HATAY’IN PROJELERİ İMZALANDI
Hatay Valisi Rahmi Doğan, 2019 Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı Hatay Projeleri’ni imzaladı.
Valilik binası Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda gerçekleşen imza törenine Vali Rahmi Doğan’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Yusuf İzci ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız katıldı. Vali Doğan imza töreninde yaptığı konuşmasında ‘’2019 içerisinde DOĞAKA’nın Turizm Altyapısının Geliştirilmesi için çalışmaları olmuştu. Bu kapsamda geçen hafta içerisinde Osmaniye’de yapılan kurul toplantısında projelerimiz onaylandı ve bugün DOĞAKA ile bir protokol imzalayarak, uygulamalara başlayacağız. Tabi Turizmin Altyapısının Geliştirilmesiyle ilgili ilana Kasım ayı içerisinde çıkıldı ve bağımsız denetçiler tarafından projeler incelendi, onaylandı ve yürürlüğe girdi. 7.782.975 TL’si DOĞAKA tarafından karşılanmak üzere, beş projemiz için toplamda 14.471.774 TL’lik bir bütçe ayırdık. Geri kalan kısımlar ise Valiliğimiz tarafından karşılanacaktır.
Bu projeler sürekli konuştuğumuz projelerdi. Bir tanesi Hatay Mutfak Sanatları Merkezi Projesi. Biliyorsunuz hem Meclis Binası’nı hem Adalı Konağı’nı kamulaştırmıştık. Şuanda her ikisi için de restorasyon projeleri çalışmaları devam ediyor. Kuruldan geçti. İnşallah önümüzdeki ay içerisinde projeler başlamış olacak. DOĞAKA’ya müracaatımız neticesinde buradan yaklaşık 2 milyon TL’lik bir destek aldık. Geri kalan kısmını da biz Valilik olarak kendi bütçemizden karşılayarak Hatay Mutfak Sanatları Merkezi’ni yapacağız. Projemiz eğer Şubat ayı içerisinde geçerse inşallah Mart-Nisan gibi uygulama işlemlerine de başlarız.

Bir diğer projemiz Hatay Meclis Kültür Sanat Merkezi Projesi. İçerisinde 450 kişilik bir tiyatro/konferans salonu var. Burası kültür sanat faaliyetleri için kullanılacak. Araştırma çalışmaları burada da devam ediyor. Yine Şubat ayı içerisindeki toplantıdan geçecek ve uygulamasına da aynı tarihlerde başlanacak. Eski kafeterya olan kısmını da kütüphane yapmayı düşünüyoruz. Vatandaşlarımız rahatça gidip orada vakit geçirebilecekler. 1.750.000 TL’si DOĞAKA desteği ile 3.000.000 TL ye mal edeceğiz.
Göreve başladığımdan beri en çok konuşulan konulardan bir tanesi de Madenli Yat Turizmini Geliştirme Projesi. Bakanlık oradaki balıkçı barınağını Valiliğimize devretti ve oradaki proje çalışmasını bu ay içerisinde tamamladık. Önümüzdeki ay uygulama ihalesine çıkılacak ve Mayıs gibi bitmesini temenni ediyoruz. Hem yat limanı, hem su sporları olmak üzere iki projemiz var orada. Yat limanı için 1.990.000 TL DOĞAKA’nın desteği olacak geri kalan kısmı Valiliğimiz tarafından karşılanacak. 3.585000 TL’lik bir proje.
Su sporları merkezi için yine 3.297.533 TL’lik bir proje. Bunun da 1.750.000 TL’si DOĞAKA tarafından karşılanacak. İkisi de hazır. Son halini gördükten sonra uygulama ihalesine çıkılıp uygulanmaya başlanacak. 3-4 ay içerisinde burayı da tamamlamayı temenni ediyoruz. Yatırımcılara da yer vereceğimizi daha önce de ifade etmiştik. Lokantalar, kafeteryalar ve sosyal donatılar olacak. Bizim çalışmamızla birlikte buradaki diğer faaliyetlerde devam edecek.

