AKLANAMAZSINIZ…

İskenderun Kadın Platformu üyeleri, son günlerde sıkça yaşanan kadın cinayetleri ile ilgili basın açıklaması yapıp çarşı merkezinde oturma eylemi gerçekleştirdiler.

İSKENDERUN 27.08.2019 14:39:37 0
AKLANAMAZSINIZ…

İskenderun Kadın Platformu üyeleri, son günlerde sıkça yaşanan kadın cinayetleri ile ilgili basın açıklaması yapıp çarşı merkezinde oturma eylemi gerçekleştirdiler.
İskenderun Kadın Platformu dönem sözcüsü Hülya Ateş, kadın düşmanı söylem ve politikaların kadınların hayatlarına mal olduğunun altını çizerek, ‘Boşanmayı değil cinayeti engelleyin’ çağrısında bulundu. Ateş açıkamasında: “Son üç günde Ağrı da Emine Nuyan’ı ayrı yaşadığı kocası ‘Gel boşanmayı kabul ediyorum’ diye kandırarak buluşmaya çağırdı ve öldürdü. Konya’da uzaklaştırma kararı almış olan Tuba Erkol’u çocuklarının önünde 20 kere bıçaklayarak öldüren kocası ‘Pişman mısın?’ sorusuna ‘Namus için pişman mı olunur?’ dedi. Kırıkkale’de Emine Bulut, boşandığı kocası tarafından kızının önünde öldürüldü, geriye Emine’nin ‘Ölmek istemiyorum!’ sözleri kaldı. Türkiye’de her gün, her hafta kadın cinayetleri işleniyor.
Hiçbir kadın ölmek, şiddete, tacize, tecavüze maruz bırakılmak istemiyor. İşte tam da bu yüzden erkek şiddetini önleyen yasalara, 6284 sayılı kanuna, İstanbul sözleşmesine, kadınları koruyan mekanizmalara ihtiyacımız var. Ama her gün hayatlarımızı dar eden bu şiddete rağmen birde haklarımız ellerimizden alınmak isteniyor. Kadınlar boşanamasın diye zorunlu arabuluculuk getiriliyor. Şiddet uygulayan erkek evden uzaklaştırılmasın ki canı sıkılmasın deniliyor. İstanbul sözleşmesi feshedilsin sesleri yükseliyor. Bu gibi sözler şiddetin kadın cinayetlerinin ortağı! Üstüne üstlük metrobüsteki tacizci Fatih Özdemir gibi cinsel istismarcılar, katiller serbest bırakılırken kendini savunmak zorunda kalan kadınlar cezalandırılıyor… Biz failleri aklayan şiddeti önleyici mekanizmaları uygulamayan tam tersine şiddetten yine kadınları suçlu bulan düzene isyan ediyoruz!
Biz kadınlar yaşamak istiyoruz! Şiddetin, tacizin; ölüm tehditlerinin ve baskıların olmadığı eşit ve özgür bir hayat istiyoruz!
Erkeklerin kadınlara şiddet uygulamasının nedeni: güç göstermek, öfke boşaltmak, kadınları kontrol etmek ya da cezalandırmaktır.Kadına yönelik şiddetle çocuklara yönelik şiddet arasında sıkı bir ilişki bulunmaktadır. Yani bir evde aile içi şiddet varsa, o evde yüksek ihtimalle çocuklar da şiddet görmektedir. Kadınlar ve çocukların şiddetsiz bir hayat kurabilmeleri için toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılması gerekiyor. Kadınların ve çocuklarının şiddet görmediği bir dünya için kadınların kazanımlarına göz diken, kadın düşmanı söylem ve politikalara karşı mücadele etmek ve toplumsal cinsiyet eşitliliğinin gerçekleşmesi için her alanda çalışmak gerekiyor. Eski eşi tarafından öldürülen Emine katilinin iktidarın kadın düşmanı politikalardır. Kadın mücadelesine ve kazanımlarına doğrudan saldırı olan düzeni tanımıyoruz” 
 Emine Bulut’un 10 yaşındaki kızının ve onlarca insanın gözü önünde vahşice öldürüldü. “Bulut’un son sözleri ‘Ölmek istemiyorum’ oldu. Artık hepimiz, bu cinayetin tanığıyız. Emine Bulut’un katili, Fedai Baran’dır. Emine Bulut’un katili, kadın cinayetlerine iyi hal indirimi uygulayanlardır. Emine Bulut’un katili, kadın cinayetlerini teşvik eden, iktidarın kadın düşmanı politikalarıdır. Emine Bulut’un katili, kadın cinayetlerine sessiz kalanlardır. Emine Bulut’un katili, nafaka hakkını gasp etmeye çalışanlar, sigorta hakkını evlilik şartına bağlayanlardır. 

