YAVAŞ, AKP DÖNEMİ FETÖ BAĞLANTILARI ARAŞTIRILACAK

Gazeteci Saygı Öztürk Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşananları yazdı. ABB Meclisi’nde AKP’li belediye başkanlarının geçmiş dönemde FETÖ’cülere rant sağladığı iddialarının araştırılması kararı çıktı.

GÜNDEM 8.11.2020 15:04:32 0
 YAVAŞ, AKP DÖNEMİ FETÖ BAĞLANTILARI ARAŞTIRILACAK

Saygı Öztürk Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş‘ın AKP’li ilçe belediyelerinin geçmiş dönemde FETÖ’ye rant sağlayıp sağlamadıkları konusunda inceleme başlattığını duyurdu.
İşte Saygı Öztürk’ün yazısı:
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin önceki yıl yaptığı toplantı sırasında, AKP’li Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Biz bu mecliste kişilere ne rantlar sağladık anlatalım mı?” dedi. CHP Meclis Üyesi Ertan Işık söz aldı, “Geçmiş dönem meclis üyesi arkadaşlarımız zan altında kalır. Kimlere rant sağlandıysa bunun açıklamasını yapınız” ifadesini kullandı. Ancak Köse açıklama yapmadı. Toplantıyı yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, konunun araştırılması için önerge verilmesi halinde geçmişe dönük inceleme yaptıracağını söyledi. Ertan Işık önerge verdi.
Başkan Yavaş, geçmişte kimlere emsal artışlarıyla nasıl rantlar sağlandığının ortaya çıkarılmasına ilişkin önergeyi Teftiş Kurulu’na havale etti. İmar Dairesi’nin iş ve işlemlerini incelemek üzere 10 müfettiş görevlendirildiğini sözcü duyurmuştu.
SKANDAL BULGULAR
Müfettişler geçmişe dönük araştırmalar yaparken, çok önemli bulgulara ulaştı. İncelenen 101 dosyadan 65’inde rant, haksız kazanç elde edildiği ortaya konuldu. Bu haksızlıklara yol açtıkları gerekçesiyle, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İmar ve Şehircilik Dairesi eski başkanları Samet Kaya, Ömer Faruk Erciyes, eski genel sekreterler Kamil Kılıç, Asım Balcı, eski belediye başkanvekili Ali Gökşin, eski genel sekreter yardımcıları Yunus Aluç, Altan Raşit Civan, ‘Doğukan İmar’, ‘Hisar Proje’, ‘Pusula İmar’, ‘Asya-Tek’ şirketlerinin yetkilileri hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.
Savcılığa verilen dosyada FETÖ’cü iş adamları, firari konumda olan arsa sahipleri, plan yapanlarla ilgili önemli bilgiler verildi. Öyle kazançlar elde edilmiş ki Eskişehir, Konyayolu, Çayyolu bölgesinde öyle rantlar sağlanmış ki… Örneğin 500 daire yapılacak yere, emsal artışıyla bin 500 daire yapımına izin verilmiş. Villa arsaları çok katlı apartmanlara dönüştürülmüş. Kot altı emsal dışı sayılırken bir inşaat firmasının yaptırdığı hastanede 2 ve 9. katlar da emsal dışı, inşaat yoğunluğunun dışında bırakılmış.
TERÖR BAĞI SUÇLAMASI
Terör Suçlarına Bakan C. Savcılığı Soruşturma Bürosu’na yapılan suç duyurusunun “Açıklamalar” bölümünde şu iddialar yer alıyor:
“Şüpheli belediye mensuplarının, hain FETÖ/PDY örgütü ile bağlantısı bulunan imar şirketlerinin sunmuş oldukları imar planları kabul edilmek suretiyle kamu yararına aykırı nitelikli, üçüncü kişilere haksız menfaat sağlanmış, terörizmin finansmanına destek olunmuştur. Şikayet konusu hukuka aykırı imar planlarını meclise sunan hain FETÖ/PDY örgütü ile iltisağı bulunan ‘Doğukan İmar’, ‘Hisar Proje’, ‘Pusula İmar’, ‘Asya-Tek’ şirketleri FETÖ mensupları tarafından kurulmuştur.
26 PROJE, ÖRGÜT LEHİNE
-Davalı kamu görevlilerinin hain FETÖ örgütü lehine menfaat sağladıklarını bilmemeleri mümkün değildir. Zira örgütün üst düzey yöneticilerinden firari Rahmi Bıyık’ın (Londra’da vefat etti) kurduğu Doğukan İmar başta olmak üzere diğer iltisaklı şirketlerin amacını gerçekleştirmesine hizmet eden şüpheliler bu durumdan çekinmemiş ve söz konusu imar planlarını onaylamaya devam etmişlerdir.
Anılan şirketlerin vermiş olduğu onlarca imar planı mecliste kabul edilmiş, bunlardan 26 adet imar planı ile FETÖ lehine menfaat sağlanmıştır. Ayrıca bu noktada belirtmek isteriz ki söz konusu şirketler ile belediyenin ilişkisi 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra da devam etmiştir.
ÖRGÜTE MALİ KAYNAK
-Davalılar, örgüt lehine bir- iki kez değil sistemli ve istikrarlı bir şekilde kamusal yetkilerini hain örgüte maddi menfaat sağlamak amacıyla kullanmak suretiyle terör örgütüne yardım etme amacıyla hareket etmişler. Her bir imar artışında ayrı ayrı olmak üzere terör örgütüne mali kaynak yaratarak destek sağlamışlardır.
-Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapmakta iken hain FETÖ/PDY örgütünün hiyerarşik yapısı altında bulunmayan ancak örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden davalı kamu görevlileri Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanunu’nun 4. maddesi kapsamında örgüte yardım etme suçlarından sorumludur.
HİZMET ETMİŞLER
-FETÖ/PDY ile iltisaklı şirketlerin sayısız imar planı teklifini meclisten geçiren ve bunlardan 26 adet imar planı ile örgüte menfaat sağlayan davalı kamu görevlileri artık bizzat örgüte hizmet eder duruma gelmişlerdir. Şüphelilerin gerçekleştirmiş oldukları eylemler neticesinde imar mevzuatına ve genel olarak kamu yararına aykırı davranışlar gerçekleştirildiği için suçun oluşması için maddi unsurların tamamı gerçekleşmiştir.'
Savcılığa yapılan suç duyurusunda çok önemli iddialar, örgüte yapılan destekler parsel parsel anlatılıyor. Eski Başbakan Yardımcısı, Ankara’nın “Parsel parsel satıldığını” öne sürmüştü. Mansur Yavaş ve çalışma arkadaşları da araştırıyor, soruşturuyor ve rant olduklarını belirlediklerini “Parsel parsel” yargıya intikal ettiriyor.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    17113,65%2,49
  • DOLAR

