SURİYE SORUNU ROMANYA’DA TARTIŞILDI

İskenderun ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde başvurusu yapılan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen “Haydi Suriye’yi Konuşalım” isimli Erasmus+ KA347 Gençler ve Politika Yapıcılar Arasında Diyalog projes

İSKENDERUN 5.02.2019 09:47:30 0
SURİYE SORUNU ROMANYA’DA TARTIŞILDI

İskenderun ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde başvurusu yapılan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen Haydi Suriye’yi Konuşalım isimli Erasmus+ KA347 Gençler ve Politika Yapıcılar Arasında Diyalog projesi kapsamında, Türkiye, Litvanya ve Romanya’dan 40 kişinin oluşturduğu öğretmen ve öğrenci grubu, 26 Ocak-1 Şubat 2019 tarihleri arasında Romanya’nın Braşov şehrinde çalışmalar yaparak Suriye sorunu hakkında tartışmalarda bulundu.Projenin koordinatörlüğünü üstlenen Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu müdür yardımcısı Hanefi ZOBAR, proje toplantısının amaçları doğrultusunda gerçekleştiğini belirterek şunları söyledi; “ Projemizin bu toplantısına Türkiye’den 10, Litvanya’dan 10 ve Romanya’dan 20 kişilik bir grup katıldı. Projemizin temel amaçları ırkçılık ve ayrımcılığa karşı mücadele, göçmenlerin ve mültecilerin sorunlarını tartışma ve elde edilen bulguları karar alıcı ve politika yapıcılarla paylaşmaktı. Bu kapsamda Romanya Braşov Okul Müfettişleri Başkanlığı’nda 1 hafta boyunca çeşitli etkinliklerde bulunduk. Toplantımıza yerel  STK temsilcilerinin yanısıra, Braşov Okul Müfettişleri Başkanı  Ariana BUCUR ve okul müfettişleri, Braşov Göçmen Bilgilendirme Merkezi  Başkanı  Astrid HAMBERGER, Braşov Emniyet Müdürlüğü temsilcileri, Braşov Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi temsilcileri, Save The Children derneği yetkilileri, Suriye, Dominik Cumhuriyeti, Venezuela ve Türkiye’den  Romanya’ya göç etmek zorunda kalan göçmenler de katıldı.

Yapılan toplantılarda gençlerle ilginç fikirler ve aktiviteler eşliğinde göçmen sorunları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.Projenin aktivitelerinde birinin de Romanya’da Suriyeli çocukların Suriye’de ki savaşı ve Türkiye’de ki yaşamlarını içeren resimlerden oluşan resim sergisi açmak olduğunu belirten ZOBAR, sergiyle Suriye’de ki durumu ve ülkemizin Suriyeliler için yaptığı çalışmaları Avrupa’da ki gençlere aktardıklarını söylerek, eklemelerde bulundu; “ Braşov’un en gözde okullarından biri olan Andrei Şaguna Lisesinin okul girişinde “Ben Suriyelim, Ben de İnsanım” temalı resim sergimizi açtık. Sergiyi ziyaret etmeleri hususunda, katılımcılara davetiye gönderdik. Yüzlerce öğrenci, okul müdürü ve diğer ziyaretçiler sergimizi ziyaret etti. Sergiyi ziyaret edenlere özel ziyaretçi defteri hazırlayarak, sergi hakkında ki görüşlerini almak istedik. Ziyaretçilerde sergimiz tam not aldı. Bu sergiyle amacımız, Suriye gerçeklerini Avrupa’ya anlatmaktı.

Ziyaretçi defterine yazılan notlardan birisi dikkatimizi çekti. “ Biz televizyonlarda Suriye olaylarını bu kadar detaylı görmemiştik. Çocuklar Suriye’de ki zulmü çok acı bir şekilde resmetmiş. Resimler çok duygusaldı.” Aynı zaman da Uluslararası Okulda Şiddeti Önleme gününde, katılımcılara Suriye meselesi konusunda açıklamalarda bulunduk.”Benzer etkinliklerin Litvanya’da da yapılacağını söyleyen ZOBAR, “Litvanya'da bulunan ortağımızı Litvanya Millet Meclisi Başkanı okullarında ziyaret ederek, projemiz hakkında bilgi aldılar. Litvanya’da yapılacak toplantı için, mecliste randevu ayarlayacaklarını ve milletvekilleri ile bu meseleyi görüşebileceğimizi söylediler. Biz Suriye meselesini ve ülkemizin Suriyeliler için yaptıklarını herkese anlatmak için bu yola çıktıkAdım adım bu yolda ilerliyoruz. Bize, bu yolda yardımlarını esirgemeyen kıymetli ortaklarımız Silviana Elena Cioceanu ve Loreta Vaiciuliene’ye, aynı zamanda proje hareketliliklerinde bizlere destek olan idareci ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diye ekledi.

