20 YAŞINDAKİ KIZA TECAVÜZ EDEN ŞAHIS SERBEST

Avukat Nazlı Ceren Şendoğan, müvekkili Gamze A.’ya cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan Yunus Emre Çakır'ın mahkeme tarafından, "tecavüz sırasında çığlık atmadı" denilerek serbest bırakıldığını sö

KADIN 1.08.2020 17:24:18 0
20 YAŞINDAKİ KIZA TECAVÜZ EDEN ŞAHIS SERBEST

Gamze A.(20) isimli genç kadın, geçen yıl kasım ayında Yunus Emre Çakır (21) tarafından zorla eve götürülerek cinsel saldırıya uğradığını anlattı.Gamze A. savcılıkta verdiği ifadede, “Yunus Emre Çakır, beni evine sürükledi ve defalarca tecavüz etti engel olamadım. Bağırdım ama kimse duymadı” dedi. Yunus Emre Çakır yargılandığı mahkeme tarafından 'mağdur olay anında çığlık atmadı' gerekçesi ile serbest bırakıldı. Sanığın 1 seneye yakın süredir serbest olması ve hiç ceza almaması sosyal medyada tepki çekti. Kısa süre içinde #gamzeyesesol etiketi Türkiye gündemine girdi. Kullanıcılar sanığın bir an önce tutuklanmasını talep etti. 

Cumhuriyet.com.tr'ye konuşan avukat Nazlı Ceren Şendoğan müvekkiline saatlerce tecavüz edildiğini ve müvekkilinin bu esnada sara nöbetleri geçirdiğini aktardı. Şendoğan, “Geçtiğimiz sene müvekkilim Gamze A. bir arkadaşı ile dışarıda vakit geçirdikten sonra evine gitmek üzere yürüyor. Yürürken yolda kolunu tutan, sızlanan birini görüyor. Yunus Emre Çakır isimli bu şahıs kendisine hastanenin adresini soruyor ve şehrin yabancısı olduğunu kendisine hastaneye kadar eşlik etmesini rica ediyor.

