TOSYALI HOLDİNG’DE MAVİ DÖNÜŞÜM

 Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, aynı anda 10 geminin yanaşması mümkün olan İskenderun Limanı’nda yapacakları ikinci bir iskele yatırımıyla 7,5 milyon ton olan liman kapasitesini ikiye katlayacaklarını söyledi.

GÜNDEM 7.11.2021 13:08:02 0
TOSYALI HOLDİNG’DE MAVİ DÖNÜŞÜM

Çelik üretiminde nasıl yeşil dönüşüm yaşanıyorsa; üç tarafı denizlerle çevrili ülkede limanlarla mavi dönüşüm başlatılması gerektiğini ifade eden Tosyalı, Erzin’de de bir liman yatırımları olduğunu belirterek, limanların yeni bir stratejiyle işletilmesi ve endüstriyle çok daha entegre halde olması gerektiğini ifade etti. Tosyalı Holding olarak, liman dönüşümleri ve gelecek planları ile ilgili dergiye röportaj veren Fuat Tosyalı’nın açıklamalarının satır başları şöyle;
Bugün küresel salgınla birlikte deniz taşımacılığının ne kadar hayati olduğunu bir kez daha görmüş bulunuyoruz. Dünya ticaretinin %80’den fazlası deniz yolu ticareti ile gerçekleştiriliyor. Düşük maliyeti, büyük tonajlı ürünlerin kolaylıkla uzun mesafelere taşınabilmesi sebebiyle deniz yolu taşımacılığı dünya ticareti için vazgeçilmez bir unsur. Ülkemiz ise aslında bu konuda oldukça avantajlı. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkeyiz. Kıyı uzunluğumuz 8.483 km. Bu açıdan dünyada otuzuncu sırada yer alıyoruz. Pandemi öncesi dönemde dış ticaretimizin ihracatta %60 civarındaki, ithalatta ise %54’e yakın kısmı deniz yoluyla yapılıyordu. Pandemi koşullarından dolayı bu oranlarda bir miktar gerileme olsa da denizyolu taşımacılığı hem dünyada hem de ülkemizde hala en çok tercih edilen taşımacılık yöntemlerinden biri olmayı sürdürüyor. Ülke olarak Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz bölgelerimizde deniz yolu ile ticarete ciddi katkılar sağlayan limanlarımız var. Buradan dünyanın her tarafına deniz yoluyla sevkiyat gerçekleştirebiliyoruz. Özellikle dış ticaretimizin deniz yoluyla yürütülüyor olması, bu konunun ekonomimiz için ne kadar kritik olduğunu gösteriyor. Özellikle burada bir ekosistem oluşturulması çok büyük bir önem arz ediyor. Bu sebeple limanlarımızın yeni bir stratejiyle, endüstriyle çok daha entegre hale gelmesi gerekiyor. Nasıl ki tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomide bir yeşil dönüşüm yaşanıyorsa; üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olarak da bizim aynı zamanda ekonomide bir de mavi dönüşüm başlatmamız gerekiyor.

Türkiye dünyanın en büyük ekonomilerinden biri ve gelecek adına büyük hedeflerimiz var. Geçmişte büyük bir öngörüyle birçok liman inşa edilmiş durumda. Hatta bunlar gelişen ihtiyaçlara göre, imkanlar dahilinde çok ciddi bir şekilde geliştirilmiş, kapasiteleri artırılmış ve teknolojik olarak günümüz ihtiyaçlarını karşılayacak hale getirilmiş. Ancak hedeflediğimiz şekilde dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olabilmemiz için bunlar yeterli değil. Özellikle ihtisaslaşmış, endüstri bölgeleriyle entegre, sürdürülebilirlik kriterlerini sağlayan, teknolojiyle uyumlu yeni limanları inşa etme noktasında harekete geçmeliyiz. Bununla birlikte ekosistemin sağlık işlemesi için bu tür limanları ve mevcut limanları işletme kabiliyetimizi de geliştirmemiz bu işin kritik noktalarından birini oluşturuyor.

