HATAY, İZMİR’E DAMGA VURDU 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, Hatay’ın ve Hatay Büyükşehir Belediyesinin “Onur Konuğu” olarak yer aldığı Lezzetli Kış Şöleni kapılarını ziyaretçilere açtı. 

Hatay 21.12.2019 11:35:03 0
HATAY, İZMİR’E DAMGA VURDU 

20-31 Aralık tarihleri arasında İzmir Kültürpark’ta düzenlenecek gastronomi temalı festivalin açılışına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile birlikte ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hatay ve İzmir’in ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve yöneticileri katıldı.
Lezzetli Kış Şöleni’nin açılışında düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “23 medeniyetin 13 tanesine ev sahipliği yapan, ilk olimpiyatların yapıldığı, Anadolu’ya giren tüm semavi dinlerin ilk ibadethanelerinin bulunduğu, Roma döneminin en önemli 3 şehrinden biri olan, Orta Doğu ve Afrika’ya Anadolu’yu bağlayan Hatay’dan herkese kucak dolusu selam getirdik. Zengin mutfak kültürümüzün bir kısmını sizlerle paylaşmaya geldik. Ama aynı zamanda bu zenginliklerin tümünü keşfetmeniz için sizi Hatay’a davet etmeye geldik” dedi.


Anadolu’nun kurtuluşu için ilk kurşunun Dörtyol’dan atıldığını ve bu kurtuluş mücadelesinin İzmir’de alevlendiğini de sözlerine ekleyen Başkan Savaş, “Güzel İzmir halkı için Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne ifade ediyorsa Hataylılar için de onu ifade ediyor. Hatay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk güzel yurdumuza son hediyesidir. Hatay’ın güzellikleriyle İzmir’in güzelliklerinin buluştuğu bu organizasyonun gerçekleşmesinde Başkanımız Tunç Soyer başta olmak üzere herkese teşekkür ederim” dedi.


Lütfü Savaş’tan sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de düşüncelerini paylaştı. İlklerin ve enlerin şehri Hatay’dan gelen tüm misafirlere ‘Hoş geldiniz’ diyen Tunç Soyer, “Kışın tadına varın diyerek düzenlediğimiz şölende Hatay Büyükşehir Belediyesini ve Hataylıları onur konuğu olarak misafir emekten büyük mutluluk duyuyoruz. 7’den 70’e tüm İzmirliler bu şölende yılbaşı kutlamaları ile özdeşleşen etkinliklerle yeni yıla girecek. Belki de dünyanın en lezzetli yemekleri olan Hatay yemekleri ile buluşacak. Onur konuğumuz Hatay’ın gastronomik lezzetleri İzmirlilerin damağını şenlendirecek. Aynı zamanda İzmir’in ve diğer şehirlerimizin de lezzetleri burada olacak” dedi.
Lezzet şöleninde birbirinden eğlenceli konser ve etkinliğin de yer alacağını ifade eden Tunç Soyer, herkesin keyifli vakit geçireceğini belirtti.
BAŞKAN SAVAŞ’TAN TUNÇ SOYER’E ANLAMLI HEDİYE 
Lezzetli Kış Şöleni’nin açılışında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ev sahibi İzmir’in başkanı Tunç Soyer’e eşi Neptün Soyer ile birlikte yer aldığı yakma resim tablosunu ve Hatayspor atkısını hediye etti.
Aldığı hediyeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Tunç Soyer, misafirleriyle birlikte şölenin açılış kurdelesini kesti.


SEVENLERİ BAŞKAN SAVAŞ’I YALNIZ BIRAKMADI
Gerçekleşen açılış töreninin ardından Başkan Savaş ve Tunç Soyer katılımcılarla birlikte Kültürpark’ta yer alan stantları tek tek gezdi. Hatay’ın gastronomik lezzetlerini tanıtan Başkan Savaş’a yoğun ilgi vardı. İzmir’de yaşayan Hataylılar ve sevenleriyle vakit geçiren Başkan Lütfü Savaş, 31 Aralık’a kadar sürecek bu lezzetli şölene herkesi davet etti.


