AKLANAMAZSINIZ…

İskenderun Kadın Platformu üyeleri, son günlerde sıkça yaşanan kadın cinayetleri ile ilgili basın açıklaması yapıp çarşı merkezinde oturma eylemi gerçekleştirdiler.

İSKENDERUN 27.08.2019 14:39:37 0
AKLANAMAZSINIZ…

İskenderun Kadın Platformu üyeleri, son günlerde sıkça yaşanan kadın cinayetleri ile ilgili basın açıklaması yapıp çarşı merkezinde oturma eylemi gerçekleştirdiler.
İskenderun Kadın Platformu dönem sözcüsü Hülya Ateş, kadın düşmanı söylem ve politikaların kadınların hayatlarına mal olduğunun altını çizerek, ‘Boşanmayı değil cinayeti engelleyin’ çağrısında bulundu. Ateş açıkamasında: “Son üç günde Ağrı da Emine Nuyan’ı ayrı yaşadığı kocası ‘Gel boşanmayı kabul ediyorum’ diye kandırarak buluşmaya çağırdı ve öldürdü. Konya’da uzaklaştırma kararı almış olan Tuba Erkol’u çocuklarının önünde 20 kere bıçaklayarak öldüren kocası ‘Pişman mısın?’ sorusuna ‘Namus için pişman mı olunur?’ dedi. Kırıkkale’de Emine Bulut, boşandığı kocası tarafından kızının önünde öldürüldü, geriye Emine’nin ‘Ölmek istemiyorum!’ sözleri kaldı. Türkiye’de her gün, her hafta kadın cinayetleri işleniyor.
Hiçbir kadın ölmek, şiddete, tacize, tecavüze maruz bırakılmak istemiyor. İşte tam da bu yüzden erkek şiddetini önleyen yasalara, 6284 sayılı kanuna, İstanbul sözleşmesine, kadınları koruyan mekanizmalara ihtiyacımız var. Ama her gün hayatlarımızı dar eden bu şiddete rağmen birde haklarımız ellerimizden alınmak isteniyor. Kadınlar boşanamasın diye zorunlu arabuluculuk getiriliyor. Şiddet uygulayan erkek evden uzaklaştırılmasın ki canı sıkılmasın deniliyor. İstanbul sözleşmesi feshedilsin sesleri yükseliyor. Bu gibi sözler şiddetin kadın cinayetlerinin ortağı! Üstüne üstlük metrobüsteki tacizci Fatih Özdemir gibi cinsel istismarcılar, katiller serbest bırakılırken kendini savunmak zorunda kalan kadınlar cezalandırılıyor… Biz failleri aklayan şiddeti önleyici mekanizmaları uygulamayan tam tersine şiddetten yine kadınları suçlu bulan düzene isyan ediyoruz!
Biz kadınlar yaşamak istiyoruz! Şiddetin, tacizin; ölüm tehditlerinin ve baskıların olmadığı eşit ve özgür bir hayat istiyoruz!
Erkeklerin kadınlara şiddet uygulamasının nedeni: güç göstermek, öfke boşaltmak, kadınları kontrol etmek ya da cezalandırmaktır.Kadına yönelik şiddetle çocuklara yönelik şiddet arasında sıkı bir ilişki bulunmaktadır. Yani bir evde aile içi şiddet varsa, o evde yüksek ihtimalle çocuklar da şiddet görmektedir. Kadınlar ve çocukların şiddetsiz bir hayat kurabilmeleri için toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılması gerekiyor. Kadınların ve çocuklarının şiddet görmediği bir dünya için kadınların kazanımlarına göz diken, kadın düşmanı söylem ve politikalara karşı mücadele etmek ve toplumsal cinsiyet eşitliliğinin gerçekleşmesi için her alanda çalışmak gerekiyor. Eski eşi tarafından öldürülen Emine katilinin iktidarın kadın düşmanı politikalardır. Kadın mücadelesine ve kazanımlarına doğrudan saldırı olan düzeni tanımıyoruz” 
 Emine Bulut’un 10 yaşındaki kızının ve onlarca insanın gözü önünde vahşice öldürüldü. “Bulut’un son sözleri ‘Ölmek istemiyorum’ oldu. Artık hepimiz, bu cinayetin tanığıyız. Emine Bulut’un katili, Fedai Baran’dır. Emine Bulut’un katili, kadın cinayetlerine iyi hal indirimi uygulayanlardır. Emine Bulut’un katili, kadın cinayetlerini teşvik eden, iktidarın kadın düşmanı politikalarıdır. Emine Bulut’un katili, kadın cinayetlerine sessiz kalanlardır. Emine Bulut’un katili, nafaka hakkını gasp etmeye çalışanlar, sigorta hakkını evlilik şartına bağlayanlardır. 

