YAVAŞ, AKP DÖNEMİ FETÖ BAĞLANTILARI ARAŞTIRILACAK

Gazeteci Saygı Öztürk Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşananları yazdı. ABB Meclisi’nde AKP’li belediye başkanlarının geçmiş dönemde FETÖ’cülere rant sağladığı iddialarının araştırılması kararı çıktı.

GÜNDEM 8.11.2020 15:04:32 0
 YAVAŞ, AKP DÖNEMİ FETÖ BAĞLANTILARI ARAŞTIRILACAK

Saygı Öztürk Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş‘ın AKP’li ilçe belediyelerinin geçmiş dönemde FETÖ’ye rant sağlayıp sağlamadıkları konusunda inceleme başlattığını duyurdu.
İşte Saygı Öztürk’ün yazısı:
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin önceki yıl yaptığı toplantı sırasında, AKP’li Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Biz bu mecliste kişilere ne rantlar sağladık anlatalım mı?” dedi. CHP Meclis Üyesi Ertan Işık söz aldı, “Geçmiş dönem meclis üyesi arkadaşlarımız zan altında kalır. Kimlere rant sağlandıysa bunun açıklamasını yapınız” ifadesini kullandı. Ancak Köse açıklama yapmadı. Toplantıyı yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, konunun araştırılması için önerge verilmesi halinde geçmişe dönük inceleme yaptıracağını söyledi. Ertan Işık önerge verdi.
Başkan Yavaş, geçmişte kimlere emsal artışlarıyla nasıl rantlar sağlandığının ortaya çıkarılmasına ilişkin önergeyi Teftiş Kurulu’na havale etti. İmar Dairesi’nin iş ve işlemlerini incelemek üzere 10 müfettiş görevlendirildiğini sözcü duyurmuştu.
SKANDAL BULGULAR
Müfettişler geçmişe dönük araştırmalar yaparken, çok önemli bulgulara ulaştı. İncelenen 101 dosyadan 65’inde rant, haksız kazanç elde edildiği ortaya konuldu. Bu haksızlıklara yol açtıkları gerekçesiyle, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İmar ve Şehircilik Dairesi eski başkanları Samet Kaya, Ömer Faruk Erciyes, eski genel sekreterler Kamil Kılıç, Asım Balcı, eski belediye başkanvekili Ali Gökşin, eski genel sekreter yardımcıları Yunus Aluç, Altan Raşit Civan, ‘Doğukan İmar’, ‘Hisar Proje’, ‘Pusula İmar’, ‘Asya-Tek’ şirketlerinin yetkilileri hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.
Savcılığa verilen dosyada FETÖ’cü iş adamları, firari konumda olan arsa sahipleri, plan yapanlarla ilgili önemli bilgiler verildi. Öyle kazançlar elde edilmiş ki Eskişehir, Konyayolu, Çayyolu bölgesinde öyle rantlar sağlanmış ki… Örneğin 500 daire yapılacak yere, emsal artışıyla bin 500 daire yapımına izin verilmiş. Villa arsaları çok katlı apartmanlara dönüştürülmüş. Kot altı emsal dışı sayılırken bir inşaat firmasının yaptırdığı hastanede 2 ve 9. katlar da emsal dışı, inşaat yoğunluğunun dışında bırakılmış.
TERÖR BAĞI SUÇLAMASI
Terör Suçlarına Bakan C. Savcılığı Soruşturma Bürosu’na yapılan suç duyurusunun “Açıklamalar” bölümünde şu iddialar yer alıyor:
