YAVAŞ, AKP DÖNEMİ FETÖ BAĞLANTILARI ARAŞTIRILACAK

Gazeteci Saygı Öztürk Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşananları yazdı. ABB Meclisi’nde AKP’li belediye başkanlarının geçmiş dönemde FETÖ’cülere rant sağladığı iddialarının araştırılması kararı çıktı.

GÜNDEM 8.11.2020 15:04:32 0
 YAVAŞ, AKP DÖNEMİ FETÖ BAĞLANTILARI ARAŞTIRILACAK

Saygı Öztürk Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş‘ın AKP’li ilçe belediyelerinin geçmiş dönemde FETÖ’ye rant sağlayıp sağlamadıkları konusunda inceleme başlattığını duyurdu.
İşte Saygı Öztürk’ün yazısı:
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin önceki yıl yaptığı toplantı sırasında, AKP’li Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Biz bu mecliste kişilere ne rantlar sağladık anlatalım mı?” dedi. CHP Meclis Üyesi Ertan Işık söz aldı, “Geçmiş dönem meclis üyesi arkadaşlarımız zan altında kalır. Kimlere rant sağlandıysa bunun açıklamasını yapınız” ifadesini kullandı. Ancak Köse açıklama yapmadı. Toplantıyı yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, konunun araştırılması için önerge verilmesi halinde geçmişe dönük inceleme yaptıracağını söyledi. Ertan Işık önerge verdi.
Başkan Yavaş, geçmişte kimlere emsal artışlarıyla nasıl rantlar sağlandığının ortaya çıkarılmasına ilişkin önergeyi Teftiş Kurulu’na havale etti. İmar Dairesi’nin iş ve işlemlerini incelemek üzere 10 müfettiş görevlendirildiğini sözcü duyurmuştu.
SKANDAL BULGULAR
Müfettişler geçmişe dönük araştırmalar yaparken, çok önemli bulgulara ulaştı. İncelenen 101 dosyadan 65’inde rant, haksız kazanç elde edildiği ortaya konuldu. Bu haksızlıklara yol açtıkları gerekçesiyle, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İmar ve Şehircilik Dairesi eski başkanları Samet Kaya, Ömer Faruk Erciyes, eski genel sekreterler Kamil Kılıç, Asım Balcı, eski belediye başkanvekili Ali Gökşin, eski genel sekreter yardımcıları Yunus Aluç, Altan Raşit Civan, ‘Doğukan İmar’, ‘Hisar Proje’, ‘Pusula İmar’, ‘Asya-Tek’ şirketlerinin yetkilileri hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.
Savcılığa verilen dosyada FETÖ’cü iş adamları, firari konumda olan arsa sahipleri, plan yapanlarla ilgili önemli bilgiler verildi. Öyle kazançlar elde edilmiş ki Eskişehir, Konyayolu, Çayyolu bölgesinde öyle rantlar sağlanmış ki… Örneğin 500 daire yapılacak yere, emsal artışıyla bin 500 daire yapımına izin verilmiş. Villa arsaları çok katlı apartmanlara dönüştürülmüş. Kot altı emsal dışı sayılırken bir inşaat firmasının yaptırdığı hastanede 2 ve 9. katlar da emsal dışı, inşaat yoğunluğunun dışında bırakılmış.
TERÖR BAĞI SUÇLAMASI
Terör Suçlarına Bakan C. Savcılığı Soruşturma Bürosu’na yapılan suç duyurusunun “Açıklamalar” bölümünde şu iddialar yer alıyor:
“Şüpheli belediye mensuplarının, hain FETÖ/PDY örgütü ile bağlantısı bulunan imar şirketlerinin sunmuş oldukları imar planları kabul edilmek suretiyle kamu yararına aykırı nitelikli, üçüncü kişilere haksız menfaat sağlanmış, terörizmin finansmanına destek olunmuştur. Şikayet konusu hukuka aykırı imar planlarını meclise sunan hain FETÖ/PDY örgütü ile iltisağı bulunan ‘Doğukan İmar’, ‘Hisar Proje’, ‘Pusula İmar’, ‘Asya-Tek’ şirketleri FETÖ mensupları tarafından kurulmuştur.
26 PROJE, ÖRGÜT LEHİNE
-Davalı kamu görevlilerinin hain FETÖ örgütü lehine menfaat sağladıklarını bilmemeleri mümkün değildir. Zira örgütün üst düzey yöneticilerinden firari Rahmi Bıyık’ın (Londra’da vefat etti) kurduğu Doğukan İmar başta olmak üzere diğer iltisaklı şirketlerin amacını gerçekleştirmesine hizmet eden şüpheliler bu durumdan çekinmemiş ve söz konusu imar planlarını onaylamaya devam etmişlerdir.
Anılan şirketlerin vermiş olduğu onlarca imar planı mecliste kabul edilmiş, bunlardan 26 adet imar planı ile FETÖ lehine menfaat sağlanmıştır. Ayrıca bu noktada belirtmek isteriz ki söz konusu şirketler ile belediyenin ilişkisi 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra da devam etmiştir.
ÖRGÜTE MALİ KAYNAK
-Davalılar, örgüt lehine bir- iki kez değil sistemli ve istikrarlı bir şekilde kamusal yetkilerini hain örgüte maddi menfaat sağlamak amacıyla kullanmak suretiyle terör örgütüne yardım etme amacıyla hareket etmişler. Her bir imar artışında ayrı ayrı olmak üzere terör örgütüne mali kaynak yaratarak destek sağlamışlardır.
-Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapmakta iken hain FETÖ/PDY örgütünün hiyerarşik yapısı altında bulunmayan ancak örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden davalı kamu görevlileri Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanunu’nun 4. maddesi kapsamında örgüte yardım etme suçlarından sorumludur.
HİZMET ETMİŞLER
-FETÖ/PDY ile iltisaklı şirketlerin sayısız imar planı teklifini meclisten geçiren ve bunlardan 26 adet imar planı ile örgüte menfaat sağlayan davalı kamu görevlileri artık bizzat örgüte hizmet eder duruma gelmişlerdir. Şüphelilerin gerçekleştirmiş oldukları eylemler neticesinde imar mevzuatına ve genel olarak kamu yararına aykırı davranışlar gerçekleştirildiği için suçun oluşması için maddi unsurların tamamı gerçekleşmiştir.'
Savcılığa yapılan suç duyurusunda çok önemli iddialar, örgüte yapılan destekler parsel parsel anlatılıyor. Eski Başbakan Yardımcısı, Ankara’nın “Parsel parsel satıldığını” öne sürmüştü. Mansur Yavaş ve çalışma arkadaşları da araştırıyor, soruşturuyor ve rant olduklarını belirlediklerini “Parsel parsel” yargıya intikal ettiriyor.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

