ERDOĞAN’DAN YUNANİSTAN AÇIKLAMASI: "BU ÜRETİM YUNAN'I ÜRKÜTÜYOR. 'TAYFUN FÜZESİ ATİNA'YI VURACAK' DİYORLAR. SEN RAHAT DURMAZSAN, VURACAK TABİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Gençlik Buluşması’nda “Şimdi F-16'ın mühimmatını biz yapıyoruz. İHA'ların SİHA'ların mühimmatını yapıyoruz. Bu işi başaracağız.

GÜNDEM 12.12.2022 10:05:00 0
ERDOĞAN’DAN YUNANİSTAN AÇIKLAMASI:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Gençlik Buluşması’nda “Şimdi F-16'ın mühimmatını biz yapıyoruz. İHA'ların SİHA'ların mühimmatını yapıyoruz. Bu işi başaracağız. Bu üretim Yunan'ı ürkütüyor. 'Tayfun Füzesi Atina'yı vuracak' diyorlar. Sen rahat durmazsan, vuracak tabii. Sen Amerika'dan adalara oradan buradan bir şey almaya çalışırsan Türkiye gibi bir ülke de armut toplamayacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Samsun Ömer Halisdemir Spor Salonu'nda Gençlik Buluşması’na katıldı. Gençlerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, sahneye Orhan Gencebay’ın ‘Mevsim Bahar Olunca’ şarkısı eşliğinde çıktı. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“BİZİM TÜRKİYE YÜZYILI'NDAKİ YOLDAŞLARIMIZ SİZLERSİNİZ”

“Bilgiye ve kaynağa erişmenin imkanın zor olduğu bir dönemde bu mücadele kolay geçmedi. Ben burslarla okumadım. Hem çalıştım hem okudum. Bu şekilde okulları tamamladık. Ve hayatın meşakkatli yollarında ya fikren ya fiilen kaybettiğimiz nice arkadaşlarımız oldu. Verdiğimiz emekler, girdiğimiz riskler boşa gitmedi, kazanan yine biz olduk. Ülke ve dünya çapında nice başarılara imza atan arkadaşlarımız da oldu. Verdiğimiz emekler, döktüğümüz terler, girdiğimiz riskler boşa gitmedi, kazanan yine biz olduk. Bugün sizlerle bir araya gelmemize vesile olan büyük projelerimizi, gelecek için kurduğumuz büyük hayalleri, geçmişte ödediğimiz o bedellere borçluyuz. Size olan güvenimiz sayesinde Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu böylesine güvenli ve kararlı bir şekilde ifade edebiliyoruz. Bizim Türkiye Yüzyılı'ndaki yoldaşlarımız sizlersiniz.

“‘TEKNOFEST KUŞAĞI' DENMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİM”

Sizler için Z kuşağı diyorlar. Halbuki biz karşımızda maziden atiye kurdukları köprüyle özgürlüğü, hakkaniyeti, çalışmayı, üretmeyi, hayatlarının merkezine koyan bir gençlik görüyoruz. Ben bu gençliğe, Samsun'da da ifade ettim, TEKNOFEST açılışlarında şahit olduğum manzaradan hareketle illa bir isim konulacaksa 'TEKNOFEST kuşağı' denmesi gerektiğini söylemiştim. Birileri gençliğimizin dünyanın dört bir yanında gösterdiği başarıyı yanlış anlıyor. Kökü mazide yani geçmişte olan ati gelecek olan bu gençlerimiz ülkemizin Türkiye Yüzyılı hazırlığının en önemli gücüdür. Artık bizler sizin zamanınız misafiriyiz. Olaya böyle bakıyoruz.