Dünyada liman işletmeciliğindeki gelişmelere baktığımızda kümelenme modelinin önemli bir rol üstlendiğini görüyoruz. Bu anlayışla sanayi bölgelerine entegrasyon sağlanarak ciddi bir verimlilik artışı, taşıma maliyetlerinde düşüş ve zamanın çok daha iyi kullanılması gibi birçok avantaj sağlanabiliyor. Bugün özellikle ülke olarak kıyımızın bulunduğu Akdeniz ve Karadeniz civarında kümeleşme stratejisiyle böyle bir gelişmenin yoğun bir şekilde devam ettiğini görüyoruz. Dünyada özellikle pandemi ile birlikte konteyner taşımacılığında limanlar arası rekabet çok daha fazla ön plana çıkmış durumda. Bizim bunu bir fırsat olarak görerek, rekabet avantajını stratejik olarak nasıl yakalayabileceğimize odaklanmamız gerekiyor. Bunu da ancak ihtisaslaşmış endüstri bölgeleri ve kümelenme ile liman işletmeciliğini entegre ederek, katma değer yaratacak bir dönüşüm ile yaratabiliriz.

Uçtan uca taşıma ya da demir yoluna entegre edilecek limanlarla kombine taşımacılık sistemleri geliştirerek bunları endüstri ve organize sanayilerle bağlayarak ekonomide ciddi bir dönüşüm yaratabiliriz. Bir yandan endüstri bölgelerinin gelişimine paralel yeni limanlar inşa ederken bir yandan da bu limanları, bu bölgelerdeki şirketlerin ihtiyaç, talep ve deneyimlerine göre tasarlayıp işleterek ekosistemin gelişimini sağlayabiliriz. Bu doğrultuda limanlarla bağlantılı olarak arka tarafta ihtiyaca uygun istasyonlar oluşturabiliriz. Tüm bunları tamamlayacak şekilde, uygun teknik altyapı ve teknoloji, insan kaynağı ve donanımı sağlayacak liman işletmeciliğini geliştirmek ise; deniz taşımacılığı, liman işletmeleri, endüstri bölgeleri ve organize sanayi gibi birçok paydaşın olduğu ekosistemin sürdürülebilirliğini sağlamak adına çok kritik bir rol üstelenecektir. Bu ekosistemin sağlıklı işlemesi bizi ülke olarak koyduğumuz güçlü ekonomik hedeflere ulaşma yolunda ciddi bir şekilde destekleyecektir.

 Tosyalı Holding olarak sanayi ve endüstri bölgeleri yönetimi ve işletmesinde uluslararası seviyede bilgi birikimimizle İskenderun ve Cezayir’de iki önemli limanın işletmesini üstleniyoruz. Endüstri ve sanayi bölgeleriyle entegre, kümelenme modelini uygulayan liman işletmeciliğine yönelik iyi örnekler sunuyoruz. Ayrıca Erzin’de de önemli bir liman yatırımı planlıyoruz. Cezayir’de fiili olarak 200 bin tonluk gemilerin dahi yanaşabileceği ülkenin en büyük limanını işletiyoruz. Avrupa’nın en uzun hatlarından biri olan 12 km’lik konveyör bant sistemi sayesinde limandan Cezayir’deki fabrikamıza kadar hiçbir araç kullanmadan saatte 4.000 ton taşıma yapıyoruz.

Toplam kapasitesi 7.500.000 ton/ yıl olan ve 400 kişi istihdam edilen Tosyalı İskenderun Limanında Holding şirketlerimizin yanı sıra birçok bölge firmasına da hizmet veriyoruz. Tosyalı İskenderun Limanı işletmemiz, Akdeniz Bölgesinde yükleme ve boşaltma işlemlerinde her zaman ilk sıralarda yer alıyor, rekorlara imza atıyor. Gemi büyüklüğüne bağlı olarak aynı anda 10 geminin yanaşması mümkün olan limanda Tosyalı Holding olarak ikinci bir iskele yatırımı yapıyoruz. 4 milyon ton kapasiteli çelikhane önüne yapılacak bu ikinci iskeleyi gelecek yılın ilk yarısında tamamlanmayı planlıyoruz. İkinci iskelenin de hizmete girmesi ile limanımız, toplam yıllık 15 Milyon ton kapasiteye çıkacak. Bu liman yatırımımız, buraya entegre olarak yapımı devam eden Ulusal Demiryolumuza da bağlı olacak. Öte yandan Erzin’de planladığımız Doğu Akdeniz’ in en büyük limanını da bu anlayışla hayata geçireceğiz. Bu limanın, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’ne doğrudan karayolu ve demiryolu bağlantısı olacak. Bu liman, Orta Asya’dan Batı’ya ve Batı’dan Orta Asya’ya yapılacak tüm taşımalar için önemli bir kavşak noktası olacak.”