    43,65% 0,03
  • EURO

    51,90% 0,17
  • GRAM ALTIN

    6937,14% -2,78
  • Ç. ALTIN

    11731,12% -0,15

ERDOĞAN PROGRAMI BOĞAZİÇİ’NDE HAYATI DURDURDU

KARALAR TAHLİYESİNE YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ

YILMAZ’DAN GÖREV SİNYALİ: “MECLİS ‘DEVAM’ DERSE BİR DÖNEM DAHA HAZIRIM”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

EKONOMİDE ALARM ZİLİ Mİ? TCMB ENFLASYON TAHMİNİNİ ARTIRDI

ÖZARSLAN TRANSFER İDDİALARINA SERT YANIT VERDİ

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

İÇİŞLERİ’NDE DEVİR TESLİM: YERLİKAYA’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZ – “BEN ÖZGÜRLÜĞE GİDİYORUM”

İMAMOĞLU: “DEVLET GELENEĞİMİZ VE DEMOKRASİ TEHDİT ALTINDA”

AMASYA’DA BİYOGAZ TESİSİNDE FACİA: METAN GAZINDAN ZEHİRLENEN 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

TBMM’DE GÜRLEK GERGİNLİĞİ: YEMİN TÖRENİNDE YUMRUKLU KAVGA ÇIKTI

AKP’DEN BELEDİYELERE YENİ YASA HAZIRLIĞI: YETKİLER DARALABİLİR, DENETİM ARTABİLİR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜRLEK ATAMASINA SERT ÇIKIŞ: “PARTİMİZE OPERASYONUN MİMARI BAKAN YAPILDI”

POYRAZ KARAYEL VE HATIRLA SEVGİLİ’NİN UNUTULMAZ OYUNCUSU ARSLAN’DAN KAHREDEN HABER

BAKANLIKLARDA GECE YARISI DEPREMİ: ADALET’E GÜRLEK, İÇİŞLERİ’NE ÇİFTÇİ

KEÇİÖREN’DE TRANSFER KRİZİ: ALTINOK, ÖZARSLAN’I İHALE ÜZERİNDEN HEDEF ALDI

KADIN BELEDİYE BAŞKANININ KIYAFETİYLE DALGA GEÇEN İYİ PARTİLİ TUTUKLANDI

İSTİFA KARARI ANKARA’YI KARIŞTIRDI: ÖZARSLAN HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR GÜNDEMDE

Kiralık Araç, Sahte Plaka, ÇOCUK TETİKÇİ: Şişli’de Suç Zinciri

EYT TARTIŞMASI ALEVLENDİ: AKP’Lİ AVUKAT EMEKLİLERİ HEDEF ALDI

KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN SUÇLULAR TÜRKİYE’YE GETİRİLDİ

ZEYDAN KARALAR TAHLİYE SONRASI ADANA’DA: “BU YOLDA BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIM”

EPSTEIN BELGELERİNİN SANSÜRSÜZ HALİ KONGRE’YE AÇILIYOR

AKP TOPLANTISINDA "SEN KİMSİN ULAN" KAVGASI!

İSTANBUL’DA FACİA KIL PAYI ATLATILDI: TOPRAK ALTINDA KALAN İŞÇİ KURTARILDI

İMAMOĞLU’NUN KORUMALARINDAN BEKTAŞ KAMBUROĞLU GÖZALTINA ALINDI

Yükleniyor


KARALAR TAHLİYESİNE YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

ÖZARSLAN TRANSFER İDDİALARINA SERT YANIT VERDİ

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

  • Cuma 13.7 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cumartesi 15 ° / 9.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12