HDP EŞ GENEL BAŞKANI SANCAR: İLK SEÇİMDE İKTİDARA KAYBETTİRECEK GÜÇ HDP’DİR

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Hatay’daki orman yangını için “Doğayı savunmak, ekolojik yaklaşım partinin temel direğidir.

SİYASET 14.10.2020 00:27:55 0
HDP EŞ GENEL BAŞKANI SANCAR: İLK SEÇİMDE İKTİDARA KAYBETTİRECEK GÜÇ HDP’DİR

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Hatay’daki orman yangını için “Doğayı savunmak, ekolojik yaklaşım partinin temel direğidir. Rant için, ihmalden, kasıtlı çıkarılan yangınları en başta HDP reddeder” dedi. Sancar, demokrasi ittifakı çağrısını da yineleyerek, “Bizim kimseden özel destek istediğimiz yok. Bizim çağrımız birlikte yürüme çağırısıdır. HDP kendini koruyacak güçlü halk desteğine sahiptir” ifadelerini kullandı.
HESABINI AHİRETE BIRAKMAYACAĞIZ
Sancar, HDP grup toplantısında yaptığı kouşmada Hatay’da PKK’nın çıkardığı belirtilen yangına da değindi. Sancar, HDP’nin doğa ve ekoloji savunan bir parti olduğunu belirterek, “Rant için, ihmalden, kasıtlı çıkarılan yangınları en başta HDP reddeder” dedi. Sancar, Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Pina Yarımadası’nda çıkan yangın sonrası adanın yapılaşmaya açılmasını hatırlatarak, “Biz bu iktidarın yangınların nasıl önünü açtığını biliyoruz. Ama buna karşı mücadeleyi en kararlı biçimde devam ettireceğiz. Bunların hesabını ahirete bırakmayacağız” diye konuştu.
Sancar’ın konuşmasından satır başları şöyle:
HDP’NİN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ: 15 Ekim HDP’nin kuruluş yıl dönümüdür. Büyük bedellerle bizlere emanet edilen mirasın üzerine kuruldu. 8 yıl geçti. Her türlü saldırı yöntemini devreye sokarak, bizleri yok edeceklerini sandılar. Boyun eğdireceklerini sandılar ama yanıldılar. Yürüyüşümüz devam ediyor, sendelemedik bile.
YEREL SEÇİMLERDE YENİLGİYİ TATTIRDI: 31 Mart ve 23 Haziran yerel seçimlerinde iktidar toplumu sindirdiğine inanmışken, bizden ağır bir tokat yedi. Yine başardık. İkinci kez seçimlerde ağır bir yenilgi tattırdık. Belki de HDP’nin gücünü en iyi bilen bu iktidarın kendisidir. Çünkü HDP geleceği, demokrasi, barış, adalet ideallerini temsil ediyor. HDP’nin 100 yıldır her türlü yolla yok edilen umutları yaşatacak güce sahip olduğunu biliyor.
ÇAĞRIMIZ BİRLİKTE YÜRÜME ÇAĞIRISI: Bu faşizmi durduracak yine HDP’dir. HDP şimdi de demokratik dönüşümün yolunu açıyor. Halkın yönetimini kurma umudunu büyütüyor. Bizim kimseden özel destek istediğimiz yok. Bizim çağrımız birlikte yürüme çağırısıdır. HDP kendini koruyacak güçlü halk desteğine sahiptir. Bizim kendimize güvenimiz tamdır. Çağrılarımız destek çağırısı değil birlikte yürüme ve mücadele etme çağırısıdır. Yineliyoruz. Gelin faşizmi birlikte durduralım, demokratik cumhuriyeti birlikte kuralım. Sadece bize bırakırsanız biz direniriz, ama bu iktidarın bıraktığı yaralar derinleşir. Demokrasi arayan güçler bir araya gelmenin yollarını aramalıdır. Bu inanç ve değerleri benimseyen herkesi buraya bekliyoruz. “
