BAYRAM SONRASI NASIL BESLENMELİYİZ?
Kurban Bayramı sonrası sağlıklı beslenme ile ilgili önerilerde bulunan İskenderun Gelişim Hastanesi Uzm. Diyetisyeni Eray Albayrak, bu süreçte dengeli ve düzenli beslenmenin metabolizmayı toparlamaya yardımcı olacağının önemine dikkat ç
Kurban Bayramı sonrası sağlıklı beslenme ile ilgili önerilerde bulunan İskenderun Gelişim Hastanesi Uzm. Diyetisyeni Eray Albayrak, bu süreçte dengeli ve düzenli beslenmenin metabolizmayı toparlamaya yardımcı olacağının önemine dikkat çekti.
“Günde en az 2,5 litre su tüketin”
Uzman Diyetisyen Albayrak, “Bizler sağlıklı beslenme programlarında her ne kadar tatlıyı, kızartmaları, kavurmaları, çok yağlı gıdaları olabildiğince azaltın, yemeyin desek de bayramda; etler, şerbetli tatlılar, çikolatalar genellikle tüketilmektedir. Bu dengeyi sağlayabilmek adına bayram sonrası beslenmeye dikkat etmek, metabolizmayı toparlamak adına önemlidir. Vücutta bulunan fazla yağlar, zararlı bileşikler dediğimiz toksinler vücuttan suyun da yardımı ile atılmaktadır.
Bu nedenle günde en az 10-12 su bardağı kadar su tüketmeliyiz. Özellikle iki hafta boyunca, basit şeker içeren gıdalardan, kızartmalardan, hamur işlerinden, pilav makarnalardan, bol yağlı gıdalardan uzak kalınmalı; günde 6-7 porsiyon kadar sebze ve meyve tüketilmelidir. Az yağlı veya yağsız süt ve süt ürünleri, yağ yakımına ciddi katkı sağlamaktadır. O nedenle tüketmekten çekinmeyin ve günde 2-3 porsiyon kadar az yağlı süt ve ürünlerini tüketmeye özen gösterin. Ayrıca açık havada yapılan yürüyüşler, yağ yakımına, ödem atımına yardımcı olduğu gibi, stresi de bir hayli azaltabileceğimiz güzel bir aktivitedir. Uykunuzu iyi alın.
Yapılan çalışmalarda uyku saati ile iştah hormonlarının birbirlerini etkilediği, 5 saatin altında ve 8 saatin üzerinde uyumanın, kişiyi gün içerisinde daha çok karbonhidrat alımına yöneltebileceği belirtilmektedir. ‘Bayramda yediklerimi yakacağım’ diye aç kalarak metabolizmanızı daha çok bozmayın. 3 ana öğün (kahvaltı, öğlen ve akşam yemekleri) ve 2-3 ara öğün ile size özel hazırlanmış beslenme programları uygulayın. Size özel hazırlanabilmesi için de lütfen yalnızca diyetisyene başvurun ve bir rahatsızlık varsa doktorunuza danışmayı unutmayın” dedi.
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
İlgili Haberler
DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE
MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA
ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR
İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ
CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”
TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET
ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI
HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI
ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI
İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR
TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI
AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR
İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI
KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU
CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ
Yükleniyor
HER EVDE VAR: UZMANLARA GÖRE BU 5 REÇETESİZ İLAÇ CİDDİ RİSK TAŞIYABİLİYOR
AĞRI KESİCİLER NEREYİ HEDEF ALIR? BEYİN VE SİNİR SİSTEMİNDEKİ GİZLİ SAVAŞ
COVİD-19 AŞISI TARTIŞMALARINA BİLİMSEL NOKTA: ÖLÜM RİSKİ KİMDE DAHA YÜKSEK?
KİLO KAYBI SONRASI ESTETİKTE SAĞLIK DETAYI GÖZ ARDI EDİLMEMELİ
HASTALAR ÇARESİZ: KAMU RANDEVUSU AYLAR SONRA, ÖZEL FİYATLARI EL YAKIYOR
ÇOCUKLARDA GÖZ MUAYENESİ BAŞARIYI DOĞRUDAN ETKİLİYOR
REFLÜ MÜ YOKSA KALP KRİZİ Mİ?
- Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 15.5 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu




