SAVAŞ “YILIN BÜYÜKŞEHIR BELEDİYE BAŞKANI” SEÇİLDİ
“Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Özelkalem Dergisi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Yerel Yönetim Ödülleri töreninde bir kez daha ödüle layık görüldü.
Antakya’nın tarihi dokusu içerisinde yer alan KUDEB Şube Müdürlüğü Hizmet Binası’nın kente yakışır biçimde yenilenmesi ve Başkan Lütfü Savaş’ın bu konudaki kararlı çalışmaları ödüllendirildi.
Eski hali harabe olan ve tehlike arz eden KUDEB Şube Müdürlüğü Hizmet Binası’nı, Uygulama ve Koruma İlkeleri ile ilgili mevzuata uygun şekilde yeniden işlevsel hale getiren Hatay Büyükşehir Belediyesi, tarihi gün yüzüne çıkarmadaki kararlı çalışmalarını bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.
LÜTFÜ SAVAŞ ÖDÜLÜ HATAY HALKINA ARMAĞAN ETTİ
Koronavirüs tedbirleri kapsamında dijital ortamda çevrim içi olarak düzenlenen ödül töreninde düşüncelerini paylaşan Başkan Lütfü Savaş, Hatay’ın tarihi ve kültürel zenginliğine vurgu yaparak kazandığı ödülü Hatay halkına armağan etti.
Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması kategorisinde ödül kazanan Başkan Lütfü Savaş, “Hatay’ın neresine dokunursanız oradan tarih fışkırır. Nereyi kazarsanız Osmanlı, Selçuklu, Bizans, Roma ve Helenistik dönem eserlerine rastlarsınız” dedi.
“TARİHİ YAPILARI GÜN YÜZÜNE ÇIKARIYORUZ”
Yaklaşık 11 yıldır kentteki tarihi dokuları gün yüzüne çıkartmak için çaba harcadıklarını ifade eden Savaş, “Kültürün, tarihin, medeniyetin fışkırdığı şehrimizde tarihi yapıları gün yüzüne çıkarıyoruz. Bununla beraber sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız devam ediyor. 19. yüzyılda yapılan tarihi evi restore ettik. Ona fonksiyon verip şehrimize kazandırdık. Bu başarı İmar ve Şehircilik Daire Başkanımız, KUDEB Şube Müdürümüz ve ekiplerinin başarısıdır. Hepsini tebrik ediyorum” dedi.
Ödül töreninin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Lütfü Savaş, diğer kategorilerde ödüle layık görülen belediye başkanlarını da kutladı.
-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,17% -0,06
-
EURO
50,53% 0,07
-
GRAM ALTIN
7140,22% 0,07
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI
HAVA SAHASINDA İRAN VETOSU: İSVİÇRE FEDERAL KONSEYİ ABD’NİN ASKERİ TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ
MARKA YATIRIM HOLDİNG’E OPERASYON: BAŞKAN MİNE TOZLU BİÇER GÖZALTINDA
NETANYAHU’NUN ÖLDÜĞÜ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI! İSRAİL VE İRAN'DAN AÇIKLAMA
İSKENDERUN’DA AİLE İÇİ TARTIŞMA ÖLÜMLE BİTTİ:EŞİNİ ÖLDÜREN KADIN TUTUKLANDI
50 BİN LİRAYA SATILMIŞ: ŞAMPİYON AT SMART LATCH’İN KAVURMA YAPILDIĞI SKANDALDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI
TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ
ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI
TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ
TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK
İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI
“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
TOKAT NİKSAR’DA KORKUTAN DEPREM: 5.5 İLE SALLANDIK, EĞİTİME ARA VERİLDİ!
ABD’DE HALKBANK DAVASI DURDURULDU: ADALET BAKANI GÜRLEK’TEN AÇIKLAMA
DİPLOMA İPTALİ DÜNYAYA TAŞINDI: AVRUPA’DAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇİN İNCELEME
Yükleniyor
Hatay SINIRINDA GERİLİM: FÜZE PARÇALARI DÖRTYOL’A İSABET ETTİ
HATAY ÜZERİNDEN PROVOKASYON:ÖNTÜRK’TEN SERT YANIT
ALACAK TARTIŞMASI CİNAYETE DÖNDÜ! REYHANLI’DA 20 YAŞINDAKİ GENÇ ÖLDÜ
HATAY’A 80 MİLYARLIK YATIRIM! DEMİRYOLU, OTOYOL VE DEV YATIRIMLAR GELİYOR
HATAY’DA İFTAR VAKTİ KANLI SALDIRI! ÖLÜRKEN KATİLİN ADINI SÖYLEDİ
HATAYLI AYŞE NAZ ABD’DE TARİH YAZDI: DÜNYA BİRİNCİSİ OLARAK TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRDI
VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ
- Pazartesi 13.5 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Salı 17.4 ° / 8.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 19.4 ° / 7.5 ° Güneşli


