SURİYE SORUNU ROMANYA’DA TARTIŞILDI

İskenderun ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde başvurusu yapılan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen “Haydi Suriye’yi Konuşalım” isimli Erasmus+ KA347 Gençler ve Politika Yapıcılar Arasında Diyalog projes

İSKENDERUN 5.02.2019 09:47:30 0
SURİYE SORUNU ROMANYA’DA TARTIŞILDI

İskenderun ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde başvurusu yapılan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen Haydi Suriye’yi Konuşalım isimli Erasmus+ KA347 Gençler ve Politika Yapıcılar Arasında Diyalog projesi kapsamında, Türkiye, Litvanya ve Romanya’dan 40 kişinin oluşturduğu öğretmen ve öğrenci grubu, 26 Ocak-1 Şubat 2019 tarihleri arasında Romanya’nın Braşov şehrinde çalışmalar yaparak Suriye sorunu hakkında tartışmalarda bulundu.Projenin koordinatörlüğünü üstlenen Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu müdür yardımcısı Hanefi ZOBAR, proje toplantısının amaçları doğrultusunda gerçekleştiğini belirterek şunları söyledi; “ Projemizin bu toplantısına Türkiye’den 10, Litvanya’dan 10 ve Romanya’dan 20 kişilik bir grup katıldı. Projemizin temel amaçları ırkçılık ve ayrımcılığa karşı mücadele, göçmenlerin ve mültecilerin sorunlarını tartışma ve elde edilen bulguları karar alıcı ve politika yapıcılarla paylaşmaktı. Bu kapsamda Romanya Braşov Okul Müfettişleri Başkanlığı’nda 1 hafta boyunca çeşitli etkinliklerde bulunduk. Toplantımıza yerel  STK temsilcilerinin yanısıra, Braşov Okul Müfettişleri Başkanı  Ariana BUCUR ve okul müfettişleri, Braşov Göçmen Bilgilendirme Merkezi  Başkanı  Astrid HAMBERGER, Braşov Emniyet Müdürlüğü temsilcileri, Braşov Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi temsilcileri, Save The Children derneği yetkilileri, Suriye, Dominik Cumhuriyeti, Venezuela ve Türkiye’den  Romanya’ya göç etmek zorunda kalan göçmenler de katıldı.

Yapılan toplantılarda gençlerle ilginç fikirler ve aktiviteler eşliğinde göçmen sorunları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.Projenin aktivitelerinde birinin de Romanya’da Suriyeli çocukların Suriye’de ki savaşı ve Türkiye’de ki yaşamlarını içeren resimlerden oluşan resim sergisi açmak olduğunu belirten ZOBAR, sergiyle Suriye’de ki durumu ve ülkemizin Suriyeliler için yaptığı çalışmaları Avrupa’da ki gençlere aktardıklarını söylerek, eklemelerde bulundu; “ Braşov’un en gözde okullarından biri olan Andrei Şaguna Lisesinin okul girişinde “Ben Suriyelim, Ben de İnsanım” temalı resim sergimizi açtık. Sergiyi ziyaret etmeleri hususunda, katılımcılara davetiye gönderdik. Yüzlerce öğrenci, okul müdürü ve diğer ziyaretçiler sergimizi ziyaret etti. Sergiyi ziyaret edenlere özel ziyaretçi defteri hazırlayarak, sergi hakkında ki görüşlerini almak istedik. Ziyaretçilerde sergimiz tam not aldı. Bu sergiyle amacımız, Suriye gerçeklerini Avrupa’ya anlatmaktı.

Ziyaretçi defterine yazılan notlardan birisi dikkatimizi çekti. “ Biz televizyonlarda Suriye olaylarını bu kadar detaylı görmemiştik. Çocuklar Suriye’de ki zulmü çok acı bir şekilde resmetmiş. Resimler çok duygusaldı.” Aynı zaman da Uluslararası Okulda Şiddeti Önleme gününde, katılımcılara Suriye meselesi konusunda açıklamalarda bulunduk.”Benzer etkinliklerin Litvanya’da da yapılacağını söyleyen ZOBAR, “Litvanya'da bulunan ortağımızı Litvanya Millet Meclisi Başkanı okullarında ziyaret ederek, projemiz hakkında bilgi aldılar. Litvanya’da yapılacak toplantı için, mecliste randevu ayarlayacaklarını ve milletvekilleri ile bu meseleyi görüşebileceğimizi söylediler. Biz Suriye meselesini ve ülkemizin Suriyeliler için yaptıklarını herkese anlatmak için bu yola çıktıkAdım adım bu yolda ilerliyoruz. Bize, bu yolda yardımlarını esirgemeyen kıymetli ortaklarımız Silviana Elena Cioceanu ve Loreta Vaiciuliene’ye, aynı zamanda proje hareketliliklerinde bizlere destek olan idareci ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diye ekledi.

Proje hareketliliğine Türkiye’den katılan İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hayriye Nisa ATEŞ, 1 hafta boyunca ülkemizden ayrı kaldık. Ailemizin yanı sıra sıra, yemeklerini bile özledik. Şimdi ülkemize göç etmek zorunda kalan insanları daha iyi anlamaya başladık. Bilmediğiniz bir ülkedesiniz, dilini bilmiyorsunuz, yaşamlarını tanımıyorsunuz. Öğretmenlerimizle birlikte bu zorluğun üstesinden geldik ama Allah kimseyi vatanından etmesin. “ dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    15811,65%0,39
  • DOLAR

    43,96% 0,05
  • EURO

    51,28% 0,21
  • GRAM ALTIN

    7284,02% 0,38
  • Ç. ALTIN

    11964,95% 0,00

Hatay SINIRINDA GERİLİM: FÜZE PARÇALARI DÖRTYOL’A İSABET ETTİ

“TÜRKİYE’Yİ YASA BOĞAN OLAY: FATMA ÖĞRETMEN VE KAN DONDURAN İTİRAF”

İRAN’DA GİZLİ SEÇİM İDDİASI: YENİ DİNİ LİDER MÜCTEBA HAMANEY Mİ?

