BARIŞ ATAY'A PEŞ PEŞE ÖLÜM TEHDİTLERİ...

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay'a, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dolayısıyla Taksim'e çelenk bırakmak isteyen sendika yöneticileri ve milletvekillerine polis müdahalesini 'faşizm' olarak değerlendirmesinin ardından

SİYASET 1.05.2020 22:40:33 0
BARIŞ ATAY

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay'a, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dolayısıyla Taksim'e çelenk bırakmak isteyen sendika yöneticileri ve milletvekillerine polis müdahalesini 'faşizm' olarak değerlendirmesinin ardından sosyal medyada çokça ölüm tehditi içeren mesajlar atıldı. Barış Atay kendisine gelen bir ölüm tehdidine cevap verdi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay'a, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dolayısıyla Taksim'e çelenk bırakmak isteyen sendika yöneticileri ve milletvekillerine polis müdahalesini 'faşizm' olarak değerlendirmesinin ardından sosyal medyada çokça ölüm tehditi içeren mesajlar atıldı.

Atay'ın 'faşizm' sözlerinin ardından sosyal medyada bir kullanıcı Atay'ı ölümle tehdit ederken 'And olsun ki Barış Atay'ı vurucağım. Kendisi şimdiden şikayetçi olabilir hakkimda. İsterse ki daha önce sırf araya eş ,dost girdiği için neyse demiştim bu kez neyse demeyeceğim.' ifadelerini kullandı.

ATAY'DAN YANIT: BKM ÖNÜNDE BAYILMA NUMARANA BENZEMESİN

Atay ise sosyal medya hesabından Ulaş Yılmaz isimli kullanıcıya 'Gezi zamanı, BKM önünde koftiden bayılma numarana benzemesin' diyerek yanıt verdi.

Ulaş Yılmaz tepkilerden sonra şu paylaşımları yaptı:

Attigim tweeti  silmedim cunku silme geregi duymadim. Karsimdaki dusmanim @barisatay dahi olsa ölumle tehdit edecek adam degilim.Soyledigim sozun ardindayim Vekilligin bittigi gun tipki senin Bu Devletin polisine vurdugun gibi vurucam sana and olsun.

Sadece spam yedigim icin hesabi kitledim  tweeti silmedim silmemde soyledigim sozu yalandan algiyla ölume yoranlar 35 yasindayim ölumle tehdit edecek olsam burdan etmem ki korksam tweet silerdim

KÖY MUHTARINDAN TEHDİT

Kocaeli İzmit Kabaoğlu Köyü muhtarı Ali Akbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, hem sendika yöneticilerini hem de TİP Hatay Milletvekili Barış Atay’ı öldürmekle tehdit etti.

‘DEVLETİ SAYMAYAN ÖLÜMÜ HAK EDİYORDUR’

Akbaş, yaptığı paylaşımda, “Faşist polis, öylemi gerçekten? .. ULAN ben yetkili olucam, anında VUR EMRİ! Köpeğe hoşt denir, hadi Bi kere daha denir.. Hadi bide yerden küçük bir taş atalım korksun diye.. Hala hırlıyosa artık sık gitsin gardaş, ölür ölmez onu bilmem.. DEVLET i saymayan ölümü hak ediyordur.. Yok öyle, ben tınlamam…

YA DEVLET BAŞA, YA KUZGUN LEŞE…….” diyerek sendikacılar ve milletvekili için yetkili olması halinde ‘vur emri’ vereceğini yazdı.

BİR ÖĞRETMENİN PAYLAŞIMLARINA SENDİKADAN TEPKİ

Eğitim Sen Mersin Şubesi, sosyal medya hesabından İstanbul il Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve TİP Hatay Milletvekili Barış Atay'ı tehdit eden paylaşımlar yapan öğretmen Salih Öz hakkında Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü'nü göreve çağırdı.

Öğretmen Salih Öz sosyal hesabından yaptığı paylaşımlarda Canan Kaftancıoğlu, Barış Atay ve CHP'li isimleri hedef aldı. Konu hakkında açıklama yapan Eğitim Sen Mersin Şubesi Yönetim Kurulu yaptığı, 'Sosyal medyayı kalemşorluk, medyaşorluk alanı olarak kullanıp hakaret-tehdit etmek en hafif deyimle gayr-i insani bir tutumdur. Sadece muhalif tweet attığı için farklı düşüncedeki insanlar hakkında her türlü baskı ve soruşturmayı başlatanlar insanları ölümle tehdit eden Salih Öz hakkında da aynı duyarlılığı göstermelidir' ifadelerini kullandı.

