DAHA FAZLA MÜCADELE ETMEK ZORUNDAYIZ

 İskenderun eğitimsen şube başkanı  Mustafa ÜNSAL;İzmir’de meydana gelen deprem ve yaşanan can kayıplarının acısı, hüznü ve aynı zamanda da alınmayan önlemler, ihmaller öfkemizi artırıyor.

İSKENDERUN 12.11.2020 15:30:23 0
DAHA FAZLA MÜCADELE ETMEK ZORUNDAYIZ

Sermayenin kâr hırsına feda edilen hayatlar içimizi sızlatmaya devam ediyor. Depremin değil alınmayan önlemlerin, uygun olmayan binaların bizleri öldüreceği gerçeği ile artık yüzleşmek zorundayız. Türkiye’nin deprem ülkesi olduğu ve yapılaşmanın bu gerçeğe uygun olması artık çok daha önemli hale geldi. Bir tarafta Ayda ve Elif’le umut etmekten vazgeçmemenin sevincini yaşarken, diğer tarafta da bir babaanne ve dört torununun yiten yaşamlarına tanıklık ettik. Yeni acıların yaşanmaması için tüm yöneticilerin üzerlerine düşeni yapması için daha fazla uyarıda bulunmak, görevlerini eksiksiz yapmaları için daha fazla mücadele etmek zorundayız.
İzmir’de yaşanan depremden hemen sonra KESK İzmir Şubeler Platformu harekete geçmiş ve depremin yaralarının sarılması için dayanışmayı büyütmek için adım atmıştır. Bunun hemen arkasından KESK ve içinde sendikamız MYK üyelerinin de bulunduğu bağlı sendikaların MYK üyelerinden oluşan bir heyet 2 Kasım Pazartesi günü İzmir’e giderek yapılan çalışmalara katkı sunmaya çalışmıştır. Bornova Eğit-Der Lokali, KESK Koordinasyon Merkezi olarak belirlenmiş ve çalışmalar bu merkezden koordine edilmeye başlanmıştır. Bayraklı Belediye Başkanlığı başta olmak üzere yerel yönetimlerle ortak şekilde dayanışma faaliyetleri sürdürülmektedir
Salgın etkisini artırarak devam etmektedir. Açıklanan yeni hasta sayılarında yaşanan artış durumun giderek ciddileştiğini göstermektedir. Bu konuda geçerli ve etkili önlemlerin alınması gerektiğini bir kez daha ifade etmek gerekmektedir. Salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı arttıkça yaşanan acı da artmaktadır. Son olarak Bismil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görev yapan eğitim emekçisi Halil Temiz genç yaşta salgından dolayı yaşamını yitirdi. Arkadaşımızın yakınlarına ve sevenlerine sabırlar dileriz. Umarız daha fazla yurttaşımız yaşamını yitirmez.
Değerli Eğitim Emekçileri Değerli Dostlar
1.    2021 Yılı Bütçe Kanunu görüşmeleri TBMM’de başladı. Komisyon görüşmeleri başlayan bütçenin, genel olarak salgını ve gereksinimi olan sosyal kesimlerin ihtiyaçlarını gözetmeden hazırlandığı açıktır. Yaşanan bu olağanüstü koşullarda ihtiyacımız olanın “katılımcı, demokratik, sosyal ve cinsiyet eşitliğini gözeten bir bütçe” olduğunu daha önce ifade etmiştik. Bu konuda konfederasyonumuz KESK koordinesinde mücadelemizi sürdüreceğiz.Milli Eğitim Bakanlığı Bütçesinin yetersizliğine ve Maaşlarımızın enflasyon karşısında erimesine sessiz kalmayacağız..
2.    Uzaktan eğitim süreci parçalı da olsa devam ederken, salgının yoğunluğundan dolayı ailelerin yaşadığı kaygılar, yüz yüze eğitime devam konusunda kesintilere neden olmaktadır. Bu durum nedeniyle de bazı dersler yapılamamaktadır. MEB’in, öğrenci olmadığı için yapılamayan derslerden dolayı öğretmenlerin yaşadığı ek ders kayıplarıyla ilgili soruna artık bir çözüm üretmesi gerekmektedir. Okul öncesi öğretmenleri başta olmak üzere arkadaşlarımızın yaşadığı hak kayıplarına karşı gerekli girişimlerde bulunacağımızın bilinmesini isteriz.
3.    MEB’in tüm kademelerde 23 Kasım tarihinde seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitime geçmeyi planladığına dair bilgilerin basında yer alması ile okulların açılmasına dair tartışma yeniden başladı. Kabine toplantısı sonrasında da bu konuda yeniden bir değerlendirme yapılacağı açıklandı. MEB’in okullarda yüz yüze eğitimin genişletilmesi çalışması ile salgının genel seyri arasında doğrudan bir ilişki olmamasının eksiklik olduğunu ifade etmek gerekiyor. Salgının seyrine göre, okulların açık veya kapalı olmasına dair kararın değişmesi gerekirken, MEB sanki okullar ve öğrenciler salgından hiç etkilenmiyor gibi davranmaya devam ediyor. Oysa bu sürecin tamamen bilimsel veriler, çocuğun üstün yararı, öğretmenlerin ve öğrencilerin sağlığını gözeten şekilde sürdürülmesi gerekmektedir. 24 Ağustos tarihinden bu yana Genel Merkezimize iletilen covid-19 tanısı konulan eğitim emekçilerinin bulunduğu kurum sayıları kaygılarımızı artırmaktadır. MEB’e çağrımız covid-19 pozitif tanısı konulan eğitim emekçilerinin ve kurumlarının bilgilerini düzenli ve şeffaf olarak kamuoyu ile paylaşmasıdır.
4.    2020-2021 Öğretim Yılı için yapılan kredi ve burs başvuruları sırasında sorulan bazı sorular, öğrencileri kimi derneklere yönlendirme amacı taşımaktadır. Bakanlıktan yapılan açıklamada soruların anket amaçlı olduğu ve sonuçları etkilemeyeceği ifade edilse de yapılan uygulamanın dolaylı bir yönlendirme olduğu açıktır. Kamu kurumlarının ve dolayısıyla da kamu yöneticilerinin toplumun tüm kesimlerine eşit mesafede olması bir zorunluluktur. Bu anketi düzenleyenler ve uygulayanlar hakkında gerekli incelemenin başlatılması gerektiğini ifade etmek isteriz.
5.    MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, 2 Kasım 2020 tarihinde yayınladığı bir yazı ile özel okulların 7. ve 11. sınıfları için destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarının açılabileceğini bildirdi. Bu yazı ile özel okulların fiili olarak 2 sınıfında daha yüz yüze eğitime başlanacağı açıktır. MEB özel okullara avantaj sağlamak adına karar almaya son vermeli, eğitimde eşitsizlik yaratacak adımlar atmamalıdır.


