METİNER'DEN ARINÇ VE KUZU'YA TEPKİ
Eski AKP milletvekili ve Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner, bugünkü köşe yazısında Bülent Arınç'ı ve Burhan Kuzu'yu eleştirdi. Eleştirilerini isim vermeden yönelten Metiner, "Bunların aklıyla varılacak yer siyaseten hüsr
Eski AKP milletvekili ve Star gazetesi yazarı Metiner, bugünkü köşe yazısında camilerde her akşam sela okunmasına yönelik eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç'ı ve Burhan Kuzu'nun 19 Mayıs paylaşımını isim vermeden eleştirdi.
Daha önce Arınç'ın sözlerine karşılık Yeni Akit TV'de 'Devlet bunların aklı ile yönetiliyorsa vay halimize' diyen Metiner, gazetedeki köşesinde de 'Bunların aklıyla varılacak yer siyaseten hüsrandır' dedi.
KUZU'NUN 'PADİŞAH ÖVGÜSÜ'
AKP'li Burhan Kuzu'nun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'ndaki 'Mustafa Kemal Paşa, 30 Nisan 1919'da Resmi Gazete'de yayınlanan Sultan Vahdettin imzası ile Samsun 9. Ordu Müfettişliği’ne tayin edilmiştir. Mustafa Kemal, Samsun'a herhangi bir kişi olarak değil Osmanlı'nın en parlak subayı olarak çıkmıştır. Sultan Vahdettin Han’ı rahmetle anıyorum' paylaşımına göndermede bulunan Metiner, 'Cumhurbaşkanımızın kendilerine tevdi ettiği sıfatları üstünde taşıyanlar artık sadece kendileri değildirler. Sözleri bin tartarak konuşmak mevkiindedirler. Gazi Mustafa Kemal’in dönemin Padişahının oluruyla Samsun’a gönderildiğini artık herkes biliyor. Hiç gereği yokken 19 Mayıs’ta münhasıran Padişah övgüsü yapmak doğrusu siyasi akılla bağdaşır bir tutum değildir. Cumhurbaşkanımızı hak etmediği polemiklerin içine çekmek yanlıştır' dedi.
'HAK ETMEDİĞİ UNVANIN SAHİBİ'
Yazısının sonraki kısmında Arınç'ı eleştiren Metiner, Arınç'ın koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenler için ezanlardan sonra sela okunmasına yönelik açıklamasına işaret ederek 'Cumhurbaşkanlığı makamı nezdinde hak etmediği bir unvanın sahibi olan bir zatın kalkıp ezandan ve saladan duyduğu rahatsızlığı dile getirmesi art niyetlilik değilse akıl tutulması ve körlük değil midir? Bunların aklıyla varılacak yer siyaseten hüsrandır! Yaşasın akl-selim!' ifadelerini kullandı.
Metiner yazısında şunları söyledi:
'Üzülerek izliyorum. Bizi yandaşlıkla suçlayanlar yandaşlıkta bizi geçtiler. Utanmasalar İmamoğlu’nu “siyasi Mehdi!” olarak takdim edecek yandaş kraliçeler türedi. Demek ki mutlak iktidarın sahibi olsalar o gazeteci diye geçinenler kim bilir o güç sahipleri karşısında nasıl da secdeye kapanacaklar!'
Metiner katıldığı televizyon programında ise şunları söyledi;
Akit TV'nin proghramına katılan Metiner, Arınç'ı hedef alırken, 'Devlet bunun aklı ile yönetilecekse vay halimize' diyerek Arınç'ın Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine getirilmesine de tepki gösterdi.
Metiner, katıldığı programın videosunu da,
'Saygısızca çamur atıyor!
Millet başörtüsünden nefret ediyormuş!
Senden dolayı,bu davadan ayrılan küsen binlerce insan var.
Sen kimsin devletten hesap soruyorsun? Sen FETÖ'ye şemsiye tutmuş adamsın. Devlet bunun aklı ile yönetecilikse vay halimize. Bu çok ağrıma gidiyor.' notuyla paylaştı.
ARINÇ NE DEMİŞTİ?
Bülent Arınç, Anadolu Ajansı'nın eski genel müdürlerinden Kemal Öztürk'ün Youtube programında, 'ölüm listeleri' ve camilerden her gün sela okunması konularında 'İnsanlar, başörtülüden, camilerden nefret eder hale gelecekler diye korkuyorum. Böyle yaparak insanları nefret mi ettiriyoruz yoksa insanların dini duygularını daha mı canlı tutuyoruz. Bana kalırsa ben bu bir ‘bid’at’tır' demişti.
-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,19% -0,05
-
EURO
50,58% 0,24
-
GRAM ALTIN
7126,53% -0,12
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI
HAVA SAHASINDA İRAN VETOSU: İSVİÇRE FEDERAL KONSEYİ ABD’NİN ASKERİ TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ
MARKA YATIRIM HOLDİNG’E OPERASYON: BAŞKAN MİNE TOZLU BİÇER GÖZALTINDA
NETANYAHU’NUN ÖLDÜĞÜ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI! İSRAİL VE İRAN'DAN AÇIKLAMA
İSKENDERUN’DA AİLE İÇİ TARTIŞMA ÖLÜMLE BİTTİ:EŞİNİ ÖLDÜREN KADIN TUTUKLANDI
50 BİN LİRAYA SATILMIŞ: ŞAMPİYON AT SMART LATCH’İN KAVURMA YAPILDIĞI SKANDALDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI
TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ
ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI
TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ
TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK
İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI
“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
TOKAT NİKSAR’DA KORKUTAN DEPREM: 5.5 İLE SALLANDIK, EĞİTİME ARA VERİLDİ!
ABD’DE HALKBANK DAVASI DURDURULDU: ADALET BAKANI GÜRLEK’TEN AÇIKLAMA
DİPLOMA İPTALİ DÜNYAYA TAŞINDI: AVRUPA’DAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇİN İNCELEME
Yükleniyor
ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜVENSİZLİK RESTİ: CHP’DE YÖNETİM DÜŞTÜ, SEÇİM BAŞLADI
AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK’TEN CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA
İYİ PARTİ’DE MARDİN DEPREMİ: İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI İSTİFA ETTİ
BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK
AKP'YE GEÇEN ÖZBUDUN, ÖZEL'İN FEZLEKESİNİ VERMİYOR!
GELECEK PARTİSİ’NDE PEŞ PEŞE İSTİFALAR!
- Pazartesi 13.5 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Salı 17.4 ° / 8.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 19.4 ° / 7.5 ° Güneşli


