SURİYE SORUNU ROMANYA’DA TARTIŞILDI

İskenderun ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde başvurusu yapılan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen “Haydi Suriye’yi Konuşalım” isimli Erasmus+ KA347 Gençler ve Politika Yapıcılar Arasında Diyalog projes

İSKENDERUN 5.02.2019 09:47:30 0
SURİYE SORUNU ROMANYA’DA TARTIŞILDI

İskenderun ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde başvurusu yapılan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen Haydi Suriye’yi Konuşalım isimli Erasmus+ KA347 Gençler ve Politika Yapıcılar Arasında Diyalog projesi kapsamında, Türkiye, Litvanya ve Romanya’dan 40 kişinin oluşturduğu öğretmen ve öğrenci grubu, 26 Ocak-1 Şubat 2019 tarihleri arasında Romanya’nın Braşov şehrinde çalışmalar yaparak Suriye sorunu hakkında tartışmalarda bulundu.Projenin koordinatörlüğünü üstlenen Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu müdür yardımcısı Hanefi ZOBAR, proje toplantısının amaçları doğrultusunda gerçekleştiğini belirterek şunları söyledi; “ Projemizin bu toplantısına Türkiye’den 10, Litvanya’dan 10 ve Romanya’dan 20 kişilik bir grup katıldı. Projemizin temel amaçları ırkçılık ve ayrımcılığa karşı mücadele, göçmenlerin ve mültecilerin sorunlarını tartışma ve elde edilen bulguları karar alıcı ve politika yapıcılarla paylaşmaktı. Bu kapsamda Romanya Braşov Okul Müfettişleri Başkanlığı’nda 1 hafta boyunca çeşitli etkinliklerde bulunduk. Toplantımıza yerel  STK temsilcilerinin yanısıra, Braşov Okul Müfettişleri Başkanı  Ariana BUCUR ve okul müfettişleri, Braşov Göçmen Bilgilendirme Merkezi  Başkanı  Astrid HAMBERGER, Braşov Emniyet Müdürlüğü temsilcileri, Braşov Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi temsilcileri, Save The Children derneği yetkilileri, Suriye, Dominik Cumhuriyeti, Venezuela ve Türkiye’den  Romanya’ya göç etmek zorunda kalan göçmenler de katıldı.

Yapılan toplantılarda gençlerle ilginç fikirler ve aktiviteler eşliğinde göçmen sorunları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.Projenin aktivitelerinde birinin de Romanya’da Suriyeli çocukların Suriye’de ki savaşı ve Türkiye’de ki yaşamlarını içeren resimlerden oluşan resim sergisi açmak olduğunu belirten ZOBAR, sergiyle Suriye’de ki durumu ve ülkemizin Suriyeliler için yaptığı çalışmaları Avrupa’da ki gençlere aktardıklarını söylerek, eklemelerde bulundu; “ Braşov’un en gözde okullarından biri olan Andrei Şaguna Lisesinin okul girişinde “Ben Suriyelim, Ben de İnsanım” temalı resim sergimizi açtık. Sergiyi ziyaret etmeleri hususunda, katılımcılara davetiye gönderdik. Yüzlerce öğrenci, okul müdürü ve diğer ziyaretçiler sergimizi ziyaret etti. Sergiyi ziyaret edenlere özel ziyaretçi defteri hazırlayarak, sergi hakkında ki görüşlerini almak istedik. Ziyaretçilerde sergimiz tam not aldı. Bu sergiyle amacımız, Suriye gerçeklerini Avrupa’ya anlatmaktı.

Ziyaretçi defterine yazılan notlardan birisi dikkatimizi çekti. “ Biz televizyonlarda Suriye olaylarını bu kadar detaylı görmemiştik. Çocuklar Suriye’de ki zulmü çok acı bir şekilde resmetmiş. Resimler çok duygusaldı.” Aynı zaman da Uluslararası Okulda Şiddeti Önleme gününde, katılımcılara Suriye meselesi konusunda açıklamalarda bulunduk.”Benzer etkinliklerin Litvanya’da da yapılacağını söyleyen ZOBAR, “Litvanya'da bulunan ortağımızı Litvanya Millet Meclisi Başkanı okullarında ziyaret ederek, projemiz hakkında bilgi aldılar. Litvanya’da yapılacak toplantı için, mecliste randevu ayarlayacaklarını ve milletvekilleri ile bu meseleyi görüşebileceğimizi söylediler. Biz Suriye meselesini ve ülkemizin Suriyeliler için yaptıklarını herkese anlatmak için bu yola çıktıkAdım adım bu yolda ilerliyoruz. Bize, bu yolda yardımlarını esirgemeyen kıymetli ortaklarımız Silviana Elena Cioceanu ve Loreta Vaiciuliene’ye, aynı zamanda proje hareketliliklerinde bizlere destek olan idareci ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diye ekledi.

