SURİYELİ DİŞ HEKİMLERİ DENETLENMELİ

Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin, Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftasını kutladı.

Hatay 19.11.2019 17:04:21 0
SURİYELİ DİŞ HEKİMLERİ DENETLENMELİ

Diş hekimi Nebil Seyfettin, 15-23 Kasım tarihleri arasında kutlanmakta olan Toplum Ağız Diş Sağlığı haftasında bu yıl Türkiye'de Bilimsel Diş hekimliğinin 111'inci yılı ve TDB Ve Hatay Diş Hekimleri Odasının kuruluşunun 33'üncü yılının kutlandığı bilgisini verdi.
Türk Diş hekimleri Birliği ve Odalarının, toplumun ve bireyin ağız diş sağlığının iyileştirilmesini ve nitelikli diş hekimliği hizmetinin sunulmasını amaç edindiğinin altını çizen Seyfettin bu hedefe ulaşabilmek için de bilimsel temelli, kanıta dayalı ve koruyucu ağız diş sağlığına öncelik veren politikaları savunduklarını söyledi.
FLOR VERNİK UYGULAMASINI DESTEKLİYORUZ
DSÖ'nun bu ay yayınladığı deklerasyonda; Ağız –Diş Hastalıklarının Avrupa’ da yer alan tüm ülkeler için önemli bir yük ve sorun olduğu ve Temel kronik hastalıkların ağız-diş hastalıkları dahil olmak üzere risk faktörlerine karşı çalışmaları güçlendirecek etkili önleyici programların uygulanması gerektiği vurgulandığını hatırlatan Seyfettin ' Bu bağlamda Sağlık Bakanlığının okullarda yapmış olduğu koruyucu hekimlik çalışması olan flor vernik uygulamasını destekliyor, velilerinde okullardan gelen bu uygulamayla ilgili formları onaylamalarını öneriyoruz.  İçme Suyu ve yiyecekler en önemli Flor kaynaklarıdır. Florürün etkili kulanılması için halk sağlığı çözümleri arasında su ve tuz florlama, süt florlama ve florür içeren uygun fiatlı dişmacunu kullanımı gibi alternetifler bulunmaktadır' dedi.
Dişhekimlerinin  özlük hakları ve çalışma koşulları anlamında çok sayıda sorun yaşayan kamuda çalışan meslektaşlarının tükenmişlik sendromu içinde bulunduklarını aktaran Seyfettin 'Neredeyse bant sistemine dönüştürülen niteliksel değil, niceliksel uygulanan hizmetten kaynaklanan sorunlar ve ağır çalışma şartları hasta ile hekimi karşı karşıya bırakmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Sağlık Bakanlığı ve YÖK’ü dişhekimliğinin geleceği konusunda meslek örgütümüzle diyalog içinde olmaya çağırıyoruz. Halkımızın genel sağlığı ile birlikte ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesi için koruyucu önleyici çalışmalar artırılarak tüm sağlık bileşenleri ile ortak çalışmanın gerekli olduğunu düşünüyoruz' dedi.
SURİYELİ DİŞHEKİMLERİ DENETLENMELİ
Özellikle komşularımızdan gelen göç dalgası ülkemizi ve bizi hem ekonomik hem sosyokültürel olarak olumsuz etkilediğine işaret eden Seyfettin 'Son dönemlerde ilimizde dişhekimi olduğunu iddia eden ve denetimsiz olarak çalışan Suriyeli göçmenlerin olması halkımızın ağız diş sağlığının yanı sıra genel sağlığını da tehdit eder boyuttadır. Göçmen olsun ya da olmasın diş hekimi olmadığı halde hasta ağzında çalışarak insan sağlığını tehdit eden kişilerle mücadele edilmesi gerektiği ve buna benzer sorunların bir an önce çözülmesini bekliyoruz' dedi.
ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ
Tüm sağlık hizmetlerinin özelden satın alındığı sistemde, ağız diş sağlığı hizmetlerinin özelden alınmayışının önemli bir eksiklik olduğunu aktaran Seyfettin 'Son zamanlarda kamuda çalışan sağlık meslektaşlarımıza yönelik şiddetin arttığını görmekteyiz. Bu çerçevede sağlıkta şiddetin toplumsal sorunlardan bağımsız değerlendirilemeyeceği açıktır. Toplumda her alanda yükselmekte olan şiddetin sadece yasa ve cezai yaptırımlarla önlenmeyeceğini, toplumsal eğitimin ve sosyo-ekonomik dengelerin düzeltilmesi gerektiğini düşünmekteyiz.  Sağlık Meslek Birlikleri uzun yıllardır “Sağlıkta Şiddet Yasası”nın çıkması için çaba sarf ediyor  ve her türlü şiddetin olağanlaştırılmasına kesinlikle karşı çıkıyoruz. Bilimsel Dişhekimliği'nin 111.yılını kutlarken, ne ülkemizdeki ağız diş sağlığı göstergelerinde bir iyileşme olduğunu ne de bu hizmete ulaşabilmenin önündeki engellerin kaldırıldığını söyleyebiliriz. Toplumun ağız diş sağlığında gerçek anlamda düzelme; ancak dişhekimlerinin özelde ve kamuda emeklerinin karşılığını alabildiği, insanca çalışma ve yaşama taleplerinin karşılandığı zaman görülecektir' ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16653,27%1,88
  • DOLAR