 

‘İKTİDAR POLİTİKALARINI TEŞHİR EDİYORUZ’


2016 yılında belediyelere atanan kayyumların ilk olarak kadın kurum ve kreşlerini kapattığını gördük 'İktidar, kadınların tüm yaşam alanlarını, faşizan kadın düşmanı politikalarıyla gasp ederek kadın mücadelesini ve kadın kazanımlarını yok etmek istemektedir. 19 Ağustos’ta Amed, Van ve Mardin belediyelerine kayyım atayanların ilk hedefi, bir kadın kazanımı olan eşbaşkanlık statüsü oldu. Bu gaspı protesto etmek isteyenlere yönelik yapılan sert saldırıların sebebini biliyoruz. Halkın verdiği oylarla seçilmiş belediye eşbaşkanlarının hukuksuz bir şekilde görevden alınması ve beraberinde yüzlerce insanın gözaltına alınmasının sebebini biliyoruz. Kadınların mücadele ile elde ettiği kazanımları yok ederek, yerine kadına yönelik şiddetin, taciz ve tecavüzlerin meşrulaştırıldığı, normalleştirildiği kapitalist patriyarkayı inşa etmektir. Kadın mücadelesine ve kazanımlarına doğrudan saldırı olan kayyum düzenini tanımıyoruz. Kadınların yaşamlarını ve haklarını gasp etmeye çalışan iktidar politikalarını teşhir ediyoruz.” 
6284 Koruma Kanunu'nu uygulayın.
İstanbul Sözleşmesi'ni uygulayın.
Şiddeti normalleştiren indirimlere son verin.
Kadınları şiddetten koruyan İstanbul Sözleşmesi, 6284 sayılı yasa gibi mekanizmaları uygulamayanlar, fesh edelim diyenler, zorunlu arabuluculuk getirenler, “boşandığı için” kızının önünde öldürülen #EmineBulut cinayetine ortak..
Kadınları duyun: #Ölmekİstemiyorum.
Kadın cinayetlerinde iyi hal indirimi ve cezasızlık devam ediyor, 6284 sayılı kanun ve İstanbul Sözleşmesi etkin bir şekilde uygulanmıyor.
Kadınlar her gün erkekler tarafından, öldürülüyor
İktidar seyrediyor!
Erkek Adalet değil, gerçek Adalet istiyoruz
1 Ağustos 2014'te yürürlüğe giren İstanbul Sözleşmesi kadınlara yönelik her türlü şiddetin önlenmesini sağlayan uluslararasıantlaşmadır. Ancak egemen erkek yargının politik yaklaşımlarıyla katiler iyi hal indirimi almakta, şiddetin önü açılmaktadır.
AKLANAMAZSINIZ
Çağrımız tüm kadınlara;
Vahşice öldürülen #EmineBulut, yaşam hakkı elinden alınan son kadın olsun diye yılmadan mücadele edelim. Kadın cinayetlerini durduracağız.
Emine Bulut, kadın cinayetlerinin çözüm yolu olan İstanbul Sözleşmesi’ne saldırının, geride kalan küçük kız kardeşimiz tüm toplumun geleceğinin sembolüdür. Ant olsun ki, kadınları da çocukları da yaşatacak, geleceği mutlaka kazanacağız.' dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,26% 0,01
  • EURO

    51,26% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6404,70% -3,26
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

İlgili Haberler


EŞEL MOBİL BİTTİ: MOTORİNE DEV ZAM KAPIDA, FİYATLAR UÇACAK

BODRUM’DA KORKU DOLU SABAH: MARİNADA YANGIN, 8 YAT KÜL OLDU

Acılı babadan yürek yakan sözler: “Oğlum iyilik yaparken öldürüldü”

GENÇ FUTBOLCU CİNAYETİNDE DİKKAT ÇEKEN İSİM: SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR

EMEKLİ BEKLEDİ, İKRAMİYE ARTMADI: AKP BİNASINDAKİ GÖRÜNTÜLER TEPKİ ÇEKTİ

SAĞLIKTA ‘BAŞARI HİKAYESİ’ VURGUSU: ERDOĞAN’DAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

TRUMP’TAN AVRUPA’YA SERT SÖZLER: “KORKAKLAR, ABD’SİZ NATO KAĞITTAN KAPLAN”

