GÜVEN, REKOLTE GEÇEN YILA GÖRE DÜŞÜK
Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Kurtbağı Mahallesinde kayısı hasadının yapıldığı bahçeleri gezerek, bu seneki rekoltenin geçen yıla göre düşük olduğunu belirtti.
Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Başkan Yardımcısı Sami Üstün, Meclis Üyeleri, Kurtbağı Mahalle Muhtarı İhsan Kızıldağ, Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan ve Üyeleri ile birlikte, Kayısı hasadının yapıldığı bahçeleri ziyaret ederek, çiftçilere kolaylıklar diledi. Kayısı’nın Kurtbağı Mahallesi ve Arsuz’un en önemli tarımsal ürünlerinden bir tanesi olduğunu belirten Güven, “ Özellikle kurtbağında ve ona paralel dağ bandında; Derekuyu, Ada Mahallesi ve Arpaderesi’ne doğru giderken kayısı yetiştiren çiftçilerimiz var.

Ama en fazla Kurtbağı mahallesinde bulunuyor. Türkiye’de yetiştirilen en önemli kayısı çeşitlerinden bir tanesidir. Bizim çiftçimiz buradan geçimini sağlıyor ama bu sene üründe yüzde seksenlik bir kayıp oluşmuştur. Yüksek yerlerde daha iyi bir ürün olmasına rağmen, iklimsel şartlardan dolayı çiftçi mağdur olmuştur. Bu nedenle çiftçilerin gördüğü mağduriyeti Tarım Bakanlığının gidermesini, diğer ürünlerde olduğu gibi kayısı yetiştiren çiftçilere destek verilmesini talep ediyoruz.
Tabiki korona döneminde herkes mağdur oldu ama bu mağduriyet üstüne ikinci bir mağduriyet olmuştur. Arsuz’un yaklaşık 10 bin tona yakın bir kayısı hasılatı var. Bunun büyük bir bölümü de Kurtbağı Mahallesinden çıkmaktadır. Tüm çiftçilerimize bol kazançlar diliyorum. Bu sene az oldu ama inşallah seneye daha iyi olur. Her sene kayısı festivali yapmayı tasarlıyorduk. Bu sene daha kapsamlı, Türkiye geneli yapmayı düşünüyorduk.
Ancak hem ürünün yetersizliği, hem de içinde bulunduğumuz global sağlık durumu, Covid 19 tedbirleri sebebiyle yapamadık. Ama inşallah seneye çok daha iyi bir mahsul, çok daha iyi bir festival ve Türkiye’ye çok daha iyi bir tanıtım durumunu üstleneceğiz. Ben çiftçilerimize tekrardan teşekkür ediyorum. Bu özenli çalışmaları ve güzel kayısıları yetiştirdikleri için,” ifadelerini kullandı.
-
BIST 100
16224,77%-0,39
-
DOLAR
44,18% 0,16
-
EURO
50,76% -0,29
-
GRAM ALTIN
7231,66% 0,36
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
TOKAT NİKSAR’DA KORKUTAN DEPREM: 5.5 İLE SALLANDIK, EĞİTİME ARA VERİLDİ!
ABD’DE HALKBANK DAVASI DURDURULDU: ADALET BAKANI GÜRLEK’TEN AÇIKLAMA
DİPLOMA İPTALİ DÜNYAYA TAŞINDI: AVRUPA’DAN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İÇİN İNCELEME
ROJİN KABAİŞ’İN BABASINA ÖLÜM TEHDİDİ: SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
PYD KURUCUSU SALİH MÜSLİM ÖLDÜ! ERBİL’DE TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
SAVCILIK, İMAMOĞLU’NUN PAYLAŞIMLARININ YAPILDIĞI HESABA SORUŞTURMA AÇTI
SAVAŞ DOĞALGAZI VURDU: NİSAN AYINDA ZAM KAPIDA!
ABD-İSRAİL GERİLİMİ SÜRERKEN HAMANEY’E SALDIRI GİRİŞİMİ
JANDARMA MÜDAHALESİ, TARTIŞMALI KİMLİK KONTROLÜ: İBB DAVASINDA GERİLİM TAVAN YAPTI!
TAHRAN’IN ÜZERİNE "ÖLÜM" YAĞIYOR: PETROL RAFİNERİLERİ VURULDU, ŞEHRE ASİT İNDİ!
TBMM’DE İRAN GÜNDEMİ: FİDAN VE GÜLER VEKİLLERİ BİLGİLENDİRİYOR
HASAN TAHSİN GÖKCAN’IN YERİNE İRFAN FİDAN: AYM’DE YENİ DÖNEM!
MANAVGAT’TA OPERASYON DALGASI: ESKİ BELEDİYE DÖNEMİNE YENİ GÖZALTILAR
AKARYAKITTA ZAM KISIR DÖNGÜSÜ: GECE GELEN ZAM BİTMEDEN YENİSİ KAPIDA!
HAMANEY SONRASI İRAN: YENİ LİDER MÜCTEBA HAMANEY
Yükleniyor
Hatay SINIRINDA GERİLİM: FÜZE PARÇALARI DÖRTYOL’A İSABET ETTİ
HATAY ÜZERİNDEN PROVOKASYON:ÖNTÜRK’TEN SERT YANIT
ALACAK TARTIŞMASI CİNAYETE DÖNDÜ! REYHANLI’DA 20 YAŞINDAKİ GENÇ ÖLDÜ
HATAY’A 80 MİLYARLIK YATIRIM! DEMİRYOLU, OTOYOL VE DEV YATIRIMLAR GELİYOR
HATAY’DA İFTAR VAKTİ KANLI SALDIRI! ÖLÜRKEN KATİLİN ADINI SÖYLEDİ
HATAYLI AYŞE NAZ ABD’DE TARİH YAZDI: DÜNYA BİRİNCİSİ OLARAK TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRDI
VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ
- Cuma 12 ° / 5.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 15.7 ° / 5.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 14.5 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu


