HDP EŞ GENEL BAŞKANI SANCAR: İLK SEÇİMDE İKTİDARA KAYBETTİRECEK GÜÇ HDP’DİR

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Hatay’daki orman yangını için “Doğayı savunmak, ekolojik yaklaşım partinin temel direğidir.

SİYASET 14.10.2020 00:27:55 0
HDP EŞ GENEL BAŞKANI SANCAR: İLK SEÇİMDE İKTİDARA KAYBETTİRECEK GÜÇ HDP’DİR

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Hatay’daki orman yangını için “Doğayı savunmak, ekolojik yaklaşım partinin temel direğidir. Rant için, ihmalden, kasıtlı çıkarılan yangınları en başta HDP reddeder” dedi. Sancar, demokrasi ittifakı çağrısını da yineleyerek, “Bizim kimseden özel destek istediğimiz yok. Bizim çağrımız birlikte yürüme çağırısıdır. HDP kendini koruyacak güçlü halk desteğine sahiptir” ifadelerini kullandı.
HESABINI AHİRETE BIRAKMAYACAĞIZ
Sancar, HDP grup toplantısında yaptığı kouşmada Hatay’da PKK’nın çıkardığı belirtilen yangına da değindi. Sancar, HDP’nin doğa ve ekoloji savunan bir parti olduğunu belirterek, “Rant için, ihmalden, kasıtlı çıkarılan yangınları en başta HDP reddeder” dedi. Sancar, Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Pina Yarımadası’nda çıkan yangın sonrası adanın yapılaşmaya açılmasını hatırlatarak, “Biz bu iktidarın yangınların nasıl önünü açtığını biliyoruz. Ama buna karşı mücadeleyi en kararlı biçimde devam ettireceğiz. Bunların hesabını ahirete bırakmayacağız” diye konuştu.
Sancar’ın konuşmasından satır başları şöyle:
HDP’NİN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ: 15 Ekim HDP’nin kuruluş yıl dönümüdür. Büyük bedellerle bizlere emanet edilen mirasın üzerine kuruldu. 8 yıl geçti. Her türlü saldırı yöntemini devreye sokarak, bizleri yok edeceklerini sandılar. Boyun eğdireceklerini sandılar ama yanıldılar. Yürüyüşümüz devam ediyor, sendelemedik bile.
YEREL SEÇİMLERDE YENİLGİYİ TATTIRDI: 31 Mart ve 23 Haziran yerel seçimlerinde iktidar toplumu sindirdiğine inanmışken, bizden ağır bir tokat yedi. Yine başardık. İkinci kez seçimlerde ağır bir yenilgi tattırdık. Belki de HDP’nin gücünü en iyi bilen bu iktidarın kendisidir. Çünkü HDP geleceği, demokrasi, barış, adalet ideallerini temsil ediyor. HDP’nin 100 yıldır her türlü yolla yok edilen umutları yaşatacak güce sahip olduğunu biliyor.
ÇAĞRIMIZ BİRLİKTE YÜRÜME ÇAĞIRISI: Bu faşizmi durduracak yine HDP’dir. HDP şimdi de demokratik dönüşümün yolunu açıyor. Halkın yönetimini kurma umudunu büyütüyor. Bizim kimseden özel destek istediğimiz yok. Bizim çağrımız birlikte yürüme çağırısıdır. HDP kendini koruyacak güçlü halk desteğine sahiptir. Bizim kendimize güvenimiz tamdır. Çağrılarımız destek çağırısı değil birlikte yürüme ve mücadele etme çağırısıdır. Yineliyoruz. Gelin faşizmi birlikte durduralım, demokratik cumhuriyeti birlikte kuralım. Sadece bize bırakırsanız biz direniriz, ama bu iktidarın bıraktığı yaralar derinleşir. Demokrasi arayan güçler bir araya gelmenin yollarını aramalıdır. Bu inanç ve değerleri benimseyen herkesi buraya bekliyoruz. “
