YAVAŞ:“BENİM İŞİME KARIŞMAYIN BEN HEPSİNİ YAPARIM”

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında toplandı

GÜNDEM 12.01.2021 14:57:41 0
YAVAŞ:“BENİM İŞİME KARIŞMAYIN BEN HEPSİNİ YAPARIM”

 Belediye meclis üyelerinin gündeme getirdiği soru önergelerine ve eleştirilere tek tek yanıt veren Başkan Mansur Yavaş, yolsuzlukla mücadele vurgusu yaparak, “Benim dönemimde herhangi bir personelim yolsuzluktan yargılanırsa namus şeref sözü, sizlerle beraber ben de o davaya müdahil olacağım” dedi.


Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı 1. birleşimi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başkanlığında gerçekleşti.
Yeni yılın ilk Belediye Meclis toplantısında meclis üyelerinin sunduğu soru önergelerini okutarak yanıt veren ve yolsuzlukla mücadele konusunda asla taviz vermeyeceğini vurgulayan Başkan Yavaş, “Benim dönemimdeki herhangi bir personelim yolsuzluktan yargılanırsa namus şeref sözü, sizlerle beraber ben de o davaya müdahil olacağım. Yetimin hakkını hep birlikte savunacağız” dedi.
MANSUR YAVAŞ’TAN NAMUS SÖZÜ
ABB TV, Sosyal medya hesapları ve Youtube kanalı üzerinden canlı olarak yayınlanan Belediye Meclis Toplantısında, Başkent gündemine ilişkin önemli başlıklar görüşüldü. Muhalefet partilerinin, siyasi partilerde görev almış bazı kişilerin Büyükşehir Belediyesinde çeşitli görevlere atandığı yönündeki iddialarına yanıt veren Başkan Yavaş, şu açıklamalarda bulundu:
“Daha önce sorulan sorulara ‘Ticari sırdır bilgi veremeyiz’ deniyordu, biz vereceğiz. Fakat talihsiz bir soru, keşke bu soruyu siz sormasaydınız. Çünkü daha önceki yönetimlerde belediye meclis üyeleri yer alıyordu. O belediye meclis üyeleri yolsuzluk yaptığı için mahkum olup belediye meclisinden istifa etmek zorunda kalmıştı. Keşke bunu sorarken sağlam olsaydınız.”

Başkan Yavaş, Büyükşehir Belediyesi ile ilgili “duyulmuştur”, “konuşulmaktadır” gibi ifadelerle Meclise sunulan soru önergeleri ile ilgili olarak da şu değerlendirmelerde bulundu:“Namuslu ve haysiyetli insanların, Belediye’de herhangi bir yolsuzluk gördüğünde yapması gereken iki tane şey var. Cumhuriyet Savcılığı’na gitmek ve İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş istemek. Dedikoduyla kamu görevleri karalanamaz. Ama açık açık bir taahhütüm var. Benim dönemimdeki herhangi bir personelim yolsuzluktan yargılanırsa namus şeref sözü sizlerle beraber ben de o davaya müdahil olacağım. Ama şunu da bekliyorum, 100’e yakın dosya var, daha da geliyor. Açıkça Ankara halkının uğratıldığı zararlar var. Bunlarda da sizlerden katkı bekliyorum. Gideceğiz yetimin hakkını hep beraber savunacağız. Bunu da beklemek sizlerden hakkım.”
İddiası olan herkesi adli makamlara başvurmaya davet eden Başkan Yavaş, “En ufak duyum alırsanız savcılığa başvurun dedikodu yapmayın. Tekrar söylüyorum savcılığa ya da mülkiye müfettişine. Bakın biz ne yaptık. Mamak Belediyesi’nde ihaleye fesat karıştırıldığını duyduk, gittik savcılığa verdik. Siz niye vermiyorsunuz bizi savcılığa? İki Mamak Belediyesinin yine kamu zararı yarattığı konusunda bir şikayet oldu onu da verdik savcılığa. Gördüğünüz gibi biz buralarda dedikodu yapmıyoruz, götürüyoruz savcılığa veriyoruz. Varsa bir yolsuzluk götürün savcılığa verin. Sizinle beraber takip edeceğim. Söz veriyorum, daha ne diyeyim” dedi.
“BENİM İŞİME KARIŞMAYIN BEN HEPSİNİ YAPARIM”
Büyükşehir Belediyesinin yetki alanlarıyla ilgili ihmal olduğu ve yönetimin yetersiz kaldığı eleştirilerine de açıklık getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Hiçbir belediye başkanı arkadaşım, Allah aşkına Büyükşehir’in hiçbir işine karışmasın. Ben hepsini yaparım. Sizden de iyi yaparım, karışmayın. Siyasi sonucuna da razıyım. Herkes kendi işini yapacak bu kadar basit. Ben ona göre ekibimi kuracağım. Benim işime karışmayın. Eğer belediyenin bir işini yaparsanız sizi şikayet ederim, kamu zararı veriyor diye. Açık açık söylüyorum. Ben kendi işimi yapacağım.”

