DAHA FAZLA MÜCADELE ETMEK ZORUNDAYIZ

 İskenderun eğitimsen şube başkanı  Mustafa ÜNSAL;İzmir’de meydana gelen deprem ve yaşanan can kayıplarının acısı, hüznü ve aynı zamanda da alınmayan önlemler, ihmaller öfkemizi artırıyor.

İSKENDERUN 12.11.2020 15:30:23 0
DAHA FAZLA MÜCADELE ETMEK ZORUNDAYIZ

Sermayenin kâr hırsına feda edilen hayatlar içimizi sızlatmaya devam ediyor. Depremin değil alınmayan önlemlerin, uygun olmayan binaların bizleri öldüreceği gerçeği ile artık yüzleşmek zorundayız. Türkiye’nin deprem ülkesi olduğu ve yapılaşmanın bu gerçeğe uygun olması artık çok daha önemli hale geldi. Bir tarafta Ayda ve Elif’le umut etmekten vazgeçmemenin sevincini yaşarken, diğer tarafta da bir babaanne ve dört torununun yiten yaşamlarına tanıklık ettik. Yeni acıların yaşanmaması için tüm yöneticilerin üzerlerine düşeni yapması için daha fazla uyarıda bulunmak, görevlerini eksiksiz yapmaları için daha fazla mücadele etmek zorundayız.
İzmir’de yaşanan depremden hemen sonra KESK İzmir Şubeler Platformu harekete geçmiş ve depremin yaralarının sarılması için dayanışmayı büyütmek için adım atmıştır. Bunun hemen arkasından KESK ve içinde sendikamız MYK üyelerinin de bulunduğu bağlı sendikaların MYK üyelerinden oluşan bir heyet 2 Kasım Pazartesi günü İzmir’e giderek yapılan çalışmalara katkı sunmaya çalışmıştır. Bornova Eğit-Der Lokali, KESK Koordinasyon Merkezi olarak belirlenmiş ve çalışmalar bu merkezden koordine edilmeye başlanmıştır. Bayraklı Belediye Başkanlığı başta olmak üzere yerel yönetimlerle ortak şekilde dayanışma faaliyetleri sürdürülmektedir
Salgın etkisini artırarak devam etmektedir. Açıklanan yeni hasta sayılarında yaşanan artış durumun giderek ciddileştiğini göstermektedir. Bu konuda geçerli ve etkili önlemlerin alınması gerektiğini bir kez daha ifade etmek gerekmektedir. Salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı arttıkça yaşanan acı da artmaktadır. Son olarak Bismil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görev yapan eğitim emekçisi Halil Temiz genç yaşta salgından dolayı yaşamını yitirdi. Arkadaşımızın yakınlarına ve sevenlerine sabırlar dileriz. Umarız daha fazla yurttaşımız yaşamını yitirmez.
Değerli Eğitim Emekçileri Değerli Dostlar
1.    2021 Yılı Bütçe Kanunu görüşmeleri TBMM’de başladı. Komisyon görüşmeleri başlayan bütçenin, genel olarak salgını ve gereksinimi olan sosyal kesimlerin ihtiyaçlarını gözetmeden hazırlandığı açıktır. Yaşanan bu olağanüstü koşullarda ihtiyacımız olanın “katılımcı, demokratik, sosyal ve cinsiyet eşitliğini gözeten bir bütçe” olduğunu daha önce ifade etmiştik. Bu konuda konfederasyonumuz KESK koordinesinde mücadelemizi sürdüreceğiz.Milli Eğitim Bakanlığı Bütçesinin yetersizliğine ve Maaşlarımızın enflasyon karşısında erimesine sessiz kalmayacağız..
2.    Uzaktan eğitim süreci parçalı da olsa devam ederken, salgının yoğunluğundan dolayı ailelerin yaşadığı kaygılar, yüz yüze eğitime devam konusunda kesintilere neden olmaktadır. Bu durum nedeniyle de bazı dersler yapılamamaktadır. MEB’in, öğrenci olmadığı için yapılamayan derslerden dolayı öğretmenlerin yaşadığı ek ders kayıplarıyla ilgili soruna artık bir çözüm üretmesi gerekmektedir. Okul öncesi öğretmenleri başta olmak üzere arkadaşlarımızın yaşadığı hak kayıplarına karşı gerekli girişimlerde bulunacağımızın bilinmesini isteriz.
3.    MEB’in tüm kademelerde 23 Kasım tarihinde seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitime geçmeyi planladığına dair bilgilerin basında yer alması ile okulların açılmasına dair tartışma yeniden başladı. Kabine toplantısı sonrasında da bu konuda yeniden bir değerlendirme yapılacağı açıklandı. MEB’in okullarda yüz yüze eğitimin genişletilmesi çalışması ile salgının genel seyri arasında doğrudan bir ilişki olmamasının eksiklik olduğunu ifade etmek gerekiyor. Salgının seyrine göre, okulların açık veya kapalı olmasına dair kararın değişmesi gerekirken, MEB sanki okullar ve öğrenciler salgından hiç etkilenmiyor gibi davranmaya devam ediyor. Oysa bu sürecin tamamen bilimsel veriler, çocuğun üstün yararı, öğretmenlerin ve öğrencilerin sağlığını gözeten şekilde sürdürülmesi gerekmektedir. 24 Ağustos tarihinden bu yana Genel Merkezimize iletilen covid-19 tanısı konulan eğitim emekçilerinin bulunduğu kurum sayıları kaygılarımızı artırmaktadır. MEB’e çağrımız covid-19 pozitif tanısı konulan eğitim emekçilerinin ve kurumlarının bilgilerini düzenli ve şeffaf olarak kamuoyu ile paylaşmasıdır.
4.    2020-2021 Öğretim Yılı için yapılan kredi ve burs başvuruları sırasında sorulan bazı sorular, öğrencileri kimi derneklere yönlendirme amacı taşımaktadır. Bakanlıktan yapılan açıklamada soruların anket amaçlı olduğu ve sonuçları etkilemeyeceği ifade edilse de yapılan uygulamanın dolaylı bir yönlendirme olduğu açıktır. Kamu kurumlarının ve dolayısıyla da kamu yöneticilerinin toplumun tüm kesimlerine eşit mesafede olması bir zorunluluktur. Bu anketi düzenleyenler ve uygulayanlar hakkında gerekli incelemenin başlatılması gerektiğini ifade etmek isteriz.
5.    MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, 2 Kasım 2020 tarihinde yayınladığı bir yazı ile özel okulların 7. ve 11. sınıfları için destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarının açılabileceğini bildirdi. Bu yazı ile özel okulların fiili olarak 2 sınıfında daha yüz yüze eğitime başlanacağı açıktır. MEB özel okullara avantaj sağlamak adına karar almaya son vermeli, eğitimde eşitsizlik yaratacak adımlar atmamalıdır.


