TRAFİK AKIŞI ESKİ HALİNE DÖNECEK 

İskenderun Belediye Meclisi 2019 yılının son meclis toplantısında gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere bugün Belediye Meclis Salonunda toplandı.

İSKENDERUN 2.12.2019 17:51:56 0
TRAFİK AKIŞI ESKİ HALİNE DÖNECEK 

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında toplanan mecliste, gündemde bulunan maddelere geçilemeden önce gündem dışı söz alan ve göreve geldiği tarihten bugüne kadar yapılan ve yapımı devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Tosyalı, belediyeyi 230 milyon TL borç ile devraldığını, bu borcu 201 milyona düşürdüklerini belirterek, “Belediyemiz şu anda 856 personeli ile İskenderun halkına hizmet veriyor. Bu sayı biz göreve geldiğimizde 1136 idi, sözleşmesi bitenler ve emekli olan arkadaşlarımız ile birlikte sayımız düştü. İskelenin ve sahil 1. etabının ışıklandırma süreci tamamlandı, 2. etap çalışmaları da 3 ay içerisinde bitecek ve sahil şeridimiz çok hoş bir görünüme sahip olacak.

Kentimizde bulunan 123 adet parkın tüm bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Aynı şekilde asfalt yama çalışmalarımız devam etmekte ve sıcak asfalt dökümü için ihale sürecimiz devam ediyor. Bittikten sonra yollarımız çok güzel bir hale gelecek. Ot ve moloz temizliği, kaldırılması ve ağaç budaması işlerine kiraladığımız araçlar ile kesintisiz devam ediyoruz Belediye Kültür Sarayımızın tüm bakımları ile ilgili işlemlere başlanmış olup, en kısa zamanda eksiksiz vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. Evlendirme dairesinin karşısındaki alana iznini verdiğimiz Lunapark İskenderun’a çok şey kattı. Buranın iznini de senelik 500 bin TL ve 300.000 hibe bilet ile verdik. İskenderun için çok önemli olduğunu düşündüğüm kentsel dönüşüm projesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum ile görüşmemiz sonucunda bakanlıktan bir heyetin geleceği bilgisini de paylaşmak istiyorum. Ayrıca, şuanda faaliyette bulunmayan stadyum alanının da millet bahçesi olacağının müjdesini de sizlere vermek istiyorum. İskenderun’a yeni bir stadyumun kazandırılması için de bakanlığımızın aracılığıyla Spor Toto ile görüşmelerimiz başlayacak. Karayolları Genel Müdürlüğü’ndeki yetkililer ile görüşmelerimiz sonucunda da Şekere ve Sakarya Mahallelerinden otobana bağlantı, geçiş için projemizi sunacağız, inşallah kabul edecekleri bir proje olur. 
 

“TRAFİK AKIŞI ESKİ HALİNE DÖNECEK”
İskenderun şehir trafiğinin vatandaşları özellikle cadde üzerinde bulunan esnafları çok rahatsız ettiğini belirten Tosyalı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile konuyu uzun ve detaylı olarak görüştüğünü söyleyerek, “Şehirde sürekli geziyorum. Vatandaşlarımız ve esnaflarımız trafik akışının şu anki durumunda memnun değil. Konuyu yetkili Büyükşehir Başkanımız Sayın Lütfü Bey ile görüştüm ve trafik akışının tekrar eski haline dönmesini talep ettik. Bu ayın 12 sinde çalışmalar tamamlanırsa trafik eski akışına dönecek” dedi.    