EKMEĞİ YAPTIĞIMIZ BUĞDAY BİLE İTHAL: Bakan Albayrak, ‘Dolarla ne işiniz var, biz dolara bakmıyoruz, kuru önemsemiyorum’ diyordu. Peki gerçekten doların ülkede yoksula, emekçiye etkisi yok mu? Nasıl yok.  Ekmek yaptığımız buğday, elbise diktiğimiz pamuk, çorba yaptığımız mercimek bile ithal. Bunları döviz ile alıyoruz. Kurdaki her oynama her şeyi daha pahalı hale getiriyor. Birileri kısa süreli kur oynamalarından büyük rantlar koparıyor. Halk bu kötü yönetimden dolayı yoksullaşıyor.
SAYIŞTAY RAPORLARI BİLE GİZLEYEMİYOR: Bu halkın milyarlarca lirası israfa gidiyor. Her kuruş çocuğuna eğitim için bile tablet, televizyon alamayan emekçi yoksul ailelerin cebinden çıkıyor. Savaşa ve saraya ayrılan her kaynak halkın yoksullaşması demektir. Bir de yandaşa ayrılan rantlar. Sayıştay raporları bile gizleyemez hale geldi bunu. Bir şekilde raporlarda geçiriyor Sayıştay. Bu ağır baskı ortamında bile bu kadarını yazmak aslında olayın ne kadar büyük olabileceğini kendiliğinden gösteriyor. Çalınan sadece para değildir, çalınan bu halkın ve ülkenin geleceğidir.
6-8 EKİM’DEN İKTİDAR SUÇLUDUR: Yalanın haddi, hesabı kalmadı. Kobani protestoları bahanesiyle yürütülen soruşturma tepeden tırnağa yalan üzerine kurulu. Çünkü bu iktidar suçlu. Bu iktidar Kobani’ye IŞİD saldırısı devam ederken izlediği politika nedeniyle suçlu. O tecavüzcü çetelere karşı halk direnirken, bu iktidar yardım yollarını kapatmakla suçludur. Protestoculara güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu ortaya çıkan provokasyonlardan da suçludur. Paramiliter güçleri bildiği halde durdurmayan ve durdurma istediği olmayan iktidar 6-8 Ekim’deki bütün olanlardan sorumludur. Bunu örtmek için en kolay yol olarak gördüğü HDP’ye saldırıyı öne çıkarıyor. Ama yalanlar bir bir çöküyor. İlk seçimde kurduğumuz demokratik cumhuriyette bunun hesabını tek tek soracağız.
İLK SEÇİMDE İKTİDARA KAYBETTİRECEK GÜÇ HDP’DİR: Her alanda fetih şiirleriyle yürümeye çalışıyorlar ama fiyaskoyla sonuçlanıyor. Esas mesele bunlar militarizmi içeride yerleştirmek ve dışarıda temel yöntem haline getirmek için hazırlık yapıyorlardı. Libya’dan Doğu Akdeniz’e kadar sorunları diplomasiyle, müzakere ve diyalogla çözmek yerine sürekli askeri yöntemleri devreye sokmanın nedeni bu toplumun yoksullaşmasıdır. Savaş baronlarının zenginleşmesidir. Buna karşı çıkmadıkça bu ülkeye demokrasi ve barışı getirmemiz zordur. Yalanı reddeden herkes bu iktidarın savaş politikalarının karışında durmak zorundadır. Hiç kimse hakikatin peşine bizim kadar cesaret ile düşmüyor. O nedenle korkuyorlar. Korktukça saldırıyorlar. Türkiye halkları şunu gerçekten iyi bilsinler. İlk seçimde bu iktidara kaybettirecek temel güç HDP’dir. Ama seçimi bekleyecek değiliz, faşizme karşı her alanda direnecek güç de HDP’dir. Biz demokratik cumhuriyete giden yolu her günü ve her yeri mücadele, direniş alanı örmek suretiyle açacağız.