 


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

NAZMİ CEYLAN'DAN İSKENDERUNLULAR'A MESAJ!

GAZETECİ DEMİRAĞ: TURGUT ALTINOK’UN DİPLOMASI SAHTE

YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ

HALKIMIZLA EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE VERECEĞİZ

CEYLAN,ŞOV YAPMADIK İCRAAT YAPTIK…

TÜİK: EKONOMİK GÜVEN ENDEKSİ MART AYINDA 100 OLDU

SAVAŞ: ZOR GÜNLERİ DE HATAY HALKI İLE BİRLİKTE ATLATACAĞIZ

YAVAŞ'TAN ALTINOK'A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"

MANSUR YAVAŞ KALECİK'TE: "İŞLERİ GÜÇLERİ ADAM KARALAMAK. NİYE? DÜZEN DEVAM ETSİN DİYE"

ÖZEL’DEN GENÇLERE: “ASLA ENSEYİ KARARTMAYALIM. GİTMEYİ DÜŞÜNÜRSEK İŞTE O ZAMAN KAYBEDERİZ”

İMAMOĞLU: “DÜRÜSTLÜK SINAVINDA BANA TAM PUANI HÜKÜMET VERDİ. BİN 19 İNCELEMEDEN AKLANMIŞ OLDUK”

YSK'NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

LAİKLİK MECLİSİ'NDEN KURTULMUŞ'A ''LAİKLİK GÜNÜ'' TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP’Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"

MURAT KURUM’UN SEÇİM HEDİYELERİNİ ÇÖPE ATAN MURAT ÜNALMIŞ’TAN AÇIKLAMA: KİMSEYE YALTAKLANMADIM

TİP UZMAN RAPORUNU AÇIKLADI

SAVAŞ: HALK İRADESİ ADİL BİR ŞEKİLDE SANDIĞA YANSIMALI

DEPREMZEDELERLE İFTAR ANLAMLI İFTAR…

HBB SEL VE TAŞKINLARA MÜDAHALE EDİYOR

İSKENDERUN'DA ALEVİ KANAAT ÖNDERİ MEHMET ASLAN'DAN CUMHUR İTTİFAKINA DESTEK

31 MART’TA HATAY’IN KURTULUŞ MÜCADELESİNİ VERECEĞİZ

İSKENDERUN ÇOCUK VE GENÇLERİ DESTEKLEME DERNEĞİ'NE ZİYARET

MSB: IRAK’IN KUZEYİNDE 3 PKK’LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ: FATİH'TE BİR KADINA SALDIRAN ŞÜPHELİ YAKALANDI

CHP ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ GÜRSEL EROL, DEPREMDE EVLERİ YIKILAN HAK SAHİBİ MAĞDURLARI ZİYARET ETTİ

KAYITLI 61 MİLYON 441 BİN 882 SEÇMEN YEREL YÖNETİCELERİNİ SEÇECEK

SAVAŞ: BİZİ BİRBİRİMİZE KIRDIRMAYA ÇALIŞTILAR.

HBB’DEN 20 FARKLI KONTEYNERKENTE ÇOCUK OYUN ALANLARI

ERDOĞAN: "EVLATLARIMIZIN HAYATININ HER ANINDA YANINDA OLACAĞIMIZ BİR SİSTEM KURDUK

BAKANLIKTAN “İNTERNETTEN BEBEK SATIŞI” İDDİASINA İNCELEME

ERDOĞAN, ÇORUM'DA: MUHALEFETİN SIRTINDA YUMURTA KÜFESİ YOK AMA BİZİM VAR

Yükleniyor


YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ

YAVAŞ'TAN ALTINOK'A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"

MANSUR YAVAŞ KALECİK'TE: "İŞLERİ GÜÇLERİ ADAM KARALAMAK. NİYE? DÜZEN DEVAM ETSİN DİYE"

ÖZEL’DEN GENÇLERE: “ASLA ENSEYİ KARARTMAYALIM. GİTMEYİ DÜŞÜNÜRSEK İŞTE O ZAMAN KAYBEDERİZ”

İMAMOĞLU: “DÜRÜSTLÜK SINAVINDA BANA TAM PUANI HÜKÜMET VERDİ. BİN 19 İNCELEMEDEN AKLANMIŞ OLDUK”

YSK'NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

  • Cuma 22.2 ° / 14 ° Güneşli
  • Cumartesi 26 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Pazar 27.4 ° / 14.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13