MECLİS’TE MAKAM ARACI İFŞASI: BİR ŞOFÖRÜN GÜNLÜK PROGRAMI TARTIŞMA YARATTI

HÜRMÜZ BOĞAZI’NDA GERİLİM TIRMANIYOR: İRAN 10’DAN FAZLA TANKERİN VURULDUĞUNU DUYURDU

LAVROV’DAN NÜKLEER UYARI: “NÜKLEER SİLAHI OLMAYANI HARİTADAN SİLİYORLAR”

İRAN’DAN FIRLATILAN FÜZELER KATAR’I VURDU: ABD ÜSSÜ ALARMDA

“TÜRKİYE’YE SALDIRI OLUR MU?” SORULDU, HAKAN FİDAN NET YANIT VERDİ

MECLİS’TE İFTAR KRİZİ: ÖZGÜR ÖZEL GİTMİYOR, ADRES SİNCAN CEZAEVİ

İLAHİLİ ZİL TARTIŞMASI BÜYÜDÜ: ALİ ERBAŞ’IN KIZINDAN ELEŞTİRENLERE SERT SÖZLER

BOLU’DA KRİTİK GELİŞME: İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN TANJU ÖZCAN KARARI

SAVAŞ 4. GÜNÜNDE: ORTADOĞU'DA SALDIRILAR PEŞ PEŞE

İRAN HÜRMÜZ BOĞAZI’NI KAPATTIĞINI DUYURDU

TANJU ÖZCAN VE BAŞKAN YARDIMCISI SÜLEYMAN CAN TUTUKLANDI

AKARYAKITTA TARİHİ ZAM İDDİASI GÜNDEMDE

TANJU ÖZCAN TUTUKLAMA TALEBİYLE HAKİM KARŞISINDA

RIZA AKPOLAT İDDİASI GÜNDEMİ SALLADI: CHP İÇİNDEN DİKKAT ÇEKEN TEKLİF

DÜNYA PETROL PİYASASI UÇURUMDAN DÖNDÜ: İRAN İHA’SI ARAMCO’YU VURDU

PİYASAYA ACİL MÜDAHALE: MERKEZ BANKASI REPO İHALELERİNİ DURDURDU

ORTA DOĞU’DA CEPHE GENİŞLİYOR: İSRAİL LÜBNAN’I VURDU, 31 ÖLÜ

İRAN SALDIRILARI SONRASI ANKARA’DAN MESAJ: EKONOMİ İÇİN ÖNLEMLER HAZIR

SAVAŞTA YENİ AŞAMA: İNGİLTERE ABD’NİN İRAN OPERASYONUNA ÜS DESTEĞİ SAĞLADI

ERDOĞAN SAHADA: TRUMP DAHİL 6 LİDERLE KRİZ DİPLOMASİSİ

KRİZİN YENİ CEPHESİ GÖKYÜZÜ: İRAN HAVA SAHASI KAPANDI, UÇUŞLAR TÜRKİYE’YE AKIN ETTİ

ÖZGÜR ÖZEL İRAN SALDIRILARI SONRASI CHP’NİN TUTUMUNU 7 MADDEYLE AÇIKLADI

ORTADOĞU KRİZİNDE YENİ PERDE: TRUMP “İRAN DİYALOG İSTİYOR” DEDİ

İRAN AJANSI AHMEDİNEJAD’IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DUYURDU

BORSA İSTANBUL İDDİALARI GÜNDEMİ KARIŞTIRDI: ŞİMŞEK AÇIKLAMA YAPTI

ALİ HAMANEY OPERASYONUNDA ŞOK İDDİA: CESEDİNİN YANINDA MOSSAD AJANI MI VARDI?

BEYLİKDÜZÜ DÖNEMİNE SORUŞTURMA: İMAMOĞLU İÇİN HAPİS İSTEMLİ YENİ DAVA

Yükleniyor


ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ

YILMAZ’DAN GÖREV SİNYALİ: “MECLİS ‘DEVAM’ DERSE BİR DÖNEM DAHA HAZIRIM”

YÜZYILIN FELAKETİ UNUTULMADI: İSKENDERUN’DA DUYGU DOLU ANMA YÜRÜYÜŞÜ

İSKENDERUN’DA GENÇ KADIN SOSYAL MEDYADA KANDIRILDI, TECAVÜZE UĞRADI

BELEDİYE PERSONELİ ARTIK TERZİLİK YAPIYOR: İSKOOP ATÖLYELERİNDE GÜNDE 600 PARÇA ÜRETİM!

İSKENDERUN DEVLET HASTANESİ’NDE YENİ DÖNEM: BAŞHEKİMLİK KOLTUĞUNA ADEM SARI OTURDU!

  • Perşembe 15 ° / 2.7 ° Güneşli
  • Cuma 15.3 ° / 3.9 ° false
  • Cumartesi 16.1 ° / 4.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13