Gamze’de insanlık namına yardım ederek eşlik ediyor. Hastanede çok kısa bir tedaviden sonra ikisi de kendi evlerine doğru gidiyor. Hatta Gamze bu olaylar yaşanırken en yakın arkadaşına mesaj ile yolda birini gördüğünü hastaneye götürdüğünü de aktarıyor. Gamze A. evine yaklaşık 4 apartman kala Yunus Emre Çakır tarafından bir apartmanın içerisine çekiliyor. Müvekkilimi zemin kattaki evine zorla sokarak kendisini alıkoyuyor ve cinsel saldırıda bulunuyor. Tecavüz saatlerce sürüyor. Ayrıca bu süreçte müvekkilim sara nöbetleri geçiriyor. Bu şahıs müvekkilimi sıcak ve soğuk suda yıkayarak bir nevi işkence ediyor. Müvekkilimin fotoğraflarını çekiyor tehdit ediyor. Son olarak sabaha karşı birine söylersen seni öldürürüm diyerek Gamze A.’ı serbest bırakıyor. Gamze A. yaşadığı şoku atlatır atlatmaz en yakın arkadaşını çağırıyor ve hemen karakola şikâyette bulunuyorlar” dedi.
“YETKİLİLER MAĞDURU YARGILADI”
Karakolda görevli memurların tecavüze kılıf bulacak ifadelerde bulunduğunu söyleyen Şendoğan, “İşte buradan sonra ihmaller silsilesi başlıyor. Görevli polisler müvekkilimi ve sanığı aynı ekip arabasında getiriyorlar. Böyle bir psikoloji içerisinde olan bir insanın yaşamak isteyeceği en son şeylerden biri bu uygulama. Bu tarz suçlar özel suçlardır. Fiziksel deliller her an kaybolabilir. Görevli memurların bunu bilip hızlıca delilleri toplamaları gerekirken saatlerce müvekkilim bekletiliyor. Ekstra olarak ne yapması gerektiğine dair hiçbir bilgi verilmiyor. Daha sonra ifade alınırken görevli polislerden bazıları ‘O saatte dışarıda ne yapıyordun?’, ‘Elin adamına niye yardım ediyorsun?’, ‘Gecenin bir saatinde dışarıda ne işin vardı?’ gibi cümleler kullanarak hem tecavüzü meşrulaştırma çabasına girdiler hem de müvekkilim kötü olan psikolojisini iyice bozdular. Bu cümleleri duyan Gamze A.’nın yakın arkadaşı sinirlenerek itiraz ediyor. Görevliler sen çok konuştun diyerek o arkadaşının ve Gamze A.’nın diğer yakınlarının orada bulunmasını engelliyor. Fakat Yunus Emre Çakır’ın tüm ailesi rahat bir şekilde içeri girip sanığın yanında olabiliyorlar.  Aynı zamanda görevliler sanık  ile sohbet ediyor, yorulduğu için uzanmasına imkân tanıyorlar, çay ikram ediyorlar. Sanki mağdur ile sanığın yeri değişmiş gibi bir ortam mevcuttu. Tüm bu olanlara müvekkilim şahit oluyor. Bu şahıs o gün içinde serbest bırakılıyor. Zaten müvekkilimi en yıpratan durum bu” diye konuştu.
“TUTUKLAMA İSTİYORUZ”
Sanığın olay günü serbest kaldığını ve hala Gamze A.’ nın sokağında yaşadığını söyleyen Şendoğan şunları aktardı:“Sanık müvekkilimin yaklaşık 4 apartman yanında oturuyor, yaşadığı korkuyu anlatmam imkânsız. Bizim tıbbi ve fiziksel delillerimiz var. Bu delilleri de geçiyorum. Yunus Emre Çakır adlı bu şahıs karakolda iken Gamze A.’ya mesaj atıyor. Attığı mesajda kendisinin evli ve çocuklu olduğunu konuyu uzatamaması gerektiğini ve başka şekilde çözebileceklerini söylüyor. Sadece bu kısa mesaj bile yaşanan tecavüzün kanıtıdır. Ama mahkeme şâhısı tutuksuz yargılıyor. Gerekçe olarak da sanığın şu ifadesi gösteriliyor. Sanık aile apartmanında oturduklarını ve Gamze A.’nın çığlık atsa duyulabileceğini ama atmadığını rıza gösterdiğini söylüyor.

Mahkeme de tutarsız bularak bu gerekçe ile şâhısı tutuksuz yargılıyor. Şahıs hala Bursa’da aynı mahallesinde yaşamaya devam ediyor. Ne mahkeme tarafından ne de toplum tarafından gerekli tepkiyi görmedi. Müvekkilim yaşadığı olaydan sonra tekrar tekrar mağdur ediliyor. Biz tekrar tutukluluk talep edeceğiz. Davamız pandemiden dolayı Kasım’a ertelendi hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Bu olayda da görüyoruz ki İstanbul Sözleşmesi’nin yükümlükleri yerine getirilse Gamze sürekli olarak yaşadığı mağduriyetleri yaşamayacaktı. Bu süreci psikolojik olarak daha sağlıklı atlatabilecekti. Ya da sözleşmedeki kurumlar işlevsel olsaydı süreç daha sağlıklı işleyebilirdi”

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6955,12% 0,18
  • Ç. ALTIN

    11792,60% 0,00

KEÇİÖREN’DE TRANSFER KRİZİ: ALTINOK, ÖZARSLAN’I İHALE ÜZERİNDEN HEDEF ALDI

KADIN BELEDİYE BAŞKANININ KIYAFETİYLE DALGA GEÇEN İYİ PARTİLİ TUTUKLANDI

İSTİFA KARARI ANKARA’YI KARIŞTIRDI: ÖZARSLAN HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR GÜNDEMDE

Kiralık Araç, Sahte Plaka, ÇOCUK TETİKÇİ: Şişli’de Suç Zinciri

EYT TARTIŞMASI ALEVLENDİ: AKP’Lİ AVUKAT EMEKLİLERİ HEDEF ALDI

KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN SUÇLULAR TÜRKİYE’YE GETİRİLDİ

ZEYDAN KARALAR TAHLİYE SONRASI ADANA’DA: “BU YOLDA BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIM”

EPSTEIN BELGELERİNİN SANSÜRSÜZ HALİ KONGRE’YE AÇILIYOR

AKP TOPLANTISINDA "SEN KİMSİN ULAN" KAVGASI!

