TAVİZ VERMEDEN  MÜCADELEYE DEVAM

İskenderun Kaymakamı  Recep SOYTÜRK;Milli birlik, beraberlik, kardeşlik, demokrasi, hoşgörü, paylaşımcılık, yardımlaşma ve dayanışma; Ülkemizin sahip olduğu en önemli değerlerdendir. Bu müstesna değerlerimizin ışığında, yüce de

İSKENDERUN 12.07.2018 14:14:34 0
TAVİZ VERMEDEN  MÜCADELEYE DEVAM

Ülkemizde her daim yoğun bir şekilde yaşadığımız milli ve manevi değerlerimiz ile ülkemizin kalkınma ve gelişme trendini hazmedemeyenler tarafından, ülkemizin ve aziz milletimizin birlik, beraberlik ve bütünlüğüne yönelik hain saldırılarla karşı karşıya kaldığımız hepimizin malumudur.
    
 Bu manada Türkiye, 15 Temmuz 2016 günü akşam saatlerinden itibaren tarihinin en kritik günlerinden birini yaşamıştır. Ülkemizin ve milletimizin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içinde yuvalanmış bir grup, emir-komuta zinciri dışına çıkarak darbe girişimi başlatmıştır. Fethullahçı terör örgütü üyesi oldukları anlaşılan bu grup, uçaklarla, helikopterlerle, tanklarla, silahlarla devlet kurumlarımıza ve milletimize karşı hunharca saldırıya geçmiştir.

 Türk Silahlı Kuvvetlerinin emir komuta zinciri dışında, çeşitli sınıflardan ve rütbelerden, Fethullahçı Terör Örgütü üyesi bir grup askerin başlattığı bu hain darbe girişimi, sınırlı ama ellerindeki silahların gücü sebebiyle tehlikeli bir boyutta cereyan etmiştir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın gayretleriyle, siyasi parti genel başkanları, ordumuzun sağduyulu vatanperver komutanları, askerimiz, polisimiz, milletimizle bir bütün olarak hainlere karşı mertçe, dik durarak, tanklara karşı göğüslerini siper ederek, canları pahasına hain kalkışmayı engellemiş ve devlet-millet bütünleşmesiyle tarihe altın harflerle nakşedilecek bir zafere imza atmışlardır. 

 Yazılı ve görsel basınımızın da bu süreçte yayınları ile takdire şayan bir şekilde tek vücut olması muhakkak ki bu hain kalkışmanın püskürtülmesinde önemli bir rol üstlenmiştir.

 Aziz milletimize ve devlete hizmet etmek yerine iradelerini Fethullahçı terör örgütünün başına teslim eden şer çetesi mensuplarının teşebbüsleri, milletimizin iradesi, devletimizin kararlılığı ve güvenlik güçlerimizin etkili müdahalesi karşısında bozguna uğratılmıştır.

Bu menfur darbe girişiminde aziz milletimiz tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyaya vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Yüzyıllar öncesinde olduğu gibi, Anadolu topraklarını hayat alanı olmanın ötesinde istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi kendisine yar etmemek için saldıranlara karşı 100 yıl önce Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vererek tarihteki mümtaz yerini almıştır.

 Dün olduğu gibi bu gün de devletimizin birlik ve bütünlüğünü tehdit eden tüm terör örgütlerine karşı hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeden, amansız bir şekilde mücadele edileceğinden şüpheniz olmasın.

  Menfur darbe girişiminin ilk haber alındığı andan itibaren kararlı bir duruş sergileyerek istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna mücadele veren, bu uğurda şehitlik yâda gazilik mertebesine ulaşan güvenlik güçlerimiz ve kadirşinas halkımız ile bu darbe girişiminin bozguna uğratılmasının ardından ülkemiz genelinde olduğu gibi kentimizin meydanlarında demokrasi nöbeti tutarak milli iradeye sahip çıkan aziz milletimizin tüm fertlerine, güvenlik güçlerimize, tüm kurum ve kuruluşların yetkililerine, siyasi iradeye, sivil toplum kuruluşlarına basınımızın güzide temsilcilerine, yediden yetmişe herkese şahsım ve kurumum adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

 Bu duygu ve düşüncelerle, Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her karış toprak için demokrasi ve milli irade mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen, vatanın birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehit ve kahraman gazilerimizi, minnet, şükran, rahmet ve tazimle anarken, çok kıymetli ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyor, tüm halkımızın şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu müstesna gününü en kalbi duygularımla kutluyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum. 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,30% 0,05
  • EURO

    48,80% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4836,63% -0,41
  • Ç. ALTIN

    7935,99% -0,73

KENT UZLAŞISI DAVASINDA TAHLİYE KRİZİ: ÖZEL’DEN ÇOK SERT SÖZLER

RUSYA’NIN KUZEYDOĞUSUNDA 7.8 ŞİDDETİNDE DEPREM

MENZİL TARİKATI'NDAN 3 GÜN 3 GECE SÜREN ŞATAFATLI DÜĞÜN

KURULTAY YOLUNDA ENGEL KALMADI: 3 BAŞVURU DA REDDEDİLDİ

MURAT BAKAN: ÖZEL HAREKAT’TA BÜYÜK YOLSUZLUK!

