DİKENİ BATTIĞI YERDEN ÇIKARACAĞIZ

Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından, Özel Eğitim Programı kapsamında düzenlenen “Sözleşme Hukukunda Güncel Yargı Uygulamaları” konulu seminer, Av. Özdemir Özok Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

TÜRKİYE 14.01.2019 14:29:17 0
DİKENİ BATTIĞI YERDEN ÇIKARACAĞIZ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun açış konuşmasıyla başlayan seminer, TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Reşit Durukan’ın moderatörlüğünde, Doç. Dr. Umut Yeniocak tarafından verildi.   

Feyzioğlu, yoğun ilgi nedeniyle katılımcıların iki salondan izlediği seminerde iki bine yakın avukata seslenerek, bilginin ve eğitimin önemine dikkat çekti. 

ÜZERİMİZDE TARİHİ BİR SORUMLULUK VAR 

“Derdimiz büyük” diyen Feyzioğlu, ilk derece mahkemelerinde ortalama 2,5 yıl kıdemli hakimlerin görev yaptığına dikkat çekerek, “Türkiye toparlanacak. Yargının içine sızmış olan tüm unsurları yasal yollarla temizleyeceğiz. Gerçekten hukukçuluk yapacağız” ifadelerini kullandı. Feyzioğlu,  “Türkiye’ye diken yargıdan battı. Dikeni battığı yerden çıkaracağız. Üzerimizde tarihi bir sorumluluk var. Bu sorumluluğun gereği de önce bilgi sahibi olarak yerine getirilir. Güvenilir bir sisteme el birliğiyle sahip olursak, Türkiye tüm zincirlerini kıracak” dedi. 

İCRA İŞLERİNİ YAPAY ZEKALI ROBOTLAR YAPACAK

Feyzioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bize, özellikle genç meslektaşlarıma yıllardır, ‘Siz CMK yapın, adli yardımdan iş alın, oyun alanınız burası’ diye bir dayatma var. Türkiye’de yabancı sermayeli olup da yasaları dolanmak suretiyle Türk avukatlık bürosu gibi davranan 40-50 büro, örneğin İstanbul’un avukatlık gelirinin yüzde 92’sini kendi arasında paylaşıyor. Bize bırakılan yüzde 8… Biz artık yüzde yüze talibiz. Öğreneceğiz. Tahkimde taraf vekilliğini öğreneceğiz. Bir sözleşmenin püf noktası nedir öğreneceğiz. Sözleşme yazmayı, okumayı öğrenmek zorundayız. Aksi takdirde bize biçilen alan sadece icra işleri olur. Tabii ki icra işleri de yapacağız. Ama bilin ki 5 sene, en fazla 10 sene içinde icra işlerinin tamamını yapay zekalı robotlar yapacak. O alan da bitecek. O zaman bizim asli işimizde, sadece bizim yapabileceğimiz işlerde uzmanlaşmamız lazım. Biz 2019’u zirvelere tırmanma yılı ilan ettik.

TÜRKİYE’NİN AVUKATLARI BAŞARACAK

YÖK Başkanımızla, Adalet Bakanlığımızla, Yargıtay’la tarihimizin en yapıcı ilişkisini sürdürüyoruz. Devlet Yeterlilik sınavı geliyor. Hepimiz için hayatidir. Artık önüne gelen ‘hiçbir şey olamıyorsam avukat olurum’ diyemeyecek bu ülkede. Hatta iddia ediyorum. ‘Savcı olabilirsin, hakim olabilirsin ama avukat olamazsın’ diyorum ben. Çünkü avukatlık sadece meslek değildir, avukatlığın içinde aynı zamanda sanat vardır. Ama biz stajda meslek bilmeyene, sanatını hiç öğretemeyiz.

Hazırladığımız çalışmanın sonunda Türkiye, sınavsız avukatlığa girilen tek ülke olmaktan kurtulacak. Çok büyük bir müjde bizi bekliyor. Hemen ardından hukuk eğitiminde dünyada parmakla gösterilen ülkelerden biri olmak için adımları tek tek, kararlılıkla atacağız. Ben bu konuda siyasi, mesleki ve akademik irade görüyorum. Dolayısıyla tüm zorluklara rağmen, geleceğe umutla bakmamız gerektiğini sizlere müjdelemek istiyorum. Birlikte çalışırsak, dayanışırsak, kol kola girersek bu karanlık günler geçecek. Gençler başaracak, Türkiye başaracak, Türkiye’nin avukatları başaracak.”

