BUNLAR BELEDİYECİLİĞİ ÖĞRENENE KADAR 5 YIL BİTER

Dumlupınar Mahallesinde mahalle sakinlerinin misafiri olan Demokrat Parti Adayı Mete Aslan, “Ankara dayatması adaylara karşı gelin İskenderun ittifakına omuz verin İskenderun kazansın” dedi.

İSKENDERUN 8.03.2019 21:31:18 0
BUNLAR BELEDİYECİLİĞİ ÖĞRENENE KADAR 5 YIL BİTER

İttifakların İskenderun'a bir şey veremeyeceğini söyleyen Mete Aslan, “Oturdukları yerde kendi siyasi geleceklerini garantiye almak için ittifak kuruyorlar. Düne kadar birbirlerine söven partiler bugün ittifak kurup oy istiyorlar. Kendi koltukları uğruna seçmenlerin doğrularını, davalarını hiçe sayıyorlar. İskenderun bu dayatmalara boyun eğmeyecek kadar gururludur. Zorlamaya dayatmaya her zaman karşı çıkan insanların yaşadığı bu memleket, zoraki ittifaklara da geçit vermez.

İskenderun ittifakı derken tüm İskenderunluların aynı çatı altında olacağı ve sadece İskenderun menfaatlerinin olduğu bir ittifak planladık. İşte bu yüzden sizleri bu çatı altına davet ediyorum. Dayatma adaylarla bir yere varamazsınız. Ya bu İskenderun ittifakına oy verirsiniz İskenderun kazanır, ya da diğer ittifaklara verirsiniz ve 10 yılda İskenderunlu bu hale getirenlere yeniden fırsat verirsiniz”.

10 yıl önce yaptığım hizmetlerin üzerinde bir çivi dahi çakılmamış. Yollar hala çukur. Su hala gelmedi. O suyu büyük mücadeleler sonucu Payas’a kadar getirdim. 10 yıldır İskenderun'a getiremediler. Artırma tesisini de iki fabrika uğruna yok ettiler. 40 yıllık içme suyu ihtiyacı karşılanacaktı. İki yıl daha görevde kalsaydım içme suyu bugün musluklarınızdan akıyor olacaktı. Lütfen artık İskenderun’ zaman kaybettirmeyin.

Bir an önce tahribatı onarıp yeni hizmetlere geçelim” dedi. İki adayımız daha var. Soruyorum iki mahalle sınırlarını bilir mi? Kişiliklerine sözüm yok. Değerli iki insan. Doktorluk veya demir çelik işi belediyeciliğe benzemez. Siz belediyeciliği öğrenene kadar 5 yıl biter. İskenderun 5 yıl daha kaybetmiş olur” dedi..

GÜLTEPE MAHALLESİNE ZİYARET
Gültepe sakinlerinden Murat Aksoy ve tanınmış iş adamlarından Yıldırım Alpay’ın organize ettiği ev toplantısına katılan Mete Aslan, mahallelinin tapu sorununun çözülmesi durumunda modern bir mahalle statüsüne kavuşacaklarını ifade etti.


Belediye başkanlığı döneminde tapu olmamasına rağmen yol asfalt su kanalizasyon sorunlarının çözüldüğüne dikkat çeken Mete Aslan, “O dönem de sizlere rica etmiştim. Şimdide söylüyorum. Tapularınızı alın ben de buraya modern bir mahalle için elimden geleni yapayım. İskenderun ittifakı olarak bu yola çıktık ve kazanacağız. Her gün bir yalanla karşı karşıya kalıyoruz. Çekilecek dediler tutmadı, başka bir adaya çalışıyor dediler tutmadı. Şimdide sahildeki camiyi yıkacak diyorlar. Hacı adam cami yıkar mı? Yeri konusunda karşı olduğumu her zaman söyledim. Oradaki askeri tesisi yıkıp sahili uzatmıştım. Zamanında o cami için çok ısrar ettiler ama ben kabul etmemiştim. Çünkü istedikleri yerde cami ihtiyacı yoktu. Üniversite civarında yer verdim cami yapılsın diye kabul etmediler. Mete Aslan camiyi yıkacak dedikodularına inanmayın. Müslüman Camii yıkar mı? Her gün kafanızı karıştıracaklar çünkü seçimi alıyoruz. Bunu gördüler ki Cumhurbaşkanını yeniden getiriyorlar. Benden değil sizlerden korkuyorlar. Bu şekilde devam edelim ve İskenderun ittifakına sahip çıkalım. 1 Nisan’da İskenderun yeni hizmet dönemine girecek söz veriyorum” dedi.