Beşinci projemiz ise Vakıflı Köyü ile Hıdırbey Köyü arasındaki yürüyüş yolu yapımı olacak. Vatandaşlarımız iki köy arasında rahatça yürüyebilsin diye yaptığımız bir proje. Proje bedeli 400.000 TL. Bunun 300.000 TL’sini DOĞAKA’dan alacağız. 100.000 TL’sini de Valilik olarak biz karşılayacağız. Bu beş projemizin parası hazır, projeleri hazır, çok kısa süre içerisinde de uygulama projesine geçeceğimizi düşünüyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. 2020 için yine aynı şekilde diğer İl Valilerimizle de kurul olarak aralık ayı başında yaptığımız toplantıda önümüzdeki yılın yatırımlarını da görüştük. Orada da yine 20.000.000 TL’lik bir meblağı turizm altyapısını güçlendirmek için kullanmaya oy birliği ile karar verdik. Dolayısıyla oradaki 20.000.000 TL den yine yaklaşık 8.500.000 TL’ik bir rakam, bu projeler için Hatay’a verilecek. Tabi 2020 yılında hangi projeleri sunacağız? Hangi projelere destek vereceğiz? Bunlar yapacağımız çalışmalara bağlı. Ama böyle bir meblağı da önümüzdeki yıl için ayırmış olduk. Turizme önem veriyoruz. Denizi olan, tarihi, kültürü ve sanatı olan bir şehiriz. Dolayısıyla buraya yatırımlar yapmak istiyoruz. Değerlerimizi öne çıkarmak istiyoruz. İnşallah bizi ziyarete gelen vatandaşlarımız da memnun kalırlar. Ben tekrar geldiğiniz için teşekkür ediyorum.’’ dedi
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
İlgili Haberler
GAZETECİLERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE MÜDAHALE: POLİS PARKI ABLUKAYA ALDI
EV SAHİPLERİ DİKKAT: 31 MART SON GÜN, CEZA KAPIDA
CEYLAN ERTEM’DEN KADIKÖY ÇAĞRISI: “GAZETECİLERİ YALNIZ BIRAKMAYIN”
TİNY HOUSE DAHİL: TARLAYA EV YAPMAK İSTEYENLERİ BEKLEYEN BÜYÜK ENGEL
CHP MİTİNGİNDE SERT ÇIKIŞ: ÖZEL’DEN YALIM GÖRÜNTÜLERİNE VE İKTİDARA TEPKİ
BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?
DONALD TRUMP: “SANIRIM İRAN’DA REJİMİ DEĞİŞTİRDİK… SIRADA KÜBA VAR”
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER İSTİFA ETTİ
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARİFEYİ DEĞİŞTİRDİ: YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE
MİLLİ EĞİTİM’DEN EK ATAMA DUYURUSU: BAŞVURULAR 28-30 MART’TA
ABB’DE KRİTİK DOSYA: YARGI SÜRECİ BAŞLADI, TARTIŞMA BÜYÜYOR
İMRALI ZİYARETİ TAMAMLANDI: DEM PARTİ HEYETİ GERİ DÖNDÜ
CHP LİDERİNDEN OPERASYON TEPKİSİ: “SALDIRI ALTINDAYIZ”
TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET
ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI
HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI
ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI
İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI
OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”
Yükleniyor
HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI
HER YAĞIŞTA AYNI KRİZ: HATAY’DA ALTYAPI TARTIŞMASI BÜYÜYOR
HATAY’DA DEPREMDE AİLESİNİ KAYBEDEN AVUKATTAN 3 NİSAN ÖNCESİ ADALET ÇAĞRISI
HATAY’DA SAĞANAK KRİZİ: ALTINÖZÜ’NDE TOPRAK YOLU YUTTU!
BAKAN GÜLER HATAY’DAN SESLENDİ: TÜRKİYE TEYAKKUZDA, HER TÜRLÜ TEDBİR MASADA!
Hatay SINIRINDA GERİLİM: FÜZE PARÇALARI DÖRTYOL’A İSABET ETTİ
HATAY ÜZERİNDEN PROVOKASYON:ÖNTÜRK’TEN SERT YANIT
- Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 15.5 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Salı 16.9 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




