AKŞENER: AKP SEÇİME GİTMEK MECBURİYETİNDE
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, " iktidar partisi bu sistemle partileri taşıyamıyor, bu sistemde Türkiye'yi taşıyamıyor.
Dolayısıyla seçime gitmek mecburiyetinde kalacak. 2023'e götüremez, bugünkü sistemle. Gitmeyi ister mi? İstemeyebilir. Ama İyileştirilmiş, Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçme konusunda bir adım söz konusu değilse, o zaman da muhalefet partileri olarak 'Bunu taşıyamıyor Türkiye, bu yanlış bir sistem oldu. Bu sistemle Türkiye nefes alır' diyoruz' şeklinde konuştu.
Akşener, parti çalışmaları kapsamında gittiği Trabzon'da Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akşener, erken seçim konusunda şöyle konuştu:
'SORUNU YARATAN CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ: Şöyle bir şey yaşadı Türkiye. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül çıktı dedi ki, ' Adalet reformu yapılacak, buna bağlı olarak demokrasi reformu yapılacak' uzun uzun bir konuşma yaptı. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'da çıktı, bunun içine ekonomi reformunu koydu ve Sayın Adalet Bakanı'nın söylediği sözlere destek çıktı. Her şey yolunda ise bunlar neden oluyor? O arada damat gitti. Dolar 1 lira düştü. Sonra kayınpeder konuştu, dolar tekrar çıktı. Demek ki ekonomi de sorun var. Aşağıda bir hanımefendi durdurdu, bir şeyler talep etti; 'Bunları yapmalısınız' diye. Şimdi Öğretmenler Günü'nü kutladık. Sözleşmeli Öğretmen diye bir kavram var Türkiye'de ve Sözleşmeli işçi haline çevirildi öğretmenler. Bütün bunlara baktığınız zaman adalet reformu bir de reform dendi. Ekonominin de patronu güvendir. Peki, bu güveni ne ile oluşturacaksınız? Hukukun üstünlüğü, adalet ve demokrasi ile. Şimdi burada bir sorun olduğu ifade edildi. Biz de diyoruz ki; bu sorunu yaratan Partili Cumhurbaşkanlığı işlemi.
MİLLETİ ZORLAMAYIN, YAZIKTIR GÜNAHTIR: Gelin Kardeşim zorlamayın bu milleti, yazıktır günahtır. Biz adına Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem diyoruz, başka bir isim de verilebilir. Ama, 'Bu sistemin arızalarını düzeltelim ve tam bir Kuvvetler Ayrılığı şeklinde, vesayet sistemlerinin de ortadan kalktığı, arızaların giderildiği bir Parlamenter sistemi hep birlikte inşa edelim' diyoruz.
BUGÜNKÜ SİSTEMLE 2023'E GÖTÜREMEZ: Şimdi anlaşılıyor ki bu noktaya adım atma imkanları yok. Çünkü Sayın Arınç, Sayın Cemil Çiçek, onların yaptığı konuşmaların üzerine 3 gün sonra Sayın Erdoğan'ın rencide olması enteresan bir durum. Böyle bir durumda iktidar partisi bu sistemle partileri taşıyamıyor, bu sistemde Türkiye'yi taşıyamıyor. Dolayısıyla seçime gitmek mecburiyetinde kalacak. 2023'e götüremez, bugünkü sistemle.
MUHALEFET SEÇİM İSTER: Gitmeyi ister mi? İstemeyebilir. Ama İyileştirilmiş, Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçme konusunda bir adım söz konusu değilse, o zaman da muhalafet partileri olarak 'Bunu taşıyamıyor Türkiye, bu yanlış bir sistem oldu. Bu sistemle Türkiye nefes alır' diyoruz. İhmal edilen bir de seçmen var. Muhalafet ister erken seçim ama sayı yetmiyor. Paraya ihtiyacı var Türkiye'nin yatırım gelmiyor bu sistemle de gelmez. Onun için seçimle çıkılır. Demokrasinin özelliği seçimdir, seçmenin iradesidir.'
(ANKA)
-
BIST 100
16124,69%0,46
-
DOLAR
44,34% 0,03
-
EURO
51,31% -0,35
-
GRAM ALTIN
6459,42% 1,31
-
Ç. ALTIN
10945,35% 1,69
İlgili Haberler
CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ
İBB DAVASI’NDA 10’UNCU CELSE: GÖZLER MEHMET MURAT ÇALIK’IN SAVUNMASINDA
“UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ŞOK DALGA: ÜNLÜ İSİMLER İÇİN GÖZALTI KARARI”
İSRAİL MECLİSİ’NDEN TEPKİ ÇEKEN KARAR: FİLİSTİNLİ MAHKUMLARA İDAM TASARISINA ONAY
ÖZÇELİK-İŞ İLE MMK ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI
GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI
MAGAZİN DÜNYASINDA ŞOK! EROL KÖSE’NİN 16. KATTAN GELEN TRAJİK VEDASI
OYAK Çimento’ya Küresel Sürdürülebilirlik Onayı
ŞARJ ÜCRETLERİNDE YENİ DÖNEM: EK ÜCRETLER KALDIRILDI, SİSTEM DEĞİŞTİ
İBB DAVASINDA GAZETECİLERDEN ANLAMLI PROTESTO! "İSMAİL ARI VE ALİCAN ULUDAĞ'A ÖZGÜRLÜK"
İBB DAVASI'NDA SEKİZİNCİ CELSE: MURAT ÇALIK VE RESUL EMRAH ŞAHAN SAVUNMALARINI YAPACAK
ABD BASINI ACIMADI: İSRAİL'İN İRAN AYAKLANMASI PLANI ÇÖKTÜ, TRUMP DA BU YANILGIYA KATILDI
İSTANBUL’DA BİNA FACİASI: 9 KİŞİ ENKAZ ALTINDA KALDI
YARGITAY ONADI: WHATSAPP DELİL SAYILDI, İSPATLANAMAYAN ALTIN TALEBİ REDDEDİLDİ
Yükleniyor
ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜVENSİZLİK RESTİ: CHP’DE YÖNETİM DÜŞTÜ, SEÇİM BAŞLADI
AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK’TEN CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA
İYİ PARTİ’DE MARDİN DEPREMİ: İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI İSTİFA ETTİ
BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK
AKP'YE GEÇEN ÖZBUDUN, ÖZEL'İN FEZLEKESİNİ VERMİYOR!
GELECEK PARTİSİ’NDE PEŞ PEŞE İSTİFALAR!
- Çarşamba 15.2 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Perşembe 13.2 ° / 6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cuma 17.1 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




