SURİYELİ DİŞ HEKİMLERİ DENETLENMELİ

Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin, Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftasını kutladı.

Hatay 19.11.2019 17:04:21 0
SURİYELİ DİŞ HEKİMLERİ DENETLENMELİ

Diş hekimi Nebil Seyfettin, 15-23 Kasım tarihleri arasında kutlanmakta olan Toplum Ağız Diş Sağlığı haftasında bu yıl Türkiye'de Bilimsel Diş hekimliğinin 111'inci yılı ve TDB Ve Hatay Diş Hekimleri Odasının kuruluşunun 33'üncü yılının kutlandığı bilgisini verdi.
Türk Diş hekimleri Birliği ve Odalarının, toplumun ve bireyin ağız diş sağlığının iyileştirilmesini ve nitelikli diş hekimliği hizmetinin sunulmasını amaç edindiğinin altını çizen Seyfettin bu hedefe ulaşabilmek için de bilimsel temelli, kanıta dayalı ve koruyucu ağız diş sağlığına öncelik veren politikaları savunduklarını söyledi.
FLOR VERNİK UYGULAMASINI DESTEKLİYORUZ
DSÖ'nun bu ay yayınladığı deklerasyonda; Ağız –Diş Hastalıklarının Avrupa’ da yer alan tüm ülkeler için önemli bir yük ve sorun olduğu ve Temel kronik hastalıkların ağız-diş hastalıkları dahil olmak üzere risk faktörlerine karşı çalışmaları güçlendirecek etkili önleyici programların uygulanması gerektiği vurgulandığını hatırlatan Seyfettin ' Bu bağlamda Sağlık Bakanlığının okullarda yapmış olduğu koruyucu hekimlik çalışması olan flor vernik uygulamasını destekliyor, velilerinde okullardan gelen bu uygulamayla ilgili formları onaylamalarını öneriyoruz.  İçme Suyu ve yiyecekler en önemli Flor kaynaklarıdır. Florürün etkili kulanılması için halk sağlığı çözümleri arasında su ve tuz florlama, süt florlama ve florür içeren uygun fiatlı dişmacunu kullanımı gibi alternetifler bulunmaktadır' dedi.
Dişhekimlerinin  özlük hakları ve çalışma koşulları anlamında çok sayıda sorun yaşayan kamuda çalışan meslektaşlarının tükenmişlik sendromu içinde bulunduklarını aktaran Seyfettin 'Neredeyse bant sistemine dönüştürülen niteliksel değil, niceliksel uygulanan hizmetten kaynaklanan sorunlar ve ağır çalışma şartları hasta ile hekimi karşı karşıya bırakmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Sağlık Bakanlığı ve YÖK’ü dişhekimliğinin geleceği konusunda meslek örgütümüzle diyalog içinde olmaya çağırıyoruz. Halkımızın genel sağlığı ile birlikte ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesi için koruyucu önleyici çalışmalar artırılarak tüm sağlık bileşenleri ile ortak çalışmanın gerekli olduğunu düşünüyoruz' dedi.
SURİYELİ DİŞHEKİMLERİ DENETLENMELİ
Özellikle komşularımızdan gelen göç dalgası ülkemizi ve bizi hem ekonomik hem sosyokültürel olarak olumsuz etkilediğine işaret eden Seyfettin 'Son dönemlerde ilimizde dişhekimi olduğunu iddia eden ve denetimsiz olarak çalışan Suriyeli göçmenlerin olması halkımızın ağız diş sağlığının yanı sıra genel sağlığını da tehdit eder boyuttadır. Göçmen olsun ya da olmasın diş hekimi olmadığı halde hasta ağzında çalışarak insan sağlığını tehdit eden kişilerle mücadele edilmesi gerektiği ve buna benzer sorunların bir an önce çözülmesini bekliyoruz' dedi.
ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ
Tüm sağlık hizmetlerinin özelden satın alındığı sistemde, ağız diş sağlığı hizmetlerinin özelden alınmayışının önemli bir eksiklik olduğunu aktaran Seyfettin 'Son zamanlarda kamuda çalışan sağlık meslektaşlarımıza yönelik şiddetin arttığını görmekteyiz. Bu çerçevede sağlıkta şiddetin toplumsal sorunlardan bağımsız değerlendirilemeyeceği açıktır. Toplumda her alanda yükselmekte olan şiddetin sadece yasa ve cezai yaptırımlarla önlenmeyeceğini, toplumsal eğitimin ve sosyo-ekonomik dengelerin düzeltilmesi gerektiğini düşünmekteyiz.  Sağlık Meslek Birlikleri uzun yıllardır “Sağlıkta Şiddet Yasası”nın çıkması için çaba sarf ediyor  ve her türlü şiddetin olağanlaştırılmasına kesinlikle karşı çıkıyoruz. Bilimsel Dişhekimliği'nin 111.yılını kutlarken, ne ülkemizdeki ağız diş sağlığı göstergelerinde bir iyileşme olduğunu ne de bu hizmete ulaşabilmenin önündeki engellerin kaldırıldığını söyleyebiliriz. Toplumun ağız diş sağlığında gerçek anlamda düzelme; ancak dişhekimlerinin özelde ve kamuda emeklerinin karşılığını alabildiği, insanca çalışma ve yaşama taleplerinin karşılandığı zaman görülecektir' ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14264,61%1,67
  • DOLAR