KOMİSYONDA “DOMUZ BAĞI” KRİZİ! DEM PARTİ SALONU ETERK TTİ

“FRANSA’YI SARSAN İDDİA: BRİGİTTE MACRON’UN CİNSİYETİ MAHKEMEDE TARTIŞILIYOR”

AKP’Lİ BAŞKAN FESTİVALE 25 MİLYON HARCADI: İŞÇİLERE MAAŞ YOK!

MERKEZ BANKASI, BİR MADENİ PARAYI DAHA TEDAVÜLDEN ÇEKİYOR: ARTIK ÜRETİLMEYECEK

ŞAMİL TAYYAR’DAN AĞIR SÖZLER: DİYANET’İN EN KÖTÜ DÖNEMİ ERBAŞ’TI

DİYANET’TE DEVİR TESLİM: ALİ ERBAŞ GİTTİ, SAFİ ARPAGUŞ GELDİ

ÖZEL: BİR TARAFTA RANTÇI AKP BELEDİYECİLİĞİ, DİĞER TARAFTA HALKÇI CHP!

FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: ALTIN REKOR, DOLAR ÇAKILDI!

SİYASETİN GÖBEĞİNDE ŞANTAJ İDDİASI: ELAZIĞ İL BAŞKANI KONUŞTU

KÖYCEĞİZ BELEDİYESİ’NDE CİMER ŞİKAYETİ OPERASYONA DÖNÜŞTÜ

BORSA OPERASYONUNDA SÜRPRİZ İSİM: ERDOĞAN’IN KİTABINI YAZMIŞTI

CHP'Lİ YAVUZYILMAZ: YOLCU GARANTİSİ HALKIN SIRTINDA YÜK OLDU: BU MODEL MİLLETİN SOYULMASIDIR…

TCMB’DEN FAİZ DÜZENLEMESİ: %41,25 VE %42,25

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDE OPERASYON: 20 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI

ÖZGÜR ÇELİK AÇIKLADI: BAYRAMPAŞA'DA BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ

ALTAYLI: KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ PERDE...

BAYRAMPAŞA OPERASYONU: HASAN MUTLU DAHİL 39 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ!

ERDOĞAN: “BU DAVANIN HİÇBİR YERİNDE AK PARTİ OLARAK YOKUZ”

GÜRSEL TEKİN: BU MAHKEMENİN HİÇBİR TARAFINDA YOKUZ

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİ'NDE CHP ÇOĞUNLUĞU KAYBETTİ

CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

EPİK SANAT TİYATROSU “NAZIM” OYUNUNU HARBIYE HALKIYLA BULUŞTURDU

MERSİN'DE CİNNET GEÇİREN ANNE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

BAYRAMPAŞA'DA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DAHA CHP'DEN İSTİFA ETTİ

Yükleniyor


2025-2026 EĞİTİM YILI İSKENDERUN’DA COŞKUYLA BAŞLADI

İSKENDERUN BELEDİYESİ’NDEN 30 AĞUSTOS’TA FENER ALAYI YÜRÜYÜŞÜ DAVETİ

İSKENDERUN’A HANIMELİ DEĞİYOR: SOKAKLAR KADINLARIN EMEĞİYLE TEMİZLENECEK

PROTOKOL VE İŞ DÜNYASI GÖRKEMLİ DÜĞÜNDE BULUŞTU

BAKAN KURUM İSKENDERUN'DA BİR DİZİ AÇILIŞ VE ZİYARETTE BULUNDU!

İSKENDERUNSPOR BAŞKANI HAKAN BOLAT’TAN YEREL BASINA TEPKİ: "GAZETECİLER TAKIMA SAHİP ÇIKMIYOR"

İSKENDERUN’DA ŞEHİT OLAN İKİ ASKER İÇİN SİYASİLERDEN SERT TEPKİ

  • Perşembe 30.2 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 29.4 ° / 19.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 31 ° / 15.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
12.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
13.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
14.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
15.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
16.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0