TALASEMİ FEDERASYONU
Geçtiğimiz hafta sonu Talasemi Federasyonu tarafından Batman ilinde düzenlenen Talasemi Bölgesel Eğitim toplantısında Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu, programa yoğun katılım sağlayan sağlık yöneticileri ve hekimlere y
Federasyonun kuruluş amacının Türkiye’ de Talasemi ve Hemoglobinopatiler konusunda kurulmuş olan dernekleri federasyon çatısı altında toplayarak; talasemili hastalarımızın sorunlarını çözmeye yönelik çalışmaları, birlik, beraberlik ve eşgüdüm içerisinde daha güçlü bir şekilde yürütmek olduğunu dile getirirken, federasyon olarak bugüne kadar birçok sosyal organizasyonun içerisin de yer alarak hasta ve hasta ailelerine yönelik 14 tane ulusal ve uluslararası talasemi gençlik kampı, hekimlere ve hastalara yönelik 6 talasemi yaz okulu, yine hekimler ve hastalara yönelik 1 uluslararası talasemi eğitim kongresi ve hasta aileleri programı, 17 tane bölgesel eğitim çalışması, yaptıklarını ve bunlardan 18.ncisini Batman ilinde yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirirken Batman da ki bölgesel eğitim toplantısının 8 oturum olarak planlandığına ve toplam da 12 akademisyen sunum yaptığına değinerek hekimlere yönelik sunumlarda sırasıyla; Tam kan sayımının yorumlanması, hemoglobinelektrofrez değerlendirilmesi, anemili hastaya yaklaşım, orak hücre anemili yaklaşım, talasemili hastaya tanısal yaklaşım, prenatal tanı ve genetik danışmanlık, kök hücre nakli, olgular ve sunum olarak ele alınmıştır.
İkinci gün yapılan hasta ve hasta aileleri toplantısında ise katılımın oldukça yoğun geçti gözlenirken, özellikle hastaların aklında yer eden birçok konuda ki sorulara ışık tutan akademisyenler hastalardan gelen birçok soruyu da cevaplandırarak hastaların tedavilerine de ışık tutmuş oldular. Böylelikle yapılan iki günlük bölgesel eğitim çalışması ise amacına ulaşmış oldu diyen Başkan Kerimoğlu; programa destek olan başta Sağlık Bakanlığı yetkililerine, Batman İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Osman Sünger’e katkı sağlayan kamu kurum ve kuruluşlarına desteklerinden dolayı teşekkür etti.
-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,17% -0,06
-
EURO
50,53% 0,07
-
GRAM ALTIN
7140,22% 0,07
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI
HAVA SAHASINDA İRAN VETOSU: İSVİÇRE FEDERAL KONSEYİ ABD’NİN ASKERİ TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ
MARKA YATIRIM HOLDİNG’E OPERASYON: BAŞKAN MİNE TOZLU BİÇER GÖZALTINDA
NETANYAHU’NUN ÖLDÜĞÜ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI! İSRAİL VE İRAN'DAN AÇIKLAMA
İSKENDERUN’DA AİLE İÇİ TARTIŞMA ÖLÜMLE BİTTİ:EŞİNİ ÖLDÜREN KADIN TUTUKLANDI
50 BİN LİRAYA SATILMIŞ: ŞAMPİYON AT SMART LATCH’İN KAVURMA YAPILDIĞI SKANDALDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI
TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ
ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI
TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ
TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK
İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI
“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
TOKAT NİKSAR’DA KORKUTAN DEPREM: 5.5 İLE SALLANDIK, EĞİTİME ARA VERİLDİ!
ABD’DE HALKBANK DAVASI DURDURULDU: ADALET BAKANI GÜRLEK’TEN AÇIKLAMA
DİPLOMA İPTALİ DÜNYAYA TAŞINDI: AVRUPA’DAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇİN İNCELEME
Yükleniyor
HER EVDE VAR: UZMANLARA GÖRE BU 5 REÇETESİZ İLAÇ CİDDİ RİSK TAŞIYABİLİYOR
AĞRI KESİCİLER NEREYİ HEDEF ALIR? BEYİN VE SİNİR SİSTEMİNDEKİ GİZLİ SAVAŞ
COVİD-19 AŞISI TARTIŞMALARINA BİLİMSEL NOKTA: ÖLÜM RİSKİ KİMDE DAHA YÜKSEK?
KİLO KAYBI SONRASI ESTETİKTE SAĞLIK DETAYI GÖZ ARDI EDİLMEMELİ
HASTALAR ÇARESİZ: KAMU RANDEVUSU AYLAR SONRA, ÖZEL FİYATLARI EL YAKIYOR
ÇOCUKLARDA GÖZ MUAYENESİ BAŞARIYI DOĞRUDAN ETKİLİYOR
REFLÜ MÜ YOKSA KALP KRİZİ Mİ?
- Pazartesi 13.5 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Salı 17.4 ° / 8.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 19.4 ° / 7.5 ° Güneşli


