KAN DONDURAN İDDİA!

Arsuz’da, 6 yıl önce, o dönem 6 ve 7 yaşlarında olan öz torunlarına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında 24 yıla kadar hapis cezası istenen dede C.Ö.'nün (74) yargılanmasına başlandı.

İSKENDERUN 14.11.2019 14:31:23 0
KAN DONDURAN İDDİA!

Arsuz’da yaşları 6-7 olan iki torununa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle açılan davanın ilk duruşmasında 74 yaşındaki öz dede mahkeme huzuruna çıkarıldı.
İddialara göre olay Arsuz’da meydana geldi. Dedesi ile birlikte aynı evde kalan biri 7 yaşında abla diğeri 6 yaşında erkek kardeşler 3 ay süreyle çocukların iddialarına göre dedeleri tarafından cinsel istismara uğradığı iddia edildi.
Arsuz’da, tesadüfen okulda farkındalık eğitiminde öğretmenlerinin çocukları cinsel istismardan nasıl korunmasını ve kimlerin kendilerine nasıl dokunulması konusunda eğitim verdikleri sırada, sınıftan ayrılan küçük çocuğun durumunu araştıran öğretmen, 74 yaşındaki dedenin abla ve erkek kardeşine cinsel istismarda bulunduğunu öğrendi. Durumu hemen bakanlığa ve savcılığa bildiren milli eğitim olayı mahkemeye taşıdı. İskenderun Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya tutuksuz yargılanan dede ile torunları, ailesi, avukatları ile Kadın Platformu Avukatı Mehtap Sert katıldı. İskenderun Kadın Platformu dernek üyelerinin de takip ettiği mahkeme basın ve izleyiciye kapalı gerçekleştirildi.

İSTİSMAR 6 YIL SONRA ORTAYA ÇIKMIŞ
Dosyayı takip eden Kadın Platformu Avukatı Mehtap Sert mahkeme çıkışında yaptığı açıklamada “İlk duruşmada tanıklar, müştekiler, mağdurlar ve sanık dinlendi. Sanık Arapça konuştuğu için pek vakıf olamadık, tercüman vasıtasıyla beyanları dinlendi. Sanık iddiaları kabul etmiyor, iftira atıldığını söylüyor. Arada husumet var diyor, husumetin ne olduğunu söyleyemiyor. Adli tıp raporları çocukların anlattıklarının doğru ve samimi olduğu yönünde, rapor verdi. Olayın olduğu esnada biri 6, diğeri 7 yaşında, şu anda biri 13 diğeri 14. Bu olaylar 3 ay gibi kısa süre olmuş. Dedenin o dönemde eşi ölmüş. Yeni bir evlilik olduktan sonra, çocuklardan bir tanesi dedenin evine gitmemeye başlamış. Bir daha ki duruşma 16 Alalık tarihine ertelendi” diye konuştu.
Bu dosyada saha çalışmasının ne kadar önemli olduğunun bir kere daha altının çizildiğini vurgulayan Avukat Mehtap Sert “Çünkü Arsuz Milli Eğitim’in okullarda yapmış olduğu farkındalık, dokunma eğitimi neticesinde çocuklar öğretmenlerine anlattığı için bu olay ortaya çıktı” dedi.

24 YIL HAPİS İSTİYORLAR…
Biri 7, diğeri 6 yaşındaki iki torununa cinsel istismarda bulunan öz dedenin en yüksek ceza almasını istediklerini vurgulayan Avukat Mehtap Sert normalde sanık hakkında 16 yıl istendiğini, dede olması sebebiyle yarı oranıyla arttırılacağını, indirimsiz bu şekliyle cezanın en üst sınırının 24 yıl yaptığını, bu şekilde ceza verilmesini istediklerini söyledi.


