DİKENİ BATTIĞI YERDEN ÇIKARACAĞIZ

Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından, Özel Eğitim Programı kapsamında düzenlenen “Sözleşme Hukukunda Güncel Yargı Uygulamaları” konulu seminer, Av. Özdemir Özok Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

TÜRKİYE 14.01.2019 14:29:17 0
DİKENİ BATTIĞI YERDEN ÇIKARACAĞIZ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun açış konuşmasıyla başlayan seminer, TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Reşit Durukan’ın moderatörlüğünde, Doç. Dr. Umut Yeniocak tarafından verildi.   

Feyzioğlu, yoğun ilgi nedeniyle katılımcıların iki salondan izlediği seminerde iki bine yakın avukata seslenerek, bilginin ve eğitimin önemine dikkat çekti. 

ÜZERİMİZDE TARİHİ BİR SORUMLULUK VAR 

“Derdimiz büyük” diyen Feyzioğlu, ilk derece mahkemelerinde ortalama 2,5 yıl kıdemli hakimlerin görev yaptığına dikkat çekerek, “Türkiye toparlanacak. Yargının içine sızmış olan tüm unsurları yasal yollarla temizleyeceğiz. Gerçekten hukukçuluk yapacağız” ifadelerini kullandı. Feyzioğlu,  “Türkiye’ye diken yargıdan battı. Dikeni battığı yerden çıkaracağız. Üzerimizde tarihi bir sorumluluk var. Bu sorumluluğun gereği de önce bilgi sahibi olarak yerine getirilir. Güvenilir bir sisteme el birliğiyle sahip olursak, Türkiye tüm zincirlerini kıracak” dedi. 

İCRA İŞLERİNİ YAPAY ZEKALI ROBOTLAR YAPACAK

Feyzioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bize, özellikle genç meslektaşlarıma yıllardır, ‘Siz CMK yapın, adli yardımdan iş alın, oyun alanınız burası’ diye bir dayatma var. Türkiye’de yabancı sermayeli olup da yasaları dolanmak suretiyle Türk avukatlık bürosu gibi davranan 40-50 büro, örneğin İstanbul’un avukatlık gelirinin yüzde 92’sini kendi arasında paylaşıyor. Bize bırakılan yüzde 8… Biz artık yüzde yüze talibiz. Öğreneceğiz. Tahkimde taraf vekilliğini öğreneceğiz. Bir sözleşmenin püf noktası nedir öğreneceğiz. Sözleşme yazmayı, okumayı öğrenmek zorundayız. Aksi takdirde bize biçilen alan sadece icra işleri olur. Tabii ki icra işleri de yapacağız. Ama bilin ki 5 sene, en fazla 10 sene içinde icra işlerinin tamamını yapay zekalı robotlar yapacak. O alan da bitecek. O zaman bizim asli işimizde, sadece bizim yapabileceğimiz işlerde uzmanlaşmamız lazım. Biz 2019’u zirvelere tırmanma yılı ilan ettik.

TÜRKİYE’NİN AVUKATLARI BAŞARACAK

YÖK Başkanımızla, Adalet Bakanlığımızla, Yargıtay’la tarihimizin en yapıcı ilişkisini sürdürüyoruz. Devlet Yeterlilik sınavı geliyor. Hepimiz için hayatidir. Artık önüne gelen ‘hiçbir şey olamıyorsam avukat olurum’ diyemeyecek bu ülkede. Hatta iddia ediyorum. ‘Savcı olabilirsin, hakim olabilirsin ama avukat olamazsın’ diyorum ben. Çünkü avukatlık sadece meslek değildir, avukatlığın içinde aynı zamanda sanat vardır. Ama biz stajda meslek bilmeyene, sanatını hiç öğretemeyiz.

Hazırladığımız çalışmanın sonunda Türkiye, sınavsız avukatlığa girilen tek ülke olmaktan kurtulacak. Çok büyük bir müjde bizi bekliyor. Hemen ardından hukuk eğitiminde dünyada parmakla gösterilen ülkelerden biri olmak için adımları tek tek, kararlılıkla atacağız. Ben bu konuda siyasi, mesleki ve akademik irade görüyorum. Dolayısıyla tüm zorluklara rağmen, geleceğe umutla bakmamız gerektiğini sizlere müjdelemek istiyorum. Birlikte çalışırsak, dayanışırsak, kol kola girersek bu karanlık günler geçecek. Gençler başaracak, Türkiye başaracak, Türkiye’nin avukatları başaracak.”

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16012,85%1,27
  • DOLAR

    44,00% 0,09
  • EURO

    51,08% -0,24
  • GRAM ALTIN

    7216,73% -0,55
  • Ç. ALTIN

    11873,13% -0,94

HAMBURG TÜRK BASINI YOLUNA DEVAM EDİYOR: YENİ DÖNEMİN YÖNETİMİ BELLİ OLDU

İSPANYA BAŞBAKANI PEDRO SANCHEZ NASIL SAVAŞ KARŞITLIĞININ SESİ OLDU?