Değerli dostlar bildiğiniz gibi 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Konfederasyonumuz KESK’in ve Sendikamız Eğitim Sen’in darbe karşıtı ve her koşulda demokrasi savunuculuğu bilindiği halde sendikamız üyelerinden de görevlerine son verilenler oldu. Görevine son verilen kamu emekçilerinin dosyaları O Hal Komisyonunda görüşülmeye devam ediyor .Belirtilen tarih uzatılmasına ve uzatılan tarihinde bitmeye yaklaşmasına rağmen hala dosyalarına bakılmayan yüzlerce arkadaşımız var. Komisyonun çalışmalarını biran evvel tamamlamasını ve görevine son verilen arkadaşlarımızın daha fazla hak kaybı yaşanmaması adına Komisyonlar ve Mahkemelerce görevlerine iadelerini bekliyoruz.

Değerli Dostlar pandemi sürecinde eğitim alanında yaşanacak sorunları izlemek,ilgili birimlere bildirmek ve çözüm önerileri sunmak üzere oluşturacağımız Eğitim İzleme Kurullarını hayata geçirerek süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz.Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Öğrencilerimizin,eğitim emekçilerinin,halkımızın sağlığına yönelik oluşacak her aksaklığı anında dillendiriyoruz,dillendirmeye devam edeceğiz.
Bu vesile ile 16 Kasımda  başlayacak olan ara tatilde öğretmen arkadaşların çalışmalara uzaktan ulaşımla katılabileceğinin belirtilmesini olumlu buluyor;tüm,öğrenci ve öğretmenlerimize iyi ve sağlıklı bir tatil diliyoruz.
 Eğitim Sen varsa umut var diyor hepinizi saygı ile selamlıyoruz…

        