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16834,12%0,95
  • DOLAR

    43,82% 0,16
  • EURO

    51,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7182,08% 2,07
  • Ç. ALTIN

    11729,31% 0,51

ADALET BAKANI AÇIKLADI: “UMUT HAKKI” İÇİN YASA MI DEĞİŞECEK?

İÇİŞLERİ’NDE DENGELER DEĞİŞTİ: KOLTUKLAR DEĞİŞİRKEN TURAN NASIL YERİNİ KORUDU?

MHP’DEN KRİTİK MESAJ: SİLAH BIRAKMA TEYİT EDİLİRSE “UMUT HAKKI” GÜNDEME GELEBİLİR

ŞİMŞEK: İRAN BELİRSİZLİĞİ BİTERSE TÜRKİYE EKONOMİSİ RAHATLAYACAK

OYAK Çimento “Renkli Yakalar” ile Geleceği Güzelleştiriyor:

OYAK ÇimentoARKE Arama ve Kurtarma Ekibi Kuruldu

OYAK Çimento’ya “Sürdürülebilirlik Liderleri” Ödülü

168 İMZALI LAİKLİK METNİNE YARGI YOLU: YUSUF TEKİN “BEN DE DEMOKRATİK HAKKIMI KULLANIYORUM”

AKP KAHRAMANMARAŞ’TA SERT İSTİFA: “MENFAATÇİ TEŞKİLATLA YÜRÜMEM”

AKIN GÜRLEK ‘ALO ADALET’ HATTINI DUYURDU: PİLOT İL İSTANBUL

RAMAZAN ÖNCESİ ÇARPICI İDDİA: İSRAİL ÜRÜNLERİ FİLİSTİN ETİKETİYLE PAZARDA

“AZİZ İHSAN AKTAŞ SUÇ ÖRGÜTÜ” SORUŞTURMASINDA 14. DURUŞMA BAŞLADI

GÜÇ BÜYÜDÜKÇE SORUMLULUK NEDEN AYNI ORANDA BÜYÜMÜYOR?

SİGARA FİYATLARI UÇUŞA GEÇTİ: ZAM ÜSTÜNE ZAM

HATAYLI AYŞE NAZ ABD’DE TARİH YAZDI: DÜNYA BİRİNCİSİ OLARAK TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRDI

ASLAN AVRUPA’YI SALLADI! JUVENTUS’A 5 GOLLÜK ŞOK

BAKAN ATAMALARI SİYASETİ GERDİ: BAHÇELİ’DEN MUHALEFETE AĞIR ELEŞTİRİ

BAKIRHAN; "CUMHURBAŞKANININ EV SAHİPLİĞİNDE LİDERLER ZİRVESİ TOPLANMALIDIR"

ÜNLÜ İSİMLERE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 17 KİŞİ GÖZALTINDA

DAVUTOĞLU’NDAN SİSTEM ELEŞTİRİSİ VE GEÇİM ÇIKIŞI

GIDA FİYATLARI ZİRVE YAPTI, ÜRETİM GERİLEDİ

TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

ERDOĞAN PROGRAMI BOĞAZİÇİ’NDE HAYATI DURDURDU

KARALAR TAHLİYESİNE YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

Yükleniyor


HATAYLI AYŞE NAZ ABD’DE TARİH YAZDI: DÜNYA BİRİNCİSİ OLARAK TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRDI

VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

Depremin 3. Yılında Dayanışma :Cemil Tugay Erzin’de Temaslarda Bulundu

YIKIMIN ŞEHRİNDE HÜZÜNLÜ YÜRÜYÜŞ: HATAY KAYIPLARINI UNUTMADI

BABA-OĞUL TARTIŞMASI CİNAYETLE SONUÇLANDI: HATAY’I SARSAN OLAY

ÖZGÜR ÖZEL HATAY’DAN DUYURDU: “İMAMOĞLU BURAYA CUMHURBAŞKANI OLARAK GELECEK”

HATAY İSKENDERUN VE İSTANBUL HAVALİMANI’NDA DEV UYUŞTURUCU OPERASYONU

  • Cumartesi 17.9 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Pazar 15.9 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 15.9 ° / 6.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 22 9 7 6 13 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
16.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12