RÜYA DİYEREK GEÇME  SARAYIN DUVARLARINI BİLE YIKTIRIR

13 Mayıs sabahına etkisi akşama kadar süren bir rüya gördüm. Rüya diyerek geçip gitmeyin lütfen. Bazen o kadar gerçek olur ki;  kendi ellerinizle korunmak için ördüğünüz sarayın duvarlarını  yine kendi ellerinizle yıkmak zorunda kal

GÜNDEM 15.05.2020 00:04:30 0
RÜYA DİYEREK GEÇME  SARAYIN DUVARLARINI BİLE YIKTIRIR

13 Mayıs sabahına etkisi akşama kadar süren bir rüya gördüm. Rüya diyerek geçip gitmeyin lütfen. Bazen o kadar gerçek olur ki;  kendi ellerinizle korunmak için ördüğünüz sarayın duvarlarını  yine kendi ellerinizle yıkmak zorunda kalabilirsiniz. Olmaz olmaz demeyin. Vardır her rüyanın bir hikmeti. Hazırsanız başlıyorum…
Rüyam bilinmeyen bir ülkede bilinmeyen bir yerde geçiyor. Derin uykuda olduğum için olsa gerek ayrıntılarına vakıf olamadım. Bu yüzden her ülkede ve her yerde olabilecek şekilde yorumlayabilirsiniz. Ben  kendi ülkemde bir olaymış gibi yorumlamayı tercih ederim. 
Çok benziyor ülkemde yaşananlara… 
Okuyun görün. 
Bana hak vereceğinizi düşünüyorum. 
Çünkü bu benim kadar sizin de  hikâyeniz. 
“Biri demokratik kuralların kısmen yaşandığı bir ülkede iktidara geldi. Şaşkındır ilk zamanlarda. Herkesin duymasından hoşlanacağı şeyler söyledi ve yapmaya çalıştı. Ama bir türlü istediği gibi “dindar ve kindar” bir nesil yetiştiremedi. 
O vakit kumpas uzmanı bir din bezirganı aklına geldi.  Birbirlerini “el bebek gül bebek” beslemeye başladılar. Yargı,  artık adalet dağıtan bir mevki değil;  bilakis dürüst ve namuslu insanları kamçılayarak ün yapan,  heykeli dikileceği ifade edilen savcıların elindeydi.  Hatta ben bu davaların savcısıyım diyecek kadar hayrandı bu din bezirganına ve elinde kamçılı hak ve adalet katillerine. 
Bu muhabbet sonsuza kadar süremezdi. 
Birden aralarında Saray’ın sahibinin kim olacağı konusunda tartışmaya başladılar. 
Ama ne tartışma. Adeta kıyamet koptu. 
Sarayın rüyasını gören  bir anda elindeki her şeyi kaybedeceğini düşünerek gözünü kararttı. Takkeli yoldaşlarını, onlardan öğrendiği kumpas ve bezirganlık yöntemlerini; onlardan daha acımasızca uygulamaya başladı. Aynı yolda yürüdüğü ve aynı yağmurlarda ıslandığı yoldaşları en büyük düşmanı oldu.  Onları ağaç kökü yemeye muhtaç etti ve ülkenin her yerine inşa ettiği cezaevlerine doldurdu. 
Bu süreçte bir yandan sarayını inşa etmeye devam etti. Binlerce odalı sarayının tek sahibi olmak istiyordu. Sonunda oldu. Ama tüm bunları yaparken çok yoruldu ve bir anda fark etti ki sarayında hiç uyuyamıyordu.  Çünkü düzenbaz ve bezirgan yol arkadaşlarıyla çatışırken; ülkenin cesur, dürüst ve namuslu insanlarına çok acı çektirdi. Halka o kadar ağır bir zulüm uyguladı ki sarayın duvarlarında halkın kan, gözyaşı ve acılarıyla yoğrulmuş tuğlaları kullanmak zorunda kaldı.  
Binlerce odalı sarayın her bir tuğlasında bu ülkenin dürüst, cesur ve namuslu insanlarının, elleri nasırlı çiftçilerinin, ölesiye koşullarda karın tokluğuna çalışan emekçilerinin, ekmek almaya giderken öldürülen çocukların, türkü söyleyebilmek için açlığa yatanların, hayalleri uğruna koşarken tekmelenerek öldürülenlerin, bir anda işsiz bırakılarak onursuz bir hayat yerine intiharı seçenlerin acıları, çığlıkları ve gözyaşları taşa, çimentoya ve tuğlaya dönmüştü. 
Ülkede ahını almadığı hiçbir harç malzemesi ve tuğla kalmadı. İlk günlerde çok mutluydu. Ülkede yaşanan tüm acılara ve sorunlara rağmen her felaket ona “allahın lütfu” gibi geliyordu. Ancak güneş batıp, sokaklardan gürültü çekilince Saray’a sessizlik çöküyordu. Saray’ın sahibi tam odasına çekilip yatağına girince Saray’ın duvarlarından kan ve gözyaşı karışımı bir sıvı ile acı çeken insanların iniltisine benzer bir uğultu yükseliyordu. Bu acı çığlıklar  kulakları sağır, gözleri kör ediyordu. 