Dikimevi-Natoyolu Metro projesi hakkında da kamuoyuna açıklamalarda bulunan Başkan Yavaş, bu yöndeki bir soru önergesine de “Şu anda metronun proje ihalesini yaptık. Haziran ayında bitmesi planlanıyor. İstanbul Büyükşehir’in firması aldı fakat daha öne çekmeye çalışıyoruz. Çünkü Haziran ayına kadar uzarsa ayrıca ihalesi filan derken iş daha çok uzayacak. Proje ihalesi yapıldı ancak ÇED raporu alınması gerekiyor. Bir sürü mevzuat var ama günü gününe yapmaya çalışıyoruz.

Bizim dönemimizde yetişmesini istiyoruz. Yetişmeyebilir denince bu mevzuat nedeniyle yetişmeyince en azından 2. etap halinde yapılmasına karar verdik. 8 kilometre civarındaki metronun önce 4 istasyon, daha sonra da diğer istasyonlarının açılması şeklinde ve en azından görev dönemimizde yapılması için çalışmalarımız devam ediyor” sözleriyle yanıt verdi.
Metro çalışmalarının ulaşım ana planı içinde yapıldığını hatırlatan Başkan Yavaş, “Bizden önceki dönemde bütün metrolar Ulaştırma Bakanlığı’na devredilmiş. Bize izin verilen tek Metro, Mamak Metrosu. Kızılay’dan veya Kuğulu’dan başlayıp Karapürçek’e kadar gidecek bir raylı sistem çalışması şu anda yapılıyor. Etlik’teki Şehir Hastanesi bittiği zaman, şu anda zaten Etlik tarafından trafik açılamadığı için en azından Şehir Hastanelerinden ANKAMALL önüne kadar havadan raylı sistem proje çalışmalarımız da devam ediyor' diye konuştu.
    

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14110,37%-0,51
  • DOLAR

    42,93% 0,07
  • EURO

    50,59% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6172,79% -1,23
  • Ç. ALTIN

    10106,29% 0,00

BAYRAMPAŞA’NIN SEÇİLMİŞ BAŞKANI HASAN MUTLU: “BU BİR ÇÖKME OPERASYONUDUR”

ANKARA KULİSLERİ KAYNIYOR: ERDOĞAN ÜZERLERİNİ TEK TEK ÇİZİYOR

ÖZEL’DEN İKTİDARA SERT UYARI: YAVAŞ’A DOKUNAN ANADOLU’YU KARŞISINDA BULUR

İKTİDAR MEDYASI BİRBİRİNE GİRDİ: CEM KÜÇÜK’TEN HANDE FIRAT’A SERT SÖZLER

 KAYYUM YÖNETİMİNİN YILBAŞI FATURASI: AKADEMİSYENLERDEN SESSİZ AMA NET PROTESTO

MHP: SDG HÂLÂ TEHDİT, TÜRKİYE GEREĞİNİ YAPACAK

 SURİYE YENİ KRİZİN EŞİĞİNDE: ALEVİ PROTESTOLARI SOKAK ÇATIŞMASINA DÖNÜŞTÜ

HATAY BAROSU 82 YAŞINDA: “SAVUNMA SUSTURULURSA YURTTAŞIN SESİ KESİLİR”

ÖZGÜR ÖZEL’DEN İHA ÇIKIŞI: “ERDOĞAN’DAN İKİ SAAT BOYUNCA TALİMAT GELMEDİ”

