TOPLUMA ÖNCÜLÜK ETMELİYİZ

Tarım öğretiminin 172. Yılı Ziraat Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen program ile kutlandı. Ziraat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Kaya, Prog

Hatay 11.01.2018 14:14:59 0
TOPLUMA ÖNCÜLÜK ETMELİYİZ

Programın açılış konuşmasını yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okan Şener:  “ Özellikle son 100 yılda yaşanan teknolojik gelişmeler, insanların yaşam şartlarını ve yaşam koşullarını değiştirmesine rağmen tarımsal üretimle gerçekleştirilecek beslenme ihtiyacı hiç değişmemiştir. Son yıllarda gelişen sanayileşme ile birlikte tarım alanları hızla daraldı, bunun etkisiyle tarım alanlarını daha verimli kullanma ve sürdürülebilir tarım bütün ülkelerin tarım politikaların ana hedefi haline geldi. “ dedi.

Progen tohum ile imzalanacak olan protokole de değinen Prof. Dr. Şener protokolün tarım eğitimine büyük katkılar sağlayacağını söyledi.

Dekan Şener’den sonra kürsüye gelen Ziraat Mühendisleri Hatay Şube Başkanı Ahmet Sever tarımsal öğretimde 172 yıllık köklü bir geçmişe sahip olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

ÜLKEMİZ TARIM ÜLKESİ

Yapılan konuşmalar sonrası kürsüye gelen Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Kaya, ülkemizin bir tarım ülkesi olmasına rağmen izlenen yanlış politikalar neticesinde tarım ürünleri ithal eden bir ülkeye dönüştüğünü söyledi. Tüm paydaşların bir araya gelerek oluşturacak yeni politikalarla ülkemizin tekrar kendi kendine yeten bir ülke konumuna gelmesi gerektiğini belirtti.

Rektör Hasan Kaya Ziraat Fakültesinin Üniversitemiz en köklü ve büyük fakültelerinden biri olduğunu, fakültenin amik ovasına ve amik ovasındaki tarımın gelişmesine büyük katkı sağladığını, bunun yeterli olmadığını ve daha çok çalışılması gerektiğini ifade etti.

Üniversitenin en önemli görevlerinden birinin de topluma hizmet ve öncülük etmek olduğunu söyleyen Kaya:” Bilgilerimizi nerede olursa olsun her zaman çiftçiye anlatmamız gerekir. Toplantılar yapıp literatür eşliğinde yenilikleri çiftçilerimize ulaştırmamız gerekir. Biz Ziraat Fakültelerinin çok iyi bir seviyeye gelmelerini arzu ediyoruz. Fakültemize, akademisyenlerimize gerekli desteği sağlamaya hazırız.” Dedi.

Rektörümüz Hasan Kaya’dan sonra kürsüye gelen Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu bir ülkenin gelişmesinde sanayinin olduğu kadar tarım sektörünün de büyük rolü olduğunu belirtti. Tetikoğlu ülkemizde çok geniş tarım arazileri olmasına karşın bu arazilerin çok verimli kullanılamadığını söyledi. Bilgileri paylaşmakta sıkıntılar yaşandığını söyleyen Tetikoğlu, üniversitelerin bulunduğu alanda bilgileri gerek sanayi gerekse halkla paylaşmaları gerektiğini, bunun sektöre yarar sağlayacağı ifade etti.

NASIL ZİRAAT MÜHENDİSİ İSTİYORUZ

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Kaya’dan sonra kürsüye gelen Progen Tohum A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özbuğday: “ Dünya nüfusu hızla artıyor, buna karşın ekim alanları daralıyor ve gıdaya ulaşım daha önemli hale geliyor. Gerek kamuda gerek özel sektörde gıda üretiminin temel unsurlarının başında, gıda girdileri değil gıdaya hizmet edecek tarımcılara ve ziraat mühendislerine ihtiyaç var. Ülkemizde fideci, fidancı, süs bitkici ve tohumcu olmak üzere 5 bin civarı firma var, dolayısıyla çok miktarda ziraat mühendisine ihtiyaç var. Tarım teknolojilerinin ülkemizde de yaygınlaşmasıyla kaliteli, iyi eğitimli, dil bilen ziraat mühendisi ihtiyacı oldukça arttı. Maalesef üniversitelerimizden mezun olan ziraat mühendisleri yeterli dil bilgisi sahip değiller. Dünyaya hitap edecek, üretimi arttıracak, yeni teknolojileri kullanacak bu genç beyinlerin gerçek hayatla ilişkilendirilerek, modern teknolojilere yönlendirilerek ve de bunları anlatacak dil bilgisi kapasitesine sahip olması gerekir” dedi.

