BAHÇELİ: CEPHELEŞEREK SONUÇ ALAMAYACAĞIMIZ GÖRÜLMELİ

“Demokrasi ve Özgürlükler Adası”nın açılışına katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, darbelerin Türkiye’yi geriye götürdüğünü söyleyerek, “Cepheleşerek sonuç alamayacağımız görülmelidir” dedi

SİYASET 27.05.2020 20:52:12 0
BAHÇELİ: CEPHELEŞEREK SONUÇ ALAMAYACAĞIMIZ GÖRÜLMELİ

 Bahçeli hala darbeye umut bağlayanlar olduğunu ifade ederek, “Hala darbeye umut bağlayanların mevcudiyeti ise tedavisi olmayan hıyanet virüsüne dalalettir” ifadelerini kullandı. Bahçeli demokrasinin sandıktan çıktığını vurgulayarak, “ Koyun otlatan çobanımızla fabrikasını tüttüren iş adamımızın oyu birdir. Bu demokrasinin can damarıdır” diye konuştu.

27 Mayıs darbesinin ardından dönemin Başbakanı Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idamına karar verildiği Yassıada, darbenin 60'ıncı yıl dönümünde, 5 yıllık çalışmaların sonunda “Demokrasi ve Özgürlükler Adası” olarak açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli de açılışa katıldı. Erdoğan ve Bahçeli'ye, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis Başkanvekili Celal Adan, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman da eşlik etti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli burada yaptığı konuşmada, darbelerin Türkiye’yi geriye götürdüğünü söyleyerek, “Cepheleşerek sonuç alamayacağımız görülmelidir” dedi. Bahçeli hala darbeye umut bağlayanlar olduğunu ifade ederek, “Hala darbeye umut bağlayanların mevcudiyeti ise tedavisi olmayan hıyanet virüsüne dalalettir” ifadelerini kullandı.
Bahçeli demokrasinin sandıktan çıktığını vurgulayarak, “ Koyun otlatan çobanımızla fabrikasını tüttüren iş adamımızın oyu birdir. Bu demokrasinin can damarıdır” diye konuştu.
Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şöyle:
“Yassıada hukuk kisvesiyle vurulan paslı zincirlerinin kisvesidir. Bu sarih ve sarsıcı gerçek hepimizin hafıza kayıtlarına işlendi. Yassıada’da hukuka deli gömleği giydirildi, adaletin fişi çekildi. Sadece 1950-60 dönemi yargılanmadı ve aziz milletimizin tercihleri sorguya çekildi. Yassıada’nın isminin değiştirilmesi maksadıyla 2013 yılında önemli adım atıldı. Demokrasi ve Özgürlükler Adası ismi Yassıada’ya verildi. 60’ıncı yıl döneminde geçmişin kötü anıları berhava edilecektir. Cepheleşerek sonuç alamayacağımız görülmelidir.”
“Arkası önü planlanıp, projelendirilen demokrasi ve kanun dışı müdahaleler ülkemizin on yıllarını çalmıştır. Bizim kamplaşmaya değil sükunete ihtiyacımız vardır. Sosyal barışa, siyasal uzlaşmaya değerli katkılar yapacağını düşündüğüm bugünkü açılışa davetinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanına teşekkür ediyorum.”
“Demokrasi pek çok tanımının yanında tahammül ve sabır sistemidir. Milletin verdiği yetkiyi alacak yine milletin kendisidir. Sandıktan çıkan sonuç zorla, baskıyla tahrip ve tasfiye edilirse acıklı olaylar yaygınlaşacaktır.”  
“Türkiye’yi dar ölçekli kaymak tabaka değil de milletin öz ve öz evlatları yönettikçe çıkar ve güç merkezlere rahatsız olmuşlardır. Koyun otlatan çobanımızla fabrikasını tüttüren iş adamımızın oyu birdir. Bu demokrasinin can damarıdır.”
“Darbeci emeller on yıllar boyunca demokrasiyi kötürüm bıraktı. Yassıada’yı kuranlar demokrasiyi sanık sandalyesine oturtmuştur. Siyasi ve toplumsal hayatımıza düğüm attı. Hala darbeye umut bağlayanların mevcudiyeti ise tedavisi olmayan hıyanet virüsüne dalalettir.”
“Darbe yanlış bir karardır ve zulümdür. Çizeceği bir yol haritası olamayacaktır. Acı tecrübelerle bu durum teyit edildi. Yassıada yıllarca hukuk cinayetleri unvanıyla anıldı. Demokrasi defalarca uçurumdan dönmüştür, aslında uçurumdan dönen Türkiye’dir. Darbecilerin ezemeyecekleri milletimizin bileği değil soylu yüreğidir. Hiçbir demokrasi düşmanı 15 Temmuz’da olduğu gibi belini doğrultamayacaktır. Demokrasi milliyetçiliğin ikiz kardeşidir.”
“Demokrasi fantezi değil fazilettir. Biz aklın üstüne, altına yanına yöresine değil. Türk aklı ile bakarız.  Şartlara ve olaylara körü körüne boyun eğmeyen Cumhur İttifakı ile bu şartlara ulaşılacaktır.”

