HDP’DEN DİYALOG KARARI

Muhalefet partileri arasındaki ziyaret trafiğine HDP de katılıyor. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar; CHP, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nden randevu talep etti.

SİYASET 27.01.2021 13:22:31 0
HDP’DEN DİYALOG KARARI

Muhalefet partileri arasında “diyalog” ve güncel gelişmelerle ilgili “müzakere” amaçlı ziyaretleri HDP de yapma kararı aldı. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar CHP, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nden randevu talep etti. Ziyaretlerin gelecek hafta başlaması bekleniyor.
Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya imzalı haberine göre, ilk görüşmenin Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile gerçekleşmesi öngörülüyor. Ziyaretlerde eş başkanların demokratikleşme, özgürlükler ve adalet konularında partilerinin çözüm önerilerini sunması bekleniyor.
MİLLET İTTİFAKI’NDAN YENİ PARTİLERE ZİYARETLER
Millet İttifakı partileri CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti arasında 2018 yılından bu yana çeşitli vesilelerle bir dizi görüşme gerçekleştiriliyor. 4 parti arasında yapılan bu ziyaretler DEVA ve Gelecek partilerinin kurulması ile daha da arttı.
İlk olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener aynı mahallede genel merkez binalarını açan DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’ne “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. Akşener’in ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da iki partiyi ziyaret ederek “Hayırlı olsun” dileğinde bulundu.
GELECEK PARTİSİ’NDEN PARLAMENTER SİSTEM TURU
Bu arada 2020 yılı Kasım ayında büyük kongresini yapan Gelecek Partisi, “Tam Demokrasi için Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” modeli hazırladı. Davutoğlu kamuoyunun tartışmasına sundukları çalışmayı diğer siyasi partilere de götürmek için hepsinden randevu talep etti.
MHP görüşmeyi reddederken AKP ise randevu talebini cevapsız bıraktı. Davutoğlu parlamenter sistem önerisini CHP, İYİ Parti’ye giderek genel başkanlara anlattı. Gelecek Partisi’nin HDP’ye de bu kapsamda bir ziyaret yapması bekleniyor.
DİYALOG ZEMİNİNİ GÜÇLENDİRME ZİYARETLERİ
Muhalefet partileri arasındaki bu temas trafiği, siyasi partiler arası “diyalog” sağlamak ve güncel gelişmelerle ilgili “müzakere” olarak değerlendiriliyor. Ayrıca önümüzdeki seçimlerde olası ittifaklar için “diyalog zemini oluşturma” amacı taşıdığı ifade ediliyor. Görüşmeleri gerçekleştiren parti temsilcileri söz konusu temasların siyasetin dilini de yumuşattığına dikkat çekiyor.
İLK ZİYARET SAADET PARTİSİ’NE: DEMOKRATİKLEŞME ÖNERİLERİNİ PAYLAŞACAKLAR
Millet İttifakı dışında yer alan ancak yerel seçimlerde “AKP’ye kaybettirmek” stratejisi kapsamında birçok ilde aday çıkarmayarak muhalefet adaylarının kazanmasına destek olan HDP de benzer bir görüşme trafiği için adım attı. Edinilen bilgiye göre güncel gelişmeleri değerlendirmek, başta ekonomi olmak üzere iç ve dış gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulunmak, ayrıca başta demokratikleşme, özgürlükler ve adalet olmak üzere HDP'nin bu sorunlarla ilgili çözüm önerilerini  sunmak için CHP, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nden randevu talep edildi. 
Randevu talebine ilk yanıt da Saadet Partisi’nden geldi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın beraberinde bir heyetle 1 Şubat 2021 Pazartesi günü Saadet Partisi genel merkezine giderek Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ile bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor. Daha sonra randevu talebine gelen yanıtlara göre diğer partiler ziyaret edilecek.
3 PARTİDEN RANDEVU İSTENMEDİ
Edinilen bilgiye göre HDP; AK Parti, MHP ve İYİ Parti’den randevu talebinde bulunmadı. Bunun nedeni olarak 3 partinin HDP’ye dönük olumsuz politik tutum ve söylemleri gösterildi. 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16257,33%1,85
  • DOLAR