Proje hareketliliğine Türkiye’den katılan İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hayriye Nisa ATEŞ, 1 hafta boyunca ülkemizden ayrı kaldık. Ailemizin yanı sıra sıra, yemeklerini bile özledik. Şimdi ülkemize göç etmek zorunda kalan insanları daha iyi anlamaya başladık. Bilmediğiniz bir ülkedesiniz, dilini bilmiyorsunuz, yaşamlarını tanımıyorsunuz. Öğretmenlerimizle birlikte bu zorluğun üstesinden geldik ama Allah kimseyi vatanından etmesin. “ dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14029,89%0,01
  • DOLAR

    42,95% 0,08
  • EURO

    50,53% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5965,27% 0,22
  • Ç. ALTIN

    9931,63% 0,00

VAN’DA ÇIĞ ALARMI: KAR ALTINDA KALAN KADIN YARALI KURTARILDI, MAHALLEDE TAHLİYE KARARI

VALİLİK “KAMU ZARARI VAR” DEDİ: MHP’Lİ DUROĞLU BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ

ŞİŞLİ’DE KAYYUM KARARI TEPKİ ÇEKTİ: YAŞLI VE ENGELLİLERİN KULLANDIĞI MEKİK SERVİS KALDIRILDI

AKARYAKITTA FİYATLAR DEĞİŞTİ: YENİ YIL, YENİ ZAM

MEHMET AKİF ERSOY’UN “ETKİN PİŞMANLIK” İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: UYUŞTURUCU KULLANDIĞINI İTİRAF ETTİ, TAHLİYE EDİLMEDİ

CUMHURBAŞKANI KARARIYLA GELDİ: 2026’DA MTV VE DAMGA VERGİSİ ZAMLI

ERDOĞAN’DAN YENİ YIL MESAJINDA “SÜREÇ” VURGUSU: PKK’NİN FESİH SÜRECİ GÜNDEMDE

İSTANBUL’DA TERÖR ALARMI: IŞİD BAĞLANTILI 29 ŞÜPHELİ YAKALANDI

GÜLBEN ERGEN’DEN MUSTAFA DESTİCİ’YE SERT YANIT: “BEN KİN TUTMUYORUM, AVUKAT TUTUYORUM”

SARAY’DAN DEAŞ İDDİALARINA DEZENFORMASYON YANITI

MEHMET AKİF ERSOY YENİDEN ADLİYEDE: EK İFADESİ ALINIYOR

ABD’DEN TÜRKİYE’YE DEPREM UYARISI: BÜYÜKELÇİLİK VATANDAŞLARINA TALİMAT YAYINLADI

UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ÇARPICI BEYANLAR: ÇAĞLI’DAN ERSOY HAKKINDA İDDİALAR

VEYİS ATEŞ VE TANER ÇAĞLI TUTUKLANDI

KADIKÖY’DE SİLAHLI SALDIRI: FENERBAHÇE TRİBÜN LİDERİ İBRAHİM GÜMÜŞTEKİN HASTANEYE KALDIRILDI

2025: YORGUN BİR ÜLKENİN AYNASI

YALOVA’DA IŞİD OPERASYONU, YARGI KARARI VE ŞEHİTLER: BERAATİN ARDINDAN GELEN KATLİAM

FATİH ALTAYLI HAKKINDA TAHLİYE KARARI

YALOVA’DA IŞİD OPERASYONU ÇATIŞMAYA DÖNDÜ: 3 POLİS ŞEHİT, RTÜK YAYIN YASAĞI GETİRDİ

BAYRAMPAŞA’NIN SEÇİLMİŞ BAŞKANI HASAN MUTLU: “BU BİR ÇÖKME OPERASYONUDUR”

ANKARA KULİSLERİ KAYNIYOR: ERDOĞAN ÜZERLERİNİ TEK TEK ÇİZİYOR

ÖZEL’DEN İKTİDARA SERT UYARI: YAVAŞ’A DOKUNAN ANADOLU’YU KARŞISINDA BULUR

İKTİDAR MEDYASI BİRBİRİNE GİRDİ: CEM KÜÇÜK’TEN HANDE FIRAT’A SERT SÖZLER

 KAYYUM YÖNETİMİNİN YILBAŞI FATURASI: AKADEMİSYENLERDEN SESSİZ AMA NET PROTESTO

MHP: SDG HÂLÂ TEHDİT, TÜRKİYE GEREĞİNİ YAPACAK

 SURİYE YENİ KRİZİN EŞİĞİNDE: ALEVİ PROTESTOLARI SOKAK ÇATIŞMASINA DÖNÜŞTÜ

HATAY BAROSU 82 YAŞINDA: “SAVUNMA SUSTURULURSA YURTTAŞIN SESİ KESİLİR”

ÖZGÜR ÖZEL’DEN İHA ÇIKIŞI: “ERDOĞAN’DAN İKİ SAAT BOYUNCA TALİMAT GELMEDİ”

İSTANBUL MERKEZLİ UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA TANINMIŞ İSİMLERE GÖZALTI DALGASI

HATAY’DA DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: BAHÇELİ ERDOĞAN VE KURUM’U TARİHLE KONUŞTURDU

Yükleniyor


BAŞARILI EĞİTİM YÖNETİCİSİ AYKUT DAVUT ÖKTEM, İSKENDERUN KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

GECE SAATLERİNDE İSKENDERUN’DA TAŞLI SALDIRI: VİTRİNLER VE ARAÇLAR ZARAR GÖRDÜ

İSKENDERUN BELEDİYESİ MUSİKİ DERNEĞİ’NDEN 40. YILA YAKIŞIR GECE!

İSKENDERUN’DA ÖĞRETMENLER, 24 KASIM’DA BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK’ÜN MANEVİ HUZURUNDA

ZİRAAT PARK’TA ŞENLİK VAR! DÖNMEZ’İN İLK NARENCİYE FESTİVALİ BÜYÜK İLGİ TOPLADI

İSKENDERUN’DA CUMHURİYET’İN 102. YILI COŞKUSU…

İSKENDERUN SAHİL PROJESİ TAMAMLANDI: 29 EKİM’DE MURAT KURUM AÇACAK!

  • Perşembe 4.3 ° / -4.4 ° Puslu
  • Cuma 1.8 ° / -7.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 4.8 ° / -3.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9