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,29
  • EURO

    34,72% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2492,20% 0,33
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

CHP'DE YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ BELLİ OLDU

"HAFTA SONU KAFE VE RESTORANLARA GİTMEYİN"ÇAĞRISI

AKP VE MHP GRUPLARINDAN CHP'YE TAZİYE ZİYARETİ

TOKAT SULUSARAY'DA 5.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

AFAD: YOZGAT İLİMİZDE 2 KATLI BİR EV İLE TOKAT İLİMİZİN SULUSARAY İLÇESİNDE 5 AHIRIN ETKİLENDİĞİNE DAİR İHBARLAR ALINDI

TAKSİCİYİ ÖLDÜREN ŞÜPHELİ İFADESİNDE, "ÜCRET YÜZÜNDEN TARTIŞMIŞ OLSAK DA ARAÇTAN PARA ÇALMAK İÇİN BİNMİŞTİM" DEDİ

SARIYER’DE TAKSİCİYİ ÖLDÜREN İRANLI ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

İBB MECLİSİ’NDE MHP VE BBP GRUP KURDU

İETT'NİN 2023 FAALİYET RAPORU İBB MECLİSİ'NDE KABUL EDİLDİ...

AFAD: "YOZGAT VE TOKAT İLLERİNDEKİ 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZLERİNE TOPLAM 231 İHBAR GELMİŞTİR, CAN KAYBI BULUNMAMAKTADIR"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "BATILI ÜLKELERİN TEK SES OLARAK İSRAİL'E 'DUR' DEMELERİ GEREKİYOR"

KAVALA VE DEMİRTAŞ ŞARTI KONMUŞTU: BAKAN FİDAN, HOLLANDA'YA GİDİYOR

UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ

HOLLANDA'DAN ‘GÜMRÜK BİRLİĞİ’ İÇİN KAVALA VE DEMİRTAŞ ŞARTI

GAMZE TAŞÇIER'DEN 1 MAYIS ÇAĞRISI: "TAKSİM MEYDANI BAŞTA OLMAK ÜZERE MEYDANLARDA OLACAĞIZ"

ÖZGÜR KARABAT, KONUT SATIŞLARINDAKİ ARTIŞA DİKKAT ÇEKTİ

“20 YILDIR BU ÜLKEDE RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I ERDOĞAN YAPAN EMEKLİLERDİR”

TÜİK: ŞUBAT AYINDA TAVUK YUMURTASI ÜRETİMİ YÜZDE 5,7 AZALARAK 1,73 MİLYAR ADET OLDU

CHP TBMM GRUP MÜDÜRÜ LEVENT BAYRAKTAR HAYATINI KAYBETTİ

METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI

HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI

DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"

ÖZEL'DEN YSK'NIN 'HATAY' KARARINA TEPKİ…

ERDOĞAN'DAN SEÇİM YORUMU: "BİZ BİTTİ DEMEDEN HİÇBİR ŞEY BİTMEZ"

YSK, HATAY, ORDU VE ARDAHAN İÇİN KARARINI VERDİ

DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN, KATAR'DA HAMAS SİYASİ BÜRO ŞEFİ HANİYE İLE GÖRÜŞTÜ

EDİRNE'DE KIZI ÖLDÜRÜLEN ANNE : "NE İSTEDİN BENİM YAVRUMDAN? O KIZ ÇOCUĞUNA 'ANNENİN KATİLİYİM' NASIL DİYECEKSİN?"

KOBANİ DAVASI… TUTUKLU SANIKLARIN TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A ATAMA TEPKİSİ: "ÖĞRETMENLERİN BEKLENTİSİNİN, MÜLAKATSIZ 68 BİN ATAMA OLDUĞUNU HATIRLATIYORUM"

CHP'NİN "15 TEMMUZ'DA DAĞITILAN SİLAHLAR VE SONRASINDA OLUŞAN MAFYA DÜZENİ ARAŞTIRILSIN" ÖNERİSİ AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

Yükleniyor


PERVİN BULDAN SİYASETİ BIRAKACAĞINI AÇIKLADI

CHP LİSTELERİNDEN MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ, MURAT KURUM'A DESTEK VERDİ

AKP’Lİ YAVUZ, YENİDEN REFAH PARTİSİ’NE YAPTIKLARI TEKLİFİ AÇIKLADI

DEM PARTİ :BAŞAK DEMİRTAŞ EN GÜÇLÜ ADAYLARIMIZDAN

DAVUTOĞLU’NDAN BAHÇELİ'YE SERT ÇIKIŞ

CHP 150 ADAYINI DAHA AÇIKLAYACAK

DAVUTOĞLU'NDAN GÜNDEM OLACAK SÖZLER: HERKESLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ

  • Cuma 23.6 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.1 ° / 10.7 ° false
  • Pazar 23.3 ° / 11.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16