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16123,08%-2,79
  • DOLAR

    43,94% 0,02
  • EURO

    51,45% -0,93
  • GRAM ALTIN

    7530,08% 1,28
  • Ç. ALTIN

    12213,23% -2,50

TANJU ÖZCAN TUTUKLAMA TALEBİYLE HAKİM KARŞISINDA

RIZA AKPOLAT İDDİASI GÜNDEMİ SALLADI: CHP İÇİNDEN DİKKAT ÇEKEN TEKLİF

DÜNYA PETROL PİYASASI UÇURUMDAN DÖNDÜ: İRAN İHA’SI ARAMCO’YU VURDU

PİYASAYA ACİL MÜDAHALE: MERKEZ BANKASI REPO İHALELERİNİ DURDURDU

ORTA DOĞU’DA CEPHE GENİŞLİYOR: İSRAİL LÜBNAN’I VURDU, 31 ÖLÜ

İRAN SALDIRILARI SONRASI ANKARA’DAN MESAJ: EKONOMİ İÇİN ÖNLEMLER HAZIR

SAVAŞTA YENİ AŞAMA: İNGİLTERE ABD’NİN İRAN OPERASYONUNA ÜS DESTEĞİ SAĞLADI

ERDOĞAN SAHADA: TRUMP DAHİL 6 LİDERLE KRİZ DİPLOMASİSİ

KRİZİN YENİ CEPHESİ GÖKYÜZÜ: İRAN HAVA SAHASI KAPANDI, UÇUŞLAR TÜRKİYE’YE AKIN ETTİ

ÖZGÜR ÖZEL İRAN SALDIRILARI SONRASI CHP’NİN TUTUMUNU 7 MADDEYLE AÇIKLADI

ORTADOĞU KRİZİNDE YENİ PERDE: TRUMP “İRAN DİYALOG İSTİYOR” DEDİ

İRAN AJANSI AHMEDİNEJAD’IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DUYURDU

BORSA İSTANBUL İDDİALARI GÜNDEMİ KARIŞTIRDI: ŞİMŞEK AÇIKLAMA YAPTI

ALİ HAMANEY OPERASYONUNDA ŞOK İDDİA: CESEDİNİN YANINDA MOSSAD AJANI MI VARDI?

BEYLİKDÜZÜ DÖNEMİNE SORUŞTURMA: İMAMOĞLU İÇİN HAPİS İSTEMLİ YENİ DAVA

HAMANEY SONRASI İLK AÇIKLAMA: İRAN “TARİHİN EN AĞIR SALDIRISI” İÇİN HAZIRLIKTA

ABD-İSRAİL OPERASYONU SONRASI ORTADOĞU’DA SARSICI GELİŞMELER: İRAN LİDERİNİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ AÇIKLANDI, MİSİLLEME BAŞLADI

PEZEŞKİYAN: MASUM ÖĞRENCİLERİN ÖLÜMÜ TARİHE KARA LEKE OLARAK GEÇECEK

 DIŞİŞLERİ’NDEN İRAN SAVAŞI İÇİN İLK AÇIKLAMA: KÜRESEL GÜVENLİĞİ TEHDİT EDİYOR

ERDOĞAN’DAN İRAN SALDIRILARI SONRASI İLK AÇIKLAMA: “ENDİŞE DUYUYORUZ”

İSRAİLLİ YETKİLİLER: İRAN LİDERİ HAMANEY ÖLDÜRÜLMÜŞ OLABİLİR

ORTADOĞU’DA TANSİYON FIRLADI: TRUMP OPERASYONU İLAN ETTİ

ÖZGÜR ÖZEL AKIN GÜRLEK İÇİN YENİ TARİH VERDİ

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ GÜNDEMİ KARIŞTIRDI: BAKAN TEKİN’DEN DİKKAT ÇEKEN SAVUNMA

AKARYAKITA ZAM GELDİ: BENZİNDE TABELA YENİDEN DEĞİŞTİ

BOLU BELEDİYE BAŞKANI TANJU ÖZCAN GÖZALTINA ALINDI

TBMM’DE GERGİN OTURUM: DİPLOMA POLEMİĞİ GÜNDEME OTURDU

MAHKEMEDE ÇARPICI AN: SAVCI “DÜŞSÜN” DEDİ, KARAR ERTELENDİ

AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA ARA KARAR: TUTUKLULUKLAR SÜRÜYOR, 7 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

AVCILAR’DA METROBÜS KAZASI: İBB SOSYAL TESİSLERİ DURAĞI’NDA 2 ARAÇ ÇARPIŞTI, YARALILAR VAR

Yükleniyor


TÜRKİYE - GÜRCİSTAN MAÇ SONUCU: 3-1

MUTLU YILLAR TÜRKİYE….

 99 YIL ÖNCE BUGÜN TÜRK TARİHİNİN SEYRİ DEĞİŞTİ

HAKAN FİDAN, SURİYE İLE GÖRÜŞTÜ

LİMAK, ULUDAĞ ELEKTRİK'TEKİ HİSSELERİNİ İNGİLİZ ŞİRKETE SATTI

MSB ACI HABERİ DUYURDU: 1 ASKER ŞEHİT OLDU

  • Pazartesi 13.7 ° / 2.1 ° Güneşli
  • Salı 15.9 ° / 3.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 15.4 ° / 4.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13