DAVUTOĞLU :KILIÇDAROĞLU DEMOKRASİYE BAĞLI BİR TAVIR İZLİYOR    

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP ile ilgili sözlerine açıklık getirdi.

SİYASET 24.05.2020 18:18:56 0
DAVUTOĞLU :KILIÇDAROĞLU DEMOKRASİYE BAĞLI BİR TAVIR İZLİYOR    

Gelecek Partisi Genel Başkanı, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Akit TV’de katıldığı program hafta boyunca çok tartışıldı.Programda soru yöneltilirken sergilenen üslup, araya girilerek yapılan yorumlar, Davutoğlu’nun kendisine gösterilen tavrı bir ara “saygısızlık” olarak nitelemesine, sürekli araya giren Yeni Akit Gazetesi Yazıişleri Müdürü ve yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu’na, “Sizin dilinizle beyniniz arasında sağlam bir ilişki var mı” diyerek tepki göstermesine yol açtı. Davutoğlu’nun, bu tepkiyi gösterdiği sırada sarf ettiği, “Hayatım CHP zihniyeti ile mücadeleyle geçti” sözleri de çok tartışıldı.
Davutoğlu’nun, yakın çevresine bu sözleri ile ilgili olarak, “Benim kast ettiğim 28 Şubat süreciydi. O dönemin CHP yönetimi, 28 Şubat sürecine destek veriyordu. Ben bu zihniyetle mücadele ettim” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.
T24'ten Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre, Davutoğlu, programda yöneltilen sorulara henüz yanıt veremeden araya girilerek yapılan yorumlara, “Vicdanınızın sesini bastırmaya çalışıyorsunuz, çalışmayın”, “Şehir Üniversitesi konusunda bunları yapanların ahirette iki elim yakalarında olacak”, “Sükut-u hayal içerisindeyim, bir misafire, aynı teraneyi beş kere tekrar ederek saygısızlık yapılır mı?”, “Allah’tan korkun” gibi tepkiler gösterdi.
Karahasanoğlu’nun, ısrarla Bursa’daki başörtülü bir kızın mağduriyetini gündeme getirmesi üzerine, “Onu Perinçek’i destekleyenlere sor” dedi.
Davutoğlu, Karahasanoğlu’nun, “CHP’ye sormayalım mı?” sözleri üzerine, “CHP’ye de sor, ben burada CHP’nin avukatı değilim. Hayatım CHP zihniyeti ile mücadele ile geçti. Siz de AKP’nin avukatı değilsiniz. Yanlışlıkların avukatlığını yapmayın” dedi. Karahasanoğlu’nun yorumlarını sürdürmesi üzerine söylediği, “Ali İhsan Bey, dilinizle beyniniz arasında sağlam bir ilişki var mı?” sözleri, sosyal medyada yüzlerce kez paylaşıldı.
'Bugünkü CHP’yi kastetmedim'
T24’ün aldığı bilgiye göre, Davutoğlu, yakın çevresine, programla ilgili olarak, “O programa katılırken, elbette böyle bir tavır olabileceğini biliyordum. Buna rağmen katıldım” değerlendirmesini yaptı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, iktidarın Ali Babacan’ın genel başkanı olduğu DEVA Partisi ile Davutoğlu’nun genel başkanı olduğu Gelecek Partisi’nin seçime girmesini engellemek için bir hamle yapması durumunda, bu partilere grup kurmaları için milletvekili verebileceklerini söylemesi çok tartışılmıştı.
Daha önce de İyi Parti’nin seçime girebilmesi için benzer bir formülü işleten Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, vekil transferinin engellenmesi için yasal değişiklik yapılmasını önerdi. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı da MHP ile bu konu üzerinde çalıştıklarını açıkladı.
Davutoğlu’nun, Kılıçdaroğlu’nun destek açıklaması ve verilen yanıtlar sırasında “Hayatım CHP zihniyeti ile mücadele ile geçti” ifadesini kullanması da çok tartışıldı.
Programda, Davutoğlu’na, CHP konusunda sorular gelmesi bekleniyordu. Ancak yaşanan tartışmalar sırasında bunun gündeme getirilmesi ve kullanılan üslup da Davutoğlu’nun tepki göstermesine yol açtı.
Alınan bilgiye göre, Davutoğu, yakın çevresine, verdiği bu tepkiyle ilgili olarak, “Benim kast ettiğim 28 Şubat süreciydi. O süreçte, CHP’nin gösterdiği tavrı hatırlayın. Ben o süreçteki CHP’nin zihniyetini kast ettim ve bununla mücadele ettim. 28 Şubat sürecini destekleyen CHP’nin zihniyeti orada işaret ettiğim. Ben bu zihniyete karşı mücadele ettim” dedi.
Davutoğlu’nun, Kılıçdaroğlu’nun son dönemdeki açıklamalarını ve çalışmalarını överek, “Son dönemde CHP’nin dönüşüm içerisinde olduğunu biliyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’nun da bu dönüşümü iyi yönettiğini düşünüyorum. Demokrasi güçlerini bir araya getirmek için samimi bir çaba gösteriyor. Yapıcı bakıyor. Demokrasiye bağlı bir tavır izliyor. Elbette oradaki sözlerimle bu CHP’yi, Kılıçdaroğlu’nu kast etmiyorum. Hatta, daha önce de benim Sayın Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü konusundaki tavrını öven konuşmalarım vardır. Buna dikkat çekiyorum” yorumunu yaptığı öğrenildi.