İSTANBUL MERKEZLİ UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA TANINMIŞ İSİMLERE GÖZALTI DALGASI

HATAY’DA DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: BAHÇELİ ERDOĞAN VE KURUM’U TARİHLE KONUŞTURDU

İŞ DÜNYASINDAN SOSYAL MEDYAYA: DÖRT İLDEKİ OPERASYONDA ÇARPICI TABLO

İKTİDAR MEDYASINDA İŞLER KARIŞTI! AHMET HAKAN BUGÜN DE YAZDI

BAYRAMPAŞA DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: İBB’DEN ÜST DÜZEY İSİM GÖZALTINDA

KABİNEDE DEĞİŞİM HAZIRLIĞI: ERDOĞAN SAHADA KARŞILIĞI OLAN İSİMLER İÇİN DÜĞMEYE BASTI

AKP’YE GEÇEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU HAKKINDA AĞIR İDDİA: BELEDİYE ÇALIŞANLARI AKP ÜYELİĞİNE ZORLANIYOR

MİLLETVEKİLİ LÜTFÜ TÜRKKAN SKANDALI AÇIKLADI: TAHLİYELERİN ARDINDAN TELEGRAM’DA SUÇ İLANLARI

ŞİLE BELEDİYESİ’NE İKİNCİ DALGA OPERASYON: 15 KİŞİ TUTUKLANDI

HAKAN BAHÇETEPE’DEN “HUKUKSUZ TUTUKLAMA” İSYANI: NE İLE SUÇLANDIĞIM BİLE BELLİ DEĞİL

 “ÇOCUKLAR ÖLMESİN” DEDİLER, TUTUKLANDILAR: MESEM DAVASINDA TAHLİYE

SAĞLIKTA ÖVGÜ DOLU TABLO: ERDOĞAN SİSTEMİ ANLATTI

TÜRKİYE’DE GEÇİM ÖYLE BİR NOKTADA Kİ… SABANCI BİLE DAYANAMIYOR

AİHM’DEN İMAMOĞLU HAMLESİ: DOSYA ÖNCELİKLİ İNCELENECEK

YENİ YILDA FATURALARA ZAM GELECEK Mİ? BAKAN “ZAM YOK” DEDİ, GİZLİ ARTIŞ TARTIŞMASI BÜYÜDÜ

MULLAOĞLU MECLİS’TE AÇIK KONUŞTU: HATAY’DA AYNI EV DE YOK, AYNI YER DE

AYLARCA YAVAŞ İLERLEYEN HATAY, ERDOĞAN’IN ZİYARET TAKVİMİYLE HIZLANDI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SARAN’A AÇIK DESTEK: “BU BİR İTİBAR VE HAYSİYET SUİKASTİDİR, DERHAL SON VERİLMELİ”

İMAMOĞLU’NDAN SORUŞTURMALARA SERT TEPKİ:MASUMİYET KARİNESİ AYAKLAR ALTINDA…

YAPTIĞI HABER NEDENİYLE GÖZALTINA ALINMIŞTI: BARIŞ TERKOĞLU ADLİ KONTROLLE SERBEST

BİNLERCE MAHKÛM TAHLİYE EDİLİRKEN YENİ AF MESAJI GELDİ: MHP’DEN “SABRETSİNLER” ÇIKIŞI

Yükleniyor


ANKARA KULİSLERİ KAYNIYOR: ERDOĞAN ÜZERLERİNİ TEK TEK ÇİZİYOR

ÖZEL’DEN İKTİDARA SERT UYARI: YAVAŞ’A DOKUNAN ANADOLU’YU KARŞISINDA BULUR

İKTİDAR MEDYASI BİRBİRİNE GİRDİ: CEM KÜÇÜK’TEN HANDE FIRAT’A SERT SÖZLER

 KAYYUM YÖNETİMİNİN YILBAŞI FATURASI: AKADEMİSYENLERDEN SESSİZ AMA NET PROTESTO

MHP: SDG HÂLÂ TEHDİT, TÜRKİYE GEREĞİNİ YAPACAK

 SURİYE YENİ KRİZİN EŞİĞİNDE: ALEVİ PROTESTOLARI SOKAK ÇATIŞMASINA DÖNÜŞTÜ

  • Pazartesi 6.6 ° / 3.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 10.8 ° / -0.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.5 ° Şiddetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9