“DÜŞÜNÜN 76 ÜNİVERSİTEYLE BAŞLADIK, ŞU ANDA 208 ÜNİVERSİTEMİZ VAR”

… Düşünün 76 üniversiteyle başladık, şu anda 208 üniversitemiz var. Ama kim derdi ki Ağrı, Iğdır, Muş'ta üniversite olacak da Ağrılı, Iğdırlı, Muşlu Ahmet, Mehmet, buradan kalkıp İstanbul'a gitmeyecek, Ankara'ya gitmeyecek, burada kendi vilayetindeki üniversitede okuyacak. Geçen hafta Urfa'da İbrahim (Tatlıses) Bey yine nüktesini yaptı, 'Urfa'da Oxford vardı da biz gitmedik mi?' dedi. Gerçekten buralara bu üniversiteler getirilmedi ki. Yoksa bu ülkenin çocukları zeki. Bu üniversitelerde okumak suretiyle çok daha erkenden bir yerlere ulaşabilirlerdi. Ama gel gör ki bizden önce gelen yönetimler ülkemizin dört bir yanını üniversitelerle donatmadılar ama dört bir yanını biz üniversitelerle donattık, donatıyoruz. Biz diyoruz ki Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin kalkıp Muş'tan, Ağrı'dan Ankara'ya İstanbul'a gitmesin. Ankara, İstanbul, İzmir'deki profesörlerimiz gelsinler Ağrı, Muş, Iğdır, Hakkari'deki üniversitelerimizde yavrularımızı eğitsinler, yetiştirsinler. Biz bunu başardık.

“LOJMANLAR VE 10-15 DAKİKADA LOJMANDAN ÖĞRETİM ÜYEMİZ ÜNİVERSİTEYE GEÇEBİLİYOR, BUNLARI YAPTIK”

Modern üniversiteler kurduk ve modern üniversitelerle beraber sağ olsun hocalarımız da oralara gelip, oralarda derslerini vermek suretiyle birçok şeyi başardılar. Ben mesela Rizeliyim. Mesela Rize'deki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin lojmanlarından tut her şeyini hassasiyetle düşündük. Niye? Öğretim üyesi oraya gelsin diye. Modern lojmanlar ve 10-15 dakikada lojmandan öğretim üyemiz üniversiteye geçebiliyor, bunları yaptık. Üniversite hakeza öyle bir konumda. Şu anda 19 bin öğrencisi var. Biz bunu 81 vilayetimize yaydık ve bundan sonraki süreçte de özellikle sizin branşlarınızda bu işi yaygınlaştırarak gençliğimizi çok daha yoğun bir şekilde teknik, teknolojik alanda da yetiştirerek geleceğe hazırlayacağız

“TABİİ BU BASIN AÇIKLAMASIYLA BİRLİKTE BİR SÜRECİ BAŞLATTIK. PEKİ BUNA GEREK VAR MIYDI? ASLINDA GEREK YOKTU”

Dün Grup Başkanvekilimiz Özlem Hanım orada başı örtülü, başı açık bir grup arkadaşımızla bu basın açıklamasını yaptılar. Tabii bu basın açıklamasıyla birlikte bir süreci başlattık. Peki buna gerek var mıydı? Aslında gerek yoktu. Fakat burada sağ olsun Sayın Kılıçdaroğlu bize bir pas attı. Bizim de bu pası değerlendirmemiz lazım. Arkadaşlarla hemen çalışmaya başladık. Dedik ki yasal düzenlemeyle bu iş çözülmez. Biz bir anayasal düzenleme yapalım ki önüne gelen bu konuyu istismar etmesin. Çünkü sayın Kılıçdaroğlu’nun yaptığı bir istismardı. Geçmişte bunu yaptılar. Benim kızlarım, İmam Hatip’te okumalarına rağmen bu çileyi çok çektiler. Ben mesela kızlarımdan bir tanesini İstanbul’dan alıp Trabzon’a götürmek durumunda kaldım. İmam Hatip’te bile başörtüsüyle ilgili sorun var. Konu sadece başörtüsü sorunu değil. Başı örtülü ya da başı açık. Kızlarımıza yapılan bu zulüm hakikaten ifade edilemez. Bu çünkü tam manasıyla hak ve özgürlük mücadelesi.

“ARKADAŞLARIMIZ, BAYANLAR OLARAK BU BASIN TOPLANTISINI YAPTILAR. SONUNA KADAR İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Eğitim öğretimde bir hak ve özgürlük mücadelesini dedik ki bunu anayasal teminat altına alalım ve bu iş paspas haline getirilmesin. Kendi içlerinde bu işin tartışması başladı. Bu konuda ne kadar samimiler göreceğiz. Biz zaten bu konuda samimiyiz. Altılı Masa’nın içinde samimi olanları ve olmayanları göreceğiz. Şu anda yol çıktık. Arkadaşlarımız, bayanlar olarak bu basın toplantısını yaptılar. Sonuna kadar işin takipçisi olacağız. Gerekirse, ihtiyaç olursa bu işi referanduma da götürebiliriz. Bununla ne demek istiyoruz? Millete gidelim. Eğer bunlar parlamentoda bu işi çözmezlerse çözüm yeri neresi? Millet. Gideriz millete.

“BUNDAN SONRAKİ SÜRECİ PARLAMENTODA TAKİP EDECEĞİZ”

Bu ülkede artık başı açık başı örtülü diye bir sorun olmaması lazım. Bırakalım herkes rahatlıkla eğitimini öğretimini yapsın. Herhangi bir sıkıntıya mahal vermeden. 'Gitsin temizlikçilik yapsın' diyebiliyorsun, 'Çarşıda pazarda şunu bunu yapsın' diyebiliyorsun, tamam da okumasına niye engel oluyorsun? Okusun. Yani doktor olması yasak, mühendis olması yasak, temizlikçi olması veya tarlada, herhangi bir yerde çiftçi olması serbest. Böyle bir adaletsizlik olur mu? Bu, insan haklarına bir defa ters. Güzel bir basın toplantısı yaptı arkadaşlar, sağ olsunlar. Bundan sonraki süreci parlamentoda takip edeceğiz.

"TÜRKİYE GİBİ BİR ÜLKE DE ARMUT TOPLAMAYACAK"

Şimdi F-16'ın mühimmatını biz yapıyoruz. İHA'ların SİHA'ların mühimmatını yapıyoruz. Bu işi başaracağız. Bu üretim Yunan'ı ürkütüyor. 'Tayfun Füzesi Atina'yı vuracak' diyorlar. Sen rahat durmazsan, vuracak tabii. Sen Amerika'dan adalara oradan buradan bir şey almaya çalışırsan Türkiye gibi bir ülke de armut toplamayacak.

“DEFALARCA KENDİLERİNE SÖYLEMEME RAĞMEN HİÇ UMURLARINDA DEĞİL”

4 bin 5 bin TIR, Suriye'nin kuzeyine ABD silah mühimmat gönderiyor. Bunu defalarca kendilerine söylememe rağmen hiç umurlarında değil. Kusura bakmayın biz NATO'da beraberiz, beraber olmamıza rağmen siz bize yanlış yapıyorsunuz. Öyleyse kendi göbeğimizi kendimiz keseriz."

 


  • BIST 100

    9900,25%-0,76
  • DOLAR

    34,09% 0,24
  • EURO

    38,08% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2873,85% 1,59
  • Ç. ALTIN

    4673,23% 1,54

BAKANLAR GAZETECİLERİN SORULARINA YANIT VERMEDİ

İSKENDERUN’DA KAÇAK İŞLETMELERE SIKI DENETİM

AVUKATLARI YANITLADI: DİLAN POLAT VE ENGİN POLAT'IN MALVARLIKLARINA NE OLDU?

BAŞI AÇIK ÖĞRENCİ İSTEMEYEN TEKMECİ MÜDÜR AÇIĞA ALINDI

İMAMOĞLU’NDAN BEYOĞLU BELEDİYESİ TEPKİSİ

AKP’NİN KAYBETTİĞİ BEYOĞLU BELEDİYESİNİN YARDIMLARI ENGELLENDİ!