EKMEĞİ YAPTIĞIMIZ BUĞDAY BİLE İTHAL: Bakan Albayrak, ‘Dolarla ne işiniz var, biz dolara bakmıyoruz, kuru önemsemiyorum’ diyordu. Peki gerçekten doların ülkede yoksula, emekçiye etkisi yok mu? Nasıl yok.  Ekmek yaptığımız buğday, elbise diktiğimiz pamuk, çorba yaptığımız mercimek bile ithal. Bunları döviz ile alıyoruz. Kurdaki her oynama her şeyi daha pahalı hale getiriyor. Birileri kısa süreli kur oynamalarından büyük rantlar koparıyor. Halk bu kötü yönetimden dolayı yoksullaşıyor.
SAYIŞTAY RAPORLARI BİLE GİZLEYEMİYOR: Bu halkın milyarlarca lirası israfa gidiyor. Her kuruş çocuğuna eğitim için bile tablet, televizyon alamayan emekçi yoksul ailelerin cebinden çıkıyor. Savaşa ve saraya ayrılan her kaynak halkın yoksullaşması demektir. Bir de yandaşa ayrılan rantlar. Sayıştay raporları bile gizleyemez hale geldi bunu. Bir şekilde raporlarda geçiriyor Sayıştay. Bu ağır baskı ortamında bile bu kadarını yazmak aslında olayın ne kadar büyük olabileceğini kendiliğinden gösteriyor. Çalınan sadece para değildir, çalınan bu halkın ve ülkenin geleceğidir.
6-8 EKİM’DEN İKTİDAR SUÇLUDUR: Yalanın haddi, hesabı kalmadı. Kobani protestoları bahanesiyle yürütülen soruşturma tepeden tırnağa yalan üzerine kurulu. Çünkü bu iktidar suçlu. Bu iktidar Kobani’ye IŞİD saldırısı devam ederken izlediği politika nedeniyle suçlu. O tecavüzcü çetelere karşı halk direnirken, bu iktidar yardım yollarını kapatmakla suçludur. Protestoculara güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu ortaya çıkan provokasyonlardan da suçludur. Paramiliter güçleri bildiği halde durdurmayan ve durdurma istediği olmayan iktidar 6-8 Ekim’deki bütün olanlardan sorumludur. Bunu örtmek için en kolay yol olarak gördüğü HDP’ye saldırıyı öne çıkarıyor. Ama yalanlar bir bir çöküyor. İlk seçimde kurduğumuz demokratik cumhuriyette bunun hesabını tek tek soracağız.
İLK SEÇİMDE İKTİDARA KAYBETTİRECEK GÜÇ HDP’DİR: Her alanda fetih şiirleriyle yürümeye çalışıyorlar ama fiyaskoyla sonuçlanıyor. Esas mesele bunlar militarizmi içeride yerleştirmek ve dışarıda temel yöntem haline getirmek için hazırlık yapıyorlardı. Libya’dan Doğu Akdeniz’e kadar sorunları diplomasiyle, müzakere ve diyalogla çözmek yerine sürekli askeri yöntemleri devreye sokmanın nedeni bu toplumun yoksullaşmasıdır. Savaş baronlarının zenginleşmesidir. Buna karşı çıkmadıkça bu ülkeye demokrasi ve barışı getirmemiz zordur. Yalanı reddeden herkes bu iktidarın savaş politikalarının karışında durmak zorundadır. Hiç kimse hakikatin peşine bizim kadar cesaret ile düşmüyor. O nedenle korkuyorlar. Korktukça saldırıyorlar. Türkiye halkları şunu gerçekten iyi bilsinler. İlk seçimde bu iktidara kaybettirecek temel güç HDP’dir. Ama seçimi bekleyecek değiliz, faşizme karşı her alanda direnecek güç de HDP’dir. Biz demokratik cumhuriyete giden yolu her günü ve her yeri mücadele, direniş alanı örmek suretiyle açacağız.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10924,53%-1,34
  • DOLAR

