KILIÇDAROĞLU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI  İHTİYAÇTIR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüs tedbirleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

SİYASET 28.03.2020 15:15:30 0
KILIÇDAROĞLU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI  İHTİYAÇTIR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüs tedbirleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, geniş, yaygın ve etkin bir sokağa çıkma yasağı ve karantina ihtiyacının olduğunu söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Evde Tut” başlıklı bir yazılı açıklamada bulundu.
Kılıçdaroğlu'nun yaptığı yazılı açıklama şöyle:
COVİD-19 Salgını nedeniyle, kamuoyunun genel bir sokağa çıkma yasağı ve karantina beklentisi vardır. Ancak bu talepler karşısında Sayın Erdoğan ile birlikte Sayın Sağlık Bakanı ve Sayın İçişleri Bakanı da sıklıkla “Herkes kendi OHAL’ini ilan etsin” diyor.
1- COVİD-19 salgınını kontrol altına almak için OHAL ilan etmek gerekmemektedir. Sorun, İl İdare Kanunu ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun iktidara verdiği yetkilerin zamanında ve yeterince kullanılamaması sorunudur.
2- İçişleri Bakanlığı 22 Mart 2020 tarihli genelgesiyle, valiler eliyle 65 yaşın üzerindeki vatandaşlarla, kronik hastalıkları olanların sokağa çıkmalarını ülke genelinde yasaklamıştır. Ama sokağa çıkmaları yasaklanmayanların, akşam eve döneceklerini düşünmemiştir.
3- İktidar maalesef bu güne kadar salgın ile ilgili önlem almakta önemli zafiyetler göstermiştir. Testlerin yaygınlaştırılmasındaki gecikmeler, sınırların kapatılmasındaki gecikmeler, ulaşım kısıtlamalarındaki gecikmeler bunlara örnek verilebilir.
'GENİŞ, ETKİN BİR SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VE KARANTİNA İHTİYACI OLDUĞU AÇIKTIR'
4- Bu bağlamda, Sayın Erdoğan’ın 27 Mart 2020 tarihinde açıkladığı 7 maddelik yeni önlemler dizisi de tek başına yeterli değildir. Bugün geldiğimiz noktada; geniş, yaygın ve etkin bir sokağa çıkma yasağı ve karantina ihtiyacı olduğu açıktır.
5- Bu sorunu “Evde Kal Türkiye” gibi kampanyalarla; vatandaşlarımızın kendi irade ve inisiyatiflerine bırakarak ve ayrıca vatandaşlara iş ve gelir güvencesi sağlamadan kendi kaderlerine terk ederek çözmek mümkün değildir.
6- Bu nedenle 65 yaş üzerinde olanlar ile kronik hastalığı bulunanlar için getirilen sokağa çıkma yasağının, İl İdare Kanunu ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun iktidara verdiği yetki çerçevesinde, bir an önce herkes için genelleştirilerek, genel bir karantinaya dönüştürülmesi zorunludur.
7- Bu süre içinde evde kalanların geçimlerini sağlayacak ekonomik önlemlerin de doğrudan iktidar tarafından alınması gereklidir. Gerek vatandaşların geçim ihtiyaçları, gerek sektörlerin ekonomik destek ihtiyaçları konusunda, daha önce önerdiğimiz önlemlerin de derhal alınması zorunludur.
a) Sayın Erdoğan da 27 Mart 2020 tarihli açıklamasında “İnsanlığın karşı karşıya kaldığı bu krizin üstesinden gelebilmek için daha çok fedakarlık yapmamız gereken bir döneme girdik” demiştir. Bu kapsamda “daha çok fedakarlık” yapması gereken kesimlerin başında hazine garantili köprü, tünel, yol, hastane, havalimanı vb. işletmelerin işleticilerinin geldiğini de kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz. Bu kapsamda döviz kuruna endeksli ödemelerin doğrudan Türk lirasına çevrilerek bir yıl süreyle ertelenmesi, geçiş garantisinin askıya alınması işleticilerin de yapmak isteyeceği bir fedakarlıktır.
b) Doğalgaz ve elektrik dağıtım şirketlerinin yapması gereken fedakarlık da unutulmamalıdır. Bu kapsamda abonelerinin fatura ödemeleri, faizsiz olarak salgının kontrol altına alındığı tarihe kadar ertelenmelidir.
c) TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD ve TESK gibi kuruluşların üyeleri, çalışanlarının iş akdine son vermemeli, onlar da üzerlerine düşen fedakarlığa katlanmalıdırlar.
8- Ayrıca süreç içinde yasal bir desteğe ihtiyaç duyulması halinde, (örneğin; salgın hastalık süresince işçi çıkarma yasağı öngören bir düzenlemenin Parlamentoya gelmesi gibi…) Parlamentoda bu kararların alınması için tam destek vermeye de hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.
9- Artık sorun “evde kal” aşamasından “evde tut” aşamasına geçmiştir. Bir an önce iktidarın bu önlemleri alması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN’IN DOKUTTUĞU KİLİMİ HEDİYE ETTİ

15–18 YAŞ İÇİN YENİ DÖNEM: AĞIR SUÇTA 27 YILA KADAR HAPİS GÜNDEMDE

BENZİN YİNE ZAMLANIYOR: YENİ HAFTAYA YİNE ZAMLA UYANIYORUZ

DEVLET BAHÇELİ'DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

5 GÜNLÜK BEBEĞİ SAKAT BIRAKAN HEMŞİRE TESLİM OLDU

EMİR’DEN KURUM’A AĞIR SÖZLER: HALKIN AVUKATI OL, MÜTEAHHİT GİBİ KONUŞMA

BOŞANMA AŞAMASINDAKİ KADINA KEZZAPLI İŞKENCE GAZİANTEP’İ SARSTI

YALOVA'DA TARİHİ MİTİNG: ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A İSTANBUL İÇİN "HODRİ MEYDAN" ÇAĞRISI

"MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİNE" YARGI KALKANI! İHRAÇ KARARI ÇÖKTÜ!

HATAY KARA TESLİM: 11 İLÇEDE "BEYAZ ALARM" VERİLDİ!

ANTAKYA’DA "YERİNDE" DÖNÜŞÜM: VALİ MASATLI 4 BİN 320 KONUTUN ŞANTİYESİNDE!

HATAY ÜZERİNDEN SİYASİ GERİLİM: ERDOĞAN’DAN ÖZEL’E AĞIR SÖZLER

EMEKLİNİN KADERİNİ BELİRLEYEN OYLAMA: TBMM’DE 168 MİLLETVEKİLİ YERİNDE YOKTU

ODTÜ’DE “UMRE” ÖDÜLLÜ YARIŞMA DUYURUSU: REKTÖRLÜKTEN FAKÜLTELERE RESMİ YAZI

KONTAK KAPATTIRAN REKOR: 10 GÜNDE 5 ZAM! DEPOYU DOLDURMAK ARTIK SERVET DEĞERİNDE!

MARMARA VE EGE’DE KORKU DOLU GECE: BALIKESİR 5.2 İLE SALLANDI, İSTANBUL AYAKTA!

MECLİS’TE TABUT GERGİNLİĞİ: EMEKLİ TARTIŞMASI GENEL KURUL’U KARIŞTIRDI

ÇADIR SATIŞI SUÇ SAYILMADI: DEPREM DOSYASINDA TAKİPSİZLİK KARARI

FURKAN KARABAY ADLİYEDE! İBB HABERLERİNE TCK 217/A FRENİ...

RESMİ GAZETE ATAMALARININ ARDINDAN BAKANLIKTAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

İKTİDAR SIRALARINDAN GELEN O "SES" ORTALIĞI KARIŞTIRDI! KÜRSÜDE SERT REST: "HADDİNİ BİL ARKADAŞ!"

KENT UZLAŞISI YARGILANIYOR: ÖZGÜR ÖZEL SİLİVRİ’DE, GÖZLER MAHKEMENİN KARARINDA!

ZAM YAĞMURU DİNMİYOR: MOTORİN REKOR SEVİYEYE YÜRÜYOR

MECLİS’TEN GEÇTİ: EMEKLİYE 20 BİN TL, ADAY MEMURA YENİ DÜZEN, SKUTERE BAKANLIK PENÇESİ!

MSB'DEN SINIRDAKİ BAYRAK SALDIRISINA SERT TEPKİ: "ORGANİZE BİR PROVOKASYON!"

YERLİKAYA HAKKINDA DİKKAT ÇEKEN İDDİA: MAKAM ODASI TOPLANDI

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NE YENİ OPERASYON: 13 GÖZALTI KARARI

7. TRUMP’TAN NATO VE GRÖNLAND ÇIKIŞI: “BİZ OLMASAK KİMSE GÜVENDE DEĞİL”

ÇEKMEKÖY DOLDU TAŞTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A “DUVARLARINIZ VIZ GELİR” ÇIKIŞI

ŞİVAN PERWER GÖZYAŞLARI İÇİNDE KONUŞTU: SDG’Yİ SİLDİLER

Yükleniyor


ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜVENSİZLİK RESTİ: CHP’DE YÖNETİM DÜŞTÜ, SEÇİM BAŞLADI

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK’TEN CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İYİ PARTİ’DE MARDİN DEPREMİ: İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI İSTİFA ETTİ

BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK

AKP'YE GEÇEN ÖZBUDUN, ÖZEL'İN FEZLEKESİNİ VERMİYOR!

GELECEK PARTİSİ’NDE PEŞ PEŞE İSTİFALAR!

  • Pazar 6 ° / -1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 9 ° / 1.4 ° false
  • Salı 13 ° / 3.7 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9