BAHÇELİ'DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den erken seçim açıklaması geldi.

SİYASET 1.06.2020 23:04:27 0
BAHÇELİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Türkiye'yi erken seçime sürükleme kara propagandasına kulak asılmayacak, milletvekili seçimleri 2023 Haziran'da yapılacaktır.' açıklamasını yaptı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koronavirüs sürecine ilişkin normalleşme süreciyle ilgili yazılı açıklama yaptı ve gündemdeki konulara ilişkin de teşkilatı uyardı. Bahçeli, virüsün hızını yavaşlatmaya başladığını kaydederek, erken seçim tartışması hakkında 'Erken seçim söylemi ayıplı bir tuzaktır, kirli bir tertiptir, dibi uçurum olan bir tezgâhtır. Bu tuzağa düşecek, bu tertibe kanacak, bu tezgaha gelecek aklı başında hiç kimse yoktur” dedi.  
 Bahçeli koronavirüs sürecinde vakalar ve ölümler üzerinden “sevinenlerin” olduğunu kaydederek, şunları belirtti: “CHP, KOVİD-19 salgını döneminde ahlak, haysiyet ve mensubiyet imtihanından çıkamamış ve sınıfta kalmıştır. Çirkef dedikodularıyla, aslı astarı olmayan çirkin beyanlarıyla, hükümeti kötü gösteriyim derken Türkiye’ye kast etmesiyle gerçek niyet ve hedefini tekraren deşifre etmiştir. CHP-HDP-İP küfranı nimet içinde ülkemizin karşı kutbunda buluşmuşlar, FETÖ-PKK’ya el sallayıp devamlı kur yapmışlardır.”
CHP ve zilletin diğer ortakları baltayı taşa vurmuşlardır. Hastalıkta iktidar arayan, sokak aralarında gelecek planlaması yapan, demokrasiye, tarihsel ve milli haklara sırt çeviren bu zelil siyaset devşirmelerinin milletimiz nezdindeki itibarları artık sıfırlamıştır. İnanıyorum ki, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin muazzam imkan ve iradesiyle devasa bir sorunu geride bırakmak üzere olan ülkemiz, yeni hükümet sisteminin kökleşip güçlenmesiyle kronik bütün meselelerini de zaman içinde çözecektir.”
Bahçeli yeni normal sürece ilişkin de teşkilatlarını uyararak, bunları maddeler halinde sıraladı ve gündemdeki konulara ilişkin açıklama yaptı:
 1 – İl, ilçe, belde başkanlıkları gün içinde sık sık havalandırılacak, dezenfekte edilecektir. Parti binalarına girişlerde maske ve el dezenfektanı bulundurulacak, bunlar olmadan giriş veya siyasal çalışma yapılmayacaktır. Havalandırma sistemlerinin bakımıyla birlikte filtre temizliği belirli aralıklarla sağlanacaktır. Zemin işaretlemeleriyle sosyal mesafe kuralına mutlaka uyulacaktır. Çalışma masalarının mesafeleri en az bir metre olmak suretiyle arttırılacaktır. Bekleme ve yemekhane salonlarında sosyal mesafelerin ihlaline müsaade edilmeyecektir.
‘ERKEN SEÇİM YOK’
 2 –
Türkiye’yi erken seçime sürükleme, bu suretle sanal bir gündem tesis etme gayretkeşliğine heves eden siyasi aymazların hiçbir telkin veya kara propagandasına kulak asılmayacaktır. 28.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 2023 yılının Haziran ayında yapılacaktır. Erken seçim söylemi ayıplı bir tuzaktır, kirli bir tertiptir, dibi uçurum olan bir tezgâhtır. Bu tuzağa düşecek, bu tertibe kanacak, bu tezgaha gelecek aklı başında hiç kimse yoktur. Erken seçime ihtiyaç olmadığı gibi bununla ilgili dolambaçlı yollardan zorlama yapanlar demokrasi ve millet muhalifi çevrelerden başkası değildir. Milliyetçi Hareket Partisi bütün teşkilatlarıyla zamanında yapılacak bir seçim için siyasi çalışmalarını sabırla icra edecektir.  Herkesin buna muvafık davranması şarttır.
 ‘PARTİMİZE YÖNELİK İFTİRALAR YAYGINLAŞTI’
 3 –
Son zamanlarda sosyal medyadan kışkırtıcı söylemler, iffet yoksunu iftiralar yaygınlaşmıştır. Twitter, Facebook başta olmak üzere, sosyal medyadan partimize, parti yöneticilerimize ve dava arkadaşlarımıza yönelik saldırı ve tahriklerin çoğalması gözlerden kaçmamaktadır. Sosyal medya alanında yasal bir düzenleme artık mecburi bir hal almıştır. Haysiyet ve itibar suikastı yapan, yalan ve sapkın haber yayan hesaplar yakından takip edilip mutlaka hukuken gereği ikmal edilecektir. Hiçbir iftiraya boyun eğilmeyecek, bunları paylaşan, nifak çıkaran hiç kimseye müsamaha gösterilmeyecektir. Sosyal medyanın doğru, temiz ve nezih kullanımına bağlı kalmayanlar bunun sonuçlarına katlanacaktır.
‘MHP CUMHUR İTTİFAKINA YÜREKTEN BAĞLIDIR’
 4-
Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı’na yürekten bağlıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kurum ve kurallarıyla yerleşmesi için samimi mücadelesini önümüzdeki yıllarda da yapacaktır. Bütün teşkilatlarımız mahallerinde Cumhur İttifakı’nın ruhuna, yeni hükümet sisteminin doğasına müzahir hareket etmekle mükelleftir.
 5- Siyasette ağız birliği önemli ve öncelikli bir hedeftir.  Herhangi bir konuda parti politikası tezahür etmeden görüş bildirmek, kanaat paylaşmak sakıncalıdır, sakattır, parti disipliniyle terstir. Herkes teşekkül etmiş parti politikalarına bağlı kalacaktır. Bunun dışında herhangi söz ve açıklamalara tevessül edilmeyecektir.
 ‘SUÇLAMALARA CEVAP VERİLECEK’
6–
Partimize yönelik suçlamalar derhal ve gecikmeksizin cevaplandırılacaktır.
7- Hayatın normale dönmeye başladığı bugünlerde, saha çalışmaları, siyasi temas ve faaliyetler kontrollü, mümkün mertebe kısıtlı sayıda yapılacaktır.
8- Bütün teşkilatlarımız KOVİD-19 salgınının etkin olduğu günlerde il ve ilçelerindeki sosyal, siyasal ve ekonomik manzarayla ilgili tespitlerini yapacaklar, 30 gün içinde bu tespitlerini rapor formatındaTeşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına sunacaklardır.
 9- Gücümüzün kaynağı kuşkusuz millettir. Aziz milletimizin takdir ve teveccühünü kazanmanın yolu da birlik ve beraberliktir. Bunu bozacak, sekteye uğratacak, sorgulatacak, zayıflatacak hiçbir girişime, hiçbir fitne/fesada izin verilmeyecektir. Dilde birlik, işte birlik, fikirde birlik kutlu davamızın bahtını açacak, başarı merdivenlerini tırmandıracaktır. Büyük Türk milleti KOVİD-19 musibetini azmiyle, inancıyla, imanıyla, diri umuduyla etkisiz hale getirmiştir. Gelecek bugünlerden çok daha muazzez ve muteber olacaktır.
GEORGE FLOYD’UN ÖLDÜRÜLMESİNE DEĞİNDİ
Bahçeli ABD’de öldürülen siyah erkek George Floyd olayıyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Malum ırkçı cinayet sosyal ve ekonomik tepkilerle birleşip ABD’nin 16 eyaletiyle 25 şehrine sirayet etmesi, bir isyan ve itiraz dalgasının günbegün büyüyerek Okyanusun karşı kıyısına hâkimiyet kurması hakikaten ibretlik sahnelere vesile olmuştur.ABD ilk kez kendi coğrafyasında, kendi insanları eliyle zor duruma düşmüştür. İşyerleri ateşe verilmiş, caddeler savaş alanına dönmüş, Beyaz Saray korumaya alınmış, şiddet eylemleriyle yağma ve talan huzur ortamını mahvetmiştir.”
‘BU ÜLKE GEÇMİŞİNİ GÖZDEN GEÇİRMELİ’
“Bunun sonucunda ordu sokağa inmiştir. Biz hiçbir ülkenin güdümlü ve kontrollü kaos çemberine alınmasını hoş görmeyiz, bunu da arzulamayız. Dileğimiz ABD’de sağduyunun ve sükûnetin ağır basması, uzlaşmanın öne çıkması, barış havasının egemen olmasıdır. Ancak ABD’nin samimi ve dürüst bir muhasebeye, karanlık sicilini aklayacak, temize çıkaracak, hatta insanlığa bir özrü çok görmeyecek dirayete fazlasıyla ihtiyacı olduğu da inkar ve ihmal edilemez bir gerçektir. On yıllar boyunca farklı coğrafyalar üzerinde kanlı oyunlar kurup kaos ihraç eden, bilhassa Ortadoğu’da zulmü ve zorbalığı politik bir argüman olarak kullanan bu ülke geçmişini dikkatle gözden geçirmelidir.”