Gündem dışı konuşmaların ardından Belediye Meclisi gündemde bulunan maddeleri görüştü. Gündemde bulunan maddeler; 
1- İskenderun Kent Konseyinin oluşturulması aşamasında ön çalışmalar yapmak üzere Meclis Üyeleri arasından bir çalışma grubu oluşturulması ile ilgili Özel Kalem Müdürlüğü teklifi oy birliği ile kabul edildi.
2- % 100 hissesi Belediyemize ait olan İSKENT İskenderun Kent Hizmetleri San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin sermaye yapısının güçlendirilebilmesi için Belediyemiz bünyesinde bulunan Sosyal Tesisler, Spor Kompleksleri, Otoparklar v.b. gibi tüm gayrimenkullerimizin sosyal Belediyecilik anlayışı ile etkin işletilebilmesi amacıyla şirketin ana sermayesine ayni sermaye kapsamında eklenebilmesi ve bununla ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere Belediye Başkanı Mehmet Fatih TOSYALI’ ya yetki verilmesi ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü teklifi oy çokluğu ile kabul edildi. 
3- Muhtesatları Belediyemize ait olan İdaremizce işletilen veya kiraya verilen taşınmazların menkulleriyle birlikte gerek duyulan kısımlarının İta amirince genel bütçe kapsamında belirtilen İdarelere, Özel ve Kamu Hukuku Tüzel kişilerine dahili olduğu kanun hükümlerinin izin verdiği ölçüde belirtilen izinler alınarak Hizmet Projeleri üretmek maksadıyla Belediye Başkanı Mehmet Fatih TOSYALI’ya sözleşme yapmak, protokol imzalamak üzere yetki verilmesi ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü teklifi oy çoklu ile kabul edildi.


4- Mülkiyeti Belediyemize ait Frenkçiftliği Mıntıkası 3584 nolu parsel 16.678,81 m² yüzölçümüne sahip olup, parselin üzerindeki yapı muhtesatları ile birlikte belde sakinlerinin mahalli müşterek nitelikli ihtiyaçlarını karşılamak maksadı ile en az 1 yıl ön izin verilmesi ve gerekli izinlerin alınması şartı ile yüzme havuzu, aqua park (spor ve oyun alanları) yapmak amacı ile 19 yıl süre ile sınırlı ayni hak (ittifak hakkı) tahsis edilebilmesi (kurulması) yönünde Meclis kararının alınması ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.
5- Sarıseki Mahallesinde bulunan İdaremizce Orman Bölge Müdürlüğünden C tipi piknik ve mesire yeri olarak kiralanması yapılan yerin mesire yeri vaziyet planına uygun olarak 7 yıl süre ile İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne kiraya verilebilmesi yönünde Meclis kararının alınması ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi.
6- İptal edilen İskenderun Kent Merkezi ve yakın çevresi İmar Planının Nazım İmar Planı doğrultusunda yeniden düzenlenerek yaklaşık 3.250 hektar alanda, 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi,imar komisyonuna oy birliği ile havale edildi.
7- Belediyemiz sınırlarında bulunan Orhangazi – Bekbele – Bitişik Mahallesi sınırlarının sınır haritasına göre sınır haritasının onaylanması hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi,oy birliği ile kabul edildi.
8- Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün Görev, Yetki ve Sorumluluk ile Kuruluş Esaslarını, Çalışma Yöntem ve İlkelerini kapsayan yönetmeliğin meclisce görüşülmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi. 
9- Belediyemiz adına başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve diğer bakanlıklar, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile bu konular ile ilgili diğer özel kişi ve kuruluşlarla görüşmeye, her türlü araştırma, geliştirme ve danışmalık hizmeti almaya, Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi hazırlatmaya, bu ve benzeri projeler için mal ve hizmet alımları sözleşmelerini imzalaması maksadıyla Belediye Başkanı Mehmet Fatih TOSYALI’ya yetki verilmesi ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi.


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,20
  • EURO

    34,91% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2435,49% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

YARGITAY, BAŞKANINI SEÇEMİYOR: 25'İNCİ TURDA DA SONUÇ ÇIKMADI

İZMİT BELEDİYE MECLİSİ'NİN AKP'Lİ ÜYESİ İBRAHİM EFE, KENDİNİ YERE ATTI, SALDIRIYA UĞRADIĞINI İDDİA ETTİ

METEOROLOJİ, KUVVETLİ RÜZGAR VE TOZ TAŞINIMI UYARISINI YİNELEDİ...