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

MURAT KURUM HATAY’DA KONUŞTU: “155 BİN KONUTU AY SONUNDA TESLİM EDECEĞİZ”

KÜTAHYA’DA DİKKAT ÇEKEN ANLAR: BİLAL ERDOĞAN TEKBİRLERLE GİRDİ, ERDOĞAN’I ANLATTI

AKP’Lİ VEKİLDEN HAKAN FİDAN’A AÇIK MESAJ: “CUMHURBAŞKANI’NA AYKIRI TAVIR OLMAZ”

TUTUKLULUĞA DEVAM KARARI VAR, GEREKÇESİ YOK: ZEYDAN KARALAR DOSYASINDA DELİL TARTIŞMASI

MANSUR YAVAŞ HAKKINDA BİR SORUŞTURMA İZNİ DAHA: BU KEZ İMAR DOSYASI

İKTİDAR–İMRALI HATTINDA KRİTİK BULUŞMA: DEM HEYETİ AKP’Yİ ZİYARET ETTİ

ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A AÇIK DAVET: “EN GÜVENDİĞİNİ ÇIKAR”

RESMİ KARAR ÇIKTI: HATAY KIRIKHAN ROKETSAN ENDÜSTRİ BÖLGESİ GENİŞLİYOR

BAŞÖRTÜSÜ VİDEOSU SORUŞTURMASINDA MURAT ÖVÜÇ TUTUKLANDI

SADETTİN SARAN’A YURT DIŞI YASAĞI: MAHKEME SERBEST BIRAKTI

ABD’DE PEDOFİLİ DOSYASI YENİDEN AÇILDI: TRUMP İSMİ BELGELERDE

SADETTİN SARAN SAVCILIĞA İFADE VERMEK ÜZERE ADLİYEDE

BAKAN GÜLER DUYURDU: ZORUNLU ASKERLİKTE YER SEÇME DÖNEMİ

TAYYAR’DAN SONRA CEM KÜÇÜK İŞARET ETTİ: “BÜYÜK BİR İSİM DAHA VAR”

HANDE SARIOĞLU İSYAN BAYRAĞINI AÇTI: ‘GİZLİ TANIKLA HAYATIMI KARARTAMAZSINIZ!’

UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA DİKKAT ÇEKEN İSİM: SADETTİN SARAN İFADEYE ÇAĞRILDI

GÜLŞAH DURBAY'IN VEFATININ ARDINDAN... ŞEHZADELER BELEDİYESİ'NİN YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU

PETROL PARASI NEREDE? CHP’Lİ YAVUZYILMAZ’DAN 43 MİLYAR TL’LİK KAYIP İDDİASI

YOUTUBE YORUMU GÖZALTI GETİRDİ: GAZETECİ LEVENT GÜLTEKİN GECE YARISI ALINDI

SOYLU’DAN “GECE YARISI GÖRÜNTÜLÜ ARAMA” İDDİASINA SERT YALANLAMA

YASA ÇIKTI: EMEKLİLİK UZAKLAŞTI, MAAŞLARDAN KESİNTİ BAŞLADI

VEYİS ATEŞ ADLİYEDE: UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA İFADE VERDİ, TESTE GİRECEK

BAKAN SENDİKALARI DİNLEDİ, KOMİSYON TOPLANDI: ASGARİ ÜCRETTE İKİNCİ PERDE

TBMM’DEN ÖNCE CUMHURBAŞKANI: AKP SÜREÇ RAPORUNU ERDOĞAN’A TESLİM ETTİ

ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU SORUŞTURMASI: YAKALAMA KARARLARI, SERBEST BIRAKILANLAR

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

Yükleniyor


ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜVENSİZLİK RESTİ: CHP’DE YÖNETİM DÜŞTÜ, SEÇİM BAŞLADI

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK’TEN CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İYİ PARTİ’DE MARDİN DEPREMİ: İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI İSTİFA ETTİ

BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK

AKP'YE GEÇEN ÖZBUDUN, ÖZEL'İN FEZLEKESİNİ VERMİYOR!

GELECEK PARTİSİ’NDE PEŞ PEŞE İSTİFALAR!

  • Pazartesi 14.9 ° / 6.6 ° Güneşli
  • Salı 14.7 ° / 7 ° false
  • Çarşamba 15.3 ° / 4.8 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9