COVİD-19 AŞISI TARTIŞMALARINA BİLİMSEL NOKTA: ÖLÜM RİSKİ KİMDE DAHA YÜKSEK?

KADINLARDAN İKTİDARA MUHTIRA: "BİZE YAŞAM BORCUNUZ VAR, HESAP VERİN!"

BELEDİYELERİN ŞİRKET KURMA YETKİSİ CUMHURBAŞKANI ONAYINA BAĞLANIYOR

GALATASARAY’A FİNAL DARBESİ: SÜPER KUPA FENERBAHÇE’NİN

DEV FİNAL ÖNCESİ İLK 11’LER AÇIKLANDI: BÜYÜK SÜRPRİZ

ERSOY–ATEŞ TARTIŞMASINA AHMET HAKAN DA GİRDİ

OKULDA "EMNİYET" AYRICALIĞI İDDİASI: ÇAKARLI ARAÇ EŞE, POLİS MEMURU ŞOFÖRLÜĞE!

DERBİ ÖNCESİ FENERBAHÇE’YE ŞOK: 3 YILDIZ FİNALDE YOK

TUTUKLU BAŞKAN KONUŞTU: İMAMOĞLU USULSÜZLÜK YAPANLARI GÖREVDEN AL DEDİ

RIZA AKPOLAT DOSYASINDA YENİ PERDE: BOĞAZ'DAKİ KAÇAK YAPILAR İÇİN İKİNCİ TUTUKLAMA TALEBİ!

AKP’YE GEÇİYOR DENİLDİ, AHMET AKIN UMRE’DEN YALANLADI

KANUN TEKLİFİ MECLİS’TE: 4 MİLYON EMEKLİ İÇİN 20 BİN TL DÜZENLEMESİ

İSKENDERUN DEVLET HASTANESİ’NDE YENİ DÖNEM: BAŞHEKİMLİK KOLTUĞUNA ADEM SARI OTURDU!

