SURİYELİ DİŞ HEKİMLERİ DENETLENMELİ

Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin, Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftasını kutladı.

Hatay 19.11.2019 17:04:21 0
SURİYELİ DİŞ HEKİMLERİ DENETLENMELİ

Diş hekimi Nebil Seyfettin, 15-23 Kasım tarihleri arasında kutlanmakta olan Toplum Ağız Diş Sağlığı haftasında bu yıl Türkiye'de Bilimsel Diş hekimliğinin 111'inci yılı ve TDB Ve Hatay Diş Hekimleri Odasının kuruluşunun 33'üncü yılının kutlandığı bilgisini verdi.
Türk Diş hekimleri Birliği ve Odalarının, toplumun ve bireyin ağız diş sağlığının iyileştirilmesini ve nitelikli diş hekimliği hizmetinin sunulmasını amaç edindiğinin altını çizen Seyfettin bu hedefe ulaşabilmek için de bilimsel temelli, kanıta dayalı ve koruyucu ağız diş sağlığına öncelik veren politikaları savunduklarını söyledi.
FLOR VERNİK UYGULAMASINI DESTEKLİYORUZ
DSÖ'nun bu ay yayınladığı deklerasyonda; Ağız –Diş Hastalıklarının Avrupa’ da yer alan tüm ülkeler için önemli bir yük ve sorun olduğu ve Temel kronik hastalıkların ağız-diş hastalıkları dahil olmak üzere risk faktörlerine karşı çalışmaları güçlendirecek etkili önleyici programların uygulanması gerektiği vurgulandığını hatırlatan Seyfettin ' Bu bağlamda Sağlık Bakanlığının okullarda yapmış olduğu koruyucu hekimlik çalışması olan flor vernik uygulamasını destekliyor, velilerinde okullardan gelen bu uygulamayla ilgili formları onaylamalarını öneriyoruz.  İçme Suyu ve yiyecekler en önemli Flor kaynaklarıdır. Florürün etkili kulanılması için halk sağlığı çözümleri arasında su ve tuz florlama, süt florlama ve florür içeren uygun fiatlı dişmacunu kullanımı gibi alternetifler bulunmaktadır' dedi.
Dişhekimlerinin  özlük hakları ve çalışma koşulları anlamında çok sayıda sorun yaşayan kamuda çalışan meslektaşlarının tükenmişlik sendromu içinde bulunduklarını aktaran Seyfettin 'Neredeyse bant sistemine dönüştürülen niteliksel değil, niceliksel uygulanan hizmetten kaynaklanan sorunlar ve ağır çalışma şartları hasta ile hekimi karşı karşıya bırakmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Sağlık Bakanlığı ve YÖK’ü dişhekimliğinin geleceği konusunda meslek örgütümüzle diyalog içinde olmaya çağırıyoruz. Halkımızın genel sağlığı ile birlikte ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesi için koruyucu önleyici çalışmalar artırılarak tüm sağlık bileşenleri ile ortak çalışmanın gerekli olduğunu düşünüyoruz' dedi.
SURİYELİ DİŞHEKİMLERİ DENETLENMELİ
Özellikle komşularımızdan gelen göç dalgası ülkemizi ve bizi hem ekonomik hem sosyokültürel olarak olumsuz etkilediğine işaret eden Seyfettin 'Son dönemlerde ilimizde dişhekimi olduğunu iddia eden ve denetimsiz olarak çalışan Suriyeli göçmenlerin olması halkımızın ağız diş sağlığının yanı sıra genel sağlığını da tehdit eder boyuttadır. Göçmen olsun ya da olmasın diş hekimi olmadığı halde hasta ağzında çalışarak insan sağlığını tehdit eden kişilerle mücadele edilmesi gerektiği ve buna benzer sorunların bir an önce çözülmesini bekliyoruz' dedi.
ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ
Tüm sağlık hizmetlerinin özelden satın alındığı sistemde, ağız diş sağlığı hizmetlerinin özelden alınmayışının önemli bir eksiklik olduğunu aktaran Seyfettin 'Son zamanlarda kamuda çalışan sağlık meslektaşlarımıza yönelik şiddetin arttığını görmekteyiz. Bu çerçevede sağlıkta şiddetin toplumsal sorunlardan bağımsız değerlendirilemeyeceği açıktır. Toplumda her alanda yükselmekte olan şiddetin sadece yasa ve cezai yaptırımlarla önlenmeyeceğini, toplumsal eğitimin ve sosyo-ekonomik dengelerin düzeltilmesi gerektiğini düşünmekteyiz.  Sağlık Meslek Birlikleri uzun yıllardır “Sağlıkta Şiddet Yasası”nın çıkması için çaba sarf ediyor  ve her türlü şiddetin olağanlaştırılmasına kesinlikle karşı çıkıyoruz. Bilimsel Dişhekimliği'nin 111.yılını kutlarken, ne ülkemizdeki ağız diş sağlığı göstergelerinde bir iyileşme olduğunu ne de bu hizmete ulaşabilmenin önündeki engellerin kaldırıldığını söyleyebiliriz. Toplumun ağız diş sağlığında gerçek anlamda düzelme; ancak dişhekimlerinin özelde ve kamuda emeklerinin karşılığını alabildiği, insanca çalışma ve yaşama taleplerinin karşılandığı zaman görülecektir' ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    17053,42%1,30
  • DOLAR

    43,84% 0,02
  • EURO

    51,68% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7257,14% 1,04
  • Ç. ALTIN

    11865,63% 0,21

LGS’DE KRİTİK DEĞİŞİKLİK: KÖKLÜ LİSELERDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ İDDİASI: 7 İSİM KONUŞULUYOR

KÖPRÜLER VE OTOYOLLARDA KRİTİK İDDİA! CHP BELGELERİ PAYLAŞTI, TARTIŞMA BAŞLADI

ŞAMPİYONLUK YOLUNDA AĞIR YARA! Galatasaray KONYA’DA 2 GOLLE YIKILDI

AKP İDDİASIYLA GÜNDEME GELDİ! KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

AKARYAKITTA YENİ ZAM DALGASI: SALI GÜNÜ FİYATLAR SIÇRAYACAK!