İTSO'DA KOSGEB DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

YILDIRIM KARA: MEB TEMIZLIK IÇIN BÜTÇE AYIRMIYOR

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI: 125 MADEN SAHASI İHALE EDECEK

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALMAK İSTEDİĞİ MÜDÜRLER HAKKINDA SUÇ UYDURDU

AKP’Lİ MİLLETVEKİLİNDEN PARTİSİNİ KIZDIRACAK İTİRAF

NARİN CİNAYETİNDE ADLİ TIP RAPORU TAMAMLANDI!

NARİN GÜRAN'IN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN ADLİ TIP KURUMU RAPORU TAMAMLANDI

İYİ PARTİ'DEN İSTİFA EDEN BELEDİYE BAŞKANI CHP'YE KATILDI

İSRAİL'DEN LÜBNAN'A YOĞUN HAVA SALDIRISI…

BAHÇELİ YAPICIOĞLU’NU ‘YOK HÜKMÜNDE’ SAYDI

FED FAİZ İNDİRDİ, MERKEZ BANKASI PAS GEÇTİ

CHP’Lİ CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI’NA SİYASİ YASAK!

MUĞLA’DA 6 VE 9 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUKLARINA TECAVÜZ

FED 50 PUAN DÜŞÜRDÜ GÖZLER MERKEZ BANKASI’NDA!

İMAMOĞLU’NUN AVUKATINDAN ‘AHMAK’ DAVASI AÇIKLAMASI

NEVZAT BAHTİYAR’IN GÖRÜNTÜLERİ ÇIKTI! NARİN GÜRAN CİNAYETİNDE 18 DAKİKALIK GİZEM ÇÖZÜLDÜ

DARBETTİĞİ ÖĞRETMENİN ANNESİNİ GÖZALTINA ALDIRDI

YARGITAY'DAN "6 ŞUBAT DEPREMİ" KARARI

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI: ERDOĞAN'IN İMZASIYLA 16 İLİN VALİSİ DEĞİŞTİ

ERDOĞAN'DAN ANAYASA ÇIKIŞI

TÜRK TELEKOM CEO’SU: 6 AYLIK NET KÂRIMIZ 2,5 MİLYAR LİRA…

LÜBNAN'DAKİ ÇAĞRI CİHAZI SALDIRISI: CAN KAYBI 12'YE ÇIKTI

INSTAGRAM'A YAŞ SINIRI GELİYOR. ÜÇ AY SONRA TÜRKİYE'DE UYGULAMAYA GEÇİYOR

ULAŞTIRMA BAKANI URALOĞLU'NDAN ÇAĞRI CİHAZI AÇIKLAMASI

Yükleniyor


BAKANLAR GAZETECİLERİN SORULARINA YANIT VERMEDİ

AVUKATLARI YANITLADI: DİLAN POLAT VE ENGİN POLAT'IN MALVARLIKLARINA NE OLDU?

BAŞI AÇIK ÖĞRENCİ İSTEMEYEN TEKMECİ MÜDÜR AÇIĞA ALINDI

İMAMOĞLU’NDAN BEYOĞLU BELEDİYESİ TEPKİSİ

AKP’NİN KAYBETTİĞİ BEYOĞLU BELEDİYESİNİN YARDIMLARI ENGELLENDİ!

YILDIRIM KARA: MEB TEMIZLIK IÇIN BÜTÇE AYIRMIYOR

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI: 125 MADEN SAHASI İHALE EDECEK

  • Cumartesi 29.6 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 19.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 28.4 ° / 19.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 13 15
2.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
3.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
4.İstanbul Başakşehir 5 3 1 1 4 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Samsunspor 5 3 2 0 3 9
7.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
8.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
9.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
10.Göztepe 4 1 0 3 2 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Trabzonspor 4 0 0 4 0 4
13.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
14.Kayserispor 4 0 1 3 -1 3
15.Gazişehir Gaziantep 4 1 3 0 -3 3
16.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
17.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1