Önce yattığı odaları değiştirdi,  ama binlerce oda ona merhem olamadı. Yeni kışlık ve yazlık saraylar inşa etti.  Nafile… Oralarda da halkın acı çığlıklarının uğultusu, yatağa geçtiği anda kulaklarını sağır ediyordu. 
Gürültü çıkararak acaba acıyla yükselen sesi bastırabilir miyim diye düşündü.  Bu yöntemi gündüz kullanarak halkın sesini duymamayı başarabiliyordu. Gürültü muhalifleri susturmaya da yarıyordu. Hatta çocuklara oyuncak götürmek isteyen genç üniversitelileri,  “Barış” istemeye giden halkın temiz yürekli insanların kalbinde patlatılan bombalarla bu ülkenin yarınlarını bile sağır eden gürültünün sonuçlarını görmüş ve oylarını arttırmıştı.  Neden koparılacak gürültü geceleri de işe yaramasın? Bu fikri sevdi. Saray’ın duvarlarından yükselen acının iniltisini  bir başka gürültüyle bastırmak çare olur diye düşündü.  
Sürekli daha fazla gürültü çıkaracaktı.  Önce Saray’ın içinde geceleri mehteranlar göreve başladı. Ama bir ileri iki geri marşının dayanılmaz hafifliği yeterli olamadı. Daha sonra daha fazla gürültü için,  her gün bir düşman yaratmaya başladı.   “ Eyyy darbeciler, Eyyy dış düşmanlar,  Eyyy Avrupaa, Eyyy Amerika gibi “ cümlelerle başlayan konuşmalarla ulusa seslendi. Her olayda ve her konuda bir düşman yaratıyor ve durmadan konuşuyordu. Satın aldığı tüm gazetelere ve televizyonlara söylediklerini her dakika tekrarlatmaya, en ufak protestoları bile tahammülsüzce  eleştirmeye  ve zulümle bastırdı. Ne kadar gürültü çıkarırsa o kadar rahatlıyordu. Her yönteme rağmen uyuyamadığı için her gün daha fazla gürültü çıkarıyor ve çıkarttırıyordu.  
 Saray’ın mutlak hakimi iki gece önce hiç uyuyamadı. Çünkü Saray’ın duvarlarında,  patronların birazcık daha fazla para kazanmak uğruna;  yerin yüzlerce metre altında diri diri gömdükleri 301 madencinin çığlık çığlığa acıları yükseldi.  
Rüşvet alarak önlem almayan bürokratlara,  patronların emir kulu olmuş idarecilere ve siyasilere kimse dokunamadı. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına tekme atan danışmanlar cezalandırılacağı yerde taltif edildi. Göstermelik olarak yargılananlar da çıkarılan bir yasayla affedildi.  Bu nedenle 301 madencinin hayatını kaybettiği katliamdan sonra da insanlar ölmeye devam etti.  
Çünkü patronlar daha çok kar ve zalim iktidarlar için halkın ölmesinde bir sakınca görmezler. 
Kimse ölen eşinin yerine yüzlerce metre altındaki ölüm kuyusuna çocuğunu gönderen anneye kızmasın. Kimse kızmasın insanı çaresiz bırakan bu düzenin yoksul halkına. Kızılacak birileri varsa o da düzeni inşa eden, Saray’ın sahibi olmak uğruna emeği dışında satabilecek bir şeyi olmayanları ölüme götürenlerdir. 
Ben kızamadım acıyla ve açlıkla terbiye edilenlere. Rüyalarımda bile kızamadım  eli nasırlı insanların çaresizliklerine. Kolaydır düşene  tekme atmak, ezileni hor görmek. Yapmayın bunu.  Siz de kızmayın. Çünkü Saray’ın duvarlarında yükselen acının sesiydi onlar. Ve sarayın mutlak sahibi tıpkı 13 Mayıs gecesi olduğu gibi her gece kendisinin elleriyle  yarattığı  bir başka acının çığlıklarıyla kulakları sağır olacak. Çünkü dünyada hiçbir saray yoktur ki halkın acılarını duvarlarında taşıyarak ayakta kalabilsin. Bir gün Saray’ın sahibi uyuyabilmek için kendi elleriyle sarayını yıkmaya çalışırsa şaşırmam. Zordur başkalarının ahıyla sefa sürmek. Çok zor…