Değerli dostlar bildiğiniz gibi 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Konfederasyonumuz KESK’in ve Sendikamız Eğitim Sen’in darbe karşıtı ve her koşulda demokrasi savunuculuğu bilindiği halde sendikamız üyelerinden de görevlerine son verilenler oldu. Görevine son verilen kamu emekçilerinin dosyaları O Hal Komisyonunda görüşülmeye devam ediyor .Belirtilen tarih uzatılmasına ve uzatılan tarihinde bitmeye yaklaşmasına rağmen hala dosyalarına bakılmayan yüzlerce arkadaşımız var. Komisyonun çalışmalarını biran evvel tamamlamasını ve görevine son verilen arkadaşlarımızın daha fazla hak kaybı yaşanmaması adına Komisyonlar ve Mahkemelerce görevlerine iadelerini bekliyoruz.

Değerli Dostlar pandemi sürecinde eğitim alanında yaşanacak sorunları izlemek,ilgili birimlere bildirmek ve çözüm önerileri sunmak üzere oluşturacağımız Eğitim İzleme Kurullarını hayata geçirerek süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz.Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Öğrencilerimizin,eğitim emekçilerinin,halkımızın sağlığına yönelik oluşacak her aksaklığı anında dillendiriyoruz,dillendirmeye devam edeceğiz.
Bu vesile ile 16 Kasımda  başlayacak olan ara tatilde öğretmen arkadaşların çalışmalara uzaktan ulaşımla katılabileceğinin belirtilmesini olumlu buluyor;tüm,öğrenci ve öğretmenlerimize iyi ve sağlıklı bir tatil diliyoruz.
 Eğitim Sen varsa umut var diyor hepinizi saygı ile selamlıyoruz…

        

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    11189,50%1,65
  • DOLAR

    42,56% 0,08
  • EURO

    49,48% -0,08
  • GRAM ALTIN

    5738,64% -0,12
  • Ç. ALTIN

    9297,33% 0,17

DİPLOMA GERGİNLİĞİ BÜYÜYOR: MAHKEME 2026’YA ERTELEDİ, TEPKİ ÇIĞ GİBİ!

“ÇEKMEKÖY’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU ÇATIŞMAYA DÖNDÜ: 1 POLİS ŞEHİT, 9 KAYITLI SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ!”

“İMAMOĞLU’NUN DURUŞMASINA ULUSLARARASI ÇIKARTMA: SALON DİPLOMASİ SAHASINA DÖNDÜ!”

“ÖZEL EĞİTİMDE UTANÇ GÖRÜNTÜLERİ: OTİZMLİ ÇOCUKLARA İNSANLIK DIŞI MUAMELE!”

“EVİ YIKILANI YİNE EVSİZ BIRAKTILAR: HATAY’DA KONTEYNER KENTTE TAHLİYE KRİZİ!”

“YARGIYA MHP’DEN TARİHİ UYARI: ‘DELİLSİZ TUTUKLAMA ADALET DEĞİL, ZAN YARATIR!’”