    43,59% -0,02
  • EURO

    51,77% 0,36
  • GRAM ALTIN

    7023,61% 1,17
  • Ç. ALTIN

    11689,79% -0,61

KEÇİÖREN’DE TRANSFER KRİZİ: ALTINOK, ÖZARSLAN’I İHALE ÜZERİNDEN HEDEF ALDI

KADIN BELEDİYE BAŞKANININ KIYAFETİYLE DALGA GEÇEN İYİ PARTİLİ TUTUKLANDI

İSTİFA KARARI ANKARA’YI KARIŞTIRDI: ÖZARSLAN HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR GÜNDEMDE

Kiralık Araç, Sahte Plaka, ÇOCUK TETİKÇİ: Şişli’de Suç Zinciri

EYT TARTIŞMASI ALEVLENDİ: AKP’Lİ AVUKAT EMEKLİLERİ HEDEF ALDI

KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN SUÇLULAR TÜRKİYE’YE GETİRİLDİ

ZEYDAN KARALAR TAHLİYE SONRASI ADANA’DA: “BU YOLDA BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIM”

EPSTEIN BELGELERİNİN SANSÜRSÜZ HALİ KONGRE’YE AÇILIYOR

AKP TOPLANTISINDA "SEN KİMSİN ULAN" KAVGASI!

İSTANBUL’DA FACİA KIL PAYI ATLATILDI: TOPRAK ALTINDA KALAN İŞÇİ KURTARILDI

İMAMOĞLU’NUN KORUMALARINDAN BEKTAŞ KAMBUROĞLU GÖZALTINA ALINDI

TUTUKLANAN ALİ KAYA KONUŞTU: “HAYATIMDA UYUŞTURUCUYA DOKUNMADIM”

GÖKYÜZÜ 6 DAKİKA KARARACAK: YÜZYILIN GÜNEŞ TUTULMASI GELİYOR

AĞRI KESİCİLER NEREYİ HEDEF ALIR? BEYİN VE SİNİR SİSTEMİNDEKİ GİZLİ SAVAŞ

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI: AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN ŞİRKETİNE İHALE YASAĞI

ANKARA’DA GÖKÇEK DOSYASI YENİDEN AÇILDI: ABB’DEN ARINÇ HAMLESİ

Depremin 3. Yılında Dayanışma :Cemil Tugay Erzin’de Temaslarda Bulundu

YIKIMIN ŞEHRİNDE HÜZÜNLÜ YÜRÜYÜŞ: HATAY KAYIPLARINI UNUTMADI

YÜZYILIN FELAKETİ UNUTULMADI: İSKENDERUN’DA DUYGU DOLU ANMA YÜRÜYÜŞÜ

BABA-OĞUL TARTIŞMASI CİNAYETLE SONUÇLANDI: HATAY’I SARSAN OLAY

DRİFT, YARIŞ, AKROBASİ… TRAFİKTE KURALLARI ÇİĞNEYENE AĞIR YAPTIRIM

GÜNDEMİ SARSAN DAVADA TAHLİYE KARARI: 4 İSİM İÇİN TUTUKLULUK DEVAM

ALÇI’NIN DEPREMZEDE YORUMU KRİZ YARATTI: SİYASET VE MEDYA KARŞI KARŞIYA

SİYASİ DAVADA TARTIŞMA YARATAN DELİL: YAPAY ZEKÂ ÇEVİRİSİ İDDİANAMEYE GİRDİ

ARAMA TRAFİĞİ ÇÖKTÜ, WASHINGTON POST TARİHİNİN EN BÜYÜK KÜÇÜLMESİNİ YAŞIYOR

AKTAŞ DAVASINDA AKPOLAT SAVUNMA YAPTI: “İTİRAFÇI OLMAM İSTENDİ”

İMAMOĞLU, YANARDAĞ VE ÖZKAN HAKKINDA “SİYASAL CASUSLUK” DAVASI AÇILDI

ÖZGÜR ÖZEL HATAY’DAN DUYURDU: “İMAMOĞLU BURAYA CUMHURBAŞKANI OLARAK GELECEK”

MHP’Lİ FETİ YILDIZ DUYURDU: UMUT HAKKI KONUSUNDA UZLAŞI SAĞLANDI

NAGEHAN ALÇI’NIN “DEPREMZEDE REHAVETİ OLUŞMUŞ” SÖZLERİ SOSYAL MEDYADA TARTIŞMA YARATTI

Yükleniyor


Depremin 3. Yılında Dayanışma :Cemil Tugay Erzin’de Temaslarda Bulundu

YIKIMIN ŞEHRİNDE HÜZÜNLÜ YÜRÜYÜŞ: HATAY KAYIPLARINI UNUTMADI

BABA-OĞUL TARTIŞMASI CİNAYETLE SONUÇLANDI: HATAY’I SARSAN OLAY

ÖZGÜR ÖZEL HATAY’DAN DUYURDU: “İMAMOĞLU BURAYA CUMHURBAŞKANI OLARAK GELECEK”

HATAY İSKENDERUN VE İSTANBUL HAVALİMANI’NDA DEV UYUŞTURUCU OPERASYONU

YAĞIŞIN ARDINDAN GELEN GÖÇÜK: PAYAS’TA ALTYAPI ALARMI

HATAY KARA TESLİM: 11 İLÇEDE "BEYAZ ALARM" VERİLDİ!

  • Pazartesi 17.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.8 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15.9 ° / 9.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12