Sendikanın açıklaması şu şekilde:

'Zorlu bir dönemden geçen ülkemizin her anlamda dayanışmaya ihtiyaç duyduğu günlerde “toplumun bir kesimini aşağılayan, dili/düşüncesi/siyasi inancı farklı kesimlere kin ve düşmanlığa sevk edici” bir dille sosyal medyayı “ölümle tehdit” mesajları için kullananların öğretmen olarak sınıflarda öğrencilerimize, çocuklarımıza, gençlerimize ders müfredatı dışında neler anlattıklarını merak ediyoruz.

Sadece yasal taleplerini dile getiren, Anayasa’da yazılı ilkeler çerçevesinde “sosyal hukuk devleti, laik-bilimsel-anadilinde eğitim hakkı” talep eden eğitim ve bilim emekçileri ihraç edilirken; sosyal medyada sadece beğeni yaptığı için 80 yaşındaki insanlar hakkında soruşturma açılırken Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen olarak görev yaptığı halde “halkı kin ve düşmanlığa sevk edici çağrı yapan, ana muhalefet partisi ve diğer muhalefet partileri genel başkanlarına, üyelerine, o partiye oy verenlere, muhalif her türlü kesime karşı tehdit içeren mesajlar” yayınlayan Salih Öz hakkında Mersin Milli Eğitim Müdürlüğünü göreve çağırıyoruz.

Toplumu ayrıştırmak, kin ve düşmanlığı yaygınlaştırmak, toplumun bir kesimini aşağılamak suçunu işleyen Salih Öz “ölüm tehdidi” içeren mesajlarını korkusuzca yayınlarken Milli Eğitim Müdürlüğünün adı zikredilen sözde eğitimci hakkında nasıl bir uygulama yapacağını Mersin kamuoyuyla beraber Eğitim Sen Mersin şubesi olarak da takip edeceğiz.

Biz sendika olarak her türlü eleştiri ve düşüncenin özgürce savunulmasını, açıklanmasını, dile getirilmesini yıllardır savunuyoruz ve bedeller ödesek de savunmaya devam edeceğiz. Fakat tehdit, kin ve düşmanlığı eleştiri olarak görmemiz de mümkün değildir. Hele ki bir okulda öğretmen(?) olarak görev yapan birinin saldırganlığa prim veren, toplumu bölen, bu paylaşımları yaparken nereden cesaret aldığı araştırılması gereken, yükselmek-mevki sahibi olmak için saldırganlığı, inanç sömürüsünü bir araç olarak gören, siyasi jargonla sırtını dayadığı yerlerden cesaret alarak “ölümle tehdit” içerikli paylaşımlar yapmasını düşünce açıklamak olarak göremeyiz. Zaten bu paylaşımlar düşünce değil düşüncesizliktir.

Sosyal medyayı kalemşorluk, medyaşorluk alanı olarak kullanıp hakaret-tehdit etmek en hafif deyimle gayr-i insani bir tutumdur. Sadece muhalif tweet attığı için farklı düşüncedeki insanlar hakkında her türlü baskı ve soruşturmayı başlatanlar insanları ölümle tehdit eden Salih Öz hakkında da aynı duyarlılığı göstermelidir.

Eğitim Sen Mersin Şubesi olarak adı geçen kişi hakkında her türlü yasal ve idari haklarımızı kullanacağımızı siz basın emekçileri ve Mersin kamuoyuyla paylaşırız.'

NE OLMUŞTU?

TİP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, polisin sendika yöneticilerini gözaltına alması ve çelengi parçalamasına ‘faşizm’ diyerek tepki göstermişti.


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

AKP'Lİ YENİŞEHİRLİOĞLU'NDAN "ROLEX" SAAT AÇIKLAMASI

AKP'Lİ ZEYBEKCİ: . İSRAİL İLE TİCARETİN SÜRMESİ GEREKTİĞİNİ SAVUNDU

İZMİR VE YALOVA'DA İKİ ALAN TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ OLARAK BELİRLENDİ

ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELİĞİ'NE PROF. DR. ÖMER ÇINAR SEÇİLDİ

ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI, RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI...

ERDOĞAN İMZALADI: AVRUPA'DAN GETİRİLECEK EŞYA VE İLAÇLARDA VERGİ ORANI ARTIRILDI

İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL'DEN TOPRAK KAYMASI AÇIKLAMASI: 30 EV VE TOPLAM 114 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

MANSUR YAVAŞ: "PROJE YAPIYORUZ' ADI ALTINDA LÜKS BELEDİYE BİNALARI YAPMAK DOĞRU DEĞİL. BÖYLE YAPINCA İŞTE FAHİŞ MİKTARLI BORÇLAR ORTAYA ÇIKIYOR"

CHP’Lİ ÖZTÜRKMEN MÜLAKAT SKANDALININ BELGELERİNİ PAYLAŞTI

KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"

KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI EYÜP KAHVECİ: İLK İCRAATIMIZ İSRAF KÜLTÜRÜNÜ ORTADAN KALDIRMAK

ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL'İ ATİNA'YA DAVET ETTİ

AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK

MERKEZ BANKASI ANKETİNDE YIL SONU DOLAR VE ENFLASYON TAHMİNİ

İRAN DEVLET HABER AJANSI IRNA, BU SABAH ASKIYA ALINAN SİVİL UÇUŞLARIN YENİDEN NORMALE DÖNDÜĞÜNÜ DUYURDU

AKP’DEN GÖREVİ DEVRALAN CHP'Lİ MAZGİRT BELEDİYE BAŞKANI TAYHAVA: BELEDİYEMİZİN ŞU AN 45 MİLYON 534 BİN LİRA BORCU VAR, İCRALAR HARİÇ

İMAMOĞLU: DİLERİM, FİLİSTİNLİ VE UKRAYNALI ÇOCUKLAR, EN KISA ZAMANDA BARIŞ VE HUZUR DOLU BİR HAYATA KAVUŞURLAR

İZMİR'DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM... İZMİR VALİSİ ELBAN: "VALİLİĞİMİZE BİLDİRİLEN HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK BULUNMAMAKTADIR"

CHP'DE YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ BELLİ OLDU

"HAFTA SONU KAFE VE RESTORANLARA GİTMEYİN"ÇAĞRISI

AKP VE MHP GRUPLARINDAN CHP'YE TAZİYE ZİYARETİ

TOKAT SULUSARAY'DA 5.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

AFAD: YOZGAT İLİMİZDE 2 KATLI BİR EV İLE TOKAT İLİMİZİN SULUSARAY İLÇESİNDE 5 AHIRIN ETKİLENDİĞİNE DAİR İHBARLAR ALINDI

TAKSİCİYİ ÖLDÜREN ŞÜPHELİ İFADESİNDE, "ÜCRET YÜZÜNDEN TARTIŞMIŞ OLSAK DA ARAÇTAN PARA ÇALMAK İÇİN BİNMİŞTİM" DEDİ

SARIYER’DE TAKSİCİYİ ÖLDÜREN İRANLI ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

İBB MECLİSİ’NDE MHP VE BBP GRUP KURDU

İETT'NİN 2023 FAALİYET RAPORU İBB MECLİSİ'NDE KABUL EDİLDİ...

AFAD: "YOZGAT VE TOKAT İLLERİNDEKİ 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZLERİNE TOPLAM 231 İHBAR GELMİŞTİR, CAN KAYBI BULUNMAMAKTADIR"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "BATILI ÜLKELERİN TEK SES OLARAK İSRAİL'E 'DUR' DEMELERİ GEREKİYOR"

KAVALA VE DEMİRTAŞ ŞARTI KONMUŞTU: BAKAN FİDAN, HOLLANDA'YA GİDİYOR

Yükleniyor


PERVİN BULDAN SİYASETİ BIRAKACAĞINI AÇIKLADI

CHP LİSTELERİNDEN MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ, MURAT KURUM'A DESTEK VERDİ

AKP’Lİ YAVUZ, YENİDEN REFAH PARTİSİ’NE YAPTIKLARI TEKLİFİ AÇIKLADI

DEM PARTİ :BAŞAK DEMİRTAŞ EN GÜÇLÜ ADAYLARIMIZDAN

DAVUTOĞLU’NDAN BAHÇELİ'YE SERT ÇIKIŞ

CHP 150 ADAYINI DAHA AÇIKLAYACAK

DAVUTOĞLU'NDAN GÜNDEM OLACAK SÖZLER: HERKESLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ

  • Cumartesi 24.1 ° / 10.7 ° false
  • Pazar 23.3 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 23 ° / 10.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16