KORKMAZ'IN AVUKATLARINDAN AÇIKLAMA

Ali İsmail Korkmaz cinayetinde suçlu bulunan polis Mevlüt Saldoğan'ın mağdur olarak Gezi davasına dahil edilmesine Korkmaz'ın avukatları ortak bir açıklama ile tepki gösterdi.

Hatay 27.01.2020 17:33:37 0
KORKMAZ

Gezi Parkı olayları sırasında Eskişehir'de yaralanan ardından yaşam mücadelesini kaybeden Ali İsmail Korkmaz cinayetinde suçlu bulunan polis Mevlüt Saldoğan, 'zarar gören şikâyetçi' olarak Gezi davasına dahil edildi. Korkmaz'ın avukatları ortak bir açıklama ile Saldoğan'ın mağdur olarak davaya dahil edilmesine tepki gösterdi.

'30. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin, iki mahkemenin vermiş olduğu kararı sanığın hanesine “mağduriyet” olarak işlemesi en basit anlamıyla bir suçlunun aklanması, en geniş anlamıyla ise yargının bir hesaplaşma aracı olarak kullanılmasıdır' diyen avukatların açıklaması şöyle: 'Ali İsmail’i kaybettiğimiz 2013 yılından beri onun anısını yaşatma, düşlerini hayata geçirme mücadelemizin yanı sıra hepinizin bildiği gibi dört yıl süren bir de adalet mücadelesi verdik. Kamu görevlilerinin soruşturma sürecinden başlayarak failleri koruma, olayı örtbas etme çabalarına rağmen avukatlarımızın yoğun emekleri ve basın mensuplarının ısrarlı takibi sonucu Ali İsmail’in ölümüne neden olan dördü polis sekiz kişi yargılandı ve çeşitli düzeylerde cezalara mahkum oldu.
Bu sanıklardan, dosyada birinci derecede fail olarak yer almış olan Mevlüt Saldoğan, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 13 yıl hapse mahkum edildi. Uygulanan indirimle bu ceza 10 yıl 10 aya düştü ve yerel mahkemenin diğer sanıklar hakkında verdiği karar gibi bu karar da Yargıtay tarafından onandı.

Bugün Mevlüt Saldoğan’ın İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren “Gezi Davası”na müdahil olarak kabul edilmesi gerçeğiyle karşı karşıyayız. Kendisi 30. Ağır Ceza Mahkemesi talimatıyla 28 Haziran 2019’da verdiği ifadesinde “mesleki itibarını ve kariyerini kaybettiği” iddiasıyla şikayetçi olduğunu belirtmiş, buna karşılık 30. Ağır Ceza Mahkemesi de Saldoğan’ın davaya katılma talebini uygun görmüştür.
Bu karar herhangi bir yargısal işlemin ötesinde anlamlar içermektedir. Bizim açımızdan 30. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin, iki mahkemenin vermiş olduğu kararı sanığın hanesine “mağduriyet” olarak işlemesi en basit anlamıyla bir suçlunun aklanması, en geniş anlamıyla ise yargının bir hesaplaşma aracı olarak kullanılmasıdır.

Üzerinden yaklaşık yedi yıl geçmesine rağmen 79 ilde en az 2,5 milyon insanın katıldığı barışçıl gösterilerin haklılığı orta yerde durmaktadır. Halen Gezi’yle derdi olanların Gezi’de “finansör” ya da “dış mihrak” arama çabaları nafiledir. Barışçıl gösteriler karşısında keyfi güç kullanarak ölümlere yol açan kolluk kuvvetlerini mağdur olarak bu davaya dahil etmek, görevi kötüye kullanmanın ötesinde bir tutumdur. Korkarız ki bu tutum, kamu görevlilerinin karıştığı suçlarda her daim devreye giren cezasızlık zırhını bir kez daha güçlendirecek, suçluları cesaretlendirecektir.
Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi olarak 23 Ocak 2020 tarihinde Hakimler Savcılar Kurulu’na (HSK) sunduğumuz şikayet dilekçesi ile bu kararda imzası bulunan İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi heyet üyeleri Galip Mehmet Perk, Talip Ergen ve Barış Öztürk hakkında soruşturma başlatılması için Adalet Bakanlığı’ndan izin talep edilmesini, “kasten yaralama sonucu ölüme neden olma” suçundan hüküm giymiş Mevlüt Saldoğan’ın davaya katılma kararının ise derhal kaldırılmasını istediğimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu davanın sonuna dek takipçisi olacağız.' denildi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10528,52%0,61
  • DOLAR

    41,85% 0,03
  • EURO

    48,90% 0,29
  • GRAM ALTIN

    5695,80% 0,63
  • Ç. ALTIN

    9359,81% 0,00

NARİN GÜRAN CİNAYETİNDE VİCDAN KRİZİ: AVUKAT İSTİFA ETTİ, SES KAYDI SIZDI

SEZGİN BARAN KORKMAZ VE CİHAN EKŞİOĞLU’NA KARA PARA SORUŞTURMASI! 7 İSİM HAKKINDA GÖZALTI KARARI…

AYM’NİN ERDOĞAN KARARINA ‘KAMU YARARI’ ERTELEMESİ

DEM PARTİ İLÇE BİNASINA TAŞLI SALDIRI: ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

MELİH GÖKÇEK’İN 41 MİLYONLUK GONGCUSU YENİDEN SAHNEDE!

ŞEMSİYE HABERİNE GÖZALTI: IĞDIR’DA BASINA ZİNCİRLEME MÜDAHALE…

CHP’NİN 62’NCİ MİTİNGİ SARIYER’DE: “MİLLET İRADESİ SUSTURULAMAZ!”

DEZENFORMASYON DAVASI YOLDA: ABB, GÖKÇEK İÇİN SAVCILIĞA GİDİYOR

ŞARA PUTİN’LE GÖRÜŞÜRKEN, ESAD MOSKOVA SOKAKLARINDA!

IĞDIR’DA GAZİLERİ YAĞMUR ALTINDA BEKLETEN TÖRENİN HABERİNE GÖZALTI

GÜRCİSTAN MAÇINDA TRİBÜNDEN “ÖCALAN” TEPKİSİ

YIL GEÇTİ, NE TEMEL VAR NE İHALE: MUĞLA’DA TOKİ SESSİZLİĞİ

ÜNSAL BAN SKANDALI: YURTDIŞI YASAĞINA RAĞMEN TÜRKİYE’DEN KAÇTI

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİ BUGÜN TOPLANIYOR: MASADA 4 KRİTİK KONU

MİNGUZZİ DAVASINDA SANIK AVUKATI ÇEKİLDİ!

AYM, CUMHURBAŞKANININ EKONOMİK YETKİLERİNİ İPTAL ETTİ

İSKENDERUN’A NEFES ALDIRACAK ORMAN PARKI AÇILIŞA HAZIR

“BELEDİYELERDE DOSYA ALARMI MI? ERDOĞAN’IN SÖZLERİ GÜNDEMİ SARSTI”

BAHÇELİ’DEN DEM PARTİ’YE SERT TEPKİ: “TBMM’DE TAŞKIN SLOGANLARA ASLA GEREK YOKTUR”

‘TERÖRSÜZ TÜRKİYE’ PLANINDA ÇATLAK: DEM PARTİ NE DİYECEK?

BURSA’DA RÜŞVET SORUŞTURMASI: TURGAY ERDEM DAHİL 15 KİŞİ TUTUKLANDI

İZMİR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NDAN ŞENOL ASLANOĞLU’NUN TAHLİYE KARARINA İTİRAZ!

RÜŞVET SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: ANTALYA BÜYÜKŞEHİR’DE YENİ GÖZALTI DALGASI

BAHÇELİ'DEN ALEVİ AÇILIMI: CEMEVİNİN İBADETHANE OLMASI İÇİN ENGELLER KALDIRILMALI

CHP, EKONOMİK KRİZE DİKKAT ÇEKECEK “BOŞ TENCERE” EYLEMİ BAŞLATIYOR

MISIR’DA “ŞARM EL-ŞEYH BARIŞ ZİRVESİ”: TRUMP “3 BİN YILLIK SAVAŞI BİTİRDİK” DEDİ

AYM’DEN “YAPI RUHSATI” KARARI: BELEDİYELERİN ÖNEMLİ GELİR KALEMİ İPTAL EDİLDİ

ESKİ TBMM BAŞKANI ARINÇ: “ÖCALAN’LA DOĞRUDAN GÖRÜŞME GEREKİR; GEREKİRSE BEN GİDERİM”

TRUMP İSRAİL’DE: “GAZZE YIKILMIŞ DURUMDA, AMA ZİYARET ETMEK İSTERİM

“YOLUN SONUNA KADAR ERDOĞAN!” DİYE BAĞIRDI, ERDOĞAN SONUNA KADAR SESSİZ KALDI

Yükleniyor


KURUM: HATAY’I AYAĞA KALDIRMAK ECDAT MİRASINA SAHİP ÇIKMAKTIR

ERZİN GÖKDERE’DE ORMAN YANGINI KORKUTTU

HATAY BÜYÜKŞEHİR’DEN VERİMLİ TARIM İÇİN ÜCRETSİZ ANALİZ

İTSO HEYETİ VAN GASTRONOMİ FUARINDA HATAY’IN LEZZETLERİNİ TANITTI

EPİK SANAT TİYATROSU SAMANDAĞ’DA “NAZIM” İLE SAHNE ALDI

“GÜÇLÜ KADINLAR, BAĞIMSIZ NESİLLER DEMEKTİR” PROGRAMI HATAY’DA DÜZENLENDİ

HATSU’DAN MODERN İÇME SUYU PAKET ARITMA PROJESİ

  • Perşembe 26.7 ° / 13.1 ° Güneşli
  • Cuma 27.9 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 27 ° / 14.9 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 8 7 0 1 17 22
2.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 1 2 7 17
3.GÖZTEPE A.Ş. 8 4 0 4 9 16
4.FENERBAHÇE A.Ş. 8 4 0 4 7 16
5.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 8 4 2 2 0 14
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 7 4 2 1 3 13
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 8 3 1 4 2 13
8.TÜMOSAN KONYASPOR 7 3 2 2 4 11
9.CORENDON ALANYASPOR 8 2 2 4 1 10
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 8 2 3 3 -1 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 2 3 2 -2 8
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 7 1 3 3 -1 6
14.GENÇLERBİRLİĞİ 8 1 5 2 -5 5
15.KOCAELİSPOR 8 1 5 2 -7 5
16.İKAS EYÜPSPOR 8 1 5 2 -7 5
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 8 1 7 0 -11 3