“Şüpheli belediye mensuplarının, hain FETÖ/PDY örgütü ile bağlantısı bulunan imar şirketlerinin sunmuş oldukları imar planları kabul edilmek suretiyle kamu yararına aykırı nitelikli, üçüncü kişilere haksız menfaat sağlanmış, terörizmin finansmanına destek olunmuştur. Şikayet konusu hukuka aykırı imar planlarını meclise sunan hain FETÖ/PDY örgütü ile iltisağı bulunan ‘Doğukan İmar’, ‘Hisar Proje’, ‘Pusula İmar’, ‘Asya-Tek’ şirketleri FETÖ mensupları tarafından kurulmuştur.
26 PROJE, ÖRGÜT LEHİNE
-Davalı kamu görevlilerinin hain FETÖ örgütü lehine menfaat sağladıklarını bilmemeleri mümkün değildir. Zira örgütün üst düzey yöneticilerinden firari Rahmi Bıyık’ın (Londra’da vefat etti) kurduğu Doğukan İmar başta olmak üzere diğer iltisaklı şirketlerin amacını gerçekleştirmesine hizmet eden şüpheliler bu durumdan çekinmemiş ve söz konusu imar planlarını onaylamaya devam etmişlerdir.
Anılan şirketlerin vermiş olduğu onlarca imar planı mecliste kabul edilmiş, bunlardan 26 adet imar planı ile FETÖ lehine menfaat sağlanmıştır. Ayrıca bu noktada belirtmek isteriz ki söz konusu şirketler ile belediyenin ilişkisi 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra da devam etmiştir.
ÖRGÜTE MALİ KAYNAK
-Davalılar, örgüt lehine bir- iki kez değil sistemli ve istikrarlı bir şekilde kamusal yetkilerini hain örgüte maddi menfaat sağlamak amacıyla kullanmak suretiyle terör örgütüne yardım etme amacıyla hareket etmişler. Her bir imar artışında ayrı ayrı olmak üzere terör örgütüne mali kaynak yaratarak destek sağlamışlardır.
-Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapmakta iken hain FETÖ/PDY örgütünün hiyerarşik yapısı altında bulunmayan ancak örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden davalı kamu görevlileri Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanunu’nun 4. maddesi kapsamında örgüte yardım etme suçlarından sorumludur.
HİZMET ETMİŞLER
-FETÖ/PDY ile iltisaklı şirketlerin sayısız imar planı teklifini meclisten geçiren ve bunlardan 26 adet imar planı ile örgüte menfaat sağlayan davalı kamu görevlileri artık bizzat örgüte hizmet eder duruma gelmişlerdir. Şüphelilerin gerçekleştirmiş oldukları eylemler neticesinde imar mevzuatına ve genel olarak kamu yararına aykırı davranışlar gerçekleştirildiği için suçun oluşması için maddi unsurların tamamı gerçekleşmiştir.'
Savcılığa yapılan suç duyurusunda çok önemli iddialar, örgüte yapılan destekler parsel parsel anlatılıyor. Eski Başbakan Yardımcısı, Ankara’nın “Parsel parsel satıldığını” öne sürmüştü. Mansur Yavaş ve çalışma arkadaşları da araştırıyor, soruşturuyor ve rant olduklarını belirlediklerini “Parsel parsel” yargıya intikal ettiriyor.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16761,58%0,39
  • DOLAR