    43,01% 0,00
  • EURO

    50,43% 0,02
  • GRAM ALTIN

    5992,38% 0,02
  • Ç. ALTIN

    10098,28% 0,00

F-35’TE GİZLİ VETO: İSRAİL, TÜRKİYE–ABD ANLAŞMASINA KARŞI ÇIKTI

 GÜVENLİK GÖREVLİSİ EŞİNİ VE 7 YAŞINDAKİ KIZINI BOĞAZLARINI KESEREK KATLETTİ

KARABAT : AKP’NİN BAŞARI HİKÂYESİ ÇÖKTÜ: 70 MİLYAR $ FAİZ ÖDEDİK

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A MADURO FOTOĞRAFIYLA SERT TEPKİ

CEZAEVİNDE MS ATAĞI: TAYFUN KAHRAMAN HASTANEYE KALDIRILDI

MEB SİSTEMİ BAŞTAN YAZDI: KPSS GİTTİ, AKADEMİ GELDİ

ABD’DEN YENİ CEPHE SİNYALİ: KÜBA VE İRAN UYARILDI

ERDOĞAN’IN KATILDIĞI TOKİ KURASINDA ŞOK İDDİA: AYNI EV BİRDEN FAZLA KİŞİYE ÇIKTI

BAHÇELİ: 15 TEMMUZ’DA TUTMAYAN SENARYO VENEZUELA’DA SAHNEYE KONDU

ABD’NİN SALDIRISI SONRASI ANKARA KONUŞTU: TÜRKİYE KRİZDE DEVREYE GİRMEYE HAZIR

TRUMP EMRİ VERDİ, BİR DEVLET BAŞKANI ABD’YE KAÇIRILDI: MADURO NEW YORK’TA

ÖZEL ÇANKIRI’DA KONUŞTU: “KUTUPLAŞMA ERDOĞAN’IN TALEBİDİR, BİZİM DEĞİL!”

CHP'DEN İSTİFA EDEN MİLLETVEKİLİ HASAN UFUK ÇAKIR AKP'YE GEÇECEĞİNİ AÇIKLADI

FETİ YILDIZ MADDE MADDE SAYDI: İLK 4 MADDE SABİT, SİSTEM DEĞİŞEBİLİR

KARAKAS BOMBALANDI, TRUMP MADURO’NUN ESİR ALINDIĞINI AÇIKLADI

11. YARGI PAKETİ’NDE SINIR ÇİZİLDİ: TERÖR, DEPREM VE ÇOCUK SUÇLARI YOK

İBB SORUŞTURMASINDA ERDOĞAN’IN MEKTUBU OKUNDU: AVRASYA TÜNELİ’Nİ YAPAN İSMİN DOSYASI AYRILDI

SORUŞTURMA GÜNDEMİNDEKİ SERKAN TOPER, BAHÇELİ’Yİ ZİYARET ETTİ

İMAMOĞLU DİPLOMA DAVASI İÇİN DURUŞMAYA BİZZAT KATILACAK: CEZAEVİNE VE KURUMLARA MÜZEKKERE YAZILDI

HBB’DEN ÖĞRENCİ VE VATANDAŞA GÜNLÜK HAYATI KOLAYLAŞTIRAN SOSYAL DESTEK

MHP’DEN SDG ÇIKIŞI: SURİYE’NİN ÜÇTE BİRİ İŞGAL ALTINDA, SABIR TÜKENDİ

DEPREM SONRASI SAĞLIK TABLOSU: AKP’Lİ ÖZEL’DEN HATAY İÇİN NET MESAJ

DİYANET’İN KÖY FORMÜLÜ PES DEDİRTTİ: “İMAM SERVİSİ KURUN”

YERİNE O MU HAZIRLANIYOR? BİLAL ERDOĞAN İDDİALARININ ARKA PLANI

1 OCAK İTİBARIYLA YÜRÜRLÜKTE: BORÇLUYA TEDAVİ YOK

11. YARGI PAKETİ YETMEDİ: AKP’DEN YENİ AF HAZIRLIĞI İDDİASI

PEZEŞKİYAN’DAN PROTESTOLAR İÇİN EZBER BOZAN ÇIKIŞ: “SORUMLULUK BİZİM, SUÇLUYU BAŞKA YERDE ARAMAYIN”

“ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK” MİTİNGİ ERTELENDİ: DİYARBAKIR’DA HAVA MUHALEFETİ GEREKÇESİ

3 GÜN AÇ BIRAKILDI İDDİASI: BEBEK MEZARLIKTA, 4 KİŞİ CEZAEVİNDE

YENİ YILA ZAMLA GİRİLDİ: AVRASYA TÜNELİ’NDE TARİFE UÇTU

Yükleniyor


DEPREM SONRASI SAĞLIK TABLOSU: AKP’Lİ ÖZEL’DEN HATAY İÇİN NET MESAJ

HATAY BAROSU 82 YAŞINDA: “SAVUNMA SUSTURULURSA YURTTAŞIN SESİ KESİLİR”

MULLAOĞLU MECLİS’TE AÇIK KONUŞTU: HATAY’DA AYNI EV DE YOK, AYNI YER DE

AYLARCA YAVAŞ İLERLEYEN HATAY, ERDOĞAN’IN ZİYARET TAKVİMİYLE HIZLANDI

PSİKOLOJİK DESTEK ÜCRETSİZ: HBB VATANDAŞIN YANINDA

“NE SÖZ VERDİYSEK YAPTIK” DİYEN ÖZEL’DEN HATAY İÇİN PROJE GÖVDE GÖSTERİSİ

  • Pazartesi 10.7 ° / -0.6 ° Güneşli
  • Salı 12.2 ° / 2.1 ° false
  • Çarşamba 14.1 ° / 3.1 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9