HATAY'DA SAĞANAK VURDU, BELEDİYE SAHAYA İNDİ: MAHSUR KALAN ARAÇLAR VE VATANDAŞLAR KURTARILDI!

SAMANDAĞ’DA KORKUNÇ OLAY: ABLASI BAŞINDAN VURDU, KÜMESTEN CEPHANELİK ÇIKTI!

ATEŞKES MASADA, SİLAH SAHADA: HALEP’TE SDG’YE “TERK ET” BASKISI

SAVUNMA YARGILANIYOR: İSTANBUL BAROSU DAVASINDA KARAR GÜNÜ

MECLİS’TE SKANDAL "ALEVİ" SÖZLERİ: AKP’Lİ USTA'DAN TOPLUMU BÖLEN ÇIKIŞ!

ERZİNCAN’DA 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK ÖLÜMDEN DÖNDÜ: BOCAVİRÜS GERÇEĞİ YENİDEN GÜNDEMDE

DİYANET’İN YENİ YIL "GELENEĞİ" DEĞİŞMEDİ: 2026’NIN İLK İHALESİ YİNE İHLAS’A GİTTİ!

BEYKOZ MİTİNGİ SONRASI İLK HAMLE: ERDOĞAN’DAN ÖZEL’E DAVA

SURİYE’DE OPERASYONLAR BAŞLADI, HAKAN FİDAN’DAN SERT MESAJLAR

MUHALEFETTEN MECLİS’TE TARİHİ "DİRENİŞ" SÖZÜ: TRAFİK CEZASINI DURDURUN, EMEKLİYE MAAŞ VERİN!

TBMM’DE SKANDAL: KAMERA GÖRÜNTÜLERİ “TEMAS YOLUYLA SARKINTILIĞI” ORTAYA KOYDU

TÜRKİYE GENELİNDE DOĞA ALARMI: 63 İLDE SARI KODLU 'TAM KUŞATMA' BAŞLADI!

GERİCİ KUŞATMAYA KARŞI DİRENİŞİN ADI: 10 OCAK’TA ANKARA’DA "BÜYÜK KADIN BULUŞMASI"!

ÖNCE "DALGA" GEÇTİLER, ŞİMDİ "KOPYA" EDİYORLAR: "AFET" KILIFI ALTINDA YOKSULLUK İTİRAFI!

SİYASETTE TRANSFER FIRTINASI: CHP’DEN AKP’YE GEÇEN ÇAKIR’DAN ERDOĞAN’A ‘BAŞKOMUTAN’ SELAMI!

 İBB DOSYASINDA TEDBİR DEĞİŞİKLİĞİ: 6 İSİM İÇİN EV HAPSİ KARARI KALDIRILDI!

ÖZGÜR ÖZEL’DEN EMEKLİLERE MECLİS SÖZÜ: “HAKLARINI ALANA KADAR TERK ETMEYECEĞİZ”

Yükleniyor


KADINLARDAN İKTİDARA MUHTIRA: "BİZE YAŞAM BORCUNUZ VAR, HESAP VERİN!"

BELEDİYELERİN ŞİRKET KURMA YETKİSİ CUMHURBAŞKANI ONAYINA BAĞLANIYOR

GALATASARAY’A FİNAL DARBESİ: SÜPER KUPA FENERBAHÇE’NİN

ERSOY–ATEŞ TARTIŞMASINA AHMET HAKAN DA GİRDİ

OKULDA "EMNİYET" AYRICALIĞI İDDİASI: ÇAKARLI ARAÇ EŞE, POLİS MEMURU ŞOFÖRLÜĞE!

TUTUKLU BAŞKAN KONUŞTU: İMAMOĞLU USULSÜZLÜK YAPANLARI GÖREVDEN AL DEDİ

RIZA AKPOLAT DOSYASINDA YENİ PERDE: BOĞAZ'DAKİ KAÇAK YAPILAR İÇİN İKİNCİ TUTUKLAMA TALEBİ!

  • Pazar 11.3 ° / 8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 13.2 ° / 6.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Salı 9.6 ° / 2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9