İSTANBUL’DA FACİA KIL PAYI ATLATILDI: TOPRAK ALTINDA KALAN İŞÇİ KURTARILDI

İMAMOĞLU’NUN KORUMALARINDAN BEKTAŞ KAMBUROĞLU GÖZALTINA ALINDI

TUTUKLANAN ALİ KAYA KONUŞTU: “HAYATIMDA UYUŞTURUCUYA DOKUNMADIM”

GÖKYÜZÜ 6 DAKİKA KARARACAK: YÜZYILIN GÜNEŞ TUTULMASI GELİYOR

AĞRI KESİCİLER NEREYİ HEDEF ALIR? BEYİN VE SİNİR SİSTEMİNDEKİ GİZLİ SAVAŞ

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI: AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN ŞİRKETİNE İHALE YASAĞI

ANKARA’DA GÖKÇEK DOSYASI YENİDEN AÇILDI: ABB’DEN ARINÇ HAMLESİ

Depremin 3. Yılında Dayanışma :Cemil Tugay Erzin’de Temaslarda Bulundu

YIKIMIN ŞEHRİNDE HÜZÜNLÜ YÜRÜYÜŞ: HATAY KAYIPLARINI UNUTMADI

YÜZYILIN FELAKETİ UNUTULMADI: İSKENDERUN’DA DUYGU DOLU ANMA YÜRÜYÜŞÜ

BABA-OĞUL TARTIŞMASI CİNAYETLE SONUÇLANDI: HATAY’I SARSAN OLAY

DRİFT, YARIŞ, AKROBASİ… TRAFİKTE KURALLARI ÇİĞNEYENE AĞIR YAPTIRIM

GÜNDEMİ SARSAN DAVADA TAHLİYE KARARI: 4 İSİM İÇİN TUTUKLULUK DEVAM

ALÇI’NIN DEPREMZEDE YORUMU KRİZ YARATTI: SİYASET VE MEDYA KARŞI KARŞIYA

SİYASİ DAVADA TARTIŞMA YARATAN DELİL: YAPAY ZEKÂ ÇEVİRİSİ İDDİANAMEYE GİRDİ

ARAMA TRAFİĞİ ÇÖKTÜ, WASHINGTON POST TARİHİNİN EN BÜYÜK KÜÇÜLMESİNİ YAŞIYOR

AKTAŞ DAVASINDA AKPOLAT SAVUNMA YAPTI: “İTİRAFÇI OLMAM İSTENDİ”

İMAMOĞLU, YANARDAĞ VE ÖZKAN HAKKINDA “SİYASAL CASUSLUK” DAVASI AÇILDI

ÖZGÜR ÖZEL HATAY’DAN DUYURDU: “İMAMOĞLU BURAYA CUMHURBAŞKANI OLARAK GELECEK”

MHP’Lİ FETİ YILDIZ DUYURDU: UMUT HAKKI KONUSUNDA UZLAŞI SAĞLANDI

NAGEHAN ALÇI’NIN “DEPREMZEDE REHAVETİ OLUŞMUŞ” SÖZLERİ SOSYAL MEDYADA TARTIŞMA YARATTI

Yükleniyor


60 YAŞINDA GÜZELLİK KRALİÇESİ SEÇİLDİ

 İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDE KARAR GÜNÜ

HAZAL KAYA, ÜMİTCAN UYGUN KONUSUNDA PATLADI

İSTANBUL'DA ARZU GÜLENDAM HAYTAOĞLU İÇİN EYLEM

İŞ VAADİYLE ÇAĞIRDIĞI KADINA TECAVÜZ ETTİ

EŞİNİN ŞİDDET UYGULADIĞI KADIN MİKROFONU ALDI HAYKIRDI

  • Pazartesi 17.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.8 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15.9 ° / 9.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12