    43,95% 0,16
  • EURO

    51,83% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7325,73% -0,08
  • Ç. ALTIN

    11819,10% 0,00

AYM BAŞKANI’NDAN KRİTİK DOSYALARLA İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

MERKEZ BANKASI REZERVLERİNDE 5,7 MİLYAR DOLARLIK ERİME

AVRUPALI BELEDİYE BAŞKANLARININ ZİYARET TALEBİNE İKİNCİ KEZ RET: SİLİVRİ GÜNDEMİ ULUSLARARASI BOYUTA TAŞINDI

MSÜ HAVA HARP OKULU’NDA FLAŞ OPERASYON: UYUŞTURUCU İDDİASI GÜNDEMDE

TRT DİZİSİNDE FLAŞ DEĞİŞİM: İSMAİL HACIOĞLU GİTTİ, YERİNE GELEN İSİM ŞAŞIRTTI

YARIN GÖRÜLECEKTİ AMA GÖRÜLMEDİ: İMAMOĞLU’NUN ‘ÇİRKİN’ DAVASI KAPANDI

KÖPRÜ ÖZELLEŞTİRMESİ SORUSU KRİZE DÖNDÜ: İKİ BAKAN TOPU ERDOĞAN’A ATTI

“ŞİKÂYETİ BEN İNCELEYECEĞİM” ELEŞTİRİLERİNE GÜRLEK’TEN NET AÇIKLAMA

“HATAY’I VERİN” SÖZLERİ KRİZ YARATTI: TEPKİLER PEŞ PEŞE

HATAY ÜZERİNDEN PROVOKASYON:ÖNTÜRK’TEN SERT YANIT

DEPREMZEDELER AYAĞA KALKTI: TOKİ FİYATLARINA KARŞI 11 İLDEN ORTAK İMZA

HATAY’I HEDEF ALDI! ABD’Lİ MİCHAEL RUBİN’DEN SKANDAL SÖZLER

ERDOĞAN VE TEKİN’DEN LAİKLİK BİLDİRİSİNE SERT HAMLE: 168 İMZACIYA DAVA AÇILDI

YILLAR SÜREN İHALE SORUŞTURMASI BİTTİ: ÇERÇİOĞLU İÇİN BERAAT KARARI

DEVLET OKULUNDAN VELİLERE MESAJ: PERSONEL MAAŞI İÇİN BAĞIŞ TALEBİ

İMAMOĞLU’NDAN İBB SORUŞTURMASINA ŞOK YANIT: “5 YIL DENETLEDİNİZ, SUÇ BULAMADINIZ!”

ERDOĞAN İMZAYI ATTI, TSK’DE 43 YILLIK YÖNETMELİK TARİHE KARIŞTI

KAMU BANKASINDA REKLAM SKANDALI: MİLYARLAR TEK ADRESE GİTTİ İDDİASI

TBMM’DE GERGİN GÜNDEM: BAHÇELİ’NİN SÖZLERİNE DERVİŞOĞLU’NDAN TEPKİ

10 TONLUK UYUŞTURUCU AĞINA BÜYÜK DARBE: 42 ŞİRKET VE 135 TAŞINMAZA EL KONDU

BALIKESİR’DE F-16 FACİASI: PİLOT ŞEHİT OLDU, SORUŞTURMA BAŞLATILDI

SAVCI İSTEDİ, MAHKEME REDDETTİ: CHP KURULTAY DAVASI AYRI YÜRÜYECEK

ORTAOKULDA ÇOCUKLARA CEMAAT YEMİNİ OKUTULDU: GÖRÜNTÜLER TEPKİ ÇEKTİ

SİYASETİN GÜNDEMİNE OTURAN SÖZLER: ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A DİPLOMA RESTİ

İTO MECLİSİ’NDE ÇARPICI SUNUM: ÇOCUKLAR VE GENÇ KIZLAR ÜZERİNE SARSICI İDDİALAR

3 YENİ FEZLEKE MECLİS’TE: CHP LİDERİ VE İKİ VEKİLE DOKUNULMAZLIK SÜRECİ BAŞLADI

BAHÇELİ’DEN MUHALEFETE SERT MESAJLAR: RAMAZAN TARTIŞMASI VE “TERÖRSÜZ TÜRKİYE” VURGUSU

YIKIM BAŞLADI, BİNA BİR ANDA ÇÖKTÜ: İSKENDERUN’DA KORKU DOLU GECE

LGS’DE KRİTİK DEĞİŞİKLİK: KÖKLÜ LİSELERDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ İDDİASI: 7 İSİM KONUŞULUYOR

Yükleniyor


AVRUPALI BELEDİYE BAŞKANLARININ ZİYARET TALEBİNE İKİNCİ KEZ RET: SİLİVRİ GÜNDEMİ ULUSLARARASI BOYUTA TAŞINDI

MSÜ HAVA HARP OKULU’NDA FLAŞ OPERASYON: UYUŞTURUCU İDDİASI GÜNDEMDE

YARIN GÖRÜLECEKTİ AMA GÖRÜLMEDİ: İMAMOĞLU’NUN ‘ÇİRKİN’ DAVASI KAPANDI

KÖPRÜ ÖZELLEŞTİRMESİ SORUSU KRİZE DÖNDÜ: İKİ BAKAN TOPU ERDOĞAN’A ATTI

“ŞİKÂYETİ BEN İNCELEYECEĞİM” ELEŞTİRİLERİNE GÜRLEK’TEN NET AÇIKLAMA

“HATAY’I VERİN” SÖZLERİ KRİZ YARATTI: TEPKİLER PEŞ PEŞE

  • Cuma 12.2 ° / 2.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 12.6 ° / 2.1 ° Güneşli
  • Pazar 12.8 ° / 2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 23 15 0 8 31 53
3.TRABZONSPOR A.Ş. 23 14 3 6 18 48
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 23 12 4 7 15 43
5.GÖZTEPE A.Ş. 23 11 4 8 11 41
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 23 10 7 6 14 36
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 23 7 6 10 -2 31
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 23 7 9 7 -10 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 23 5 10 8 -8 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 23 6 12 5 -14 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 23 4 11 8 -12 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 23 3 10 10 -25 19
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 23 3 16 4 -22 13