“SORUŞTURMALARLA BİTMEYİZ!” HACETTEPE’DE DEV PANKARTLI PROTESTO

KARA KUVVETLERİ’NDE İHALE SORUŞTURMASI: BAKAN GÜLER’DEN İLK AÇIKLAMA

NAHÇIVAN ULUSLARARASI HAVALİMANI'NA İHA SALDIRISI: AZERBAYCAN VE İRAN’DAN KARŞILIKLI AÇIKLAMALAR

HATAY’A DÜŞEN MÜHİMMAT SONRASI NATO TETİKTE: 5. MADDE TARTIŞMASI AÇILDI

KONUT BEKLEYEN BİNLERCE VATANDAŞ TEPKİLİ: TOKİ KURASINDA ‘KAYIP 497’ TARTIŞMASI

ANTRİKOTLU İFTAR MENÜSÜ TARTIŞMA YARATTI: AKP’Lİ ZENGİN’DEN “VEKİLLERİ AŞAĞI ÇEKMEYELİM” ÇIKIŞI

İRAN SAVAŞ TAKTİĞİNİ DEĞİŞTİRDİ: GİZLİ SİLAHI İLK KEZ KULLANILDI

İMAMOĞLU’NDAN ADAYLIK TARTIŞMASINA NET MESAJ: “BUGÜN BANA YAPILAN YARIN BAŞKASINA DA YAPILIR”

WASHİNGTON’DA GERGİN GÜN: TRUMP’A SAVAŞ YETKİSİ VERİLDİ, KONGRE’DE İSRAİL PROTESTOSU

PETROL KRİZİ BÜYÜYOR! BAKAN ŞİMŞEK’TEN AKARYAKIT İÇİN YENİ FORMÜL

EŞEL MOBİL DEVREYE GİRDİ AMA ZAM YİNE GELDİ! AKARYAKITTA YENİ FİYAT ŞOKU

Hatay SINIRINDA GERİLİM: FÜZE PARÇALARI DÖRTYOL’A İSABET ETTİ

“TÜRKİYE’Yİ YASA BOĞAN OLAY: FATMA ÖĞRETMEN VE KAN DONDURAN İTİRAF”

İRAN’DA GİZLİ SEÇİM İDDİASI: YENİ DİNİ LİDER MÜCTEBA HAMANEY Mİ?

MECLİS’TE MAKAM ARACI İFŞASI: BİR ŞOFÖRÜN GÜNLÜK PROGRAMI TARTIŞMA YARATTI

HÜRMÜZ BOĞAZI’NDA GERİLİM TIRMANIYOR: İRAN 10’DAN FAZLA TANKERİN VURULDUĞUNU DUYURDU

LAVROV’DAN NÜKLEER UYARI: “NÜKLEER SİLAHI OLMAYANI HARİTADAN SİLİYORLAR”

İRAN’DAN FIRLATILAN FÜZELER KATAR’I VURDU: ABD ÜSSÜ ALARMDA

“TÜRKİYE’YE SALDIRI OLUR MU?” SORULDU, HAKAN FİDAN NET YANIT VERDİ

MECLİS’TE İFTAR KRİZİ: ÖZGÜR ÖZEL GİTMİYOR, ADRES SİNCAN CEZAEVİ

İLAHİLİ ZİL TARTIŞMASI BÜYÜDÜ: ALİ ERBAŞ’IN KIZINDAN ELEŞTİRENLERE SERT SÖZLER

BOLU’DA KRİTİK GELİŞME: İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN TANJU ÖZCAN KARARI

SAVAŞ 4. GÜNÜNDE: ORTADOĞU'DA SALDIRILAR PEŞ PEŞE

İRAN HÜRMÜZ BOĞAZI’NI KAPATTIĞINI DUYURDU

TANJU ÖZCAN VE BAŞKAN YARDIMCISI SÜLEYMAN CAN TUTUKLANDI

AKARYAKITTA TARİHİ ZAM İDDİASI GÜNDEMDE

TANJU ÖZCAN TUTUKLAMA TALEBİYLE HAKİM KARŞISINDA

RIZA AKPOLAT İDDİASI GÜNDEMİ SALLADI: CHP İÇİNDEN DİKKAT ÇEKEN TEKLİF

Yükleniyor


TÜRKİYE - GÜRCİSTAN MAÇ SONUCU: 3-1

MUTLU YILLAR TÜRKİYE….

 99 YIL ÖNCE BUGÜN TÜRK TARİHİNİN SEYRİ DEĞİŞTİ

HAKAN FİDAN, SURİYE İLE GÖRÜŞTÜ

LİMAK, ULUDAĞ ELEKTRİK'TEKİ HİSSELERİNİ İNGİLİZ ŞİRKETE SATTI

MSB ACI HABERİ DUYURDU: 1 ASKER ŞEHİT OLDU

  • Perşembe 15 ° / 2.7 ° Güneşli
  • Cuma 15.3 ° / 3.9 ° false
  • Cumartesi 16.1 ° / 4.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13