ADANA’DA PANİK YARATAN SİRENLER: İNCİRLİK ÜSSÜ’NDEN AÇIKLAMA GELDİ

“KANUN DAR GELİYOR” EMNİYETTE YENİ DÖNEMİN SİNYALİ

POMPADA ŞOK! MOTORİNE 5,18 TL ZAM: FİYATLAR 70’İ AŞTI

“AYNI SAVAŞA İKİ FARKLI SÜRE!” Netanyahu’dan Çifte Mesaj Krizi

ANTALYA’DA KORKUNÇ YANGIN: ANNE VE 5 ÇOCUĞU YAŞAMINI YİTİRDİ

MİLLET İRADESİ MİTİNGİNE MÜDAHALE: GÖZALTINA ALINAN 4 KİŞİDEN 2’Sİ TUTUKLANDI!

BAKAN GÜLER HATAY’DAN SESLENDİ: TÜRKİYE TEYAKKUZDA, HER TÜRLÜ TEDBİR MASADA!

İSKENDERUN’DA SU KRİZİ: ŞEBEKEYE KİRLİ SU KARIŞTI

YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN ULUSLARARASI BAŞARI: ILGIN DEVRİM BOURNEMOUTH UNİVERSİTY’DE

“DANIŞTAY DEVREYE GİRDİ! MEB’DEN ‘RAMAZAN GENELGESİ’ İÇİN SAVUNMA İSTENDİ”

“BAKAN ÇİFTÇİ AÇIKLADI: BAYRAMDA ‘RADAR TUZAĞI’ YOK”

“TRUMP’TAN İRAN’A AÇIK TEHDİT: GÜNEY PARS’I TAMAMEN YOK EDERİZ”

“MAÇ BİTTİ, KRİZ BAŞLADI: LIVERPOOL–GALATASARAY MAÇINA İNCELEME”

“BODRUM’DA SKANDAL İDDİA: ÖZBEK KADINI İNŞAATA GÖTÜRÜP İSTİSMAR ETTİLER”

“EKITIKE’DEN SINIRLARI ZORLAYAN SÖZLER: ‘DAHA FAZLA ATABİLİRDİK’”

“12 LİRANIN PEŞİNE DÜŞTÜLER! KIZILAY’IN İHTAR MASRAFI BORCU KATLADI”

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜRLEK İDDİASI: TAKSİT BELGESİNİ PAYLAŞTI

ÖZGÜR ÖZEL: “BİZ BİTMEDİ DEMEDEN BİTMEZ DEDİK, BİR YIL SONRA YİNE AYNI MEYDANDAYIZ”

AKARYAKITTA DEPREM: MOTORİNE DEV ZAM YOLDA

“AKP’SİZ BAYRAM” CHP 17 PARTİYLE GÖRÜŞECEK, KRİTİK TERCİH GÜNDEMDE

“4 TAŞINMAZIM VAR” DEDİ, BELGEYİ GÖSTERDİ! GÜRLEK’TEN MAL VARLIĞI ÇIKIŞI

CHP’DEN AKIN GÜRLEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İBB DAVASINDA YARGILAMA SÜRÜYOR: 107 TUTUKLU BAYRAMDA CEZAEVİNDE

Yükleniyor

loading

İSKENDERUN’DA SU KRİZİ: ŞEBEKEYE KİRLİ SU KARIŞTI

İSKENDERUN’DA AİLE İÇİ TARTIŞMA ÖLÜMLE BİTTİ:EŞİNİ ÖLDÜREN KADIN TUTUKLANDI

ATAKAŞ’TAN EKONOMİK SAVAŞIN ORTASINDA EZBER BOZAN DURUŞ: "TEK BİR ÇALIŞANIMIZI BİLE İŞTEN ÇIKARMADIK!

ÜRETEN, DEĞER KATAN VE GELECEĞİ ŞEKİLLENDİREN TÜM KADINLARIN YANINDAYIZ.

YIKIM BAŞLADI, BİNA BİR ANDA ÇÖKTÜ: İSKENDERUN’DA KORKU DOLU GECE

ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ

YILMAZ’DAN GÖREV SİNYALİ: “MECLİS ‘DEVAM’ DERSE BİR DÖNEM DAHA HAZIRIM”

  • Cumartesi 15.9 ° / 6.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 13.2 ° / 6.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 15.7 ° / 6.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17