Dr. Dursun Çiçek


CUMHURİYET VE DEMOKRASİ KAZANACAK...

CUMHURİYET VE DEMOKRASİ KAZANACAK...


Yakından takip ettiğiniz gibi, ERGENEKON ve BALYOZ adı verilen kumpas davaları nedeniyle beş yıla yakın cezaevlerinde manevi işkence sürecinden sonra 2015 yılı başında siyasete girmeye karar verdik. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ilkelerini belirlediği ve kurduğu CHP'de üç yıldır siyaset yapıyorum.

07 Haziran 2015 tarihinden itibaren özellikle İstanbul İkinci Bölgedeki CHP ÜYESİ aydınların ve dava arkadaşlarımızın önseçimde verdiği onurlu desteğin bir sonucu olarak üç yıldır TBMM ve genelde ülkemizin her köşesinde hep birlikte yoğun bir mücadele veriyoruz. Bu sürede Ülkemizin ve İstanbulun sorunlarını tartıştık, bilgi ve tecrübelerimiz paylaştık.

Bu süreçte bizleri sevgi ile kucaklayan dava arkadaşlarımızı ÇİÇEK Ailesi adına sevgi ve saygı ile selamlıyoruz.

İstanbul İkinci Bölge Milletvekili olarak üç yıl içinde 61 ilimizde yurt içi ziyaret ve etkinliklere katıldık. Bazı illere 5-6 kez gittiğimiz oldu.

Defalarca yurt dışında partimizi ve TBMM'ni temsil ettik. Ön seçimle İstanbul ikinci bölgede ikinci sırada seçilerek başladığım TBMM'deki vekillik görevimin hakkını vererek yapmanın çabası içinde oldum.

TBMM; Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından defalarca vurgulandığı gibi, cumhuriyetin ve demokrasinin temel taşıdır. Gazi Meclis; milli mücadeleyi zafere taşıyan ve milletin vekaletinin gereğini sonuna kadar icra eden yüce bir kurumdur.

TBMM'de milletin temsilcisi olmak, özellikle Türk Gençliği ve Cumhuriyet Kadınları için onurlu bir görevdir. Temsilde adaletin bir sonucu olarak gençlerin ve kadınların TBMM'de seçmen oldukları oranda temsil edilmesi demokrasi ve adaletin gereğidir.

İşte bu noktada cumhuriyet gençliği ve kadınlarımızın hak ve çıkarlarını korumak için yasama organı olan TBMM'de görev almasını sağlamak için 27. Dönemde bayrağı , yani TBMM için adaylık başvuru hakkımızı Sevgili Kızım ve Avukatım İrem ÇİÇEK kullandı.

Ülkemizdeki diğer siyasi partilere örnek demokrat uygulamaları ile bilinen başta sayın Genel Başkanımız olmak üzere, parti yönetcilerimizin ve bu konuda karar verecek şahsiyetlerin, gençlerimizin ve kadınlarımızın, seçmen oldukları oranda mutlaka TBMM'de temsil edilmesine fırsat vereceğine inanıyoruz.

Ülkemizin en öncelikli sorunları; adalet, güvenlik, eğitim ve ekonomik ihtiyaçlar olarak sıralanabilir. 2009 yılında Hukuk Fakültesinden mezun olur olmaz, başta ERGENEKON ve BALYOZ gibi kumpas davaları olmak üzere hukuk ve adalet mücadelesini etkin ve başarılı bir şekilde devam eden Av. İrem ÇİÇEK'in en az bizler kadar başarılı olacağına eminiz.

Emperyalizmin ve onun eşbaşkanlığını yapan siyasi iktidarın birlikte planladığı ve acımasız bir şeklide icra ettiği kumpas davalarında hedef seçilen cumhuriyet aydınlarını savunan gençlerimize inancımız ve güvenimiz tamdır.

Bu onurlu ve tarihi mücadele sonunda FETÖ suç örgütü ile siyasi iktidar arasında bir güç ve çıkar çatışması hep birlikte yarattık.

15 Temmuz kanlı darbe girişimine kalkışan FETÖ militanlarına her istediğini veren siyasi iktidar önümüzde süreçte işlediği bu suçların hesabını verecektir.

24 Haziran seçimleri sonunda; yıllarca FETÖ, PKK, İŞİD gibi suç örgütlerine yardım ve yataklık yapan siyasi iktidarın Türk Milletine hesap vereceği tarihi günlerde milletin vekili olarak TBMM'de etkin bir görev üstlenmeyi ve son on yılda hukuk cinayetleri anlamında yaşadıklarımızı yasama meclisine taşımayı amaçlayan gençlerimize ve cumhuriyet kadınlarına sonuna kadar destek vereceğiz.

Başta şiddet, işsizlik ve eğitim sorunları olmak üzere gençlerimizin ve kadınlarımızın sorunlarını çözmek için TBMM'de ülkeme hizmeti bir amaç olarak gören genç ve dinamik vekillerimizin önünü açmak bir onurdur.

25 ve 26. Dönem Milletvekili olarak görev yaptığım süre içinde; gerek söylem olarak ve gerekse eylemlerim ile her zaman siyasette gençliğin ve kadınlarımızın haklarını savunduğum bilinmektedir.

şte bu mücadelenin göstergesi olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklanmak ve yürütmede partimizi iktidara taşımak için 35 yıllık bütün bilgi ve tecrübe birikimi ile Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarında etkin ve sürekli bir çalışma içinde olacağız.

Tabidir ki, başta Yargı, TSK, Emniyet ve İstihbarat olmak üzere devletin temel kurumları ile iletişim ve dayanışma içinde bulunmak adına yıllardır sağladığımız birikim sonucu parti grubumuza olan desteği daha etkin bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.

Yüksek lisans eğitimi, yaklaşık on yıllık avukatlık tecrübesi, kumpas davalarında ortaya koyduğu inançlı ve etkin adalet mücadelesi; TBMM'de kadınlarımızı ve gençleri temsil anlamında Av. İrem ÇİÇEK bize özgüven ve cesaret vermektedir.

Ülkemizde aradığımız ve 'HAK, HUKUK, ADALET' diyerek kilometrelerce yürüdüğümüz hukuk ve adalet mücadelesine TBMM'de önemli bir katkı vereceğine yürekten inandığız Av. ÇİÇEK'e bu zorlu mücadelesinde başarılar diliyoruz.

Sadece hizmet ve temsil amacıyla Av. İrem ÇİÇEK'in 27. Dönemde TBMM'de Milletvekili olarak görev alma talebinin ve bu yoldaki mücadelesinin başta sevgili PM üyelerimiz olmak üzere CHP yöneticileri ve İSTANBUL İKİNCİ BÖLGE seçmenlerimiz tarafından adil ve bilimsel bir şekilde değerlendirileceğine, cumhuriyet kadınlarımız ve gençlerimize bu fırsatın mutlaka verileceğine inanıyoruz.

Sağlık ve başarı dileği ile size sevgi ve saygılar sunuyoruz.

  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,26% 0,09
  • EURO

    34,67% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2396,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00
  • Perşembe 28.9 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cuma 30.6 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.6 ° / 15.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Hatay

09.05.2024

  • İMSAK 03:55
  • GÜNEŞ 05:27
  • ÖĞLE 12:37
  • İKİNDİ 16:23
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:02