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14780,94%0,08
  • DOLAR

    43,05% 0,06
  • EURO

    50,37% 0,10
  • GRAM ALTIN

    6159,35% -0,92
  • Ç. ALTIN

    10159,23% 0,00

AKP’YE GEÇECEK ÜÇ VEKİLDEN “CHP LİSTESİ” ELEŞTİRİSİNE YANIT

BIST’TE GÜVEN KRİZİ: KIMMR HİSSELERİNDE MANİPÜLASYON İDDİASI, 17 KİŞİ GÖZALTINDA

ETKİN PİŞMANLIK TARTIŞMASI BÜYÜYOR: İTİRAFÇININ AVUKATLARI SAVCILIĞI İŞARET ETTİ

RESMİ GAZETE’DE GECE REVİZYONU: 26 İLDE VALİLİK HARİTASI DEĞİŞTİ

KADIN SPİKERİN İFADESİ DOSYAYI SARSTI: ERSOY VE ATEŞ DETAYI

TRUMP’TAN DÜNYAYA AÇIK TEHDİT: “EN KORKUTUCU ORDU BİZDE”

HABERTÜRK DOSYASI DERİNLEŞİYOR: MEHMET AKİF ERSOY’DAN VEYİS ATEŞ HAKKINDA ÇARPICI BEYAN

ESNAF KONUŞTU, SORUŞTURMA AÇILDI: MEHMET ŞİMŞEK’E DERT YANAN YURTTAŞA SAVCILIK DEVREDE

İSKENDERUN BELEDİYESİ’NDEN 2026 İÇİN BÜYÜK HEDEFLER

HATAY’DA DEPREMZEDELERE TOKİ MAĞDURİYETİ: MÜLKİYET HAKLARI YOK SAYILIYOR

DEMİRTAŞ’A “CUMHURBAŞKANINA HAKARET”TEN HAPİS CEZASI

BAHÇELİ “İNSAN KAÇIRMAK HİÇBİR ÜLKENİN İMTİYAZI DEĞİLDİR”

HATAY 6 GÜNDÜR ELEKTRİKSİZ: BAKANLIK’TAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

VENEZUELA OPERASYONU SONRASI DÜNYA GERİLDİ: YENİ CEPHELER AÇILIYOR

KAPALIÇARŞI’DA KARA PARA SORUŞTURMASI: 4. DALGA OPERASYON

HATİCE’NİN SON ÇAĞRISI GÖRÜLMEDİ: SESSİZ YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

ABD’NİN KAÇIRDIĞI MADURO BUGÜN HAKİM KARŞISINDA

NÜKLEER GERİLİM TIRMANIYOR: KUZEY KORE’DEN ABD VE DÜNYAYA YENİ FÜZE MESAJI

AKP’DE İL BAŞKANLARI LİSTESİ HAZIRLANIYOR: GENÇ, VAKIF KÖKENLİ, “YENİ DÖNEM” KADROLAR

SGK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİNE TÜİK AYARI: ZAM YÜZDE 12,19

F-35’TE GİZLİ VETO: İSRAİL, TÜRKİYE–ABD ANLAŞMASINA KARŞI ÇIKTI

 GÜVENLİK GÖREVLİSİ EŞİNİ VE 7 YAŞINDAKİ KIZINI BOĞAZLARINI KESEREK KATLETTİ

KARABAT : AKP’NİN BAŞARI HİKÂYESİ ÇÖKTÜ: 70 MİLYAR $ FAİZ ÖDEDİK

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A MADURO FOTOĞRAFIYLA SERT TEPKİ

CEZAEVİNDE MS ATAĞI: TAYFUN KAHRAMAN HASTANEYE KALDIRILDI

MEB SİSTEMİ BAŞTAN YAZDI: KPSS GİTTİ, AKADEMİ GELDİ

ABD’DEN YENİ CEPHE SİNYALİ: KÜBA VE İRAN UYARILDI

ERDOĞAN’IN KATILDIĞI TOKİ KURASINDA ŞOK İDDİA: AYNI EV BİRDEN FAZLA KİŞİYE ÇIKTI

BAHÇELİ: 15 TEMMUZ’DA TUTMAYAN SENARYO VENEZUELA’DA SAHNEYE KONDU

ABD’NİN SALDIRISI SONRASI ANKARA KONUŞTU: TÜRKİYE KRİZDE DEVREYE GİRMEYE HAZIR

Yükleniyor


ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜVENSİZLİK RESTİ: CHP’DE YÖNETİM DÜŞTÜ, SEÇİM BAŞLADI

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK’TEN CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İYİ PARTİ’DE MARDİN DEPREMİ: İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI İSTİFA ETTİ

BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK

AKP'YE GEÇEN ÖZBUDUN, ÖZEL'İN FEZLEKESİNİ VERMİYOR!

GELECEK PARTİSİ’NDE PEŞ PEŞE İSTİFALAR!

  • Çarşamba 14.1 ° / 3.1 ° Güneşli
  • Perşembe 16 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 13.5 ° / 7.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9