MERKEZ BANKASI: “PARA POLİTİKASI KURULU, ENFLASYON ÜZERİNDEKİ YUKARI YÖNLÜ RİSKLERE KARŞI İHTİYATLI DURUŞUNU YİNELEMİŞTİR”

TCMB, YÜZDE 50 OLAN POLİTİKA FAİZİNİ SABİT TUTTU

AKP'DEN CHP'YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ'NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA

İMAMOĞLU: BEYOĞLU’NA FARKLI BİR ÇAĞI VE DÖNEMİ YAŞATACAĞIZ

İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BİROL AYDEMİR, PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

ÇORLU DAVASI'NDA KARAR AÇIKLANDI

DEVLET BAHÇELİ, FERDİ TAYFUR ŞARKISIYLA YÜRÜDÜ

YILDIRIM KARA: DOĞA İÇİN SEFERBERLİK TALEP EDENLER, ÇED RAPORU ZORUNLULUĞUNU KALDIRIYOR

ŞAHİN’DEN DÖNMEZ’E ZİYARET

ŞAHİN’DEN ÖNTÜRK’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA: "7 İLDE GERÇEKLEŞTİRİLEN 'BOZDOĞAN-29' OPERASYONLARINDA 23 ŞÜPHELİ YAKALANDI"

İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"

İYİ PARTİLİ UZ'UN KURULTAY DELEGE LİSTESİNDE USULSÜZLÜK YAPILDIĞI GEREKÇESİYLE ÇANKAYA 4. İLÇE SEÇİM KURULU'NA YAPTIĞI İTİRAZ REDDEDİLDİ

ANNE BABALAR ÇOCUKLARINI BESLEYEMİYOR:ERDOĞAN VİCDANA GELSİN, ÇOCUKLARI DÜŞÜNSÜN

ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER’DEN DESTEK

AKP’DEN DEM PARTİ’YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ'NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI

ÖZEL’DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"

ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEINMEIER, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞTÜ

TBMM GENEL KURULU'NDA CHP VE MHP ARASINDA 'MANİSA' TARTIŞMASI

ERDOĞAN: İSRAİL İLE YOĞUN TİCARİ İLİŞKİLERİ AYAKTA TUTMUYORUZ, O İŞ BİTTİ

SPORDAN SORUMLU ESKİ DEVLET BAKANI MEHMET ALİ YILMAZ EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

DANIŞTAY BAŞKANLIĞINA ZEKİ YİĞİT YENİDEN SEÇİLDİ

YARGITAY 23 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR…

ÖZGÜR ÖZEL: BİRİLERİ AKSİNİ SÖYLESE DE BU MECLİS TEK SANDIKLA KURULMUŞ MECLİSTİR

YANIKÖMEROĞLU'NUN KATILIMIYLA CHP'NİN MİLLETVEKİLİ SAYISI 126 OLDU

10 EKİM GAR KATLİAMI DAVASI...GÖKÇE GÖKÇEN: "TÜM SORUMLULAR AÇIĞA ÇIKANA KADAR HESABINI SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

10 EKİM GAR KATLİAMI DAVASINDA VERİLEN ARA KARARA TEPKİ: "BU KATLİAM GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ"

Yükleniyor


ŞAHİN’DEN DÖNMEZ’E ZİYARET

DÖNMEZ ; AMACIMIZ BATAKLIĞI KURUTMAK

ÖĞRENCİLER KAYMAKAM DEMİRYÜREK’İN KOLTUĞUNU DEVRALDI

TURİZM MASTER PLANIMIZLA HATAYIMIZ’IN TURİZMİNİ YENİDEN DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

NACİ GÖRÜR İSKENDERUN’DA

DÖNMEZ’DEN KAYMAKAM DEMİRYÜREK’E ZİYARET

İSKENDERUN’DA CAMİYE ÖRÜMCEK ADAM MASKESİYLE GİDEN ŞAHISA POLİS EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ

  • Cuma 29 ° / 16.6 ° false
  • Cumartesi 30.7 ° / 15.5 ° false
  • Pazar 34.6 ° / 18.3 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16