 

‘İKTİDAR POLİTİKALARINI TEŞHİR EDİYORUZ’


2016 yılında belediyelere atanan kayyumların ilk olarak kadın kurum ve kreşlerini kapattığını gördük 'İktidar, kadınların tüm yaşam alanlarını, faşizan kadın düşmanı politikalarıyla gasp ederek kadın mücadelesini ve kadın kazanımlarını yok etmek istemektedir. 19 Ağustos’ta Amed, Van ve Mardin belediyelerine kayyım atayanların ilk hedefi, bir kadın kazanımı olan eşbaşkanlık statüsü oldu. Bu gaspı protesto etmek isteyenlere yönelik yapılan sert saldırıların sebebini biliyoruz. Halkın verdiği oylarla seçilmiş belediye eşbaşkanlarının hukuksuz bir şekilde görevden alınması ve beraberinde yüzlerce insanın gözaltına alınmasının sebebini biliyoruz. Kadınların mücadele ile elde ettiği kazanımları yok ederek, yerine kadına yönelik şiddetin, taciz ve tecavüzlerin meşrulaştırıldığı, normalleştirildiği kapitalist patriyarkayı inşa etmektir. Kadın mücadelesine ve kazanımlarına doğrudan saldırı olan kayyum düzenini tanımıyoruz. Kadınların yaşamlarını ve haklarını gasp etmeye çalışan iktidar politikalarını teşhir ediyoruz.” 
6284 Koruma Kanunu'nu uygulayın.
İstanbul Sözleşmesi'ni uygulayın.
Şiddeti normalleştiren indirimlere son verin.
Kadınları şiddetten koruyan İstanbul Sözleşmesi, 6284 sayılı yasa gibi mekanizmaları uygulamayanlar, fesh edelim diyenler, zorunlu arabuluculuk getirenler, “boşandığı için” kızının önünde öldürülen #EmineBulut cinayetine ortak..
Kadınları duyun: #Ölmekİstemiyorum.
Kadın cinayetlerinde iyi hal indirimi ve cezasızlık devam ediyor, 6284 sayılı kanun ve İstanbul Sözleşmesi etkin bir şekilde uygulanmıyor.
Kadınlar her gün erkekler tarafından, öldürülüyor
İktidar seyrediyor!
Erkek Adalet değil, gerçek Adalet istiyoruz
1 Ağustos 2014'te yürürlüğe giren İstanbul Sözleşmesi kadınlara yönelik her türlü şiddetin önlenmesini sağlayan uluslararasıantlaşmadır. Ancak egemen erkek yargının politik yaklaşımlarıyla katiler iyi hal indirimi almakta, şiddetin önü açılmaktadır.
AKLANAMAZSINIZ
Çağrımız tüm kadınlara;
Vahşice öldürülen #EmineBulut, yaşam hakkı elinden alınan son kadın olsun diye yılmadan mücadele edelim. Kadın cinayetlerini durduracağız.
Emine Bulut, kadın cinayetlerinin çözüm yolu olan İstanbul Sözleşmesi’ne saldırının, geride kalan küçük kız kardeşimiz tüm toplumun geleceğinin sembolüdür. Ant olsun ki, kadınları da çocukları da yaşatacak, geleceği mutlaka kazanacağız.' dedi.


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

AKP'Lİ YENİŞEHİRLİOĞLU'NDAN "ROLEX" SAAT AÇIKLAMASI

AKP'Lİ ZEYBEKCİ: . İSRAİL İLE TİCARETİN SÜRMESİ GEREKTİĞİNİ SAVUNDU

İZMİR VE YALOVA'DA İKİ ALAN TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ OLARAK BELİRLENDİ

ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELİĞİ'NE PROF. DR. ÖMER ÇINAR SEÇİLDİ

ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI, RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI...

ERDOĞAN İMZALADI: AVRUPA'DAN GETİRİLECEK EŞYA VE İLAÇLARDA VERGİ ORANI ARTIRILDI

İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL'DEN TOPRAK KAYMASI AÇIKLAMASI: 30 EV VE TOPLAM 114 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

MANSUR YAVAŞ: "PROJE YAPIYORUZ' ADI ALTINDA LÜKS BELEDİYE BİNALARI YAPMAK DOĞRU DEĞİL. BÖYLE YAPINCA İŞTE FAHİŞ MİKTARLI BORÇLAR ORTAYA ÇIKIYOR"

CHP’Lİ ÖZTÜRKMEN MÜLAKAT SKANDALININ BELGELERİNİ PAYLAŞTI

KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"

KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI EYÜP KAHVECİ: İLK İCRAATIMIZ İSRAF KÜLTÜRÜNÜ ORTADAN KALDIRMAK

ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL'İ ATİNA'YA DAVET ETTİ

AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK

MERKEZ BANKASI ANKETİNDE YIL SONU DOLAR VE ENFLASYON TAHMİNİ

İRAN DEVLET HABER AJANSI IRNA, BU SABAH ASKIYA ALINAN SİVİL UÇUŞLARIN YENİDEN NORMALE DÖNDÜĞÜNÜ DUYURDU

AKP’DEN GÖREVİ DEVRALAN CHP'Lİ MAZGİRT BELEDİYE BAŞKANI TAYHAVA: BELEDİYEMİZİN ŞU AN 45 MİLYON 534 BİN LİRA BORCU VAR, İCRALAR HARİÇ

İMAMOĞLU: DİLERİM, FİLİSTİNLİ VE UKRAYNALI ÇOCUKLAR, EN KISA ZAMANDA BARIŞ VE HUZUR DOLU BİR HAYATA KAVUŞURLAR

İZMİR'DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM... İZMİR VALİSİ ELBAN: "VALİLİĞİMİZE BİLDİRİLEN HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK BULUNMAMAKTADIR"

CHP'DE YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ BELLİ OLDU

"HAFTA SONU KAFE VE RESTORANLARA GİTMEYİN"ÇAĞRISI

AKP VE MHP GRUPLARINDAN CHP'YE TAZİYE ZİYARETİ

TOKAT SULUSARAY'DA 5.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

AFAD: YOZGAT İLİMİZDE 2 KATLI BİR EV İLE TOKAT İLİMİZİN SULUSARAY İLÇESİNDE 5 AHIRIN ETKİLENDİĞİNE DAİR İHBARLAR ALINDI

TAKSİCİYİ ÖLDÜREN ŞÜPHELİ İFADESİNDE, "ÜCRET YÜZÜNDEN TARTIŞMIŞ OLSAK DA ARAÇTAN PARA ÇALMAK İÇİN BİNMİŞTİM" DEDİ

SARIYER’DE TAKSİCİYİ ÖLDÜREN İRANLI ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

İBB MECLİSİ’NDE MHP VE BBP GRUP KURDU

İETT'NİN 2023 FAALİYET RAPORU İBB MECLİSİ'NDE KABUL EDİLDİ...

AFAD: "YOZGAT VE TOKAT İLLERİNDEKİ 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZLERİNE TOPLAM 231 İHBAR GELMİŞTİR, CAN KAYBI BULUNMAMAKTADIR"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "BATILI ÜLKELERİN TEK SES OLARAK İSRAİL'E 'DUR' DEMELERİ GEREKİYOR"

KAVALA VE DEMİRTAŞ ŞARTI KONMUŞTU: BAKAN FİDAN, HOLLANDA'YA GİDİYOR

Yükleniyor


DÖNMEZ’DEN KAYMAKAM DEMİRYÜREK’E ZİYARET

İSKENDERUN’DA CAMİYE ÖRÜMCEK ADAM MASKESİYLE GİDEN ŞAHISA POLİS EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ

DÖNMEZ, MAZBATASINI ALARAK GÖREVE BAŞLADI

İSKENDERUN BİZİM MEHMET DEDİ…

CEYLAN,BUGÜN VERDİĞİMİZ SÖZLERİN YARIN ARKASINDA DURACAĞIZ

DÖNMEZ'E BEKBELEDE YOĞUN İLGİ...

BAYIR BUCAK TÜRKMENLERİ OLARAK NAZMİ CEYLAN'I DESTEKLİYORUZ

  • Cumartesi 24.1 ° / 10.7 ° false
  • Pazar 23.3 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 23 ° / 10.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16