Daha yeni gelmişti, ne oldu da yeniden geliyor
İskenderun Belediye Başkan adayı Mete Aslan Denizciler mahallesinde site sakinlerine konuk oldu. “Bugüne kadar iktidar partisine oy verdiniz ama bugün her şeyden şikayet ediyorsunuz” diyen Mete Aslan, “Bundan sonraki seçimlerde yine verin ancak bu seçimde bir uyarı yapın. İktidar sizi her seçim kuzu kuzu oy verecek diye bilmesin. Gelin bir ders verin uyarıda bulunun” dedi.


Site sakinlerinin sorularını da yanıtlayan Mete Aslan, “Başımızda büyükşehir belası var. Yetkilerin yüzde 80’i orada. İskenderun belediyesinin mali durumu nedir, borcu nedir bilmiyorum. Büyükşehir yetkisinde olan bir sorunumuz sıkıntımız olursa rica ederiz. Yapmazsa bütçemizin yettiği yere kadar biz yaparız. Antakya’dan gelip de bizi dövecek halleri yok. Onlar yapmazsa ben yaparım. Sizden ricam İskenderunluluk ruhunu yeniden bu şehre getirmeniz. Sorduklarında ben Akçaylıyım Ben Belenliyim demeyin. Siz İskenderun’da yaşıyorsanız İskenderunluyum demek durumundasınız. İskenderun’un sahipsizliğini geçen 10 yılda görünüz. Milletvekilleri nerede? Her gün bakan getirmeye başladılar. Bana da baksın. Bende bu ülkenin vatandaşıyım. Cumhurbaşkanı benim de cumhurbaşkanım olsun. Ben bir parti genel başkanı olarak değil tüm ülkenin cumhurbaşkanı olarak görmek istiyorum. Bu hafta sonu da İskenderun’a geliyormuş. Ne oldu daha yeni gelmişti? Korku mu var acaba. Anket sonuçları kötü mü gidiyor yoksa?. Benden değil sizlerden korkuyorlar. Sizin İskenderun ittifakını benimsemeniz korkuya neden oldu. Bütün bakanları ile gelsinler bu halkı bu defa kandırmayacaklar. İskenderun ittifakı zaferle çıkacak” dedi.

BÜYÜKDERE MAHALLESİNE ZİYARET

İskenderun’a bağlı en uzak mahallelerden olan Büyükdere Mahallesine giden Demokrat Parti Belediye Başkan adayı Mete Aslan burada da yine yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Büyükdere mahallesinin plajını kendisinin yaptığını söyleyen Mete Aslan, “Bakamamışsınız ve görünce üzüldüm. Belediyeyi aldığımızda bir daha yapacağım” dedi.


Diğer iki adayın bu mahalleden haberinin olup olmadığını merak ediyorum diyen Mete Aslan, “ İki değerli insan aday oldu. Biri fabrikatör biri doktor. İkisi de işlerinde ve mesleklerinde başarılı. Belediyecilik yapmak o kadar kolay olmuyor ne yazık ki. Belediyeyi mahalleleri insanları ve sorunları tanıyana kadar 5 yıl geçer. O yüzden İskenderun’u belediyeciliği bilmeyenlere emanet etmeye gönlüm razı olmadı. Gelirken plajınızı gördüm ve üzüldüm. Oysa ben oraya çok para harcamıştım. Sahip çıkamamışsınız. Belediye başkanlığını aldığımız zaman bir kez daha plajı elden geçireceğiz ve orayı sizlere vereceğim. Sahip çıkın. Sahip çıkmanız gereken bir olay daha var, o da İskenderun ittifakı. Cumhur ve Millet ittifakları sizlere sorulmadan kuruldu. Karşınızda sizin ittifakınız var. İskenderun ittifakı ile birlikte İskenderun’u 15 yılda yaptığımız hizmetlere yeniden kavuşturacağız” dedi.

AKARCA MAHALLESİNE  ZİYARET

Hatay’ın Büyükşehir statüsüne girmesinin ardından İskenderun’un bir mahallesi olan Akarca’ya çıkarma yapan DP adayı Mete Aslan, mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı.  Belediye Meclis Üyesi adayı Sedat Bakır ve tanınmış siyasetçilerden Nurettin Can’ın tertip ettiği toplantı da yoğun bir katılım vardı.
Her dönem iktidar partisine oy vermenize saygı duyuyorum diyen Mete Aslan, “ Son günlerde içerde ve dışarıda ülkemizin geldiği noktayı görüyorsunuz. Silerin oyları sayesinde daha da ipin ucunu kaçırıyorlar.

Gelin bu defa iktidar partisine bir ders verin ve Ankara dayatmasının İskenderun’da tutmayacağını gösterin. Gönül erdiğiniz partiye oy verin ancak arada böyle uyarı niteliğinde de dersler verin. Yoksa sizin her seçim oy verdiğinizi görüp istedikleri dayatmaları sizlere sunuyorlar. İki adayında belediyecikte başarılı olamayacağını gördük ve bu yola çıktık. Belediye başkanlığına oturduklarında bu şehrin ne yapıda olduğunu belediyeciliğin asıl yapıldığını öğrenmeleri 5 yıl sürecek. Zaman kaybı yaşanacak. Zaten 10 yıldır zaman kaybı yaşadık. Gelin İskenderun’u yeniden ayağa kaldıralım. Her yerden şikâyet geliyor. Nereye gitsem bizi kurtar diyorlar. İskenderun benim aşkım. Söz konusu İskenderun olursa görevden kaçamam. Hiç niyetim olmamasına rağmen ısrar ve baskı sonucu aday oldum. Madem yeniden başkan olmamı istiyorsunuz o halde gelin İskenderun ittifakını yerel iktidara taşıyalım” dedi.Hatay’ın Büyükşehir statüsüne girmesinin ardından İskenderun’un bir mahallesi olan Akarca’ya çıkarma yapan DP adayı Mete Aslan, mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı.  Belediye Meclis Üyesi adayı Sedat Bakır ve tanınmış siyasetçilerden Nurettin Can’ın tertip ettiği toplantı da yoğun bir katılım vardı.
Her dönem iktidar partisine oy vermenize saygı duyuyorum diyen Mete Aslan, “ Son günlerde içerde ve dışarıda ülkemizin geldiği noktayı görüyorsunuz. Silerin oyları sayesinde daha da ipin ucunu kaçırıyorlar. Gelin bu defa iktidar partisine bir ders verin ve Ankara dayatmasının İskenderun’da tutmayacağını gösterin. Gönül erdiğiniz partiye oy verin ancak arada böyle uyarı niteliğinde de dersler verin. Yoksa sizin her seçim oy verdiğinizi görüp istedikleri dayatmaları sizlere sunuyorlar. İki adayında belediyecikte başarılı olamayacağını gördük ve bu yola çıktık. Belediye başkanlığına oturduklarında bu şehrin ne yapıda olduğunu belediyeciliğin asıl yapıldığını öğrenmeleri 5 yıl sürecek. Zaman kaybı yaşanacak. Zaten 10 yıldır zaman kaybı yaşadık. Gelin İskenderun’u yeniden ayağa kaldıralım. Her yerden şikâyet geliyor. Nereye gitsem bizi kurtar diyorlar. İskenderun benim aşkım. Söz konusu İskenderun olursa görevden kaçamam. Hiç niyetim olmamasına rağmen ısrar ve baskı sonucu aday oldum. Madem yeniden başkan olmamı istiyorsunuz o halde gelin İskenderun ittifakını yerel iktidara taşıyalım” dedi.


 


 


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,21% 0,06
  • EURO

    35,00% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2505,30% 0,20
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00

CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL GENÇLERE SESLENDİ: ''GERÇEK İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNÜ BAŞLATIYORUZ''

BEŞİKTAŞ, SAHASINDA HATAYSPOR İLE 2-2 BERABERE KALDI

ESKİ BAKAN ZİYA SELÇUK YÜKSELİŞ KOLEJİNDE

AHBAP HATAY'DA GENÇLİK MERKEZİ YAPTIRIYOR

TÜRKER ATEŞ: "TASARRUFUN FATURASINI YEREL BASINA ÖDETMEYİN"

İZMİR'DE EMEKLİLERDEN BAKAN IŞIKHAN'A "YENİ HİZMET MODELİ' TEPKİSİ

ÖZEL:ATILAN O İLK ADIMIN İZİNDEN YÜRÜYOR VE MÜCADELE EDİYORUZ

AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINAN 3 EMNİYET GÖREVLİSİ İFADE VERMEK İÇİN ANKARA ADLİYESİ'NDE

ANITKABİR'DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI TÖRENİ...