Program esnasında Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Progen Tohum A.Ş. arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol ile araştırma konuları, staj imkanları, personel eğitimleri, yüksek lisans ve doktora programları ve geçici iş imkanları konularında çalışmalar yapılacak.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14275,80%0,34
  • DOLAR

    42,84% 0,00
  • EURO

    50,38% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6168,93% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9984,27% -0,30

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SARAN’A AÇIK DESTEK: “BU BİR İTİBAR VE HAYSİYET SUİKASTİDİR, DERHAL SON VERİLMELİ”

İMAMOĞLU’NDAN SORUŞTURMALARA SERT TEPKİ:MASUMİYET KARİNESİ AYAKLAR ALTINDA…

YAPTIĞI HABER NEDENİYLE GÖZALTINA ALINMIŞTI: BARIŞ TERKOĞLU ADLİ KONTROLLE SERBEST

BİNLERCE MAHKÛM TAHLİYE EDİLİRKEN YENİ AF MESAJI GELDİ: MHP’DEN “SABRETSİNLER” ÇIKIŞI

OKUL BAHÇESİNDE ÜCRETSİZ DAĞITILAN ÇİKOLATA HASTANELİK ETTİ: 20 ÖĞRENCİ ZEHİRLENME ŞÜPHESİYLE TEDAVİ ALTINDA

“KIYAFETLE GELİŞME OLMAZ” DİYEN BİLAL ERDOĞAN: AYDIN SINIF TASFİYE EDİLDİ

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI: YÜZ BİNLERCE KİŞİNİN BORCU SİLİNDİ

ÖZGÜR ÖZEL KAZANDI: GÖKÇEK TAZMİNAT ÖDEYECEK

PSİKOLOJİK DESTEK ÜCRETSİZ: HBB VATANDAŞIN YANINDA

AF DÜZENLEMESİ HAYATA GEÇTİ: CEZAEVLERİNDE TAHLİYELER BAŞLADI

SARAN DOSYASINDA HAKİMLİK KARARI: YURT DIŞI YASAĞI VE İMZA

AYM’DEN İMAMOĞLU’NU DOĞRUDAN ETKİLEYECEK KARAR: İPTAL BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

CHP’NİN GÜNDEME TAŞIDIĞI İDDİALARA KARŞI GÜRLEK’TEN HUKUKİ ADIM

GAZETECİ BARIŞ TERKOĞLU GÖZALTINA ALINDI

SADETTİN SARAN UYUŞTURUCU SORUŞTURMASI KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINDI

MASAK RAPORUNDA REZAN EPÖZDEMİR DETAYI: ŞOFÖR ÜZERİNDEN MAYBACH

GÖKÇEK’TEN YAVAŞ’A AĞIR İDDİALAR: “KABİLİYETİ YOK”

TBMM’DE STAJYER ÖĞRENCİLERE TACİZ SKANDALINDA 5 KİŞİYE DAVA

ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI, TÜRK-İŞ’TEN İLK TEPKİ GELDİ

EKREM İMAMOĞLU: AÇLIK SINIRININ ALTINDAKİ ÜCRET SİYASİ TERCİHTİR

CHP LİDERİ ÖZEL’DEN ASGARİ ÜCRET İSYANI: AÇLIK SINIRININ ALTINDA

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU: YÜZDE 27 ZAM YAPILDI

YARGITAY TARİKAT SİTESİ İÇİN KARARINI VERDİ: MENZİL ŞEYHİ İKİNCİ KEZ HAREKETE GEÇTİ

BAŞARILI EĞİTİM YÖNETİCİSİ AYKUT DAVUT ÖKTEM, İSKENDERUN KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

MAHKEME NET KONUŞTU: SÜREYİ KAÇIRAN AVUKAT KUSURLU

KİLO KAYBI SONRASI ESTETİKTE SAĞLIK DETAYI GÖZ ARDI EDİLMEMELİ

“NE SÖZ VERDİYSEK YAPTIK” DİYEN ÖZEL’DEN HATAY İÇİN PROJE GÖVDE GÖSTERİSİ

ADAY OFİSİ KURULDU, VAATLER AÇIKLANDI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN İKTİDAR PROGRAMI

SERMAYE KRİZİ EKRANA YANSIDI: EKOL TV YAYINI KESTİ

SHOW TV’DE OKAN BURUK DEPREMİ! İDDİA ORTALIĞI KARIŞTIRDI, TMSF’DEN JET KARAR

Yükleniyor


“NE SÖZ VERDİYSEK YAPTIK” DİYEN ÖZEL’DEN HATAY İÇİN PROJE GÖVDE GÖSTERİSİ

MURAT KURUM HATAY’DA KONUŞTU: “155 BİN KONUTU AY SONUNDA TESLİM EDECEĞİZ”

RESMİ KARAR ÇIKTI: HATAY KIRIKHAN ROKETSAN ENDÜSTRİ BÖLGESİ GENİŞLİYOR

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

  • Cuma 15.2 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.3 ° / 10.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 14.1 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9