“SİLİVRİ’DE KRİTİK GÜN: İMAMOĞLU’NUN DİPLOMA DAVASI SİYASİ DEPREME DÖNDÜ!”

“REYHANLI’DA TÜYLER ÜRPERTEN VAHŞET: 10 YAŞINDAKİ ÇOCUK CANLI CANLI TOPRAĞA GÖMÜLDÜ!”

“DEMİRTAŞ–İMAMOĞLU–KAVALA–ATALAY… SİLİVRİ’DE TARİHİ ZİYARET: ‘TÜRK ANAYASASI ASKIYA ALINIYOR’ UYARISI”

“CEZAEVİNDEN HASTANEYE ‘ACİL SEVK’ ALARMI: MUHİTTİN BÖCEK’İN SAĞLIĞI ERİYOR, HUKUK SUSUYOR!”

REJİM SONRASI YENİ DÖNEM’ MESAJI: ŞARA, SURİYE’NİN GELECEK YOL HARİTASINI AÇIKLADI!

“ESKİŞEHİR’DE SAĞLIK SKANDALI: DOKTORLAR SAHTE RAPOR ÇARKI İDDİASIYLA GÖZALTINDA!”

“İŞ DÜNYASINA ÖFKE, SİYASETE SERZENİŞ: ALTAYLI’DAN SİLİVRİ’DEN EN SERT ÇIKIŞ!”

“BEŞ ÇOCUK BABASI FERYAT ETTİ, KİMSE DUYMADI: KENDİNİ YAKTI, TÜRKİYE YANDI!”

ÖZEL’İN A TAKIMI TAMAMEN YENİLENDİ: PARTİ İÇİ GÜÇ HARİTASI BAŞTAN ÇİZİLDİ!

SİYASİLERE GÜVENMEYİN ÇIKIŞI GÜNDEMİ SARSTI: EMNİYET POLİS HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI!

“TUGAY DEPOSUNDA BÜYÜK SKANDAL: ÇALINTI MALZEMELER ŞÜPHELİLERLE YAKALANDI!”

TANDOĞAN’DAN YÜKSELEN REST:TEK ADAM BÜTÇESİNE BOYUN EĞMEYECEĞİZ!

BAHÇELİ’DEN SERT MESAJ: BEN BOZKURTUM, KANDİL’E DE CİZRE’YE DE GERİ ADIM YOK!

“HATAY’DA ELEKTRİK TELLERİ YANGIN ÇIKARDI, FIRTINA ŞEHRİ ALTÜST ETTİ!”

“HATAY’DA 500 BİN SOSYAL KONUT BAŞLADI”

HATAY’DA TÜYLER ÜRPERTEN CİNAYET: EVDEKİ KAN İZLERİ HER ŞEYİ AÇIĞA ÇIKARDI

40. AĞIR CEZA’DAN SIFIR TAHLİYE! İBB DAVASINDA BEKLENEN OLMADI!

ŞARA'NIN EŞİ İSTANBUL'DA EĞİTİM HAKKINDA KONUŞTU

“DAYANIŞMA DEĞİL, SORUMLULUK”: MANSUR YAVAŞ’TAN ÇARPICI MİTİNG ÇAĞRISI

İMRALI GÖRÜŞMESİNDE FIRTINA: “YAZSAM ORTALIK KARIŞIR” DİYEN TAYYAR’DAN ÇARPICI ÇIKIŞ

KABUL EDİLEN İDDİANAME UYAP'A DÜŞMEDİ: CEZA MUHAKEMESİ Mİ AŞILDI?

İNDİRİM SEVİNCİ 1 HAFTA SÜRDÜ: AKARYAKITTA SOĞUK DUŞ!

“AKP’Lİ İSİMDEN İMAMOĞLU DOSYASINA KÜRTÇE ATASÖZÜ TEPKİSİ”

“İMAMOĞLU DAVASINDA ŞOK PERDE ARKASI: ATAMA ÖNCESİ SUÇ DUYURUSU ORTAYA ÇIKTI!”

Yükleniyor


İSKENDERUN’DA ÖĞRETMENLER, 24 KASIM’DA BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK’ÜN MANEVİ HUZURUNDA

ZİRAAT PARK’TA ŞENLİK VAR! DÖNMEZ’İN İLK NARENCİYE FESTİVALİ BÜYÜK İLGİ TOPLADI

İSKENDERUN’DA CUMHURİYET’İN 102. YILI COŞKUSU…

İSKENDERUN SAHİL PROJESİ TAMAMLANDI: 29 EKİM’DE MURAT KURUM AÇACAK!

İSKENDERUN EKONOMİSİNE DEV KATKI: ATAKAŞ PORT LHM 550’Yİ DEVREYE ALDI

İSKENDERUN’DA KADINLAR BİRBİRİNE GİRDİ! POLİS AYIRMAKTA ZORLANDI

  • Salı 14.5 ° / 11.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Çarşamba 17.8 ° / 11 ° Güneşli
  • Perşembe 16.4 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8