 


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL GENÇLERE SESLENDİ: ''GERÇEK İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNÜ BAŞLATIYORUZ''

BEŞİKTAŞ, SAHASINDA HATAYSPOR İLE 2-2 BERABERE KALDI

ESKİ BAKAN ZİYA SELÇUK YÜKSELİŞ KOLEJİNDE

AHBAP HATAY'DA GENÇLİK MERKEZİ YAPTIRIYOR

TÜRKER ATEŞ: "TASARRUFUN FATURASINI YEREL BASINA ÖDETMEYİN"

İZMİR'DE EMEKLİLERDEN BAKAN IŞIKHAN'A "YENİ HİZMET MODELİ' TEPKİSİ

ÖZEL:ATILAN O İLK ADIMIN İZİNDEN YÜRÜYOR VE MÜCADELE EDİYORUZ

AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINAN 3 EMNİYET GÖREVLİSİ İFADE VERMEK İÇİN ANKARA ADLİYESİ'NDE

ANITKABİR'DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI TÖRENİ...

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI İÇİN BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL GENÇLERLE ANITKABİR’E YÜRÜYOR

İMAMOĞLU:BİZE YÜKLENEN SORUMLULUKLARIN TAMAMINI MİLLETİMİZLE BULUŞTURMA KONUSUNDA KARARLIYIZ

'AYHAN BORA KAPLAN' KRİZİNİN ARDINDAN ANKARA EMNİYETİ’NE YENİ ATAMA

MEMLEKET PARTİSİ, "GENEL MERKEZ KAPANDI" İDDİALARINI YALANLADI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A:MADEM ATAMAYACAKTIN BU 1 MİLYON GÜNAHSIZI NİYE OKUTTUN?

AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI KAPSAMINDA BİR KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

BAHÇELİ, KOBANİ DAVASI'NDA VERİLEN CEZALARI ELEŞTİRENLERİ HEDEF ALDI

MEB: 20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI İÇİN BAŞVURULAR 20-31 MAYIS ARASINDA

KILIÇDAROĞLU:DEMİRTAŞ,DOKUNULMAZLIĞIN KALDIRILMASI' MASKESİYLE TUTSAK EDİLMİŞTİR...

SAVCILIK, ANKARA 22. AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NİN KOBANİ DAVASI'NDA VERDİĞİ TAHLİYE KARARLARINA İTİRAZ ETTİ

ACI HABERİ MSB DUYURDU, PİYADE SÖZLEŞMELİ ONBAŞI RECEP KABALA ŞEHİT OLDU

ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI RESMİ GAZETE'DE

KAMU ALIMLARININ ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILMASINA İLİŞKİN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ RESMİ GAZETE'DE

KÖPRÜ VE OTOYOLLARA GELEN ZAMLAR NAKLİYECİLERİ İSYAN ETTİRDİ: "UÇURUMDAN AŞAĞI FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ GİDİYORUZ ŞU AN"

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN KOBANİ DAVASI KARARLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI,BAŞKANLIĞIMIZIN HİZMETİNDE KULLANILAN 1 ADET AUDİ A8 ARAÇ İADE EDİLMİŞTİR

PETROL FİYATLARINDA YÜKSELİŞ

TÜİK: NİSAN AYINDA KONUT SATIŞI BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 11.8 AZALDI

TÜİK GENÇLERİ ARAŞTIRDI ... 

FİGEN YÜKSEKDAĞ'DAN İLK MESAJ

Yükleniyor


CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL GENÇLERE SESLENDİ: ''GERÇEK İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNÜ BAŞLATIYORUZ''

TÜRKER ATEŞ: "TASARRUFUN FATURASINI YEREL BASINA ÖDETMEYİN"

İZMİR'DE EMEKLİLERDEN BAKAN IŞIKHAN'A "YENİ HİZMET MODELİ' TEPKİSİ

ÖZEL:ATILAN O İLK ADIMIN İZİNDEN YÜRÜYOR VE MÜCADELE EDİYORUZ

AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINAN 3 EMNİYET GÖREVLİSİ İFADE VERMEK İÇİN ANKARA ADLİYESİ'NDE

ANITKABİR'DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI TÖRENİ...

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI İÇİN BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR

  • Pazar 29.8 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 30.7 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 31.5 ° / 17.3 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Sivasspor 37 13 12 12 -8 51
8.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
9.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
10.Antalyaspor 37 12 13 12 -5 48
11.Adana Demirspor 37 10 13 14 -3 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 37 4 26 7 -47 16