    43,40% 0,04
  • EURO

    52,09% 0,46
  • GRAM ALTIN

    7713,65% 2,82
  • Ç. ALTIN

    12150,23% 0,00

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KÜRESEL EKONOMİDE "FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK": FED FAİZİ SABİT TUTTU, PİYASALAR NEFESİNİ TUTTU!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

BEŞTEPE'DE KRİTİK 3 SAAT: 2026’NIN İLK MGK’SINDA 9 MADDELİK "BEKA" MUHTIRASI!

BELEDİYE BAŞKANLARI SAVUNMA YAPTI, SKANDALLAR ZİNCİRİ ORTAYA SAÇILDI!

DEMİRTAŞ’IN AVUKATI RAMAZAN DEMİR’E 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SİLİVRİ’DE TARİHİ ÇIKIŞ: İKİ ELİMİZ YAKANIZDA, HESAP VERECEKSİNİZ

MAHKEME SALONUNDA İLK GÜN: TUTUKSUZ AKTAŞ, TUTUKLU SEÇİLMİŞ BAŞKANLAR

ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

MUHALEFETTEN SURİYE ZİRVESİ: "HALEP ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN KURULUYOR!"

NİJERYA CUMHURBAŞKANI TİNUBU, ERDOĞAN İLE YÜRÜRKEN DÜŞTÜ

4 BİN 500 POLİSLE YAPILAN OPERASYONA FİRAR SKANDALI DAMGA VURDU

ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

ADALETİN AĞIR SINAVI: AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASI MAHKEMEDE

GAZETECİ SEDEF KABAŞ GÖZALTINA ALINDI: PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ, ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

ZİNDANLA YÖNETİLEN ÜLKE: HAPİSHANELERLE AYAKTA TUTULAN İKTİDAR VE SUSTURULAMAYAN GAZETECİLİK

BAĞCILAR’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM ZİNCİRİ: AYNI DAİREDE 3 CAN KAYBI, 1 AĞIR YARALI

DEM PARTİ: TÜM KESİMLERİ SAĞDUYUYLA HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

“VEDALAŞMA FIRSATIM BİLE OLMADI”: FATİH ALTAYLI TUTUKLANDIĞI GÜNÜ ANLATTI

DİYARBAKIR'DA EMNİYET'E PATLAYICI ATILDI, 13 KİŞİ GÖZALTINDA

YENİDEN REFAH’TA BELEDİYE BAŞKANI KRİZİ: İHRAÇ EDİLDİ, AKP İDDİASI GÜNDEME GELDİ

OKAN BURUK İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI: GALATASARAY’DAN ALİ KOÇ’A ÇOK SERT TEPKİ

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN’IN DOKUTTUĞU KİLİMİ HEDİYE ETTİ

15–18 YAŞ İÇİN YENİ DÖNEM: AĞIR SUÇTA 27 YILA KADAR HAPİS GÜNDEMDE

BENZİN YİNE ZAMLANIYOR: YENİ HAFTAYA YİNE ZAMLA UYANIYORUZ

DEVLET BAHÇELİ'DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

5 GÜNLÜK BEBEĞİ SAKAT BIRAKAN HEMŞİRE TESLİM OLDU

Yükleniyor


ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜVENSİZLİK RESTİ: CHP’DE YÖNETİM DÜŞTÜ, SEÇİM BAŞLADI

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK’TEN CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İYİ PARTİ’DE MARDİN DEPREMİ: İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI İSTİFA ETTİ

BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK

AKP'YE GEÇEN ÖZBUDUN, ÖZEL'İN FEZLEKESİNİ VERMİYOR!

GELECEK PARTİSİ’NDE PEŞ PEŞE İSTİFALAR!

  • Perşembe 13.1 ° / 3.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 16 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.8 ° / 10.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9