    42,20% 0,24
  • EURO

    48,86% 0,30
  • GRAM ALTIN

    5429,94% 0,77
  • Ç. ALTIN

    9007,06% 0,59

EKREM İMAMOĞLU YENİ SEÇİM ŞARKISIYLA MEYDAN OKUDU: HALEP ORADAYSA ARŞIN BURADA

CUMHURİYET’E MİNNET DUYMAYI BİLE HAZMEDEMEDİ: PROF. UYSAL’DAN SKANDAL ÇIKIŞ!

ABD, UKRAYNA’YA “YENİDEN YAPILANDIRMA” GÖRÜNÜMLÜ KAPİTÜLASYON DAYATTI

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN SELAHATTİN DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI

“DEVLETİN İKİNCİ ADAMI: YETKİLİ AMA ETKİSİZ!”

AKP–CHP HATTINDA YENİ KRİZ: TAYYAR, ÖZGÜR ÖZEL’İ HEDEF GÖSTERDİ!

MHP’DE İSTİFA DALGASI DEVAM EDİYOR: BOLVADİN MECLİS ÜYESİ ELİF TOPÇU GÜÇLÜ PARTİDEN AYRILDI…

KOCAELİ’DE KORKUNÇ YANGIN: KOZMETİK DEPOSU ALEV TOPUNA DÖNDÜ!

CHP LİDERİ ÖZEL: ERDOĞAN KONUŞUNCA CANLI YAYINLAR BİLE UTANIYOR!

DEPREM İÇİN TOPLANAN PARA, ‘SOYLU KÜLTÜR EVİ’NE AKTARILDI, RAPORLA BELGELENDİ!

RÜŞVETTEN TUTUKLANAN DHMİ DAİRE BAŞKANININ GİZLİ MAL VARLIĞI SAYMAKLA BİTMİYOR

BİR ÜLKE KENDİ YOKSULLUĞUNA BU KADAR RAZI OLABİLİR Mİ?

ÖZEL KONUŞTU, SAVCILIK JET SORUŞTURMA BAŞLATTI

BAHİS SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞME: İKİ KULÜP BAŞKANI DAHİL 21 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

AKARYAKITA GECE YARISI ZAMMI: MOTORİN 60 LİRAYA DAYANDI!

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN DAVUTOĞLU’NA GÖNDERMELİ ÇIKIŞ: “GELECEKTİ AMA GELEMEDİ”

KOCAELİ MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN MANEVİ SAYGI DURUŞU: 10 KASIM’DA MEVLİD-İ ŞERİF

“BEŞİKTAŞ’A KAYYUM ATANMALI” DEDİ, KULÜPTEN FIRTINA GİBİ YANIT GELDİ!

MECLİS’TE HSK SEÇİMİ TAMAMLANDI: HAVVANUR YURTSEVER DÖRT YIL DAHA GÖREVDE

30 BARODAN ORTAK ÇAĞRI: AİHM VE AYM KARARLARI DERHAL UYGULANMALI

SABAH BASKINIYLA İFADE OPERASYONU: GAZETECİLER EMNİYETTE!

Ümraniye’de tansiyon yükseldi... ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A AĞIR SÖZLER!

AHMET TÜRK’ÜN GÖREVE İADESİ BEKLENİYORDU: BAKANLIKTAN MARDİN KARARI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 'DEMİRTAŞ 'AÇIKLAMASI

TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDEKİ SORUYA ADALET BAKANI’NDAN YANIT

HAMBURG TÜRK BASIN BİRLİĞİ’NDEN KKTC’YE ANLAMLI ZİYARET

BÖCEK DOSYASI BÜYÜYOR: RÜŞVET VE KARA PARA İDDİASIYLA 8 GÖZALTI!

DEM PARTİ, SELAHATTİN DEMİRTAŞ VE FİGEN YÜKSEKDAĞ'I ZİYARET EDECEK

YENİ ŞAFAK BAHÇELİ’YE MANŞETTEN YANIT VERDİ: KOMİSYON İMRALI’YA GİTMESİN!

MAHKEMEDEN 'GÜRSEL TEKİN' YARGI KARARI SONRASI ŞAŞKINLIK: CHP İSTANBUL’DA KİM BAŞKAN?

Yükleniyor


ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜVENSİZLİK RESTİ: CHP’DE YÖNETİM DÜŞTÜ, SEÇİM BAŞLADI

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK’TEN CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İYİ PARTİ’DE MARDİN DEPREMİ: İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI İSTİFA ETTİ

BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK

AKP'YE GEÇEN ÖZBUDUN, ÖZEL'İN FEZLEKESİNİ VERMİYOR!

GELECEK PARTİSİ’NDE PEŞ PEŞE İSTİFALAR!

  • Pazartesi 27.2 ° / 14.8 ° Güneşli
  • Salı 26.4 ° / 14.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 23.9 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7