VAKIFBANK HİSSELERİ HAZİNEYE DEVREDİLDİ
136 maddeden oluşan yeni KHK'dan ekonomi paketi de çıktı. KHK'da Varlık Fonundan Vakıfbank hisselerinin Hazine'ye devrine kadar önemli başlıklar yer aldı.
Toplam 136 maddelik Kanun Hükmünde Kararname'den ekonomi paketi de çıktı. Askeri fabrika ve tersanelerin faaliyetleri için ASFAT A.Ş. kuruldu. Savunma Sanayi Müsteşarlığı Cumhurbaşkanlığı'na bağlandı. Şeker Kurumu, Alkol Piyasası Kurumu kapatıldı. Vakıfbank'ın hisselerinden Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün temsil ettiği A-B grubu hisselerin tamamı Hazine'ye devredildi. Yeni düzenlemeler şöyle:Vakıflar Bankası'nın hisselerinden Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün idare ve temsil ettiği A ve B grubu hisselerin tamamı hesaplanacak bedel karşılığında Hazine'ye devredilecek. Hisselerin devrinde üç ayrı firmaya değerleme çalışması yaptırılacak. Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen devir bedeli karşılığında eşit tutarda beş farklı vadeli kira sertifikası, ihraç edilecek. İhraç edilen kira sertifikalarından ilki 2 ay vadeli, geri kalan 4 kira sertifikası ise bir, iki, üç ve dört yıl vadeli olarak ihraç edilecek.
Vakıflar Bankası hisselerine ilişkin devirlerden Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek sorumlu olacak. Vakıflar Bankası Emekli Sandığı tarafından devredilecek hisselerin bedeli (C sınıfı hisseler) Hazine tarafından özel tertip devlet iç borçlanma senedi ihraç edilmek suretiyle sandığa ödenecek. Söz konusu hisselerin devir bedeli, gerçek ve tüzel kişilere banka tarafından ödeme yapılmasının ardından bankanın talebi üzerine Hazine tarafından nakit olarak ödenecek.
Milli Savunma Bakanlığı, ASFAT A.Ş adlı yeni bir şirket kurdu. Bu şirket, askeri fabrikalar ve tersanelerin imkânlarını kullanarak üretim planlaması yapacak. Şirketin başlangıç sermayesi 50 milyon lira olarak belirlendi. Bu sermaye askeri fabrika ve tersanelere ait döner sermaye kaynaklarından, bu kaynakların yetersiz olması halinde ise Milli Savunma Bakanlığı bütçesinden karşılanacak. Şirket kamudan, yabancılar dâhil gerçek ve tüzel kişilerden sipariş alabilecek veya bunların ihtiyaçları için teklif verebilecek. Askeri fabrikalar ve tersanelerin gelişimini ve modernizasyonunu sağlayacak, tesisler inşa edebilecek.
Savunma Sanayi Müsteşarlığı Cumhurbaşkanlığı'na bağlandı. Bu kurumdaki personeli Cumhurbaşkanı veya uygun görmesi durumunda Müsteşarlık atayacak. Savunma sanayi alanındaki insan kaynağının geliştirilmesi amacıyla Savunma Sanayi Destekleme Fonu'ndan burs ve eğitim destekleri sağlayabilecek.
Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş tarafından kurulacak şirket ve alt fonlara dış borcun devri, dış borcun ikrazı ve Hazine geri ödeme garantisi konularında Bakanlar Kurulu yetkili olacak. Bu kapsamda dış borcun devri, Hazine geri garantileri kapsamında doğacak Hazine alacakları hakkında amme alacakları hükmü uygulanacak.
Cazibe Merkezleri programı Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülecek. Program kapsamındaki başvuruları karara bağlamak üzere ilgili bakanlardan Değerlendirme Komitesi oluşturulacak. Programın uygulanacağı iller, sektör, yatırım konusu, destek oranı, enerji desteği gibi konular Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenecek.
Şeker Kurumu, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu kapatıldı. Şeker Kurumu'nun görevleri de Tarım Bakanlığı'na devredildi.
-
BIST 100
18213,85%0,48
-
DOLAR
45,53% 0,24
-
EURO
53,16% 0,10
-
GRAM ALTIN
6807,88% 0,22
-
Ç. ALTIN
10865,96% 0,00
İlgili Haberler
ALİ KOÇ VE RAHMİ KOÇ HEM BAHÇELİ’YLE HEM DERVİŞOĞLU’YLA GÖRÜŞTÜ
BİNGÖL’DE “YANLIŞ EVE OPERASYON” İDDİASI:15 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN KOLUNUN KIRILDIĞI ÖNE SÜRÜLDÜ
ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NDE KAYYUM DEĞİŞTİ: İSTANBUL VALİ YARDIMCISI AYHAN TERZİ GÖREVE BAŞLADI
ÖZEL’İN “ANNENE KÜFREDENLERİN YANINA GİDİYORSUN” SÖZLERİ GÜNDEM OLDU
HBB MECLİSİ’NDE SERMAYE ARTIRIMI VE KADRO KARARLARI DİKKAT ÇEKTİ
BELEN GEÇİDİ’NDE HEYELAN ALARMI! ANTALYA-İSKENDERUN KARAYOLUNDA TRAFİK DURDURULDU
SAADET PARTİSİ’NDE “BUTLAN” DAVASINDA KARAR ÇIKTI
MOTORİNE YENİ ZAM YOLDA: LİTRE FİYATINA 1 LİRA 10 KURUŞ ARTIŞ BEKLENİYOR
BAKANLIKTAN TÜİK TEPKİSİ: “GÖREVDEN ALINDI” DEMEK DEZENFORMASYON!
CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE SORUŞTURMA İZNİ! GÖZLER BALIKESİR’DEKİ İHALE DOSYASINA ÇEVRİLDİ
AYDIN’DA PROTOKOL KRİZİ: ÇERÇİOĞLU VE SARIBAŞ İL BAŞKANLARININ GERİSİNDE KALDI
Yükleniyor
3 BELEDİYE BAŞKANININ TUTUKLULUĞUNA DEVAM TALEBİ, CHP'Lİ İSİMLERE HAPİS İSTEMİ
ALİ KOÇ VE RAHMİ KOÇ HEM BAHÇELİ’YLE HEM DERVİŞOĞLU’YLA GÖRÜŞTÜ
BİNGÖL’DE “YANLIŞ EVE OPERASYON” İDDİASI:15 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN KOLUNUN KIRILDIĞI ÖNE SÜRÜLDÜ
CHP'Lİ TEPEBAŞI BELEDİYESİ’NE YOLSUZLUK OPERASYONU
RASİM OZAN KÜTAHYALI GÖZALTINDA! 21 İLDE DEV OPERASYON
CHP’DEN AKP’YE GEÇEN BURCU KÖKSAL İÇİN BELEDİYE ÖNÜNDE KARŞILAMA CHP’DEN AKP’YE GEÇEN BURCU KÖKSAL İÇİN BELEDİYE ÖNÜNDE KARŞILAMA
- Cuma 22.2 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 24.1 ° / 13.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 23.7 ° / 13.9 ° Güneşli




