AKLANAMAZSINIZ…

İskenderun Kadın Platformu üyeleri, son günlerde sıkça yaşanan kadın cinayetleri ile ilgili basın açıklaması yapıp çarşı merkezinde oturma eylemi gerçekleştirdiler.

İSKENDERUN 27.08.2019 14:39:37 0
AKLANAMAZSINIZ…

İskenderun Kadın Platformu üyeleri, son günlerde sıkça yaşanan kadın cinayetleri ile ilgili basın açıklaması yapıp çarşı merkezinde oturma eylemi gerçekleştirdiler.
İskenderun Kadın Platformu dönem sözcüsü Hülya Ateş, kadın düşmanı söylem ve politikaların kadınların hayatlarına mal olduğunun altını çizerek, ‘Boşanmayı değil cinayeti engelleyin’ çağrısında bulundu. Ateş açıkamasında: “Son üç günde Ağrı da Emine Nuyan’ı ayrı yaşadığı kocası ‘Gel boşanmayı kabul ediyorum’ diye kandırarak buluşmaya çağırdı ve öldürdü. Konya’da uzaklaştırma kararı almış olan Tuba Erkol’u çocuklarının önünde 20 kere bıçaklayarak öldüren kocası ‘Pişman mısın?’ sorusuna ‘Namus için pişman mı olunur?’ dedi. Kırıkkale’de Emine Bulut, boşandığı kocası tarafından kızının önünde öldürüldü, geriye Emine’nin ‘Ölmek istemiyorum!’ sözleri kaldı. Türkiye’de her gün, her hafta kadın cinayetleri işleniyor.
Hiçbir kadın ölmek, şiddete, tacize, tecavüze maruz bırakılmak istemiyor. İşte tam da bu yüzden erkek şiddetini önleyen yasalara, 6284 sayılı kanuna, İstanbul sözleşmesine, kadınları koruyan mekanizmalara ihtiyacımız var. Ama her gün hayatlarımızı dar eden bu şiddete rağmen birde haklarımız ellerimizden alınmak isteniyor. Kadınlar boşanamasın diye zorunlu arabuluculuk getiriliyor. Şiddet uygulayan erkek evden uzaklaştırılmasın ki canı sıkılmasın deniliyor. İstanbul sözleşmesi feshedilsin sesleri yükseliyor. Bu gibi sözler şiddetin kadın cinayetlerinin ortağı! Üstüne üstlük metrobüsteki tacizci Fatih Özdemir gibi cinsel istismarcılar, katiller serbest bırakılırken kendini savunmak zorunda kalan kadınlar cezalandırılıyor… Biz failleri aklayan şiddeti önleyici mekanizmaları uygulamayan tam tersine şiddetten yine kadınları suçlu bulan düzene isyan ediyoruz!
Biz kadınlar yaşamak istiyoruz! Şiddetin, tacizin; ölüm tehditlerinin ve baskıların olmadığı eşit ve özgür bir hayat istiyoruz!
Erkeklerin kadınlara şiddet uygulamasının nedeni: güç göstermek, öfke boşaltmak, kadınları kontrol etmek ya da cezalandırmaktır.Kadına yönelik şiddetle çocuklara yönelik şiddet arasında sıkı bir ilişki bulunmaktadır. Yani bir evde aile içi şiddet varsa, o evde yüksek ihtimalle çocuklar da şiddet görmektedir. Kadınlar ve çocukların şiddetsiz bir hayat kurabilmeleri için toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılması gerekiyor. Kadınların ve çocuklarının şiddet görmediği bir dünya için kadınların kazanımlarına göz diken, kadın düşmanı söylem ve politikalara karşı mücadele etmek ve toplumsal cinsiyet eşitliliğinin gerçekleşmesi için her alanda çalışmak gerekiyor. Eski eşi tarafından öldürülen Emine katilinin iktidarın kadın düşmanı politikalardır. Kadın mücadelesine ve kazanımlarına doğrudan saldırı olan düzeni tanımıyoruz” 
 Emine Bulut’un 10 yaşındaki kızının ve onlarca insanın gözü önünde vahşice öldürüldü. “Bulut’un son sözleri ‘Ölmek istemiyorum’ oldu. Artık hepimiz, bu cinayetin tanığıyız. Emine Bulut’un katili, Fedai Baran’dır. Emine Bulut’un katili, kadın cinayetlerine iyi hal indirimi uygulayanlardır. Emine Bulut’un katili, kadın cinayetlerini teşvik eden, iktidarın kadın düşmanı politikalarıdır. Emine Bulut’un katili, kadın cinayetlerine sessiz kalanlardır. Emine Bulut’un katili, nafaka hakkını gasp etmeye çalışanlar, sigorta hakkını evlilik şartına bağlayanlardır. 

