DİKENİ BATTIĞI YERDEN ÇIKARACAĞIZ
Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından, Özel Eğitim Programı kapsamında düzenlenen “Sözleşme Hukukunda Güncel Yargı Uygulamaları” konulu seminer, Av. Özdemir Özok Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun açış konuşmasıyla başlayan seminer, TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Reşit Durukan’ın moderatörlüğünde, Doç. Dr. Umut Yeniocak tarafından verildi.
Feyzioğlu, yoğun ilgi nedeniyle katılımcıların iki salondan izlediği seminerde iki bine yakın avukata seslenerek, bilginin ve eğitimin önemine dikkat çekti.
ÜZERİMİZDE TARİHİ BİR SORUMLULUK VAR
“Derdimiz büyük” diyen Feyzioğlu, ilk derece mahkemelerinde ortalama 2,5 yıl kıdemli hakimlerin görev yaptığına dikkat çekerek, “Türkiye toparlanacak. Yargının içine sızmış olan tüm unsurları yasal yollarla temizleyeceğiz. Gerçekten hukukçuluk yapacağız” ifadelerini kullandı. Feyzioğlu, “Türkiye’ye diken yargıdan battı. Dikeni battığı yerden çıkaracağız. Üzerimizde tarihi bir sorumluluk var. Bu sorumluluğun gereği de önce bilgi sahibi olarak yerine getirilir. Güvenilir bir sisteme el birliğiyle sahip olursak, Türkiye tüm zincirlerini kıracak” dedi.

İCRA İŞLERİNİ YAPAY ZEKALI ROBOTLAR YAPACAK
Feyzioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bize, özellikle genç meslektaşlarıma yıllardır, ‘Siz CMK yapın, adli yardımdan iş alın, oyun alanınız burası’ diye bir dayatma var. Türkiye’de yabancı sermayeli olup da yasaları dolanmak suretiyle Türk avukatlık bürosu gibi davranan 40-50 büro, örneğin İstanbul’un avukatlık gelirinin yüzde 92’sini kendi arasında paylaşıyor. Bize bırakılan yüzde 8… Biz artık yüzde yüze talibiz. Öğreneceğiz. Tahkimde taraf vekilliğini öğreneceğiz. Bir sözleşmenin püf noktası nedir öğreneceğiz. Sözleşme yazmayı, okumayı öğrenmek zorundayız. Aksi takdirde bize biçilen alan sadece icra işleri olur. Tabii ki icra işleri de yapacağız. Ama bilin ki 5 sene, en fazla 10 sene içinde icra işlerinin tamamını yapay zekalı robotlar yapacak. O alan da bitecek. O zaman bizim asli işimizde, sadece bizim yapabileceğimiz işlerde uzmanlaşmamız lazım. Biz 2019’u zirvelere tırmanma yılı ilan ettik.
TÜRKİYE’NİN AVUKATLARI BAŞARACAK
YÖK Başkanımızla, Adalet Bakanlığımızla, Yargıtay’la tarihimizin en yapıcı ilişkisini sürdürüyoruz. Devlet Yeterlilik sınavı geliyor. Hepimiz için hayatidir. Artık önüne gelen ‘hiçbir şey olamıyorsam avukat olurum’ diyemeyecek bu ülkede. Hatta iddia ediyorum. ‘Savcı olabilirsin, hakim olabilirsin ama avukat olamazsın’ diyorum ben. Çünkü avukatlık sadece meslek değildir, avukatlığın içinde aynı zamanda sanat vardır. Ama biz stajda meslek bilmeyene, sanatını hiç öğretemeyiz.
Hazırladığımız çalışmanın sonunda Türkiye, sınavsız avukatlığa girilen tek ülke olmaktan kurtulacak. Çok büyük bir müjde bizi bekliyor. Hemen ardından hukuk eğitiminde dünyada parmakla gösterilen ülkelerden biri olmak için adımları tek tek, kararlılıkla atacağız. Ben bu konuda siyasi, mesleki ve akademik irade görüyorum. Dolayısıyla tüm zorluklara rağmen, geleceğe umutla bakmamız gerektiğini sizlere müjdelemek istiyorum. Birlikte çalışırsak, dayanışırsak, kol kola girersek bu karanlık günler geçecek. Gençler başaracak, Türkiye başaracak, Türkiye’nin avukatları başaracak.”
-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ
ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI
TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ
TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK
İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI
“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
TOKAT NİKSAR’DA KORKUTAN DEPREM: 5.5 İLE SALLANDIK, EĞİTİME ARA VERİLDİ!
ABD’DE HALKBANK DAVASI DURDURULDU: ADALET BAKANI GÜRLEK’TEN AÇIKLAMA
DİPLOMA İPTALİ DÜNYAYA TAŞINDI: AVRUPA’DAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇİN İNCELEME
ROJİN KABAİŞ’İN BABASINA ÖLÜM TEHDİDİ: SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
PYD KURUCUSU SALİH MÜSLİM ÖLDÜ! ERBİL’DE TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
SAVCILIK, İMAMOĞLU’NUN PAYLAŞIMLARININ YAPILDIĞI HESABA SORUŞTURMA AÇTI
SAVAŞ DOĞALGAZI VURDU: NİSAN AYINDA ZAM KAPIDA!
ABD-İSRAİL GERİLİMİ SÜRERKEN HAMANEY’E SALDIRI GİRİŞİMİ
JANDARMA MÜDAHALESİ, TARTIŞMALI KİMLİK KONTROLÜ: İBB DAVASINDA GERİLİM TAVAN YAPTI!
TAHRAN’IN ÜZERİNE "ÖLÜM" YAĞIYOR: PETROL RAFİNERİLERİ VURULDU, ŞEHRE ASİT İNDİ!
Yükleniyor
- Cumartesi 15.7 ° / 5.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 14.5 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 13.5 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu