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00

CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL VE A TAKIMI İLE YENİ DÖNEMİN YOL HARİTASI DEĞERLENDİRDİ

DİYANET, YENİ GEZİLER İÇİN ŞİMDİDEN BİLETLERİ AYARLADI…

YEREL SEÇİM HEZİMETİ İKİ PARTİYİ YAKINLAŞTIRDI: DİKKAT ÇEKEN YENİ İDDİA

DEVLET ERKANI, ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

ERDOĞAN AÇIKLADI: ÖZGÜR ÖZEL GÖRÜŞMESİNDE 'YENİ ANAYASA' TEKLİFİNDE BULUNACAK

YÜKSELİŞ ROBO-YÜK ROBOTİK TAKIMI, ÜLKEMİZİ AVRUPA'DA TEMSİL EDECEK

İSTANBUL VE ANKARA'DA GAZETECİLERE GÖZALTI

DÖNMEZ ; AMACIMIZ BATAKLIĞI KURUTMAK

ERDOĞAN, IRAK TÜRKMEN TOPLUMU TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ

ERDOĞAN, ERBİL’DE NEÇİRVAN VE MESRUR BARZANİ TARAFINDAN KARŞILANDI

STEİNMAİER'İN MÜZE GEZİSİ SIRASINDA "GAZZE'DEKİ KATLİAMI DURDURUN" DÖVİZİ ASILDI, "YAŞASIN FİLİSTİN" MARŞI ÇALINDI

MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

TBMM'DE ATATÜRK ANITI'NDA TÖREN DÜZENLENDİ

YOĞUN BAKIMDAN ÇIKAN ÇETİN DOĞAN YENİDEN CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

ÖZGÜR ÖZEL’DEN 23 NİSAN VİDEOSU

VAN'DA KAYYUMDAN DEM PARTİ'YE GEÇEN TUŞBA VE EDREMİT BELEDİYESİ'NİN BORCU 539 MİLYON TL OLARAK AÇIKLANDI

İSMAİLAĞA’NIN 'LİDERİ' HASAN KILIÇ HAYATINI KAYBETTİ

DENİZ YÜCEL'DEN BAKAN MEHMET ŞİMŞEK'E: "AKP'NİN KAYMAK TABAKASI HARİÇ GERİ KALAN HERKESİ KASTEDİYOR"

CHP’Lİ TANRIKULU DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ, BAYRAK MESAJI VERDİ

ERDOĞAN, IRAK SÜNNİ TOPLUMU TEMSİLCİLERİNİ KABUL ETTİ

ÖNTÜRK HBB BAŞKANLIĞINI ÇOCUKLARA DEVRETTİ

ÖĞRENCİLER KAYMAKAM DEMİRYÜREK’İN KOLTUĞUNU DEVRALDI

BAKAN VEDAT IŞIKHAN'DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI

GÜNAYDIN VE İMAMOĞLU, ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER’İ SİRKECİ GARI’NDA KARŞILADI

DİSK HEYETİNDEN 1 MAYIS KUTLAMALARI İÇİN İBB’YE VE İSTANBUL VALİLİĞİ’NE ZİYARET

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, IRAK BAŞBAKANI SUDANİ İLE GÖRÜŞTÜ

ERGÜN ATALAY'DAN IŞIKHAN'A ''ASGARİ ÜCRET'' GÖNDERMESİ

BAKAN ÖZHASEKİ'DEN VATANDAŞLARA 'ORMAN YANGINI' VE 'SICAK' UYARISI

GAMZE TAŞCIER’DEN ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI IŞIKHAN’A TEPKİ

AKP’Lİ ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI ŞERİFOĞULARI'NIN SEÇİMDE KENDİSİNE DESTEK VERMEYEN PERSONELİ SÜRDÜĞÜ İLERİ SÜRÜLDÜ

Yükleniyor


PERVİN BULDAN SİYASETİ BIRAKACAĞINI AÇIKLADI

CHP LİSTELERİNDEN MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ, MURAT KURUM'A DESTEK VERDİ

AKP’Lİ YAVUZ, YENİDEN REFAH PARTİSİ’NE YAPTIKLARI TEKLİFİ AÇIKLADI

DEM PARTİ :BAŞAK DEMİRTAŞ EN GÜÇLÜ ADAYLARIMIZDAN

DAVUTOĞLU’NDAN BAHÇELİ'YE SERT ÇIKIŞ

CHP 150 ADAYINI DAHA AÇIKLAYACAK

DAVUTOĞLU'NDAN GÜNDEM OLACAK SÖZLER: HERKESLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ

  • Çarşamba 32.8 ° / 16.8 ° Güneşli
  • Perşembe 34.1 ° / 18.6 ° Güneşli
  • Cuma 29 ° / 16.6 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16