Proje hareketliliğine Türkiye’den katılan İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hayriye Nisa ATEŞ, 1 hafta boyunca ülkemizden ayrı kaldık. Ailemizin yanı sıra sıra, yemeklerini bile özledik. Şimdi ülkemize göç etmek zorunda kalan insanları daha iyi anlamaya başladık. Bilmediğiniz bir ülkedesiniz, dilini bilmiyorsunuz, yaşamlarını tanımıyorsunuz. Öğretmenlerimizle birlikte bu zorluğun üstesinden geldik ama Allah kimseyi vatanından etmesin. “ dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14048,39%0,46
  • DOLAR

    42,60% 0,03
  • EURO

    50,19% 0,72
  • GRAM ALTIN

    5839,01% 0,80
  • Ç. ALTIN

    9291,43% -0,01

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

“HATAY’DAN 41 İLE UZANAN SGK DEPREMİ: SAHTE RAPOR AĞI ÇÖKERTİLDİ, 162 ŞÜPHELİ YAKALANDI!”

MÜLAKATSIZ ATAMA FIRTINASI BÜYÜRKEN BİNLERCE GENÇ İŞSİZ: AKP’Lİ ÖZLEM ZENGİN’İN YANITI ÜLKE GÜNDEMİNİ SARSTI!

İTTİFAKTA GÜVENSİZLİK Mİ? MHP, BİLAL ERDOĞAN PLANI İÇİN AÇIK AÇIK SORDU!

ERDOĞAN’A VERİLEN TARTIŞMALI KDV YETKİSİ DÜŞTÜ: AYM ‘YASAMA GASBI’ DEDİ!

GÜLLÜ SORUŞTURMASINDA KAÇIŞ OPERASYONU: KIZI VALİZLERLE SINIR YOLUNDA YAKALANDI!

“AYM’DEN SİYASİ ARENAYA TEMİZ KAĞIDI: MHP VE İYİ PARTİ DAHİL ALTI PARTİ AKLANDI!”

UCU MEDYAYA, SİYASETE, DEVLETE UZANAN FIRTINA: ERSOY GÖZALTISI SONRASI İLK SİYASİ PATLAMA!

HSK, CHP’NİN GÜRLEK DOSYASINI KAPATTI: MECLİS’TE GERİLİMİ ZİRVEYE TAŞIYAN KARAR

MECLİS'TE İMAMOĞLU FIRTINASI: 15 TEMMUZ GÖLGESİ GENEL KURUL’U SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ!

CHP: ‘5 YILDIR BELEDİYELERE OPERASYON, İMAMOĞLU’NA HAKİM KIYIMI VAR!’

“ERDOĞAN’DAN SURİYE MESAJI: 10 MART MUTABAKATI ŞER ODAKLARININ OYUNUNU BOZACAK!”

MEHMETÇİK SURİYE’YE GİRDİ: MÜNBİÇ HATTINDA HAREKÂT TRAFİĞİ…

SELVİ'DEN AKP'YE ASGARİ ÜCRET UYARISI:YOKSULUN SESİNİ DUYMAZSANIZ SANDIKTA DEPREM OLUR!

DİPLOMA GERGİNLİĞİ BÜYÜYOR: MAHKEME 2026’YA ERTELEDİ, TEPKİ ÇIĞ GİBİ!

“ÇEKMEKÖY’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU ÇATIŞMAYA DÖNDÜ: 1 POLİS ŞEHİT, 9 KAYITLI SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ!”

“İMAMOĞLU’NUN DURUŞMASINA ULUSLARARASI ÇIKARTMA: SALON DİPLOMASİ SAHASINA DÖNDÜ!”

“ÖZEL EĞİTİMDE UTANÇ GÖRÜNTÜLERİ: OTİZMLİ ÇOCUKLARA İNSANLIK DIŞI MUAMELE!”

“EVİ YIKILANI YİNE EVSİZ BIRAKTILAR: HATAY’DA KONTEYNER KENTTE TAHLİYE KRİZİ!”

“YARGIYA MHP’DEN TARİHİ UYARI: ‘DELİLSİZ TUTUKLAMA ADALET DEĞİL, ZAN YARATIR!’”

Yükleniyor


İSKENDERUN’DA ÖĞRETMENLER, 24 KASIM’DA BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK’ÜN MANEVİ HUZURUNDA

ZİRAAT PARK’TA ŞENLİK VAR! DÖNMEZ’İN İLK NARENCİYE FESTİVALİ BÜYÜK İLGİ TOPLADI

İSKENDERUN’DA CUMHURİYET’İN 102. YILI COŞKUSU…

İSKENDERUN SAHİL PROJESİ TAMAMLANDI: 29 EKİM’DE MURAT KURUM AÇACAK!

İSKENDERUN EKONOMİSİNE DEV KATKI: ATAKAŞ PORT LHM 550’Yİ DEVREYE ALDI

İSKENDERUN’DA KADINLAR BİRBİRİNE GİRDİ! POLİS AYIRMAKTA ZORLANDI

  • Cuma 13.1 ° / 7.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 16.5 ° / 7.1 ° Güneşli
  • Pazar 15.4 ° / 5.8 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8