KADINLAR İÇİN ADALET NÖBETİ TUTULDU
Adalet Nöbeti, 26 baronun katılımıyla bu kez Adana'da tutuldu. Her ay bir ilde düzenlenen Adalet Nöbeti bu ay Adana’da düzenledi.
26 barodan avukatlar, bu kez kadına yönelik şiddete ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek için 'Kadınlar İçin Adalet' talebiyle Adana Adliyesi Taş Bina önünde bir araya geldi. Kadın avukatların önde yer aldığı nöbet eyleminde, kadına yönelik şiddetin artmasında yargı kararlarının etkisinin altı çizilerek kadın cinayetlerinin politik olduğuna dikkat çekildi. Nöbet eylemine; Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Düzce, Antep, Hatay, İstanbul, İzmir, Maraş, Kırklareli, Kocaeli, Mardin, Mersin, Niğde, Osmaniye, Urfa, Tekirdağ, Tunceli, Van, Yalova, Siirt, Batman, Muş baro başkanları ve temsilcileri katıldı.

Geçen ay Diyarbakır’da yapılan nöbet eyleminin Tahir Elçi anısına yapıldığını hatırlatan Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, soruşturmada bir adım bile ileri gidilmediğini söyledi. Her gün yeni bir kadın cinayeti haberi geldiğini belirten Küçük, Ordu’da Ceren Özdemir’in katledilmesiyle ilgili davanın hızlı bir şekilde açıldığını belirterek “Pazartesi günü birçok ilden bu duruşmayı takip edeceğiz. Bu adalet mekanizmasının Tahir Elçi katliamında da hızlı olmasını istiyoruz. Faillerin bulunmasını ve hak ettiği cezayı almaları noktasında etkili soruşturman bir an önce yapılmasını istiyoruz” dedi.

Adalet nöbetinde, Hatay Barosu Başkanı Avukat Ekrem Dönmez bir konuşma yaparak, kadın cinayetlerinin son bulması konusunda herkese görev düştüğünü ve etkin önlemlerin acilen alınması gerekliliğine dikkat çekti.

-
BIST 100
15690,45%-2,66
-
DOLAR
44,33% 0,07
-
EURO
50,98% -0,62
-
GRAM ALTIN
6084,25% -5,02
-
Ç. ALTIN
10407,00% -6,77
İlgili Haberler
ŞARJ ÜCRETLERİNDE YENİ DÖNEM: EK ÜCRETLER KALDIRILDI, SİSTEM DEĞİŞTİ
İBB DAVASINDA GAZETECİLERDEN ANLAMLI PROTESTO! "İSMAİL ARI VE ALİCAN ULUDAĞ'A ÖZGÜRLÜK"
İBB DAVASI'NDA SEKİZİNCİ CELSE: MURAT ÇALIK VE RESUL EMRAH ŞAHAN SAVUNMALARINI YAPACAK
ABD BASINI ACIMADI: İSRAİL'İN İRAN AYAKLANMASI PLANI ÇÖKTÜ, TRUMP DA BU YANILGIYA KATILDI
İSTANBUL’DA BİNA FACİASI: 9 KİŞİ ENKAZ ALTINDA KALDI
YARGITAY ONADI: WHATSAPP DELİL SAYILDI, İSPATLANAMAYAN ALTIN TALEBİ REDDEDİLDİ
BODRUM’DA KORKU DOLU SABAH: MARİNADA YANGIN, 8 YAT KÜL OLDU
Acılı babadan yürek yakan sözler: “Oğlum iyilik yaparken öldürüldü”
GENÇ FUTBOLCU CİNAYETİNDE DİKKAT ÇEKEN İSİM: SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR
TRUMP’TAN AVRUPA’YA SERT SÖZLER: “KORKAKLAR, ABD’SİZ NATO KAĞITTAN KAPLAN”
POMPADA ŞOK! MOTORİNE 5,18 TL ZAM: FİYATLAR 70’İ AŞTI
“AYNI SAVAŞA İKİ FARKLI SÜRE!” Netanyahu’dan Çifte Mesaj Krizi
ANTALYA’DA KORKUNÇ YANGIN: ANNE VE 5 ÇOCUĞU YAŞAMINI YİTİRDİ
MİLLET İRADESİ MİTİNGİNE MÜDAHALE: GÖZALTINA ALINAN 4 KİŞİDEN 2’Sİ TUTUKLANDI!
BAKAN GÜLER HATAY’DAN SESLENDİ: TÜRKİYE TEYAKKUZDA, HER TÜRLÜ TEDBİR MASADA!
İSKENDERUN’DA SU KRİZİ: ŞEBEKEYE KİRLİ SU KARIŞTI
YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN ULUSLARARASI BAŞARI: ILGIN DEVRİM BOURNEMOUTH UNİVERSİTY’DE
“DANIŞTAY DEVREYE GİRDİ! MEB’DEN ‘RAMAZAN GENELGESİ’ İÇİN SAVUNMA İSTENDİ”
“BAKAN ÇİFTÇİ AÇIKLADI: BAYRAMDA ‘RADAR TUZAĞI’ YOK”
Yükleniyor
- Pazartesi 15.7 ° / 6.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Salı 16.7 ° / 6.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Çarşamba 15.2 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu




