İKTİDAR SURİYELİ İŞSİZE PROJE ÜRETİYOR

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak Hatay’ın güvenlikten, ekonomiye, ihracattan tarıma tüm sorunlarını dile getirdi. 

SİYASET 14.11.2019 16:00:09 0
İKTİDAR SURİYELİ İŞSİZE PROJE ÜRETİYOR

Sözlerine Hatay’la 130 km sınırı olan İdlib’de yuvalanan terör örgütleri konusu ve bunun yarattığı güvenlik kaygılarıyla başlayan Güzelmansur Birleşmiş Milletler raporundan da bahsederek, “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda ABD, Bağdadi’yi Hatay’a 5 km mesafedeki İdlib’in Barişa köyünde ölü olarak ele geçirdi. Bu olayla bazı gerçekler de su yüzüne çıktı. Mesela öngörüsüz, maceraperest, Suriye politikanız sonucunda Hatay’la 130 km’lik sınırı olan İdlib’in, dünyanın en büyük terörist çöplüğüne dönüştüğü gerçeği ortaya çıktı. İdlib için dünyanın en büyük terörist çöplüğü tanımlamasını ben değil, Birleşmiş Milletler yapıyor. Nerede yapıyor? 15 Temmuz 2019 tarihli raporunda yapıyor. Bu rapora göre, 130 km sınırımız olan İdlib’de 40 bin civarında radikal silahlı terörist bulunuyor. Dolayısıyla Hataylılar güvenlik kaygısı yaşıyor, can korkusu taşıyor. Bu nedenle de Türkiye’nin en mutsuz 4. ilidir Hatay.”
OLMAZ OLSUN BÖYLE ADALET! 
Hatay’ın üretkenliği, çalışkanlığı, ödediği vergi miktarı, 50 bin Suriyeliye ev sahipliği yapmasıyla örtüşmeyen kamu kaynağı aktarıldığını söyleyen Güzelmansur: “8 yıldır 500 bin Suriyeliye ev sahipliği yapan ve 2,1 milyon kişinin yaşadığı Hatay’a Hükümet 1,6 milyon kişilik kaynak gönderiyor. Hataylılar çalışıyor, üretiyor devletin vergi gelirleri açısından illerini 9. sıraya taşıyor, ama gel gelelim ki Hatay kamu yatırımlarında 56. Sırada. Hatay’a bunu mu reva görüyorsunuz? Vicdanınıza sığıyor mu bu durum? Buna adalet mi diyorsunuz? Olmaz olsun böyle adalet” dedi.
HATAYLI ESNAFI, TÜCCARI BİTİRDİNİZ
Hükümetin yanlış dış politika hamlelerinin ve özellikle Suriye politikasının Hatay’da her kesimi perişan ettiğini dile getiren Güzelmansur şöyle devam etti: “Suriye iç savaşı sonrası 14 Ortadoğu ülkesine açılan sınır kapılarımızı kapattınız. Bununla Hatay’da her kesime çok ciddi zarar verdiniz. Sadece yaş-sebze meyve ihracatımızın %21,4 düşmesine sebep oldunuz. Bununla da yetinmediniz nakliyeciyi iş yapamaz duruma getirdiniz. Türkiye’nin İstanbul’dan sonra 2. büyük TIR filosuna sahip Hatay’ı, 3. sıraya gerilettiniz. Bavul ticaretini bitirdiniz. Hatay’da bavul ticaretinin kalbinin attığı yer olan Uzun Çarşı’nın 750 bin dolarlık cirosunu 50 bin dolara düşürdünüz. Hataylı esnafı, tüccarı bitirdiniz. Hatay’da, 2010 yılında, takipteki kredi miktarı 177 milyon TL iken 2019 yılının Mart ayında bu rakamın 2,3 milyar TL’ye yükselmesine yol açtınız. Türkiye’de takipteki krediler 2010 yılına kıyasla 5 kat arttı, Hatay’da ise 13 kat arttı. İhracatçısını, nakliyecisini, esnafını gerileten, vatandaşını borç harç içinde yaşamaya sürükleyen, kendi vatandaşının istikbalini değil, dış güçlerin emellerini önceleyen, böyle dış politika da olmaz olsun.”
Hatay’da işsizlik oranının son 9 yılda Türkiye ortalamasının çok üstünde seyrettiğini hatırlatan Güzelmansur “Hükümet yanlış politikalarının kurbanı olmuş Hataylı işsize çare arayacağına, güvenli bölgede 2 milyon Suriyeliye iş bulma derdine düştü. Bu nasıl hak, bu nasıl eşitlik? Yere batsın böyle haksızlık, yere batsın böyle eşitsizlik” dedi.
Hatay tarımında yapılan yanlışları ve çiftçinin geldiği durumu bir bir sıralayan Güzelmansur şunları söyledi: “Hatay’da yılan hikâyesine döndürdüğünüz barajlar, bir türlü bitiremediğiniz sulama projeleri de; ithal ilaç ve tohuma mahkûm etmeniz de Hataylı çiftçiyi perişan ediyor. Tarımsal sulama sübvansiyonlarını kaldırmakla, desteklemeleri zamanında açıklamamakla Hatay tarımını yok ediyorsunuz. Desteklemeleri azaltmanız, bunu da yarım yamalak ödemeniz nedeniyle çiftçi ekemiyor. Ekse sulayamıyor, sulasa hasat edemiyor. Çiftçi evine, traktörüne, tarlasına gelen hacizlerle boğuşuyor. Çiftçinin borçları ertelensin diyoruz, kanun teklifi veriyoruz görmezden, duymazdan geliyorsunuz. Nerede kaldı yerlilik, nerede kaldı millilik söylemleriniz? Söylemde yerli çiftçinin, eylemde yabancı kartellerin yanında olan ikiyüzlü politikaların da adı batsın”
Konuşmasıyla Hükümetin bugüne kadar Hatay’a yaptığı yanlışları düzelteceğini umduğunu söyleyen Güzelmansur “ Yoksa yapılacak ilk seçimde Hataylılar tercihini kendilerine üvey evlat muamelesi yapmayacak, ilerlemesi için çaba sarf edecek Cumhuriyet Halk Partisi’nden yana kullanacaktır” diyerek sözlerine son verdi.