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14048,39%0,46
  • DOLAR

    42,66% 0,15
  • EURO

    50,07% -0,03
  • GRAM ALTIN

    5868,00% 0,20
  • Ç. ALTIN

    9291,43% 0,00

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

“HATAY’DAN 41 İLE UZANAN SGK DEPREMİ: SAHTE RAPOR AĞI ÇÖKERTİLDİ, 162 ŞÜPHELİ YAKALANDI!”

MÜLAKATSIZ ATAMA FIRTINASI BÜYÜRKEN BİNLERCE GENÇ İŞSİZ: AKP’Lİ ÖZLEM ZENGİN’İN YANITI ÜLKE GÜNDEMİNİ SARSTI!

İTTİFAKTA GÜVENSİZLİK Mİ? MHP, BİLAL ERDOĞAN PLANI İÇİN AÇIK AÇIK SORDU!

ERDOĞAN’A VERİLEN TARTIŞMALI KDV YETKİSİ DÜŞTÜ: AYM ‘YASAMA GASBI’ DEDİ!

GÜLLÜ SORUŞTURMASINDA KAÇIŞ OPERASYONU: KIZI VALİZLERLE SINIR YOLUNDA YAKALANDI!

“AYM’DEN SİYASİ ARENAYA TEMİZ KAĞIDI: MHP VE İYİ PARTİ DAHİL ALTI PARTİ AKLANDI!”

UCU MEDYAYA, SİYASETE, DEVLETE UZANAN FIRTINA: ERSOY GÖZALTISI SONRASI İLK SİYASİ PATLAMA!

HSK, CHP’NİN GÜRLEK DOSYASINI KAPATTI: MECLİS’TE GERİLİMİ ZİRVEYE TAŞIYAN KARAR

MECLİS'TE İMAMOĞLU FIRTINASI: 15 TEMMUZ GÖLGESİ GENEL KURUL’U SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİ!

CHP: ‘5 YILDIR BELEDİYELERE OPERASYON, İMAMOĞLU’NA HAKİM KIYIMI VAR!’

“ERDOĞAN’DAN SURİYE MESAJI: 10 MART MUTABAKATI ŞER ODAKLARININ OYUNUNU BOZACAK!”

MEHMETÇİK SURİYE’YE GİRDİ: MÜNBİÇ HATTINDA HAREKÂT TRAFİĞİ…

SELVİ'DEN AKP'YE ASGARİ ÜCRET UYARISI:YOKSULUN SESİNİ DUYMAZSANIZ SANDIKTA DEPREM OLUR!

DİPLOMA GERGİNLİĞİ BÜYÜYOR: MAHKEME 2026’YA ERTELEDİ, TEPKİ ÇIĞ GİBİ!

“ÇEKMEKÖY’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU ÇATIŞMAYA DÖNDÜ: 1 POLİS ŞEHİT, 9 KAYITLI SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ!”

“İMAMOĞLU’NUN DURUŞMASINA ULUSLARARASI ÇIKARTMA: SALON DİPLOMASİ SAHASINA DÖNDÜ!”

Yükleniyor


İSKENDERUN’DA ÖĞRETMENLER, 24 KASIM’DA BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK’ÜN MANEVİ HUZURUNDA

ZİRAAT PARK’TA ŞENLİK VAR! DÖNMEZ’İN İLK NARENCİYE FESTİVALİ BÜYÜK İLGİ TOPLADI

İSKENDERUN’DA CUMHURİYET’İN 102. YILI COŞKUSU…

İSKENDERUN SAHİL PROJESİ TAMAMLANDI: 29 EKİM’DE MURAT KURUM AÇACAK!

İSKENDERUN EKONOMİSİNE DEV KATKI: ATAKAŞ PORT LHM 550’Yİ DEVREYE ALDI

İSKENDERUN’DA KADINLAR BİRBİRİNE GİRDİ! POLİS AYIRMAKTA ZORLANDI

  • Cuma 13.1 ° / 7.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 16.5 ° / 7.1 ° Güneşli
  • Pazar 15.4 ° / 5.8 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8