BİLAL ERDOĞAN’DAN “EŞSİZ EĞİTİM” İDDİASI: SÖZLERİ TARTIŞMA BAŞLATTI

KULİSLERDE KONUŞULAN SENARYO: GÜRLEK VE ÇİFTÇİ ATAMASI NEYİN İŞARETİ?

ALACAK TARTIŞMASI CİNAYETE DÖNDÜ! REYHANLI’DA 20 YAŞINDAKİ GENÇ ÖLDÜ

HATAY’A 80 MİLYARLIK YATIRIM! DEMİRYOLU, OTOYOL VE DEV YATIRIMLAR GELİYOR

HATAY’DA İFTAR VAKTİ KANLI SALDIRI! ÖLÜRKEN KATİLİN ADINI SÖYLEDİ

ADALET BAKANI AÇIKLADI: “UMUT HAKKI” İÇİN YASA MI DEĞİŞECEK?

İÇİŞLERİ’NDE DENGELER DEĞİŞTİ: KOLTUKLAR DEĞİŞİRKEN TURAN NASIL YERİNİ KORUDU?

MHP’DEN KRİTİK MESAJ: SİLAH BIRAKMA TEYİT EDİLİRSE “UMUT HAKKI” GÜNDEME GELEBİLİR

ŞİMŞEK: İRAN BELİRSİZLİĞİ BİTERSE TÜRKİYE EKONOMİSİ RAHATLAYACAK

OYAK Çimento “Renkli Yakalar” ile Geleceği Güzelleştiriyor:

OYAK ÇimentoARKE Arama ve Kurtarma Ekibi Kuruldu

OYAK Çimento’ya “Sürdürülebilirlik Liderleri” Ödülü

168 İMZALI LAİKLİK METNİNE YARGI YOLU: YUSUF TEKİN “BEN DE DEMOKRATİK HAKKIMI KULLANIYORUM”

AKP KAHRAMANMARAŞ’TA SERT İSTİFA: “MENFAATÇİ TEŞKİLATLA YÜRÜMEM”

AKIN GÜRLEK ‘ALO ADALET’ HATTINI DUYURDU: PİLOT İL İSTANBUL

RAMAZAN ÖNCESİ ÇARPICI İDDİA: İSRAİL ÜRÜNLERİ FİLİSTİN ETİKETİYLE PAZARDA

“AZİZ İHSAN AKTAŞ SUÇ ÖRGÜTÜ” SORUŞTURMASINDA 14. DURUŞMA BAŞLADI

GÜÇ BÜYÜDÜKÇE SORUMLULUK NEDEN AYNI ORANDA BÜYÜMÜYOR?

SİGARA FİYATLARI UÇUŞA GEÇTİ: ZAM ÜSTÜNE ZAM

HATAYLI AYŞE NAZ ABD’DE TARİH YAZDI: DÜNYA BİRİNCİSİ OLARAK TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRDI

ASLAN AVRUPA’YI SALLADI! JUVENTUS’A 5 GOLLÜK ŞOK

BAKAN ATAMALARI SİYASETİ GERDİ: BAHÇELİ’DEN MUHALEFETE AĞIR ELEŞTİRİ

BAKIRHAN; "CUMHURBAŞKANININ EV SAHİPLİĞİNDE LİDERLER ZİRVESİ TOPLANMALIDIR"

ÜNLÜ İSİMLERE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 17 KİŞİ GÖZALTINDA

Yükleniyor


ALACAK TARTIŞMASI CİNAYETE DÖNDÜ! REYHANLI’DA 20 YAŞINDAKİ GENÇ ÖLDÜ

HATAY’A 80 MİLYARLIK YATIRIM! DEMİRYOLU, OTOYOL VE DEV YATIRIMLAR GELİYOR

HATAY’DA İFTAR VAKTİ KANLI SALDIRI! ÖLÜRKEN KATİLİN ADINI SÖYLEDİ

HATAYLI AYŞE NAZ ABD’DE TARİH YAZDI: DÜNYA BİRİNCİSİ OLARAK TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRDI

VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

Depremin 3. Yılında Dayanışma :Cemil Tugay Erzin’de Temaslarda Bulundu

YIKIMIN ŞEHRİNDE HÜZÜNLÜ YÜRÜYÜŞ: HATAY KAYIPLARINI UNUTMADI

  • Salı 16.4 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15.1 ° / 7.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 14.1 ° / 4.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 23 14 3 6 18 48
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 23 12 4 7 15 43
5.GÖZTEPE A.Ş. 23 11 4 8 11 41
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 23 10 7 6 14 36
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 23 7 6 10 -2 31
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 23 7 9 7 -10 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 23 5 10 8 -8 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 23 6 12 5 -14 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 23 3 10 10 -25 19
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 23 3 16 4 -22 13