 


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14231,69%0,02
  • DOLAR

    42,81% 0,03
  • EURO

    50,22% 0,13
  • GRAM ALTIN

    6073,27% 1,71
  • Ç. ALTIN

    9644,38% 0,00

SİLİVRİ’DEN SERT MESAJ: “BU BİR YASSIADA ZİHNİYETİDİR, İKTİDAR SAMİMİYET SINAVINDA”

5 MİLYON DOLAR İDDİASI KRİZE DÖNDÜ: EPÖZDEMİR’DEN TAYYAR’A AÇIK MEYDAN OKUMA

2026 BÜTÇESİ KABUL, MECLİS’TE TANSİYON ZİRVE YAPTI

MURAT KURUM HATAY’DA KONUŞTU: “155 BİN KONUTU AY SONUNDA TESLİM EDECEĞİZ”

KÜTAHYA’DA DİKKAT ÇEKEN ANLAR: BİLAL ERDOĞAN TEKBİRLERLE GİRDİ, ERDOĞAN’I ANLATTI

AKP’Lİ VEKİLDEN HAKAN FİDAN’A AÇIK MESAJ: “CUMHURBAŞKANI’NA AYKIRI TAVIR OLMAZ”

TUTUKLULUĞA DEVAM KARARI VAR, GEREKÇESİ YOK: ZEYDAN KARALAR DOSYASINDA DELİL TARTIŞMASI

MANSUR YAVAŞ HAKKINDA BİR SORUŞTURMA İZNİ DAHA: BU KEZ İMAR DOSYASI

İKTİDAR–İMRALI HATTINDA KRİTİK BULUŞMA: DEM HEYETİ AKP’Yİ ZİYARET ETTİ

ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A AÇIK DAVET: “EN GÜVENDİĞİNİ ÇIKAR”

RESMİ KARAR ÇIKTI: HATAY KIRIKHAN ROKETSAN ENDÜSTRİ BÖLGESİ GENİŞLİYOR

BAŞÖRTÜSÜ VİDEOSU SORUŞTURMASINDA MURAT ÖVÜÇ TUTUKLANDI

SADETTİN SARAN’A YURT DIŞI YASAĞI: MAHKEME SERBEST BIRAKTI

ABD’DE PEDOFİLİ DOSYASI YENİDEN AÇILDI: TRUMP İSMİ BELGELERDE

SADETTİN SARAN SAVCILIĞA İFADE VERMEK ÜZERE ADLİYEDE

BAKAN GÜLER DUYURDU: ZORUNLU ASKERLİKTE YER SEÇME DÖNEMİ

TAYYAR’DAN SONRA CEM KÜÇÜK İŞARET ETTİ: “BÜYÜK BİR İSİM DAHA VAR”

HANDE SARIOĞLU İSYAN BAYRAĞINI AÇTI: ‘GİZLİ TANIKLA HAYATIMI KARARTAMAZSINIZ!’

UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA DİKKAT ÇEKEN İSİM: SADETTİN SARAN İFADEYE ÇAĞRILDI

GÜLŞAH DURBAY'IN VEFATININ ARDINDAN... ŞEHZADELER BELEDİYESİ'NİN YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU

PETROL PARASI NEREDE? CHP’Lİ YAVUZYILMAZ’DAN 43 MİLYAR TL’LİK KAYIP İDDİASI

YOUTUBE YORUMU GÖZALTI GETİRDİ: GAZETECİ LEVENT GÜLTEKİN GECE YARISI ALINDI

SOYLU’DAN “GECE YARISI GÖRÜNTÜLÜ ARAMA” İDDİASINA SERT YALANLAMA

YASA ÇIKTI: EMEKLİLİK UZAKLAŞTI, MAAŞLARDAN KESİNTİ BAŞLADI

VEYİS ATEŞ ADLİYEDE: UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA İFADE VERDİ, TESTE GİRECEK

BAKAN SENDİKALARI DİNLEDİ, KOMİSYON TOPLANDI: ASGARİ ÜCRETTE İKİNCİ PERDE

TBMM’DEN ÖNCE CUMHURBAŞKANI: AKP SÜREÇ RAPORUNU ERDOĞAN’A TESLİM ETTİ

ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU SORUŞTURMASI: YAKALAMA KARARLARI, SERBEST BIRAKILANLAR

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

Yükleniyor


ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜVENSİZLİK RESTİ: CHP’DE YÖNETİM DÜŞTÜ, SEÇİM BAŞLADI

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK’TEN CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İYİ PARTİ’DE MARDİN DEPREMİ: İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI İSTİFA ETTİ

BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK

AKP'YE GEÇEN ÖZBUDUN, ÖZEL'İN FEZLEKESİNİ VERMİYOR!

GELECEK PARTİSİ’NDE PEŞ PEŞE İSTİFALAR!

  • Pazartesi 14.9 ° / 6.6 ° Güneşli
  • Salı 14.7 ° / 7 ° false
  • Çarşamba 15.3 ° / 4.8 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9