlarına konunun kamuoyuna duyurulmaması için baskı yaptığı da iddia edildi. Milli Saraylar’daki ihmal iddialarına ilişkin soru önergesi veren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Milli Saraylar İdaresi’ne bağlı saray, kasır ve müzelerde çalışanlara test yapıldı mı? Gişe memurumuz M.K’nin ölüm nedeni de zatürree diye açıklanmış. Ona da Aytaç Yalman’daki gibi ‘korona negatif’ denmiş. M.K.’nin de koronadan ölmüş olması olası mı? Ayda 200 bin turistin ziyaret ettiği sarayların dünyada salgının başladığı ocak ayının başından mart ayının üçüncü haftasına kadar açık tutulması çalışanlar ve ziyaretçiler açısından çok büyük bir risktir. Bu duyarsızlığın ve sorumsuzluğun hesabı Milli Saraylar yönetiminden sorulmalıdır” dedi.
Gişe memurunun hastaneye kaldırılmadan birkaç gün önce ve Türkiye’de de salgının başladığının resmen duyurulduğu günlerde Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’nın ziyaretlerin sürdüğünü duyurduğu 11 Mart tarihli paylaşım silindi.
-
BIST 100
16340,07%0,90
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
51,12% 0,18
-
GRAM ALTIN
7344,90% 0,12
-
Ç. ALTIN
11805,38% -0,18
ABD’DE HALKBANK DAVASI DURDURULDU: ADALET BAKANI GÜRLEK’TEN AÇIKLAMA
DİPLOMA İPTALİ DÜNYAYA TAŞINDI: AVRUPA’DAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇİN İNCELEME
ROJİN KABAİŞ’İN BABASINA ÖLÜM TEHDİDİ: SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
PYD KURUCUSU SALİH MÜSLİM ÖLDÜ! ERBİL’DE TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
SAVCILIK, İMAMOĞLU’NUN PAYLAŞIMLARININ YAPILDIĞI HESABA SORUŞTURMA AÇTI
SAVAŞ DOĞALGAZI VURDU: NİSAN AYINDA ZAM KAPIDA!
ABD-İSRAİL GERİLİMİ SÜRERKEN HAMANEY’E SALDIRI GİRİŞİMİ
JANDARMA MÜDAHALESİ, TARTIŞMALI KİMLİK KONTROLÜ: İBB DAVASINDA GERİLİM TAVAN YAPTI!
TAHRAN’IN ÜZERİNE "ÖLÜM" YAĞIYOR: PETROL RAFİNERİLERİ VURULDU, ŞEHRE ASİT İNDİ!
TBMM’DE İRAN GÜNDEMİ: FİDAN VE GÜLER VEKİLLERİ BİLGİLENDİRİYOR
HASAN TAHSİN GÖKCAN’IN YERİNE İRFAN FİDAN: AYM’DE YENİ DÖNEM!
MANAVGAT’TA OPERASYON DALGASI: ESKİ BELEDİYE DÖNEMİNE YENİ GÖZALTILAR
AKARYAKITTA ZAM KISIR DÖNGÜSÜ: GECE GELEN ZAM BİTMEDEN YENİSİ KAPIDA!
HAMANEY SONRASI İRAN: YENİ LİDER MÜCTEBA HAMANEY
ŞİMŞEK'TEN PETROL AÇIKLAMASI: "BU ŞOKLAR KALICI DEĞİL, TEDBİRİMİZİ ALIYORUZ!"
DENİZLİ’DE KORKUTAN SARSINTI: 5.1 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM EGE’Yİ AYAĞA KALDIRDI!
AKARYAKITTA YENİ ZAM KAPIDA: MOTORİN 2 LİRADAN FAZLA ARTACAK
Yükleniyor
- Perşembe 13.4 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 12 ° / 5.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 15.7 ° / 5.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu