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI İÇİN BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL GENÇLERLE ANITKABİR’E YÜRÜYOR

İMAMOĞLU:BİZE YÜKLENEN SORUMLULUKLARIN TAMAMINI MİLLETİMİZLE BULUŞTURMA KONUSUNDA KARARLIYIZ

'AYHAN BORA KAPLAN' KRİZİNİN ARDINDAN ANKARA EMNİYETİ’NE YENİ ATAMA

MEMLEKET PARTİSİ, "GENEL MERKEZ KAPANDI" İDDİALARINI YALANLADI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A:MADEM ATAMAYACAKTIN BU 1 MİLYON GÜNAHSIZI NİYE OKUTTUN?

AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI KAPSAMINDA BİR KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

BAHÇELİ, KOBANİ DAVASI'NDA VERİLEN CEZALARI ELEŞTİRENLERİ HEDEF ALDI

MEB: 20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI İÇİN BAŞVURULAR 20-31 MAYIS ARASINDA

KILIÇDAROĞLU:DEMİRTAŞ,DOKUNULMAZLIĞIN KALDIRILMASI' MASKESİYLE TUTSAK EDİLMİŞTİR...

SAVCILIK, ANKARA 22. AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NİN KOBANİ DAVASI'NDA VERDİĞİ TAHLİYE KARARLARINA İTİRAZ ETTİ

ACI HABERİ MSB DUYURDU, PİYADE SÖZLEŞMELİ ONBAŞI RECEP KABALA ŞEHİT OLDU

ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI RESMİ GAZETE'DE

KAMU ALIMLARININ ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILMASINA İLİŞKİN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ RESMİ GAZETE'DE

KÖPRÜ VE OTOYOLLARA GELEN ZAMLAR NAKLİYECİLERİ İSYAN ETTİRDİ: "UÇURUMDAN AŞAĞI FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ GİDİYORUZ ŞU AN"

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN KOBANİ DAVASI KARARLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI,BAŞKANLIĞIMIZIN HİZMETİNDE KULLANILAN 1 ADET AUDİ A8 ARAÇ İADE EDİLMİŞTİR

PETROL FİYATLARINDA YÜKSELİŞ

TÜİK: NİSAN AYINDA KONUT SATIŞI BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 11.8 AZALDI

TÜİK GENÇLERİ ARAŞTIRDI ... 

FİGEN YÜKSEKDAĞ'DAN İLK MESAJ

Yükleniyor


İSKENDERUN BELEDİYESİNDE MEMURA SOSYAL DENGE TAZMİNATI

İSKENDERUN'DA BÜFE SAHİBİ ARKADAŞINI TÜFEKLE VURDU

DÖNMEZ’E VALİ KAYMAKAM’DAN HAYIRLI OLSUNZİYARETİ

DOĞAKA- SEECO HIZLANDIRMA HİBE PROGRAMI BİLGİLENDİRME SEMİNERİ İTSO’DA YAPILDI

İSKENDERUN'DA TARİHİ BİNA YANGINDA KÜLE DÖNDÜ

DÖNMEZ, 10 YILLIK SÜREDE HİÇ BİR ÇALIŞMA YAPILMAMIŞ

ŞAHİN’DEN DÖNMEZ’E ZİYARET

  • Pazartesi 30.7 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 31.5 ° / 17.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 17.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 37 32 2 3 64 99
2.Fenerbahçe 37 30 1 6 62 96
3.Trabzonspor 37 20 13 4 17 64
4.İstanbul Başakşehir 37 17 13 7 10 58
5.Beşiktaş 37 16 13 8 6 56
6.Kasımpaşa 37 15 14 8 -4 53
7.Alanyaspor 37 12 10 15 3 51
8.Sivasspor 37 13 12 12 -8 51
9.Rizespor 37 14 15 8 -8 50
10.Antalyaspor 37 12 13 12 -5 48
11.Adana Demirspor 37 10 13 14 -3 44
12.Samsunspor 37 11 16 10 -8 43
13.Kayserispor 37 11 14 12 -12 42
14.Gazişehir Gaziantep 37 11 18 8 -8 41
15.Konyaspor 37 9 14 14 -11 41
16.Ankaragücü 37 8 13 16 -4 40
17.Hatayspor 37 8 15 14 -9 38
18.Fatih Karagümrük 37 9 18 10 -5 37
19.Pendikspor 37 9 18 10 -30 37
20.İstanbulspor 37 4 26 7 -47 16