 

‘İKTİDAR POLİTİKALARINI TEŞHİR EDİYORUZ’


2016 yılında belediyelere atanan kayyumların ilk olarak kadın kurum ve kreşlerini kapattığını gördük 'İktidar, kadınların tüm yaşam alanlarını, faşizan kadın düşmanı politikalarıyla gasp ederek kadın mücadelesini ve kadın kazanımlarını yok etmek istemektedir. 19 Ağustos’ta Amed, Van ve Mardin belediyelerine kayyım atayanların ilk hedefi, bir kadın kazanımı olan eşbaşkanlık statüsü oldu. Bu gaspı protesto etmek isteyenlere yönelik yapılan sert saldırıların sebebini biliyoruz. Halkın verdiği oylarla seçilmiş belediye eşbaşkanlarının hukuksuz bir şekilde görevden alınması ve beraberinde yüzlerce insanın gözaltına alınmasının sebebini biliyoruz. Kadınların mücadele ile elde ettiği kazanımları yok ederek, yerine kadına yönelik şiddetin, taciz ve tecavüzlerin meşrulaştırıldığı, normalleştirildiği kapitalist patriyarkayı inşa etmektir. Kadın mücadelesine ve kazanımlarına doğrudan saldırı olan kayyum düzenini tanımıyoruz. Kadınların yaşamlarını ve haklarını gasp etmeye çalışan iktidar politikalarını teşhir ediyoruz.” 
6284 Koruma Kanunu'nu uygulayın.
İstanbul Sözleşmesi'ni uygulayın.
Şiddeti normalleştiren indirimlere son verin.
Kadınları şiddetten koruyan İstanbul Sözleşmesi, 6284 sayılı yasa gibi mekanizmaları uygulamayanlar, fesh edelim diyenler, zorunlu arabuluculuk getirenler, “boşandığı için” kızının önünde öldürülen #EmineBulut cinayetine ortak..
Kadınları duyun: #Ölmekİstemiyorum.
Kadın cinayetlerinde iyi hal indirimi ve cezasızlık devam ediyor, 6284 sayılı kanun ve İstanbul Sözleşmesi etkin bir şekilde uygulanmıyor.
Kadınlar her gün erkekler tarafından, öldürülüyor
İktidar seyrediyor!
Erkek Adalet değil, gerçek Adalet istiyoruz
1 Ağustos 2014'te yürürlüğe giren İstanbul Sözleşmesi kadınlara yönelik her türlü şiddetin önlenmesini sağlayan uluslararasıantlaşmadır. Ancak egemen erkek yargının politik yaklaşımlarıyla katiler iyi hal indirimi almakta, şiddetin önü açılmaktadır.
AKLANAMAZSINIZ
Çağrımız tüm kadınlara;
Vahşice öldürülen #EmineBulut, yaşam hakkı elinden alınan son kadın olsun diye yılmadan mücadele edelim. Kadın cinayetlerini durduracağız.
Emine Bulut, kadın cinayetlerinin çözüm yolu olan İstanbul Sözleşmesi’ne saldırının, geride kalan küçük kız kardeşimiz tüm toplumun geleceğinin sembolüdür. Ant olsun ki, kadınları da çocukları da yaşatacak, geleceği mutlaka kazanacağız.' dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16761,58%0,39
  • DOLAR

    43,95% 0,16
  • EURO

    51,83% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7325,73% -0,08
  • Ç. ALTIN

    11819,10% 0,00

AYM BAŞKANI’NDAN KRİTİK DOSYALARLA İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

MERKEZ BANKASI REZERVLERİNDE 5,7 MİLYAR DOLARLIK ERİME

AVRUPALI BELEDİYE BAŞKANLARININ ZİYARET TALEBİNE İKİNCİ KEZ RET: SİLİVRİ GÜNDEMİ ULUSLARARASI BOYUTA TAŞINDI

MSÜ HAVA HARP OKULU’NDA FLAŞ OPERASYON: UYUŞTURUCU İDDİASI GÜNDEMDE

TRT DİZİSİNDE FLAŞ DEĞİŞİM: İSMAİL HACIOĞLU GİTTİ, YERİNE GELEN İSİM ŞAŞIRTTI

YARIN GÖRÜLECEKTİ AMA GÖRÜLMEDİ: İMAMOĞLU’NUN ‘ÇİRKİN’ DAVASI KAPANDI

KÖPRÜ ÖZELLEŞTİRMESİ SORUSU KRİZE DÖNDÜ: İKİ BAKAN TOPU ERDOĞAN’A ATTI

“ŞİKÂYETİ BEN İNCELEYECEĞİM” ELEŞTİRİLERİNE GÜRLEK’TEN NET AÇIKLAMA

“HATAY’I VERİN” SÖZLERİ KRİZ YARATTI: TEPKİLER PEŞ PEŞE

HATAY ÜZERİNDEN PROVOKASYON:ÖNTÜRK’TEN SERT YANIT

DEPREMZEDELER AYAĞA KALKTI: TOKİ FİYATLARINA KARŞI 11 İLDEN ORTAK İMZA

HATAY’I HEDEF ALDI! ABD’Lİ MİCHAEL RUBİN’DEN SKANDAL SÖZLER

ERDOĞAN VE TEKİN’DEN LAİKLİK BİLDİRİSİNE SERT HAMLE: 168 İMZACIYA DAVA AÇILDI

YILLAR SÜREN İHALE SORUŞTURMASI BİTTİ: ÇERÇİOĞLU İÇİN BERAAT KARARI

DEVLET OKULUNDAN VELİLERE MESAJ: PERSONEL MAAŞI İÇİN BAĞIŞ TALEBİ

İMAMOĞLU’NDAN İBB SORUŞTURMASINA ŞOK YANIT: “5 YIL DENETLEDİNİZ, SUÇ BULAMADINIZ!”

ERDOĞAN İMZAYI ATTI, TSK’DE 43 YILLIK YÖNETMELİK TARİHE KARIŞTI

KAMU BANKASINDA REKLAM SKANDALI: MİLYARLAR TEK ADRESE GİTTİ İDDİASI

TBMM’DE GERGİN GÜNDEM: BAHÇELİ’NİN SÖZLERİNE DERVİŞOĞLU’NDAN TEPKİ

10 TONLUK UYUŞTURUCU AĞINA BÜYÜK DARBE: 42 ŞİRKET VE 135 TAŞINMAZA EL KONDU

BALIKESİR’DE F-16 FACİASI: PİLOT ŞEHİT OLDU, SORUŞTURMA BAŞLATILDI

SAVCI İSTEDİ, MAHKEME REDDETTİ: CHP KURULTAY DAVASI AYRI YÜRÜYECEK

ORTAOKULDA ÇOCUKLARA CEMAAT YEMİNİ OKUTULDU: GÖRÜNTÜLER TEPKİ ÇEKTİ

SİYASETİN GÜNDEMİNE OTURAN SÖZLER: ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A DİPLOMA RESTİ

İTO MECLİSİ’NDE ÇARPICI SUNUM: ÇOCUKLAR VE GENÇ KIZLAR ÜZERİNE SARSICI İDDİALAR

3 YENİ FEZLEKE MECLİS’TE: CHP LİDERİ VE İKİ VEKİLE DOKUNULMAZLIK SÜRECİ BAŞLADI

BAHÇELİ’DEN MUHALEFETE SERT MESAJLAR: RAMAZAN TARTIŞMASI VE “TERÖRSÜZ TÜRKİYE” VURGUSU

YIKIM BAŞLADI, BİNA BİR ANDA ÇÖKTÜ: İSKENDERUN’DA KORKU DOLU GECE

LGS’DE KRİTİK DEĞİŞİKLİK: KÖKLÜ LİSELERDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ İDDİASI: 7 İSİM KONUŞULUYOR

Yükleniyor


ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ

YILMAZ’DAN GÖREV SİNYALİ: “MECLİS ‘DEVAM’ DERSE BİR DÖNEM DAHA HAZIRIM”

YÜZYILIN FELAKETİ UNUTULMADI: İSKENDERUN’DA DUYGU DOLU ANMA YÜRÜYÜŞÜ

İSKENDERUN’DA GENÇ KADIN SOSYAL MEDYADA KANDIRILDI, TECAVÜZE UĞRADI

BELEDİYE PERSONELİ ARTIK TERZİLİK YAPIYOR: İSKOOP ATÖLYELERİNDE GÜNDE 600 PARÇA ÜRETİM!

İSKENDERUN DEVLET HASTANESİ’NDE YENİ DÖNEM: BAŞHEKİMLİK KOLTUĞUNA ADEM SARI OTURDU!

  • Cuma 12.2 ° / 2.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 12.6 ° / 2.1 ° Güneşli
  • Pazar 12.8 ° / 2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 23 15 0 8 31 53
3.TRABZONSPOR A.Ş. 23 14 3 6 18 48
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 23 12 4 7 15 43
5.GÖZTEPE A.Ş. 23 11 4 8 11 41
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 23 10 7 6 14 36
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 23 7 6 10 -2 31
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 23 7 9 7 -10 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 23 5 10 8 -8 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 23 6 12 5 -14 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 23 4 11 8 -12 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 23 3 10 10 -25 19
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 23 3 16 4 -22 13