EĞİTİMCİNİN BİR ÇOCUĞA TACİZİ KABUL EDİLEMEZ!
İskenderun Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Av Mehtap Sert infaz yasası ile toplum içine kontrolsüz olarak salınan istismar suçluları hala bir problem iken eğitimle mükellef birinin bir çocuğu taciz etmesi kabul edilebilir bir durum olmadığ
İskenderun’da 12 yaşında bir çocuğun öğretmeni tarafından taciz olayı ile ilgili açıklama yapan İskenderun Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Av Mehtap Sert “Şüpheli öğretmenin benzer suçtan yargılandığını ve beraat ettiğini, bu beraatin yeni vakada adli kontrol gerekçesi olarak kullanıldığını kamuoyuna yansıyan bilgilerden öğrenmiş bulunuyoruz” dedi.
Adli kontrol kararı bu istismar olayının cezasızlık politikası ile sonuçlanacağının göstergesi olduğuna işaret eden Av. Sert “Türkiye'de çocuklar konusunda devlet politikalarının doğru bir şekilde yönetilmediği cinsel ve fiziksel şiddete maruz kalan çocukların sayıların çığ gibi artması ile ortaya çıkıyor. Çocukların cinsel ve fiziksel istismarı sadece basın açıklamaları ile geçiştirilemeyecek kadar önemli olduğu gibi münferit kabul edilerek ya da nedenlerini yok sayarak sadece sonuca odaklanan çağ dışı ceza teklifleri ile önlemeyecek toplumsal bir soruna dönüşmüştür. Zira ülkemizde çocuklara yönelik istismar vakaları son 10 yılda 700 artmıştır. Bunlar sadece kayıtlara geçen rakamlar olup, sorunun gerçekte bundan çok daha büyük olduğu malumdur” diye konuştu.
ÇOCUK BAKANLIĞI KURULMALI
Çocuğun istismarı konusun da devlet politikalarının acilen değiştirilmesi gerektiğinin altını çizen Av. Sert “İstismara yol açan eril ve cinsiyetçi söylemin ortadan kaldırılması için çok yönlü ve yaygın bir eğitim program uygulanmalı. Ve bunun bir devlet politikası haline getirilmesi, bundan daha önemlisi bu durumu besleyen eril söylemlerin ve cinsiyetçi dilin yaşamın her alanında mahkûm edilmesi gerekmektedir. Bunu takip etmek için hemen çocuk bakanlığı kurulmalıdır” şeklinde konuştu.
Av. Sert çocuk yaştaki evliliklere gösterilen müsamahanın, gelişimini tamamlamamış çocuklara cinsel kimlik yükleyen çeşitli gerici söylemlerin, bu söylemlerin cezasız bırakılışı ve hatta korunuyor oluşunun istismar bataklığının toplumsal nedeni olduğuna vurgu yaptı.
Çocuklara yönelik her türlü istismarın önüne geçilmesinin bir devlet politikası olarak benimsenmesine dikkat çeken Av. Sert şunları söyledi: “Ve toplumsal nedenler ile istismara zemin sunan tüm aktörlerin ortadan kaldırılması için devletin tüm kurumlarının birlikte koordineli hareket etmesi gerekir. İlçemizde yaşanan olayda İlçe Milli eğitimin ve İskenderun Kaymakamlığının olaya kaçak etüt gibi asıl sorundan uzaklaşan bir yerden değil, bir çocuğun istismar edildiği gerçekliği üzerinden yaklaşması gerekir. Olayın önce adli kontrolle önemsizleştirilip, sonra cezasızlık politikası ile üstünün örtülmesi bu konuda mücadele eden biz kadınlar için hayal kırıklığı yaratacaktır. Bu nedenle İskenderun kadın platformu olarak dün olduğu gibi bugünde istismarın takipçisi olmaya devam edeceğiz.”
-
BIST 100
18213,85%0,48
-
DOLAR
45,53% 0,24
-
EURO
53,16% 0,10
-
GRAM ALTIN
6807,88% 0,22
-
Ç. ALTIN
10865,96% 0,00
İlgili Haberler
ALİ KOÇ VE RAHMİ KOÇ HEM BAHÇELİ’YLE HEM DERVİŞOĞLU’YLA GÖRÜŞTÜ
BİNGÖL’DE “YANLIŞ EVE OPERASYON” İDDİASI:15 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN KOLUNUN KIRILDIĞI ÖNE SÜRÜLDÜ
ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NDE KAYYUM DEĞİŞTİ: İSTANBUL VALİ YARDIMCISI AYHAN TERZİ GÖREVE BAŞLADI
ÖZEL’İN “ANNENE KÜFREDENLERİN YANINA GİDİYORSUN” SÖZLERİ GÜNDEM OLDU
HBB MECLİSİ’NDE SERMAYE ARTIRIMI VE KADRO KARARLARI DİKKAT ÇEKTİ
BELEN GEÇİDİ’NDE HEYELAN ALARMI! ANTALYA-İSKENDERUN KARAYOLUNDA TRAFİK DURDURULDU
SAADET PARTİSİ’NDE “BUTLAN” DAVASINDA KARAR ÇIKTI
MOTORİNE YENİ ZAM YOLDA: LİTRE FİYATINA 1 LİRA 10 KURUŞ ARTIŞ BEKLENİYOR
BAKANLIKTAN TÜİK TEPKİSİ: “GÖREVDEN ALINDI” DEMEK DEZENFORMASYON!
CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE SORUŞTURMA İZNİ! GÖZLER BALIKESİR’DEKİ İHALE DOSYASINA ÇEVRİLDİ
AYDIN’DA PROTOKOL KRİZİ: ÇERÇİOĞLU VE SARIBAŞ İL BAŞKANLARININ GERİSİNDE KALDI
Yükleniyor
ATAKAŞ PERSONELİ AYNI SAHADA TEK YÜREK OLDU
ATAKAŞ PERSONELİ AYNI SAHADA TEK YÜREK OLDU
“BENİM OĞLUM ELEKTRİKÇİ DEĞİLDİ!” 16 YAŞINDAKİ MAHİR’İN ÖLÜMÜNDE İHMAL İDDİASI
100 METREDE OTOPARK VAR, KALDIRIMDA ISRAR VAR! DÖNMEZ İSYANDA
BAŞKAN DÖNMEZ YERİNDE İNCELEDİ: KARAYILAN KÜLTÜR MERKEZİ YENİDEN DOĞUYOR!
İSKENDERUN’DA GECE OPERASYONU: BALIKÇI BARINAĞI DENETLENDİ
- Cuma 22.2 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 24.1 ° / 13.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 23.7 ° / 13.9 ° Güneşli