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,32% 0,24
  • EURO

    35,02% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2282,40% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3847,12% -0,20

GAZETECİ DEMİRAĞ: TURGUT ALTINOK’UN DİPLOMASI SAHTE

YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ

HALKIMIZLA EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE VERECEĞİZ

CEYLAN,ŞOV YAPMADIK İCRAAT YAPTIK…

TÜİK: EKONOMİK GÜVEN ENDEKSİ MART AYINDA 100 OLDU

SAVAŞ: ZOR GÜNLERİ DE HATAY HALKI İLE BİRLİKTE ATLATACAĞIZ

YAVAŞ'TAN ALTINOK'A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"

MANSUR YAVAŞ KALECİK'TE: "İŞLERİ GÜÇLERİ ADAM KARALAMAK. NİYE? DÜZEN DEVAM ETSİN DİYE"

ÖZEL’DEN GENÇLERE: “ASLA ENSEYİ KARARTMAYALIM. GİTMEYİ DÜŞÜNÜRSEK İŞTE O ZAMAN KAYBEDERİZ”

İMAMOĞLU: “DÜRÜSTLÜK SINAVINDA BANA TAM PUANI HÜKÜMET VERDİ. BİN 19 İNCELEMEDEN AKLANMIŞ OLDUK”

YSK'NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

LAİKLİK MECLİSİ'NDEN KURTULMUŞ'A ''LAİKLİK GÜNÜ'' TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP’Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"

MURAT KURUM’UN SEÇİM HEDİYELERİNİ ÇÖPE ATAN MURAT ÜNALMIŞ’TAN AÇIKLAMA: KİMSEYE YALTAKLANMADIM

TİP UZMAN RAPORUNU AÇIKLADI

SAVAŞ: HALK İRADESİ ADİL BİR ŞEKİLDE SANDIĞA YANSIMALI

DEPREMZEDELERLE İFTAR ANLAMLI İFTAR…

HBB SEL VE TAŞKINLARA MÜDAHALE EDİYOR

İSKENDERUN'DA ALEVİ KANAAT ÖNDERİ MEHMET ASLAN'DAN CUMHUR İTTİFAKINA DESTEK

31 MART’TA HATAY’IN KURTULUŞ MÜCADELESİNİ VERECEĞİZ

İSKENDERUN ÇOCUK VE GENÇLERİ DESTEKLEME DERNEĞİ'NE ZİYARET

MSB: IRAK’IN KUZEYİNDE 3 PKK’LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ: FATİH'TE BİR KADINA SALDIRAN ŞÜPHELİ YAKALANDI

CHP ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ GÜRSEL EROL, DEPREMDE EVLERİ YIKILAN HAK SAHİBİ MAĞDURLARI ZİYARET ETTİ

KAYITLI 61 MİLYON 441 BİN 882 SEÇMEN YEREL YÖNETİCELERİNİ SEÇECEK

SAVAŞ: BİZİ BİRBİRİMİZE KIRDIRMAYA ÇALIŞTILAR.

HBB’DEN 20 FARKLI KONTEYNERKENTE ÇOCUK OYUN ALANLARI

ERDOĞAN: "EVLATLARIMIZIN HAYATININ HER ANINDA YANINDA OLACAĞIMIZ BİR SİSTEM KURDUK

BAKANLIKTAN “İNTERNETTEN BEBEK SATIŞI” İDDİASINA İNCELEME

ERDOĞAN, ÇORUM'DA: MUHALEFETİN SIRTINDA YUMURTA KÜFESİ YOK AMA BİZİM VAR

ÖZEL'DEN AKP HÜKÜMETİNİN EMEKLİ POLİTİKASINA ELEŞTİRİ

Yükleniyor


İSKENDERUN ÇOCUK VE GENÇLERİ DESTEKLEME DERNEĞİ'NE ZİYARET

DÖNMEZ İTSO’DA İŞ DÜNYASINA PROJELERİNİ ANLATTI

İSKENDERUN'U YÖNETMEYE GELİYORUZ!

CEYLAN,BELDELER ÜVEY EVLAT DEĞİLDİR!

ASLAN DÖNMEZ’E DESTEĞİNİ AÇIKLADI

DÖNMEZ’DEN SERİ ZİYARETLER

  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 22.2 ° / 14 ° Güneşli
  • Cumartesi 26 ° / 12.3 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13